Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Dezvoltare personala
Home > Stil de viata > Psihologie > Dezvoltare personala > Emotivitatea excesiva: sfaturi pentru a scapa de ea

Emotivitatea excesiva: sfaturi pentru a scapa de ea

Ti se strange stomacul, rosesti, iti apar pete rosii pe piele de fiecare data cand ai o intalnire importanta amoroasa sau de afaceri, cand ai de dat un examen important, cand trebuie sa vorbesti in public...? Lena Rusti, psihoterapeut si experta a site-ului nostru iti da cateva sfaturi pentru a controla aceste stari. Daca ai intrebari, adreseaza-i-le aici.

Psihologie

Da dovada de un maxim de creativitate cu ajutorul metodei Six Thinking Hats
Top Sanatate iti recomanda
·Temerile si indoielile, o piedica in imaginarea unui viitor de succes
Pentru a realiza o schimbare stabila si pentru a obtine ceea ce vrem cu adevarat in viata este nevoie de o viziune sustinuta asupra viitorului.
Sunt foarte timid/a si atunci cand sunt intr-o situatie de stres ma panichez foarte tare si-mi apar pete rosii pe gat.

  • Petele rosii pe gat - pot fi semnul unui eritem pudic. Nu le da importanta, pentru ca le vei accentua. Cu cat esti mai relaxata, cu atat vor fi mai putin vizibile. Ca atare, chiar in conditii de stres, respira normal, inducandu-ti o stare de echilibru.

  • Gandeste pozitiv - acum te programezi catre esec, gandind mereu  "o sa gresesc iar", "iar o sa ma rosesc", "sunt zapacita", etc. Inceteaza acest proces de devalorizare si gaseste lucruri bune pe care sa ti le spuni, cum ar fi: "Ma descurc din ce in ce mai bine".

  • Nu te gandi mereu la simptomele fizice care insotesc starea psihica, pentru ca le accentuezi (Ex: daca te gandesti in acest moment la faptul ca salivezi, o sa incepi sa salivezi si mai mult). Nu incerca sa iti controlezi corpul. El stie mai bine ce are de facut. Lasa inconstientului procesele care tin de inconstient si ocupa-ti constientul cu sarcinile pe care le ai de indeplinit.


Cum as putea sa scap de emotivitate excesiva si "golul in stomac"?

  • Expune-te la situatiile care iti provoaca emotia si o sa vezi ca fara ea sau cu ea obtii cam aceleasi rezultate, daca nu chiar niste rezultate mult mai bune fara ea.

  • Nu confunda starea fiziologica (golul in stomac pe care il poti avea de dimineata) cu starea psihologica
(emotia). Sunt stari ale corpului nostru care pot fi interpretate in mai multe feluri: nu atribui orice raspuns al corpului starii emotive, pentru ca astfel o accentuezi.

  • Gaseste-ti modalitati de a te relaxa si de a te simti bine cu corpul tau.

  • Incearca sa vezi ce beneficii ai de pe urma acestei emotivitati (nu te expune la anumite situatii, nu face anumite lucruri, te vulnerabilizezi in relatia cu ceilalti) pentru a intelege ca ti-ai creat o modalitate gresita de a interactiona, care nu doar ca nu ti-a adus beneficii, dar ti-a inrautatit semnificativ calitatea vietii.

  • Nu te feri de emotie. Emotiile sunt bune, tin de sensibilitatea si capacitatea noastra de a empatiza, de a simti. Nu confunda emotia cu starea de rau. Diferentiaza starile si incearca sa atenuezi nu orice emotie, ci doar cele care nu iti sunt benefice.


Timiditatea si emotivitatea se trateaza homeopat?

"Da, daca ea este exagerata sau agravata de anumite imprejurari sau cauze deosebite, care tin de modificarea reactivitatii organismului", ne sfatuieste dr. Ioan Teleianu, presedintele Societatii Romane de Homeopatie. Exista insa si tipologii inascute, la care efectele tratamentelor sunt mai limitate, mai adauga expertul.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  14.12.2011 19:32 
Buna
Nu stiti daca exista rezovare pentru aceasta problema prin chirurgie? Deja nu mai suport, am crezut ca voi scapa de ea dar parca se intensifica. Spuneti-mi va rog o modalitate care sa dea rezultate sigure. Multumesc !
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie