Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Relatii
Home > Stil de viata > Relatii > Este ea interesata de mine?

Este ea interesata de mine?

A interpreta limbajul trupului feminin nu este chiar asa de dificil precum crezi. Este adanc inradacinat in logica. Aproape toate comportamentele cochete au drept tinta unul din cele trei obiective: sa ne remarce barbatul de care ne place la nebunie, sa ne apropie de el si sa-l determine sa faca sex cu noi.

Mareste imaginea
Relatii

Afla mai multe informatii despre increderea in tine
Top Sanatate iti recomanda
·Partenerul ideal
Alegeti o persoana care este mai apropiata de dumneavoastra mai mult decat oricine altcineva in lume.
Atunci cand suntem atrasi de cineva, subconstientul nostru intra pe pilot automat si se lasa manipulat de nevoia naturala de a fi cat mai aproape de persoana respectiva. Mama Natura, care vegheaza neobosita nevoile noastre sexuale, isi spune cam asa ceva "iata un posibil stimulent pentru cresterea demografica" si porneste toate soneriile alarmei dand startul, si instruind restul trupului sa arate cel mai bine. De asemenea, ne conecteaza cu instinctele primare, elementare, sugerandu-le sa arunce in lupta cateva arome puternice de feromoni si punandu-ne intregul trup in standby sexual. (Asadar, de ce ne mai miram ca suntem cu totii obsedati de sex?)

Ne mangaiem din doua motive: pentru a atrage atentia asupra unei anumite parti a corpului si pentru ca, inconstient, sa tachinam persoana care ne priveste. Insuseste-ti in profunzime aceasta teorie si vei incepe sa observi ca foarte multe dintre gesturile limbajului trupului sunt perfect inteligibile. (Atunci cand intalnesc o persoana delicioasa - sau pur si simplu am chef de o bucatica buna - incep sa-mi masez partea de jos a abdomenului. Nu numai ca aici se afla sediul central al fertilitatii, dar se intampla sa fie si locul in care majoritatea femeilor simt primele semne ale dorintei.)

Daca esti un tip inteligent, probabil ca ai si inteles ca femeile sunt cele care initiaza un contact in proportie de doua treimi din cazuri. In loc sa te abordeze direct printr-o conversatie usoara, ele o fac dandu-ti permisiunea sa te apropii de ele, si asta prin semnale de flirt nonverbale. Acesta este singurul motiv pentru care majoritatea barbatilor cred ca ei au facut primul pas - de regula, ei sunt aceia care se impauneaza ca pot incepe un dialog. Chiar daca e posibil sa nu fie prima mutare, este cu siguranta cea mai temerara. Sa traversezi ringul de dans nu este deloc confortabil si putine femei ar risca sa o faca. Micsoreaza-ti sansele de a avea parte de o umilinta directa devenind un maestru al descifrarii semnalelor sexuale care te atrag acolo. Cele de mai jos iti vor oferi un excelent punct de plecare…


Toate sunt de bine daca...

1) Nu-si poate dezlipi privirea de la gura ta. Totul porneste de la triunghiul flirtului si devine din ce in ce mai intens, pe masura ce flirtul ia amploare. Cu cat ea este mai plina de sine, cu atat mai mult timp va petrece privindu-ti gura atunci cand vorbesti. Daca te-ai si atins cu gesturi incarcate de erotism, atunci ea a prins aluzia si este obsedata de gura ta, imaginandu-si cum ar fi daca ai avea buzele lipite de ale ei. Linge-ti buzele si vei vedea ca se va concentra asupra limbii. Doamne! Ma intreb: acum ce-i mai trece prin cap?

2) Se joaca de-a "uite-o, nu-i". Jucam acest joc mereu, de la bebelusi pana la adulti: este jocul de-a "uite-o, nu-i". In mare, consta in a-ti ascunde si apoi a-ti arata ochii. Oamenii il practica folosindu-si parul, meniurile, alti oameni, un stalp plasat strategic, propriile maini, umerii - virtual orice are un spate dupa care sa te poti ascunde. Il jucam si cu hainele: blugi rupti, o bluza care lasa sa se vada mai multe atunci cand ne aplecam in fata, un slit in fusta care ne dezgoleste intregul picior atunci cand mergem. Simpatica, indrazneata si jucausa, este o miscare care apartine limbajului trupului bazat pe tachinare - si o foarte eficienta modalitate de a afla fara a risca prea mult daca cineva este interesat de tine. A privi la cineva peste umar in timp ce mergi sau stai pur si simplu in picioare, este flirt si inca unul foarte distractiv ("stiu ca ma privesti si ma interesezi, dar trebuie sa vii la mine"). Sa rasfoiesti un meniu pentru a atrage atentia cuiva, apoi sa dispari inapoia lui exact in secunda cand privirile vi s-au intalnit, poate declansa un joc absolut seducator. Acea persoana se va uita la tine cu atentie pentru a observa daca ii arunci inca o privire, incercand sa o prinda, iar combinatia dintre timiditate si interes este fermecatoare. Daca stai la bar si observi un necunoscut superb, este mult mai putin indraznet sa-i arunci un zambet si apoi sa dispari lasandu-te pe spate, astfel incat ceilalti oameni sa se interpuna intre voi, ascunzandu-te. Daca i-a placut ce a vazut, va incerca sa te gaseasca sau va spera ca i te vei arata din nou aplecandu-te inca o data in fata.

3) Se joaca cu paiul din bautura. Este o activitate clasica de substituire - atunci cand oamenii sunt nervosi sau plictisiti, ei executa inconstient anumite actiuni monotone, inutile. Majoritatea considera ca acestea sunt antidotul flirtului, pur si simplu din cauza ca nu prea stiu ce emotie sau sentiment sunt implicate in ele. Ba chiar mai rau: sa-ti sucesti paiul in timp ce iti fixezi privirea numai la bautura, in loc sa te uiti la persoana cu care stai de vorba sau care te curteaza. Mai bine foloseste paiul pentru a flirta. Suceste-l, suge-l sau roteste-l dupa conturul buzelor, dar orice ai face, nu il mesteca! Este complet neatractiv si induce o stare de nervozitate, facand aluzie subtila la dorinta de a manca.

4) Ea mangaie piciorul cupei sau gatul sticlei de vin. Chiar inseamna ce iti imaginezi tu? Punct lovit! Interpretarea devenita cliseu este, de regula, cea corecta: mainile noastre mangaie in general obiecte care intr-un fel par inocente, care sugereaza ceva la care visam cu ochii deschisi. In mod special, femeile incep sa-si miste degetele in sus si in jos pe obiecte cilindrice, oprindu-se brusc imediat ce isi dau seama ce conotatii poate avea gestul lor.

5) A bea sau a nu bea. Daca nu bei deloc, sunt profund invidioasa pe tine. Sa nu fii nevoit niciodata sa te trezesti cu acea senzatie neplacuta gen O-Dumnezeule-ce-am-facut? Ar fi o binecuvantare. Si exact acesta este motivul pentru care nebautorii le produc o cumplita stare de iritare bautorilor. Daca esti abstinent, spune-o din capul locului si incearca sa elimini din conversatie partea cu "O, Doamne, ce bine ar fi sa renunt azi la bautura". Majoritatea nebautorilor pe care ii cunosc sunt mai mult decat fericiti daca cei din jur se "afuma" putin, pentru ca li se pare ca dispozitia acestora este absolut molipsitoare. (Daca nu vrei ca potentialul tau partener sa consume alcool, cel mai bine este sa-l previi din start, atunci cand ii propui sau accepti o intalnire.) Daca esti bautor, dar ti-ai propus sa nu o faci si in seara asta, asigura-te ca mesajul pe care il trimiti este: "Am hotarat sa fiu cuminte in seara asta si sa nu ma las dus de val." Si ca sa va spun sincer, foarte multi vor interpreta mesajul cu totul altfel: "In seara asta nu am de gand sa ma distrez sau sa ma relaxez". Din acelasi motiv, bautura pe care ai comandat-o prima data in aceasta seara, in cele mai multe cazuri, va da tonul, pentru intreaga intalnire.


Mare atentie, fiindca bautura comandata te poate da de gol!

  • Bauturile elaborate, gen Long Drinks, care ii iau ceva vreme barmanului sa le prepare - inseamna ca te-ai instalat aici pentru un timp. Este o ocazie speciala si merita sa faci un efort pentru ca seara asta sa fie excelenta.
  • O halba uriasa de bere - in functie de persoana si de venitul ei, ea se poate asocia cu o fire extrem de pamanteana si de fara fite sau cu un tip comun si lacom. 
  • Spirtoase (doar cu gheata) - Total interzise dintr-o multime de motive. Nr.1: Vei fi etichetat ca bautor inrait, pe cale de a deveni alcoolic. Nr. 2: Celalalt va crede ca esti nervos daca ai nevoie de o tarie. Nr. 3: Dai senzatia ca esti in graba, deoarece nu dureaza mai mult de cateva secunde pentru a da bautura pe gat. Nr. 4: Vei fi manga inca inainte de a apuca sa deschizi gura si sa zici: "Spune-mi cate ceva despre tine". 
  • Vinul, in schimb, este mai cu pretentii si poate servi drept un excelent subiect de conversatie. Daca ai senzatia ca interlocutorul/interlocutoarea ta se pricepe cat de cat la vinuri, poti deschide discutia cu o replica de genul: "stii atatea despre vinuri! Povesteste-mi si mie cate ceva", dandu-i astfel sansa de a se impauna cu cunostintele pe care le detine. Daca tu esti expertul, atunci vei avea ocazia de a straluci. A goli impreuna o sticla de vin este un lucru ce poate crea anumite legaturi chiar si in faza asta incipienta si faptul ca amandoi veti rosti in acelasi timp "Da", atunci cand chelnerul va intreaba daca mai vreti una, nu poate fi descifrat decat intr-un singur fel: amandoi va doriti ca noaptea sa continue.



  • Informatii preluate din cartea "Superflirt", de Tracey Cox, Editura Litera International, www.litera.ro
    Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
      17.10.2006 17:12 
    Binishor..... se putea mai scurt si mai concret
    Spune-ti parerea
    * cod Greu de citit?
    Regenerare cod

    Newsletter-ul TopSanatate
    dinamism si energie de la prima ora!


    Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
    Medicina alternativaNutritie
    PsihologieRelatii
    SarcinaSanatate sexuala
    Sistemul imunitarSlabeste sanatos
    SportShopping
    CardiologieDermato - venerologie
    EndocrinologieGastroenterologie
    Ghid de prim ajutorGinecologie
    NefrologieOftalmologie
    OncologieOrtopedie
    PsihiatrieSanatatea spatelui
    Sanatate publicaStomatologie