Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Flirt
Home > Stil de viata > Relatii > Flirt > Fii o maestra a flirtului: invata sa citesti limbajul trupului

Fii o maestra a flirtului: invata sa citesti limbajul trupului

Trupul ne poate dezvalui multe informatii despre celalalt, dar ne si poate trada. Afla cum poti sa exprimi exact ceea ce iti doresti cu ajutorul celui mai la indemana instrument: corpul tau.

Mareste imaginea
Relatii

Afla mai multe informatii despre increderea in tine
Top Sanatate iti recomanda
·Putem spera la jumatatea perfecta?
Se spune ca pentru fiecare dintre noi exista jumatatea perfecta undeva prin lume - o persoana speciala care va fi unica pereche potrivita pentru tine.
Mainile sunt ca o carte de vizita. Poate tocmai de aceea "Dar cu mainile ce sa fac?" este una dintre intrebarile care mi se pun frecvent. Persoanele timide sau nervoase nu sunt prea mobile, asa ca orice pozitie ar adopta mainile lor, mereu va parea un pic fortata. Orice pozitie va arata ciudat daca o mentii prea mult timp. Smecheria e sa exersezi doua sau trei pozitii diferite ale mainilor, in oglinda, si apoi sa le alternezi. Incepe prin a sta asezat la masa (asa cum ai sta, de fapt, atunci cand iei cina sau esti intr-un bar). 

Primul lucru pe care trebuie sa ti-l amintesti este sa-ti tii mainile la vedere. Cu alte cuvinte, inceteaza sa stai pe ele sau sa ti le infigi intre genunchi. Faci acest lucru pentru ca nu vrei ca ceilalti sa observe ca iti tremura, insa oamenii stau cu mainile sub ei si atunci cand mint sau au ceva de ascuns, asa ca acest gest te va face sa pari nesincer/a. Ridica-le si pune-le pe masa! Odihneste-ti antebratul pe masa, dar tine bratele desfacute (nu ridicol de departate) si intinse in fata ta. Probabil ca celalalt a facut deja asta, asa ca va aflati amandoi cam la jumatate de metru distanta, cu palmele orientate unul spre celalalt, cu degetele relaxate dar usor indoite in interior. (Daca bratele ti se balabanesc in spatiu, adu-le mai aproape de marginea mesei. Este in regula si daca le intinzi pe masa.) Acum, prefa-te ca vorbesti cu cineva (da, este o idee foarte buna sa exersezi atunci cand nu este nimeni acasa) si misca-ti mainile de colo-colo, gesticuland pentru a sustine ceea ce spui. 

Pozitiile pe care vrei sa le pastrezi sunt acelea in care bratele si palmele sunt relaxate si deschise, cu podul palmelor (mai curand decat cu partea exterioara) orientat spre persoana pe care vrei sa o cuceresti. Este mai bine sa eviti sa-ti incrucisezi bratele, desi nu este chiar rau atunci cand sunt relaxate si moi. Aplecandu-te usor inainte, sprijina-ti coatele pe masa (numai nu ramane prea mult in pozitia asta si nici nu-ti strange bratele foarte strans).

 O smecherie foarte eficienta atunci cand esti numai nervi la prima intalnire este sa iti tii palmele apropiate. Pune-ti coatele pe masa, palmele cu fata una spre cealalta, apoi desfa-ti degetele, indepartandu-le putin si apasand usor varfurile unele de celelalte. Atingerea buricelor degetelor are un efect calmant si te face sa pari mai increzator. Ne tinem mainile in aceasta pozitie atunci cand suntem siguri ca ceea ce spunem sau suntem pe cale sa spunem nu va trezi nici o indoiala: detinem controlul asupra unei situatii. De asemenea, cu mainile in aceasta pozitie, avem tendinta sa In general, tinem degetele orientate in sus atunci cand vorbim si in jos cand ascultam. Femeile prefera pozitia degetelor in jos, fara sa le scoata in evidenta, ca regula generala, si orientate spre podea, iar barbatii o aleg pe cea cu degetele indreptate in sus. In genere, cu cat mai sus iti tii degetele, cu atat esti mai sigur pe tine. 

Dupa ce ai terminat cu exercitiile de stat la masa si cu pozitiile mainilor, ridica-te in picioare si vezi cum se pot ele interpreta in fata oglinzii. Tine-ti mainile relaxate, cu palmele orientate spre ceilalti, adopta pozitiile despre care tocmai am vorbit - toate merg si atunci cand stai in picioare. Secretul este ca acum trebuie sa le misti cat mai mult. Foloseste-ti mainile pentru a ilustra ceea ce spui. Flutura-le daca esti pasionat de subiectul pe care l-ai deschis, apleaca-te putin inainte, ca sa atingi persoana cu care stai de vorba si aranjeaza-te putin (netezeste-ti hainele, da-ti parul pe spate). 

Fa orice in loc sa stai in pozitia "Sunt terifiat/a", pozitie clasica, cu mainile inclestate in jurul paharului atat de strans incat degetele se albesc, cu paharul asezat in fata ca sa te protejeze. E rau daca, stand incremenit/a in picioare sau asezat/a, ai figura unui iepure imobilizat de farurile unei masini care se indreapta cu viteza spre el. Mai bine: "Oamenii in miscare" este o expresie folosita pentru a descrie persoanele interesante, dinamice. Ia-o ca pe o traducere literala. Multi, foarte multi oameni timizi, nervosi, nesiguri stau tepeni. Cei plini de entuziasm, activi, pasionati, in schimb, se misca foarte mult. Observa accentul pus pe "mult", deoarece este foarte adevarat ca aceste constatari nu se aplica chiar tuturor. 

Daca esti tipul de om care sta atat de pasiv la o petrecere, incat ceilalti incep sa-si atarne hainele pe el, a face orice fel de miscare reprezinta deja o mare reusita. Exerseaza si perfectioneaza cu orice pret toate gesturile "benefice" ale limbajului trupului si toate pozitiile expuse in aceasta carte, dar nu vei ajunge nicaieri daca vei adopta una singura si vei incremeni in ea toata noaptea. 

In loc sa te opresti la un singur mod de a-ti tine capul/de a sta pe scaun/in picioare de ce sa nu-ti pui la punct trei sau patru variante? In felul acesta vei putea sa le alternezi si vei arata mult mai relaxat/a, mai sigur/a pe tine si mult mai putin neglijat/a. cu cititul… de tine, dar acum se poarta ca si cum ai fi devenit in mod misterios manechinul sexy si senzual din posterul lui/ei preferat, este numai datorita faptului ca exact asta s-a intamplat. Aburii de alcool fac pe oricine sa arate bine. Combina acest lucru cu Efectul Pravaliei care se Inchide - oamenii ii situeaza pe ceilalti mult mai sus intr-un top al atractivitatii atunci cand noaptea e pe sfarsite - si nu as pune mare pret pe declaratiile lor de fidelitate. Daca iti doresti o harjoneala sau o aventura de o noapte, nu mai sta pe ganduri. Dar daca ceea ce cauti este o relatie, da-i numarul de telefon si nu astepta prea nerabdator/oare sa te sune. Gandeste logic. Spunem ca cineva se apropie de tine, iti zambeste aratandu-ti si alte semne de atentie, dar, in acelasi timp trece in revista, fara sa se ascunda, si alte persoane din incapere. Ar putea insemna ca este interesat/a, dar ramane disponibil/a daca apare ceva mai bun - sau ca isi asteapta partenerul/partenera, dar nu refuza un mic flirt/o taclala cu tine intre timp. Pune-i urmatoarea intrebare: "Pari a cauta pe cineva. Trebuie sa te intalnesti cu el/ea sau incerci sa-ti gasesti prietenii?" Daca are deja o relatie, sunt mari sanse sa iti spuna; daca este o persoana fara maniere, atunci ai reusit sa-i atragi atentia asupra impolitetii sale. El/ea va decide daca esti demn/a de toata atentia sa sau daca mai bine inventeaza o scuza si dispare in directia primului blond/primei blonde care-i iese in cale. 

Dar daca cineva iti cauta mereu privirea, are tot corpul si picioarele orientate spre tine, dar sta cu bratele strans incrucisate pe piept? Bratele incrucisate pot semnifica si ca persoana respectiva se apara, este nervoasa sau panicata - sau poate sa nu aiba absolut nici o semnificatie (intotdeauna prefera acea pozitie sau ii e pur si simplu un pic frig). Oricare ar fi motivul, este in interesul tau sa faci astfel incat sa-i desfaci bratele. Studiile arata ca numai o simpla incrucisare a bratelor poate provoca emotii negative, deoarece creeaza o bariera fizica. Incearca sa-i oferi ceva - o bautura sau altceva care trebuie tinut in mana, astfel incat sa fie obligat/a sa-si desfaca bratele si vezi daca a aparut vreo diferenta. 

Daca acest tertip nu il/o determina sa fie receptiv/a la incercarile tale, inseamna ca este vorba despre un vechi obicei de a sta asa. Treci peste conotatiile negative si ai incredere in cele pozitive. Asculta ce spune. Daca ceea ce spune pare sa contrazica mesajele transmise prin limbajul trupului, ai incredere in acestea din urma. Gura minte, limbajul trupului - aproape niciodata, dar ai totusi nevoie sa le filtrezi si prin bunul simt. Daca cineva flirteaza de nu mai poate, evitand cu delicatete tentativele tale de a afla daca are pe cineva, porneste de la premisa ca are. Trupul nu minte, deoarece persoanei respective chiar ii place de tine, dar asta nu inseamna ca este si liber/a sa-si urmeze instinctul. 

Daca limbajul trupului sau este contradictoriu, se datoreaza, probabil, dorintei de a face doua lucruri in acelasi timp. Este ingrozit de faptul ca ar putea sa-si rateze orice sansa asa ca ar vrea sa o rupa la fuga, dar in acelasi timp doreste cu disperare sa o cucereasca, asa ca ramane pe pozitie. Si deoarece nu le poate face odata pe amandoua, va incepe sa se bataie, sa se legene de pe un picior pe altul, sa-si indrepte picioarele spre iesire, sa-si plaseze mana pe marginea scaunului ca si cum ar fi gata sa se ridice, dar totodata nedezlipindu-si de la tine privirea plina de adoratie etc. 

Daca primesti mesaje mixte, cam asta este cauza lor. Ce sa mai zic de fata care spune ca este maritata si perfect fericita in timp ce inconstient isi plimba verigheta in sus si in jos pe deget, punand-o si scotand-o: chiar ca are probleme. Cea mai buna alegere este cineva ale carui cuvinte contin acelasi mesaj cu al limbajului trupului: nu are nimic de ascuns. Vezi daca flirteaza cu tine, raspunzandu-i si tu la fel Daca ai trecut in revista toate punctele listei si esti aproape sigur/a ca te place, mareste miza, facand o mutare foarte clara. sopteste-i ceva la ureche si totodata lasa-ti buzele sa-i atinga obrazul, apoi retrage-te si asteapta.

Foloseste orice truc pentru a-i arata cat mai clar ca-l/o crezi cea mai sexy persoana din Univers. Daca este interesat/a, iti va oglindi gesturile crescand, la randul sau, intensitatea flirtului. Daca nu este - sau flirteaza fara nici o intentie (se distreaza dar nu are planuri de viitor) - sau isi va mai domoli avansurile sau se va opri complet din cochetat. Ai anuntat ca este timpul pentru clarificare - ai facut mutarea sau te-ai dus la alta masa - si a reactionat. Daca esti prea timid/a pentru superflirt, retrage-te putin. 

Ramai prietenos/oasa, dar fii mai putin incisiv/a cu flirtul. Fa-l/o sa se intrebe daca a interpretat gresit sau poate ca, la urma urmelor, chiar nu esti foarte interesat/a. Dar daca el/ea te doreste cu adevarat, atunci va intensifica atacul, facandu-ti avansuri evidente pentru a te aduce din nou pe frecventa si a mentine lucrurile la nivelul flirtului. Incearca sa faci acest lucru astfel: indata ce ai intrat pe aceeasi frecventa cu cineva, lasa-te usor pe spate pentru a crea o mica distanta intre voi, dar nu-l scapa din ochii. Asta este o invitatie clara pentru celalalt: sa intre in spatiul tau personal, punandu-i o intrebare muta: iti place de mine si ai de gand sa faci ceva in aceasta privinta? Daca paseste spre tine, invadand aceasta zona numai a ta, raspunsul este evident da! Cum depistezi o persoana Ati avut cea mai fierbinte partida intr-un lift? Incearca sa-i soptesti "lift" la ureche, in timp ce parintii lui/ei va felicita pentru pranzul de duminica la care i-ati invitat. Imagineaza-ti cum ar fi sa-l saruti pe tipul asta. 

Creeaza un mic scenariu in minte si lasa-ti capul in jos, dar ramai cu ochii in ochii lui. Acum, mangaie-ti usor buza de jos cu degetul aratator. Gandurile despre cum ar fi daca l-ai saruta iti vor da o stralucire jucausa in priviri, atingerea buzei de jos, cu un aer absent, va sublinia faptul ca te gandesti chiar la ceva nebunesc, iar capul lasat in jos are ceva din vulnerabilitatea unei fetite nestiutoare. O combinatie mortala! Dupa cateva minute, spune ceva de genul "Scuze, ce spuneai? Cred ca nu am fost prea atenta la ultima parte." La aceasta manevra este esential sa mentii contactul vizual, altfel el va crede ca te gandeai la altceva din plictiseala. Versiunea trisorului: Daca nu prea ai cum sa-ti mangai buza de jos, atunci fa altceva: priveste-i buzele. 


Informatii preluate din cartea "Superflirt", de Tracey Cox, Editura Litera International, www.litera.ro
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  04.03.2011 20:57 
super
Foarte practice. unele le-am facut deja si au dat rezultate. Sunt adevarate, deci urmati-le si nu veti esua :)
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie