Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Metoda Pilates
Home > Stil de viata > Sport > Metoda Pilates > Inainte de a incepe exercitiile Pilates

Inainte de a incepe exercitiile Pilates

Executarea corecta a exercitiilor Pilates depinde intr-o foarte mare masura de capacitatea fiecaruia de a constientiza ce se intampla in timpul miscarilor. De indata ce vei ajunge in stadiul de rutina al exercitiilor, vei deveni constient de timpul, impletirea si de curgerea fireasca a exercitiilor.

Sport

Cu totii admiram in secret persoanele care au un corp bine tonifiat.
Top Sanatate iti recomanda
·Pilates pentru picioare
Aripioare de grasime, celulita, gambe inestetice - toate aceste aspecte neplacute pot fi ameliorate.
Exista anumite parti ale corpului asupra carora trebuie sa-ti concentrezi in primul rand atentia. Vei invata sa-ti dezvolti musculatura abdominala si pozitia corecta a cutiei toracice.

Vei incepe sa exersezi in primul rand asupra grupelor mici de muschi pentru a ajunge dupa un timp sa lucrezi si cu grupele mari de muschi. Cel mai important lucru se refera la cum sa-ti pastrezi motivatia, pentru a obtine beneficii in toate aspectele vietii de pe urma metodei Pilates.


Coloana vertebrala

De indata ce-ti intaresti musculatura abdominala, o alta piesa a puzzle-ului isi va gasi locul corect - cavitatea toracica. Trebuie sa-ti dezvolti muschii abdominali nu numai pentru a arata nemaipomenit, dar si pentru a reusi sa mentii coloana vertebrala intr-o pozitie corecta.

Cu cat coloana vertebrala isi gaseste o pozitie corecta care sa nu impuna un exercitiu de concentrare, cu atat va fi mai eficient intregul tau corp. Cu cat va fi mai eficient corpul, se va amplifica si operativitatea sistemului nervos.


Musculatura

Un alt lucru insemnat se refera la exersarea grupelor de muschi mici, asupra carora nu se insista de obicei. De indata ce-i dezvolti si-i intaresti, te vei adapta mult mai bine activitatilor fizice ce implica grupele de muschi importanti, fara sa simti ca depui un efort excesiv.

De exemplu, un grup de musculatura mica ce suporta marea musculatura, si unde cele mai multe persoane au probleme, se refera la glezna. Glezna este una dintre cele mai slabe articulatii ale corpului. Segment al membrului inferior care uneste gamba cu piciorul, glezna este sustinuta de mai multi muschi si de ligamentele care-i ofera posibilitatea sa se miste. Cand spui "Mi-am scrantit glezna" durerea pe care o resimti poate sa nu provina exact de la glezna, ci de la unul dintre muschii de sustinere. Prin metoda Pilates iti vei intari musculatura, ligamentele si articulatiile.

In curand, prin dezvoltarea acestor muschi vei constientiza ca te poti misca mai repede si poti ridica o greutate mai mare. Intregul "joc" ti se va imbunatati, iar in momentele in care vei fi implicat in activitati sportive vei obtine rezultate spectaculoase, avand sentimentul ca intregul corp lucreaza ca o unitate.


Miscari constante si controlate

Aminteste-ti ca miscarile nu trebuie sa fie intotdeauna "lente", incete, ci constante si controlate. Totul este conectat. Cand incepi sa intelegi cum se continua miscarile, te poti concentra asupra tempo-ului lor ca un tot. In Pilates nu trebuie sa existe miscari smucite. Imagineaza-ti ca te misti prin ciment ud; acesta previne miscarile rapide. Concentreaza-te asupra miscarilor care-ti conduc corpul din punctul A in punctul B. Astfel poti realiza ca sunt mii de puncte pe care le activezi prin intermediul miscarii, pentru a ajunge de la A la B.  


Incalzirea

Daca faci alte forme de exercitii (nu cele Pilates) iti poti incalzi corpul executand cateva exercitii Pilates. Vei descoperi ca 10 sau 15 exercitii Pilates nu numai ca-ti vor pregati corpul pentru antrenamentul care urmeaza, dar vei avea si cele mai bune rezultate. Participarea la un joc de tenis sau antrenamentul intr-o sala de gimnastica iti impune sa ai corpul incalzit, cu o anumita cantitate de sange care sa-ti irige muschii.

Urmareste atletii profesionisti. Inainte sa intre pe teren pentru a-si incepe antrenamentul propriu-zis, ei transpira deja, pentru ca si-au facut incalzirea. Cand te incalzesti, elimini in masura de 90% riscul accidentarilor. In cadrul metodei Pilates nu ai nevoie de incalzire. Primul set de miscari Pilates sunt concepute astfel incat sa-ti asigure incalzirea necesara corpului pentru ca sa poti efectua intreaga serie de exercitii.
 
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  06.11.2010 14:19 
doresc sa fiu instructor de aerobic cum as putea proceda?
  17.10.2010 11:08 
Dumitru
merita incercat pentru sanatate si frumusete
  15.09.2009 11:27 
probleme cu coloana
salutare!Fac pilates de aproape doua luni, sunt multumita de rezultate insa am dureri puternice de coloana , oare mai pot continua sa fac acest sport? mi-e teama sa nu-mi afecteze coloana.
  01.09.2008 21:28 
Pilates - OK!
Am facut cu ceva timp in urma... abia astept sa reincep... chiar sunt ok!
  28.03.2008 11:21 
Fac aceste ex de 1 sapt. vreau sa vad rezultatele de peste 2 sapt.
  28.02.2008 16:56 
Si alti au fost incepatori
Trebuie sa aveti incredere in dumneavoastra. Totul se poate cu perseverenta. E doar un sfat. Succes!
  21.02.2008 11:39 
Intrebare
Am 49 de ani, as vrea sa stiu cu ce sa incep deoarece am cam neglijat in ultimul timp exercitiile. Vreau sa fiu o incepatoare, cum ritmul meu e incet mi-e rusine sa fiu la sala cu alte persoane. Deci cu ce sa incep?
  14.01.2008 17:57 
Instructor aerobic
As dori sa stiu cu ce sa incep pentru a deveni instructor de aerobic? Fac fitness de 3 ani, am facut si aerobic, am 22 ani. Ce este de facut? Multumesc.
  05.05.2007 16:49 
R:pilates pt spate cu probleme
daca iei de pe net filmuletele cu programul pilates o sa observi ca in paralel cu exercitiile normale sunt prezentate si exercitii pt spate,gat,incheieturi,etc.cu probleme.eu fac de aproximativ o sapt jumatate si deja incep sa se vafa rezultatele.abdomenul este mai plat iar rezistenta mea la exercitii este mai mare
  24.04.2007 14:36 
Pilates pentru spate cu probleme
vreau sa incep sa practic pilates, dar am scolioza si cifoza si nu stiu daca acest sport afecteaza in vreun fel boala asta. am vazut peste tot ca face bine la coloana, dar e valabil numai pentru un spate drept? fiind stramba coloana mea, nu va fi solicita prea mult?
  03.01.2007 19:37 
pilates super ok
sunt inca in faza de a descoperi acest mod de a face sport, insa este cel mai aproape de ceea ce cred eu ca inseamna efort fizic in armonie cu propriul corp!! super tare! sper sa progresez!
  24.11.2006 17:22 
pilates
d p meu de ved "pilates" sunt o metoda foarte eficienta si sanatoasa in acelasi tp pt k se bazeaza pe exercitii fizice
  07.10.2006 19:04 
excelent
o jumatate de ora de exercitii iti schimba radical ziua respectiva
  13.06.2006 14:56 
as dori sa stiu cum pot obtine o diploma ca si instructor aerobic.unde se fac astfel de cursuri?
  06.02.2006 20:18 
Pilates
Mi-am luat si eu exercitiile Pilates de pe idieta.ro. Sunt pt abdomen. Merge destul de greu, dar deja ma simt mai bine si incep sa rezist mai mult. Pana la urma o sa reusesc sa fac tot programul pt abdomen. Pare greu dar pana la urma dupa un timp devin usoare. Toata lumea care le face spune asta. Merita sa incercati. Oricum trebuie sa facem sport in fiecare zi sau macar 90 de minute pe saptamana. Ganditiva la sanatatea voastra. O viata sanatoasa inseaman nutritie si sport.
  31.01.2006 15:50 
despre Pilates
Pentru cine este interesat,in fiecare dimineata ,pe postul antena 4 sunt prezentate seturi de exercitii,traduse,excelente.
  20.01.2006 22:53 
exercitii Pilates
Se pot gasi, pt cine doreste sa incerce, pe situl idieta.ro, in sectiunea download, un set de exercitii, prezentate intr-un film de 20 de min. Profesorul este f bun, chiar mi-a placut. Succes, cred ca e o treaba f desteapta!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie