Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sanatate dentara
Home > Afectiuni si boli > Stomatologie > Sanatate dentara > Dintii tai se vor indreptati?

Dintii tai se vor indreptati?

Persoanele care au dintii strambi si cu distante anormale intre ei sunt reticente atunci cand vine vorba de aparatul dentar. Acesta este asociat cu disconfort, durere si, de ce nu, cu stirbirea frumusetii. Insa noile aparate dentare sunt mult mai performante, mai confortabile, si, daca tii neaparat, aproape invizibile.

Stomatologie

Cauta in site mai multe informatii despre regulile pentru ingrijirea dintilor
Top Sanatate iti recomanda
·Alimentatia si sanatatea dintilor tai
Dulciuri, fructe, legume, branzeturi... Stii sa mananci sanatos, astfel incat si gura ta sa fie sanatoasa?
Aparatele dentare sunt inca, in marea lor majoritate, de metal, dar sunt si transparente sau de culoarea dintilor. Exista chiar aparate care se fixeaza in spatele dintilor tai, astfel incat sa nu se observe. Firele folosite astazi la aparatele dentare sunt mult mai mici si mai eficiente decat cele folosite in trecut, fiind create dintr-un material care iti indreapta dintii mai repede si mai usor.

In functie de gravitatea problemei si varsta, aparatele sunt fixe sau mobile. In general, aparatele dentare fixe sunt recomandate adultilor, care au deja un maxilar format, dur, dintii fiind, in acest caz, mult mai greu de aranjat.

Cum functioneaza aparatele dentare?

Aparatele dentare iti indreapta dintii prin aplicarea unei presiuni constante asupra dintilor si prin mentinerea lor intr-o singura pozitie pentru mai mult timp. Daca, insa, dintii tai sunt mai "razvratiti", atunci, trebuie un echipament suplimentar, cum este cel pentru cap si ceafa. Nu te panica! Astfel de echipamente se poarta numai pe timpul noptii, sau seara, cand stai acasa.

Durata tratamentului ortodontic este, in general, de aproximativ doi ani. Dupa indepartarea aparatului dentar, trebuie sa ai mare grija ca dintii tai sa nu isi "reia vechile obiceiuri". Doctorul tau s-ar putea sa iti sugereze sa porti un fixator, care este o bucata mica de plastic cu fire metalice sau o piesa din plastic subtire, avand o forma de gura.

Acest fixator va fi creat ca sa se potriveasca dintilor nou indreptati. Numai specialistul ortodont va putea sa iti spuna pentru cat timp vei purta acest fixator.


 Solicita aparatul dentar o noua dieta?

Nu este nevoie de o dieta speciala, dar atunci cand porti un aparat dentar fix, trebuie sa fii mai atent/a cu anumite alimente. Nu te apropia de popcorn, guma, caramele (de obicei dulciuri care se topesc). Zaharul in general ar fi de evitat, pentru ca aparatul dentar il ajuta sa se fixeze mai bine pe dinti, putand duce la carierea acestora. Insa, daca tii neaparat sa bei un suc sau sa mananci o prajitura, ai grija ca dupa aceea sa te speli pe dinti.

Alte alimente de evitat:

  • Fructele in bucati mari;
  • Covrigii tari;
  • Painea prajita, tare;
  • Lamaile.

Specialistul ortodont te va sfatui sa folosesti ata dentara mai des decat de obicei si alte mijloace suplimentare de igiena bucala (periute speciale, dusuri bucale) si sa fii foarte atent/a sa nu iti ramana resturi de mancare intre aparat si dinti. In momentul in care te prezinti la medic pentru schimbarea aparatului, ar fi bine sa iti curete chiar el dintii cu ata dentara.

 Deoarece aparatele pun o presiune destul de mare asupra dintilor, din cand in cand este posibil sa te doara, in special dupa ce medicul a mai facut o ajustare la aparatul dentar. In acest caz, asigura-te ca ii ceri medicului un calmant de durere.

Daca porti un aparat mobil, atunci este interzisa purtarea lui la orele de sport sau la scoala. Oricum, doctorul ortodont iti va indica sa il porti numai noaptea sau cat timp stai acasa, timp de 16 ore pe zi. Aparatul ortodontic va fi indepartat in timpul meselor si va fi imediat igienizat. Aparatul se curata cu apa si sapun, cu ajutorul unei periute de dinti.


Sunt aparatele dentare dureroase?

Timp de cateva zile dupa ce a fost fixat si s-a inceput purtarea lui efectiva, s-ar putea sa simti un disconfort sau chiar o mica durere. In cazul aparatelor fixe, este de asteptat sa simti durere sau disconfort ori de cate ori iti va fi ajustat aparatul de doctorul specialist.

De asemenea, s-ar putea sa ai si mici rani pe obraz, in interior, dar se vor vindeca dupa cateva zile de la fixarea aparatului. S-ar putea sa fie de ajutor daca iti clatesti gura cu apa calda sarata.

Articol realizat in colaborare cu dr. Cosmin Ulman, director asociat Clinica Trident
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  03.02.2012 11:24 
Ai nevoie de un împrumut?
Ai nevoie de un împrumut? dacă da, trimite-ne înapoi la: mariopuzo@blumail.org
  31.01.2012 16:39 
Aici vine o oportunitate de împrumut urgent !!!!! Prinde Al tău acum !!!!!!
Eşti căutarea pentru orice fel de asistenţă financiară pentru a îmbunătăţi stabilitatea dvs. financiara, am aduce la cunoştinţă dvs. de urgenţă acestei societăţi împrumut oferă, pentru publicul larg, în special privileged.We theless oferi împrumuturi de orice fel pentru orice persoană care are nevoie de primejdie împrumut la rata dobânzii rata dobânzii de 3% pe an. e-mail: harry2008loanlender@gmail.com.We oferta împrumuturi de orice fel pentru orice individ. Candidaţii interesaţi ar trebui să: Completati Formularul cererii de credit: Nume: sex: ţară: de stat: adresa: Tel Număr: Ocupaţia: Suma necesară: Scopul creditului: Durata imprumut: E-mail: rata dobânzii de 3% pe an. e-mail: harry2008loanlender@gmail.com
  04.01.2012 05:41 
mrluciobrown.loanservicess@gmail.com
Alo Obţinerea unui împrumut legitime au fost întotdeauna o mare problema pentru clienţii este nevoile financiare. Problema de credit şi de securitate este ceva care clienţii sunt tot mai preocupat de căutare pentru un împrumut de la un creditor legitim. Rata dobânzii pentru creditul meu este 3% şi Daca sunteti interesati in obtinerea assisatance finacial, contactati-ne astazi pe: mrluciobrown.loanservicess@gmail.com consolidarea datoriilor * În al doilea rând Ipoteca * Credite pentru afaceri * Persoanele? Nliche Credite * International Credite * Societate Credite * Credite privată * Credite personale Completaţi formularul de cerere de împrumut şi returnaţi-l la mine. Debitorilor "informaţii formă Nume şi prenume: Ţară şi de stat: oraş: Naţionalitatea: Suma de împrumut Necesare: sex: Lunar chirie: Număr de telefon mobil: Cod postal: Numărul personal Telefon mobil: Durata creditului: După ce în legătura cu formularul de cerere de împrumut, vă voi trimite mea termenii şi condiţiile împrumutului de creditare pentru împrumuturi. Cel mai bun ceea ce priveşte, Mr Lucio Brown C.E.O
  17.12.2011 20:22 
.
Da...eu nu as numi "disconfort" ceea ce am simtit eu prima luna dupa ce mi-am pus aparatul,mai degraba agonie.Nu am putut manca altceva decat piure de cartofi.Chiar si acum,dupa 2 ani si jumatate,nu e cu mult mai bine.Chiar imi pare rau ca mi l-am pus.Doctora imi spusese ca trebuie sa-l tin doar un an si acest an s-a transformat in cel putin 3.
  27.11.2011 20:57 
Loan
Alo Eu sunt domnul Barry Whyte, oferim toate tipurile de împrumuturi cu modul de rambursare convenabil, rata dobânzii de împrumut nostru este de 3% pe an a reveni pe termen tranzacţionabile şi condiţii, împrumuturile noastre variind de la € 5,000.00 € 100,000,000.00 MAX. şi indiferent de locaţie sau de bonitate. Pentru contact întrebări domnul Barry Whyte, E-mail: barrrywhyte_loan@rocketmail.com Servicii include: * Refinance * Acasă Îmbunătăţirea * Credite investitor * Christmans imprumut * Auto Credite * Consolidarea datoriilor * Linii de credit * În al doilea rând Ipoteca * Credite pentru afaceri * Credite personale * International Credite Dacă doriţi să furnizeze datele lor cu mici Nume: Suma necesară: Durata creditului: HOME ADRESA: Numărul de telefon: ŢARA: Vă mulţumim pentru timpul dvs. pentru a vedea anunţul noastre şi de a explora această oportunitate uimitoare.
  28.10.2011 13:39 
salut! eu am o problema care ma enerveaza la culme. am un dinte care nu mi-a cazut si mi-a dat peste celalalt care inca nu mi-a cazut si nustiu ce sa fac.imi dati si mie o idee ca sa scap de el
  28.09.2011 13:30 
doar ce am venit de la stomatolog si mi-a spus asa: exista 2 tipuri de aparate :fixe si mobile .Nu ti le recomand pe cele mobile pentru ca nu sunt eficiente ,cele fixe sunt recomandate si sunt de 2 feluri:cu sarme adica vizibile 20 de milioane si cu sarme invizibile 27 de milioane...i-am spus k ma gandesc si cand ma hotarasc o sa-i spun..insa acum ar trebui sa imi gasesc un loc de munca sa pot face rost de banii necesari..asta ie ..
  21.09.2011 16:08 
credit
Eşti căutarea pentru orice fel de financiare asistenţă pentru îmbunătăţirea stabilităţii financiare dvs., am aduce la cunoştinţă dvs. de urgenţă acestei societăţi Oferta de împrumut, pentru publicul larg, în special mai puţin privilegiat. Va oferim credite de orice fel la orice individ care este nevoie în primejdie de împrumut, la dobânzii a dobânzii a dobânzii de 3% pe an. e-mail: Oferta sagaloaninvestments@gmail.com.We împrumuturi de orice fel pentru orice individ. Solicitanţii interesaţi ar trebui să: Completati Formularul cererii de credit: Nume: sex: ţară: de stat: adresa: Tel Număr: Ocupaţia: Suma necesară: Durata imprumut: Dl Saga Morris. E-mail: sagaloaninvestments@gmail.com
  16.09.2011 20:28 
am o nelamurire
ma puteti ajuta??as vrea si eu sa stiu daca aparatul dentar chiar merge...adika functioneaza,am 13 ani si am nevoie urgenta de un aparat dentar fiindca am dintii strambi,as vrea sa stiu daca functioneaza ,daca intr-adevar iti indreapta dintii si in cat timp fiindca am niste colegi tare rautaciosi,si nu as vrea sa rada de mn degeaba...adika daca tot rad de mine,sa stiu ca mai devreme sau mai tarziu va merita tot ce am indurat:d
  16.09.2011 20:27 
am o nelamurire
ma puteti ajuta??as vrea si eu sa stiu daca aparatul dentar chiar merge...adika functioneaza,am 13 ani si am nevoie urgenta de un aparat dentar fiindca am dintii strambi,as vrea sa stiu daca functioneaza ,daca intr-adevar iti indreapta dintii si in cat timp fiindca am niste colegi tare rautaciosi,si nu as vrea sa rada de mn degeaba...adika daca tot rad de mine,sa stiu ca mai devreme sau mai tarziu va merita tot ce am indurat:d
  09.09.2011 15:18 
Blog pentru purtatori de aparate dentare
Salutare, Curaj mi-am facut acum vreo cinci luni, cand am realizat ca sunt complexata de felul in care arata dintii mei. Am un spatiu (cam cat jumatate de dinte) in partea de sus, unde ar trebui sa fie caninul. Ei bine, pana la 25 de ani am tot amanat rezolvarea problemei. De patru luni port aparatul. Acum sunt foarte fericita ca am luat decizia asta. Va dura minim un an si jumatate, dar stiu ca e solutia corecta. Si pentru ca vreau sa ii ajut si pe altii cu informatii, sfaturi, de ieri am initiat un blog special pentru cei care vor sa afle informatii despre aparate dentare. Adresa este http://zambetmetalic.wordpress.com/ Sunt la inceput dar, sper ca veti gasi aici raspunsuri la unele intrebari. Desigur, puteti pune intrebari si veti primi raspunsuri, de la mine si de la altii care poarta sau au purtat aparat dentar.
  09.09.2011 15:15 
Blog pentru purtatori de aparate dentare
Salutare, Curaj mi-am facut acum vreo cinci luni, cand am realizat ca sunt complexata de felul in care arata dintii mei. Am un spatiu (cam cat jumatate de dinte) in partea de sus, unde ar trebui sa fie caninul. Ei bine, pana la 25 de ani am tot amanat rezolvarea problemei. De patru luni port aparatul. Acum sunt foarte fericita ca am luat decizia asta. Va dura minim un an si jumatate, dar stiu ca e solutia corecta. Si pentru ca vreau sa ii ajut si pe altii cu informatii, sfaturi, de ieri am initiat un blog special pentru cei care vor sa afle informatii despre aparate dentare. Adresa este http://zambetmetalic.wordpress.com/ Sunt la inceput dar, sper ca veti gasi aici raspunsuri la unele intrebari. Desigur, puteti pune intrebari si veti primi raspunsuri, de la mine si de la altii care poarta sau au purtat aparat dentar.
  09.09.2011 00:56 
Loan
Sunteţi în căutarea pentru asistenţă financiară, eu sunt oferind un credit cu o scăzută rată maximă de 3%, atât sigure şi negarantate, fiecare interesaţi şi de Solicitantul ar trebui să ne contactati utilizand formularul online pentru prelucrarea ulterioară şi vă asigurăm, visul de a obţine un împrumut va veni cu noi prin intermediul odată ce sunt în măsură să vină în ajutorul nostru şi au în vedere faptul că nu ne plătesc ca şi alţii mai degrabă odată ce sunt capabil să facă ceea ce vă rugăm să faceţi, atunci vei primi cele mai recente de împrumut 1hrs de a veni să-l .... Contactati-ne acum şi obţineţi împrumut ta de vis cu această informaţie: Completaţi cererea de împrumut. Nume ...... ......... Varsta Sex ........ Suma necesară ......... Durata Creditul pentru ...... Scopul imprumutului ............ ............. Tara Telefon Numărul ................ Profesia ................. Personal telefon mobil Numărul ..................... Reţineţi că: Toate mesajele trebuie să fie răspuns la acest e-mail prin: mrscaroline.lucy@gmail.com
  03.09.2011 10:29 
imprumut
Complimente de zi pentru a vă. Compania noastra (Ocean Finanţe şi ipotecile Ltd ®) este sprijinirea şi punerea o oprire la problemele tale financiare. Va oferim toate tipurile de pachete de credite (Credit de nevoi personale, Credite Comerciale, etc) gamele noastre Valoarea creditului de la £ 20,000.00 GBP pentru lire sterline 50,000,000.00 RON şi sunt de plată perioadă de 1 an la 30 ani durata. Pentru a începe procesul de cererea de împrumut, puteţi găsi unele informaţii vitale despre împrumutul pe care le oferim mai jos. Pentru obţinerea unui împrumut de la compania noastra, există unele informaţii avem nevoie pentru a trece peste pentru a vă înainte de a putea trece la procesul de aplicare, mai jos sunt mai multe informaţii vă rugăm să vizitaţi amabilitate through.In împrumut pe care le oferim, facem charge2% pe an pentru împrumut. Reţineţi că împrumutul re-program de plată începe la 4 luni după împrumutul a fost transferat către solicitanţi. customercare@oceanfinanceltd.tk
  26.08.2011 14:31 
buna
am 29 de ani si as vrea sa-mi pun si eu un aparat dentar. sunt din bucuresti si nu cunosc nici un doctor ortodont. daca ma puteti ajuta si recomanda un doctor si un cabinet bun si care sa nu aiba cele mai mari preturi (am vazut pe unele site-uri ca un aparat lingual ar ajunge si pana 5000 euro)va rog sa-mi spuneti. greeneta@yahoo.com
  22.08.2011 20:53 
aparat
buna.am 23 de ani si as vre sa-mi pun aparat dentar,as vrea sa stiu dak e dureros knd ti-l pune,si la ce pret e aparatu?
  11.08.2011 15:16 
aparat dentar safir
Sunt din Bucuresti si am 29 ani. Eu mi-am pus aparat dentar fix din safir. E mai putin vizibil. Azi e a doua zi, asa ca inca sunt in faza de adaptare. Astept sa ma obisnuiesc cu el. Mai multe informatii gasiti aici: http://aparatuldentar-jurnaldebord.blogspot.com/
  16.07.2011 12:43 
asdf
Salut..am si eu o problema cu dintii care ma enerveaza..dintii de jos sunt peste dintii de sus..si ma deranjeaza in unele momente ,foarte tare..si stau si cu gura intr-o pozitie foarte naspa..am senzatia sa stau jâmbat..ce se poate face..? vreau sa "aud" niste pareri,sfaturi.. Multumesc !
  11.07.2011 17:11 
de ce nu mi-a pus aparat si pe masele?
  10.07.2011 16:35 
sunt speriata
buna am 9 ani sunt speriata de aparatul dentar in clasa mea a3a toti ma plac si nu vreau sa se schimbe ceva
  30.06.2011 19:52 
aparat mobil sau Incognito
Eu am 16 ani si am unul dintre dintii din partea de sus, din fata foarte putin mai in fata decat celalalt. Credeti ca aparatul mobil mi-ar fi de folos?Sau, cu aparat Incognito s-ar putea rezolva aceasta problema intr-un timp relativ scurt?
  29.06.2011 13:53 
Aparat Damon in Timisoara
Am 25 de ani.Am montat aparat ortodontic Damon la clinica Dr Crisan in Timisoara.Am gasit site-ul pe net cu cazurri inainte/dupa. Eu sunt din Deva.Totul este super ok. Sunt fericita ca am luat decizia asta. Nu a durut deloc dupa ce am inceput tratamentul si m-am obisnuit cu el. Nu stiu cum e la alte aparate ortodontice insa cu Damon in 15-20 de zile am inceput sa vad modificari destul de mari ale dintilor.Prietenii imi spun acelasi lucru. Am fost pe la mai multe clinici insa aici mi s-a parut cel mai ok. De fapt destul de putini medici care lucreaza cu acest tip de aparat. Va mai povestesc pe masura ce evolueaza tratamentul.
  27.06.2011 14:21 
cat costa????
as dori sa satiu si eu cat mar costa sa imi pun tot maxilarul din portelan?????
  25.06.2011 04:05 
Albirea Dintilor
Pt albirea dintilor va recomand www.magicwhitepro.com
  09.06.2011 13:23 
Oferta de imprumut Affordable ... ... ... ... (Apply Now
Oferta de imprumut Affordable ... ... ... ... (Apply Now) ATTN, Ai nevoie de un împrumut, acesta este locul potrivit pentru tine de a obţine un împrumut de orice suma pe care o căuta. rată scăzută a dobânzii este de 2% şi rata de oferta mea companiei de la euro 50.000euro 100,000.000 milioane de euro. Aceasta este email mrs.sorjigricess@gmail.com noastre de contact, dacă care să se aplice pentru împrumut de urgenţă. Mai jos este formularul de cerere de împrumut, care este forma împrumutatului de a fi umplut si retur atunci când Appling pentru împrumutul în compania noastră. Solicitantul creditului FORMA Numele complet al solicitantului: Status: Ţară: Oras: Cod poştal: Telefon: Valoarea creditului Necesare: Durata: Lunar / anual de venituri: Statul de origine: Multumesc Aşteptaţi răspunsul dumneavoastră la proces imediat. Mrs Sorji Grice
  09.06.2011 13:22 
Oferta de imprumut Affordable ... ... ... ... (Apply Now)
Oferta de imprumut Affordable ... ... ... ... (Apply Now) ATTN, Ai nevoie de un împrumut, acesta este locul potrivit pentru tine de a obţine un împrumut de orice suma pe care o căuta. rată scăzută a dobânzii este de 2% şi rata de oferta mea companiei de la euro 50.000euro 100,000.000 milioane de euro. Aceasta este email mrs.sorjigricess@gmail.com noastre de contact, dacă care să se aplice pentru împrumut de urgenţă. Mai jos este formularul de cerere de împrumut, care este forma împrumutatului de a fi umplut si retur atunci când Appling pentru împrumutul în compania noastră. Solicitantul creditului FORMA Numele complet al solicitantului: Status: Ţară: Oras: Cod poştal: Telefon: Valoarea creditului Necesare: Durata: Lunar / anual de venituri: Statul de origine: Multumesc Aşteptaţi răspunsul dumneavoastră la proces imediat. Mrs Sorji Grice
  16.05.2011 17:24 
da
si eu am avut aceeasi problema mi sau extras 2 premolari dar sa stii ca nu iti ramane spatiu intre dinti din cauza extragerii.deci nu te panica !
  16.05.2011 10:14 
dinti
nu stiu ce sa zic.eu mi-am extras ca asa mi s-a spus si mie dar nu stiu daca a fost bine.
  16.05.2011 10:13 
aparat dentar
sall.mi-am pus de cateva zile aparat dentar si ma cam dor dintii, si ma jeneaza rau de tot din cauza sarmulitelor.ce sa fac ca nu mai pot.imi vine sa il iau jos.
  09.05.2011 21:13 
:((
Am si eu o intrebare . :-s Credeti ca este ok sa imi extrag doi dinti pentru a imi pune aparat , deoarece am fost la un consult si mi s-a spus ca nu am destul loc ... dar totusi ma gandesc ca voi ramane fara acesti dinti ceea ce nu ma incanta deloc . Stie cineva daca este posibil sa imi pun aparat si fara extractie (problema mea: Dintii de sus cam in fata si maxilar destul de mic (asa a zis ortodentista ):-s )
  25.02.2011 18:02 
Aparat fix
Vad ca va faceti griji daca se simte la sarutat:)).... Eu am si nu se simte cand te lingi cu cineva :)) (mai pe romaneste) asa ca nu va mai faceti griji.
  23.02.2011 07:48 
Buna Ziua Sunt din Bacau si la 24 de ani m-am hotarat si eu sa imi pun aparat dentar datorita unei mici probleme pe care o am la maxilarul superior. Sunt dezorientata pentru ca nu stiu unde sa ma duc, sa fie si ieftin, in limitele decentei, si bineinteles, bun.Recomandati-mi si mie cateva cabinete din Bacau unde se pune aparat dentar. Va astept sa discutam pe adresa mea ingeras_yella21@yahoo.com . Multumesc anticipat.
  23.02.2011 07:43 
Buna ziua! Am maxilarul superior putin in fata si mai de mult mi-a fost recomandat un aparat dentar, dar din cauza lipsurilor materiale ai mei nu si-au putut permite sa imi cumpere. Acum am crescut si taman de 2 zile m-am hotarat sa imi rezolv in sfarsit problema, asdar sunt la inceputul cautarilor. Avand in vedere ca problema mea este cat de cat minora, nu cred ca "reparatia" ar costa foarte mult, dar chiar si asa vreau a gasesc un dentist care sa nu rupa pielea de pe mine. Am vazut ca preturile oscileaza intre 150-3000 E, depinde unde te duci si ce probleme ai. Daca este cnv din Bacau care poseda aparat, sa ma indrume si pe mine la un ortodont bun.ingeras_yella21@yahoo.com Multumesc
  16.02.2011 00:48 
sfaturi
Copii!Tineri! Parinti! Nu va mai scoateti dinti sau masele la sfaturile unor asa-zisi ortodonti! Sunt incompetenti! Tot asa m-au sfatuit si pe mine, sa-mi scot cateva masele sa-mi pileasca cativa dinti, si apoi sa-mi monteze aparatul dentar. Norocul meu ca am ajuns in Belgia, si medicul de acolo mi-a zis ca la montarea ap.dentar nu il incomodeaza nici unul dintre dinti sau masele, nici vb de extractii! Stiu ca nu multi ati putea ajunge acolo, dar macar nu va mai lasati prostiti, dintii nu mai cresc la loc - sunt pierduti pe veci. Mai bine schimbati ortodontul, si platiti ceva in plus pentru mai mult confort si un aparat mai bun. Pe mine ma costa 2300 euro aparatul Damon+ contetie. Poate pt Romania este mult, dar faptul ca nu exista disconfort face mai multi bani, mai ales ca am ramas si cu maselele la locul lor.
  17.01.2011 14:17 
Myobrace
Cine imi poate spune de unde se pot achizitiona un aparat Myobrace si cam care ar fi pretul?
  23.12.2010 09:52 
Sunt aparatele dentare rusinoase ?
deodata ce ai nevoie nu te mai gandesti daca e sau nu intradevar rusinos.Cunosc un prieten care are aparat dentar si nu ii este rusine sa il poarte chiar se simte bine cu el si chiar are nevoie de aparat dentar.
  08.11.2010 18:36 
nu se pot indrepta sh prin operatie ceva?am auzit de ceva cu laser :-?
  31.10.2010 15:32 
cum este aparatul dentar Myobrace???????
  08.10.2010 00:30 
as vrea sa stiu mai multe detalii despre aparatul myobrace, am inteles ca la unele persoane a functionat si as dori sa-l achizitionez
  27.09.2010 15:11 
despre aparat dentar
am aparat dentar..de cateva luni...de vreo 2 luni..dar e de ala mobil,si vorbesc km greu..si ma simt km complexata knd sunt nevoita sa vb..sau knd ma intalnesc cu cnv nou...:(...
  22.09.2010 22:18 
eu am 21 de ani.de 7 luni mi-am cumparat aparatu myobrace si este minunat.am avut o dantura penibila,iar acum dinti aproape ca s-au indreptat in totalitate.dupa asta am inteles ca trebuie sa port un aparat fix[doar cateva luni].la inceput sunt niste dureri groaznice,dar mi-am dorit din suflet acest lucru, iar dupa o sapt.deja nu mai simteam nimic.bafta
  11.09.2010 03:26 
curios
am 16 ani si am dinti din fata departati de cand sunt mica .Sunt interesata de preturile unor aparate dentare
  08.09.2010 17:39 
indreptarea maxilarului
buna,asi avea si eu o problema cand am fost mica miam rupt un dinte de jos chear din fata si de atunci cred ca mi sa dislocat putin maxilarul de jos.Stiti ceva desptre vreun aparat pt indreptat maxilarul?m-ar ajuta tare mult dk auziti ceva in lecatura cu asta contactatima pe symonika@hotmail.es
  05.09.2010 14:39 
aparat ortodontic in iasi
eu mi-am pus aparat fix in urma cu o luna si deja se vad schimbari. am dat 900 de lei/arcada .. am platit suma intreaga dar din cate am inteles se poate plati in rate... daca va intereseaza pentru iasi v-o recomand pe dr. tasmoc anca, are cabinet in podul de piatra pe strada morilor, in spate la lukoil... din cate am inteles are preturile cele mai mici pentru zona asta, chiar se merita...pentru detalii - lavi_elle@yahoo.com
  03.09.2010 21:00 
nedumeriri
Buna ... am 16 ani si am o problema cu un incisiv lateral ... este crescut mai in spatele celui central . si as dori sa port un aparat dentar pentru a mi-l reface din nou . deci as dori un aparat care sa'mi indrepte un singur dinte ... as vrea sa stiu daca exista asa ceva si c'am la ce pret ar fi . un alt lucru vreau sa stiu de pot purta unul mobil in locul celui fix ? din toata dantura mea perfecta este un singur dinte care ma strica :(
  28.08.2010 12:40 
aparat damon
aparatul dentar damon costa 1500 euro.
  14.08.2010 19:42 
daca trebuie, fa-o!
buna! eu am aparat dentar fix de nici 2 saptamani...am 20 de ani si eram foarte complexata inainte sa-l port, acum nu mai am nici o treaba.nu a fost o fitza sau ceva, l-am pus pentru ca am ceva probleme si era nevoie de el.deci daca e necesar, nu te complexa si poarta-l.cu siguranta oamenii din jurul tau nu te plac nici cu dintii strambi, o sa se amuze e adevarat, dar conteaza?e mai importanta persoana ta, decat restul.si e mai important sa nu ti fie rusine sa zambesti, decat sa te ascunzi...2-3 ani trec repede...si sa va mai zic ceva, in America aparatul dentar e un trend, toti copiii si adolescentii il poarta pentru ca chiar dragutz :)
  11.08.2010 21:04 
PRET?!
si cam cat costa un aparat dentar fix? (:
  11.08.2010 17:40 
ok
Am avut aparat mobil fix timp e 1 an jumatate....nu am avut probleme cu el, a fost metalic...am dat pe aparatele fixe 1.500 lei noi, dar plateam la fiecare 3 saptamani inca 100 lei noi, ptr. control. inainte de aparatul fix am avut un aparat pe cerul gurii. dupa ce am dat jos aparatele fixe nu am nici macar o carie.in acest moment am un aparat mobil sus si un aparat fix jos pe care este de preferat sa-l port toata viatza (acest aparat vine pe dinti de jos in spatele acestora se lipeste pe dinti si este practic invizibil) aparat pe cerul gurii --> aparat fix --> aparatul mobil(sus) si fix (jos)
  09.08.2010 22:57 
multiple probleme
buna!discutiile mi se par foarte interesante mai ales pentru ca si eu am cv probleme. am 16 ani si niste dinti groaznici!!!:)) sunt atat strambi cat si foarte galbeni si am si vreo 2-3 carii.am citit multe dintre comentariile postate dar tot nu sunt sigura care ar fi costul unui aparat dentar metalic fix . as vrea sami pun si sus si jos asta daca imi voi permite . va rog mult sami dati si mie aceste informatii pentru ca am foarte mare nevoie de ele.
  28.07.2010 16:56 
intrebare
buna! aveti idee care ar fi pretutile pentru un aparat dentar pus pe interior sau unul din ceramica pentru o singura arcada(cea de sus)? eu am 20 de ani si sunt din buzau. multumesc!
  27.07.2010 15:02 
:)
am si eu o intrebare stie cineva cat cost un aparat Damon numai in partea de sus...va rog din tot sufletul daca stiti sa-mi raspundeti..multumesc anticipat!
  22.07.2010 13:02 
:)
E asa comic... toate mesajele celor intre 13-17 ani isi fac griji de ce va spune lumea sau iubitul sau colegii de clasa despre aparatul dentar :) de ce va pasa asa mult ? ei sunt cei care or sa va invidieze dantura perfecta peste un pic de vreme, care trece repde oricum! eu am 22 de ani si mereu am avut probl cu dintii de pe arcada superioara. sunt studenta la medicina generala anul 4 si il port fara nici o rusine. nu va ganditi doar la aspectul estetic, e si o probl de sanatate pana la urma.. daca ortodontul va spune ca aveti "muscatura stramba" de exmemplu, sau alte probl, le veti simti la varste inaintate mult mai tare.. asa ca nu mai stati pe ganduri si rezolvati atat din punct de vedere estetic, cat si medical problema asta :)
  19.07.2010 14:48 
pret aparat dentar
acum o saptamana mi-am fixat un aparat dentar. cel pe care l-am ales a costat 20 de milioane si este din safir, foarte discret. celalalt aparat care mi s-a propus costa 8 milioane insa este mult prea vizibil. sper sa va fie de folos :)
  14.07.2010 08:49 
speranta
Am un baiat de 11 ani si tot timpul am avut probleme cu dintii lui.E foate fricos.Am fost la cel putin 10 dentisti,si toti mi-au recomandat sa ma duc la ortodentie...As putea afla ceva despre preturi?
  07.07.2010 16:24 
hy
cel mai bun aparat este cel fix....
  06.07.2010 15:54 
dinti
Care e cel mai bun aparat?
  24.06.2010 20:02 
buna
Am purtat aparatul dentar fix timp de 2 ani. Acum stomatologul imi recomanda punerea aparatului mobil...Am facut radiografie dentara si toate radacinile sunt drepte si la locul lor...Chiar mai este nevoie de aparat dentar mobil?
  23.06.2010 16:44 
este dureros, nu un pic dureros
eu am aparat fix ceramic si timp de o luna de zile de cand l-am pus a durut ca naiba si de fiecare data cand il regleaza doare(o data la 3 saptamaani)
  13.06.2010 22:29 
buna
mi se pare foarte bine sa`ti pui aparat dentar daca ai probleme cu dintii ,nu este o singura persoana asa sunt multe care au nevoie pentru a`ai indrepta dintii,am si eu aici sa pun o intrebare care este cel mai ieftin pret pentru aparat dentar...
  19.05.2010 14:15 
aparat
am purtat si eu desi la inceput nu am vrut pentru k mia fost frica pana la urma am purtat iar acum sunt multumit de efec.incercati
  05.05.2010 19:28 
pfoai ce ma fac:((
mda am 13 ani si nu vreau sa-mi public probelma e ca am nevoie si eu de aparat dentar am vazutniste poze adineauri si vreau sa spun ca nu arata asa groaznica dantura mea :)..am doar dintii de sus putin mai in fata si as vrea sa-i indrept,insa usor de zis greu de facut:(>..nu vreau c sa arat rau pt ca am un prieten cu care sunt impreuna de 6 luni si nu vreau sa ne despartim,,,ma rog! mi-as spus ca orice s-ar intampla o sa fim impreuna si stiu ca ma iubeste ca am trecut prin multe si totusi nu ne-am despartit:X.......stiu ca mi se pare cidat sa ma intreb dar cum o sa fie cand il sarut sau ce-o sa spuna el despre mine sau colgi mei de clasa:((>........???:S
  30.04.2010 02:14 
aparatul dentar cea mai buna solutie?
nu de mult am inc si eu sa port aparat dentar,mi sa zis k doare dar nu cfredeam k o sa fie chiar asa rau.acum ma-am obisnuit dar trebuie sa fii tare sa treci peste durere,sa vrei sa mananci si sa nu poti,sa inghiti in sec .oricum timpul trece repede sirezultatul va fi p masura sper
  27.04.2010 17:57 
eu?
dar in iasi un aparat ortodontic fix din metal mai ieftin la ce doctor pot gasi?
  11.04.2010 10:47 
aparat dentar
da pana la ce varsata pot sa imi pun aparat dentar..io am 16 ani..pot sa imi pun???
  06.04.2010 14:13 
Ancutza
Eu cred ca a purta un aparat dentar nu e asa mare scofala...eu trebuie sa imi pun zilele astea aparat dentar fix si am putine emotii de ce o sa zica colegii...dar mai bine acum aparat dentar decat la 20 de ani cu niste dinti strambi si urati....
  08.03.2010 17:39 
..chiar dragut
Buna, si eu sunt posesoarea unui aparat fix metalic (momentan doar sus)incepand de azi, 8.03.2010 si vreau sa va spun ca nu este deloc atat de inestetic cum spun unele persoane...
  07.03.2010 13:51 
probleme cu dintii
buna, am si eu o intrebare,dintii mei sun perfect drepti dar cei de jos sunt putin mai in fata si nu se mai ating de cei de sus,am 17 ani se mai poate corecta ceva cu un aparat dentar?
  16.02.2010 23:39 
si eu port aparat :)
Cati dintre noi nu se uita in oglinda si se intreaba cum as arata si eu daca as avea dintii ca cel/cea din reclama? sunt sigura ca v-ati intrebat nu doar o data asa ca de ce sa nu porti aparatul care te va face si pe tine sa arati asa... port aparat mobil, am 23 de ani si sunt la al 3-lea... pentru ca nu le-am purtat cand eram mica iata ca mi-am pus iar, si va spun sincer ca lucrez intr-o companie multinationala colegii au fost foarte intelegatori chiar daca nu mereu inteleg ceea ce spun :) important e sa te gandesti mereu c nu e ceva permanent si sa ai multa ambitie!
  14.02.2010 11:06 
zambet
eu am dintii strambi. si sunt clasa a 9a. as vrea sa`mi pun aparat dentar dar am si ochleari. voi arata ca o tocilara.:((.offf . mie rusine sa zambesc :|.:((
  05.02.2010 17:40 
ENERVANT !
am aparat mobil si sa stiti ca nu e usor . al meu e si sus si jos si nu poti vorbi deloc . acum 2 ani am avut unul mobil doar pe partea de sus dar sarmele sau strambat si a trebuit sa imi cumpar altul. primul era dureros si ma deranja . dar totusi merita deoarece la mine , dintii se intreapta foarte repede chiar daca e neplacut. trebuie sa il spal des des caci are un gust groaznic . cateodata chiar nu am chef sa il pun dar ma gandesc cat de bine voi arata dupa si e mult mai bine. deci va recomand aparatul mobil si in partea de sus si in cea de jos !
  17.01.2010 10:57 
Curaj!
Nu mai stati pe ganduri! si eu m-am lasat influentata de parerea celorlati, car imi spuneau ca ce-mi trebuie, n-am pe ce sa cheltui banii, dar era doar invidie, faceti ce e mai bine pentru voi si sa nu va pese de nimeni, fiti puternici si frumosi!
  14.01.2010 22:37 
aparat fix
Mare grija cu aparatele astea..doctorii va spun initial ca trebuie purtat 2 ani..dar nimeni nu stie..am purtat aparat dentar mobil initial un an de zile, apoi l-am pierdut si mi-am pus fix..inca 3 ani. Dintii s-au indreptat insa, acum mi-a spus doctorul ca trebuie sa port acel fixator cum scrie si mai sus..sau contensie cum zice doctorul inca 3-4 ani pt mentinerea dintilor drepti. Problema este ca sunt niste hoti. Aceasta contensie se desprinde foarte repede si trebuie sa mergi tot timpul la control. Sincer, mi s-a luat sa-mi spuna ne vedem peste 6luni..si la 1 luna am fots nevoita sa o sun. Apropo, eu chiar nu am avut probleme grave cu dintii, doar cei doi canini iesiti putin in afara. Deci, vreau sa va spun ca e foarte mare cheltuiala! Un sfat, mergeti direct pe aparatul dentar FIX, este cel mai bun. V-am pupat
  10.01.2010 15:45 
Buna , am 15 ani si por si eu aparat dentar de aproape unan , sa stii ca nue chiar asa rau, dar de suferit in privinta aspectului dak iti pui unul cu breaketi de metal> DAr baba sufera la frumusete:))
  02.01.2010 12:57 
aparat dentar
Aparatele dentare mobile sunt eficiente intre varstele 7-11 ani. La 18 ani se recomanda purtarea aparatelor fixe, dar te poti consulta cu medicul dentist si acesta te va sfatui mai bine. Poti gasi mai multe informatii dentare, sfaturi aici http://www.aparatdentar.ro/ Sper sa te ajute.
  28.12.2009 18:11 
:)
am aparat fix de 6 luni si se vad cateva schimbari. mi-a fst frica de parerile celorlalti copii de la scoala dar m-am inselat ..unii mi-au spus ca vor si ei sa-si puna. va recomand la toti apratul fix.:)
  26.12.2009 03:43 
aparat
am avut şi eu acum vreo 3-4 ani aparat dentar mobil, pe care nu prea l-am purtat şi deci nu prea şi-a făcut efectul. acum la 18 ani ce fel de aparat ar trebuie să port ? părinţii îmi zic că ar trebui să îmi pun aparat fix dar nu prea aş vrea asta. voi ce ziceţi ?
  16.12.2009 23:40 
pot fi indreptati
am canini crescuti in afara celorlalti dinti....si dintele stang de sus este crescut in afara.....pot sa-i indrept?.....am 17 ani?....nu e prea tarziu?...mai pot face ceva pt ei?...va rog raspundeti-mi sunt dispertata...va multumesc
  13.12.2009 12:59 
...........
Pe mine ma dor foarte rau dintii de la aparatul dentar fix. Mi l-am pus de-abia alaltaieri si am si rani . Nu pot sa mananc nimic de durere.
  08.12.2009 21:46 
.
eu port aparat dentar fix (in partea de sus) de vreo 4 luni...m-a costat 1200 Ron (12 milioane vechi)
  28.11.2009 15:03 
salut
cine imi poate spune cat costa un aparat dentar in partea de sus?????????.....cel mai ieftin si mai bun dak se poate...
  15.11.2009 16:30 
aparat dentar damon
buna, am 13 ani jumate si m-ar interesa o clinica dentara din bucuresti carea ii este autorizata folosirea aparatului Damon. daq nu imi puteti spune, macar recomandatimi o alta clinica de incredere cu ortodonti ff. buni. ortodonta mea este cam naspa si nu prea merge treaba cu ea asa cum asi vrea eu.
  28.10.2009 09:08 
Am 42 de ani si port aparat dentar de 7 luni. Sa nu va fie rusine sa faceti ceva pentru voi. Lumea e rea si comenteaza. Articolul este foarte bun, chiar am invatat niste lucruri
  25.10.2009 21:17 
eu am aparat pt k am dintii strambi..il am de 2 luni si deja s au indreptat..o sa stau 1 an juma cu el...ce conteaza parerea celorlalti??dak o faci,o faci k sa iti fie tie bine,nu lor...ai mie nu au ras...acum facem glume pe seama lui:))...acum face parte din mn,nu nul as da jos!;)
  20.10.2009 19:56 
sd
Salut.....Am 14 ani strunga destul de mare ce ziceti sa port aparat , mia nu imi este frica de aparat dar as vrea sa stiu cum o sa reactioneze prietenii...ast raspuns
  04.10.2009 19:52 
Pareri va rog
am aproape 12 ani si vreau sa-mi pun aparat dentar fix.intrebarea este : doare cand il pun pentru prima data?
  07.09.2009 21:30 
contactati-ma
am 15 ani si as vrea sa contactez pe cineva care poarta aparat dentar fix pentru ca vreau in curajari. trimiteti-mi un mail pe adresa totally_spies_sammy@yahoo.com
  07.09.2009 18:02 
Buna .. am 14 ani si am strunga la cei 2 dinti d sus .. mama mea spune k se vor indrepta pana la 18 ani .. dar daca nu ? atunci poate fi prea tarziu pentru a indrepta . whatever .. ce`mi recomandati ? cu un aparat dentar fix , se indreapta ? [ thnks :*]
  24.08.2009 21:57 
buna am 14 ani si de un an si jumatate port aparat dentar fix. este foarte tare ! este ca o mica bijuterie la care sa uita in special babele, si te intreaba: " da' ce e ala din gura ta ?" . si nu este ca in filme ca, daca porti aparat dentar esti tocilar , esti chiar cool ! deobicei eu imi asortez hainele dupa acele mici elastice colarate pe care le pune ortodontul. deci in concluzie e foarte tare !
  21.08.2009 13:59 
help me please....
buna am 13 ani jumate si am partea de sus mai in fata decat cea de jos si am si "strunga" la dintii de sus...cat ma costa sa port aparat dentar, cat trebuie sa-l port si cat de des trebuie sa ma duc la un conrol?....
  01.08.2009 14:18 
buna
am 20 d ani..peste 9 zile o sa-mi pun aparat Damon....sunt in Spania si dau pe el 2500 de euro...cu tot cu consultatii si ce mai e...am 2 dintzi dusi rau in fatza:-s...abia astept sa vad rezultatul!!!!
  22.07.2009 10:59 
costuri
Depinde de caz poate ajunge de la 200 lei la 10000 lei
  08.07.2009 16:59 
buna
cat costa sa iti pui un aparat dentar?
  08.07.2009 00:09 
aparat
am 15 ani si imi trebuie un aparat dentar ptr indreptarea dintilor sincer mie cam jena de acest aparat si mie frica de reactia prietenilor sau chiar celor din jur...sincer 1 an mi se pare mult da dupaia o sa am o dantura frumoasa
  24.06.2009 13:27 
aparat dentar fix:D
salutare..............am 14 ani si trebuie sa-mi pun aparat dentar fix..........sincer abia astept......dar as vrea sa styu si alte preturi...sa vad dak difera.....sincer nush ce vor zike colegii.....dar nu ma va interesa pt ca mie mi sor indrepta dinty nu lor...dar inka ceva.....sunt aparate fixe in diferite culori yo styu cai de argint si k are culooare argintie :D....cele colorate nu un din argint???? va rog raspundetimi la intrebari>........va multumesc anticipat.......va poop.....si astept raspunsurile voastre....:d:-p
  21.06.2009 13:37 
cat costa un aparat dentar fix?
cat m'aR costa un aparat dentar?;;)
  10.06.2009 21:41 
Yuppy
Eo am 15 ani shi mia-m pus aparat dentar acum 4 luni. Prima data am crezut ca ceilalti vor rade de mn dar sd-a dovedit ca ma inselam. Ador sa port aparat dentar mai ales cand ma duc la control shi-mi schimb elasticile...numai asta ma incanta fara sa mai pomenim de altele(ceilalti te privesc cu alti ochi ,te cred mai special/a vor sa petreaca mai moolt timp cu tn pt ca esti deosebit/a de ei).Shi daca va puneti aparat dentar bucurati-va sa vedeti ce cool e :X:X:X:X pana acum l-am avut mov,verde,albastru shi acum roz
  07.06.2009 12:14 
3 zile
Buna.Am 13 ani si mi-am pus si eu aparat dentar fix acum 3 zile din cauza caninilor care n-au avut loc sa creasca intr-o linie cu ceilalti dinti.Adevarul e ca dureri n-am avut(doar la mancat) si in legatura cu ranile din interior-am primit ceara..dar ma sperie un lucru...mi s-a facut o mica "strunga".Eu pot doar sa sper ca nu va trebui sa il port prea mult si ca strunga va disparea.Daca vreti sa va puneti un aparat dentar fix nu va jenati pentru ca daca va e rusine cu el si ceilalti vor incepe sa va priveasca cu alti ochi...si nu in sensul bun.:D..Be happy!
  25.05.2009 13:35 
buna
am 18 ani si as vrea sa port aparat dentar.ideea e ca as vrea sa il port in clasa a 12 ,nu si la facultate.adica as vrea sa mi se indrepte in aprox 1 an...care aparat este eficient?(si bineinteles si eu ca toata lumea imi doresc sa fie la un pret acceptabil si estetic....desi sunt sigura ca e cam greu de gasit asa ceva)va rog sa imi dati variante si sfaturi.multumesc
  11.05.2009 20:58 
aparat dentar
am 30 de ani, port de 2 luni aparat dentar, prezint simptomatologie absolut identica cu ceea ce apare in articole (tensiune la inceput, mici direri, etc). Insa unii m-au speriat cu privire la faptul ca o astfel de mutatie importanta ar putea duce intimp la caderea dintilor (parodontoza). Nu stiu ce sa cred. Incerc sa am incredere, dar am auzit multe pareri si pro si contra. Ce imi puteti spune din experienta voastra?
  07.05.2009 17:47 
sfat
eu port aparat de portelan este invizibil am 30 de ani si il port de 5 luni mia fost greu la inceput dar se vad rezultate aveti curaj merita
  05.05.2009 17:07 
cine imi poate raspunde?
m`ar interesa un aparat dentar mai putin vizibil,care nu trebuie purtat mult..am dintii incalecati(nu au destul spatiu) cei 2 din fatza sunt putin prea in fatza iar cei doi de langa ei,sunt bagati putin sub cei doi mari:( precizez ca am 19 ani..va rog sa imi dati un sfat:ce aparat e mai putin vizibil?..si daca stiti prin cj vreun medic bun..si un pret..va rog...multumesc
  03.05.2009 12:19 
despre aparat
sall am 14 ani neimpliniti sh am sh eu dintii de sus mai infata sh as vrea sami pun aparat dar mama zice k nu e nevoie nush ce sa fac sa o conving nu ma crede desi p mn asta ma strik k am 2 dinti de sus putin mari sh ma enerveaza cand rad nu trebuie sa rad prea exagerat sh totul e fr cand razi cu,,toata gura,,dak mias pune nu mas simti jenata deloc k stiu k e pt mn.poop p toti sh sa aveti incredere in voi
  02.05.2009 22:30 
aparatul
salut eu am 9 ani si port aparat din acela ne fix dar cazul este ca nu il prea port vreau sa incero sa il port in seara asta ori cum il port numai noaptea
  30.04.2009 19:31 
Helloo Romania
Buna, ce faceti ? Am 22 ani si de 2 zile port aparat DAMON fix.Tb sa l port doar 14 luni (sper io si mai putin).Am citit aici ca lumea il poarta si de 2 ani.WOW Ma bucur ca l am pus aici si nu in RO....chiar daca ma costa mai mult Ma simt ca naiba, dar am auzit ca trece, mai ales ranile din interior.Pt astea am primit ceara de dinti, iar cand ma dor imi acopar braketii. Chestia e ca m-a costat cam 3 300 euro - asta ca sunt in Germania. Tschus!!
  23.04.2009 19:15 
dintisori....
da..buna...vad aici o gramada de tineri cu probl..e bine ca unii dintre voi aveti curaj..asi incerca si eu..
  23.04.2009 19:10 
dintisori
si eu am o problema...si acum regret enorm ca nu am purtat ap dentar cand a trebuit...am 28 ani...si acum parca mi-e cam asa sa pun ..m-am obisnuit asa si mai ales ca sotul ma iubeste asa cum sunt....dar cred ca o sa incerc...vb
  22.04.2009 22:05 
dinti
da...am vazut persoane la 30-35 de ani q aparat fix
  31.03.2009 21:05 
dinti strambi
am 29 ani,mai e o speranta pt mine cu aparatul dentar fix
  23.03.2009 12:33 
copilul meu are 14 ani si nu i-a iesit incisivul drept. Am fost la un ortodent, iar aceasta ne-a recomandat sa ii extragem molarul de langa canin, ca sa ii faca loc acestuia sa iasa. As vrea sa stiu daca este bine ce ne-a recomandat ortodentul, daca va-ti intalnit cu astfel de situatii?
  03.03.2009 22:25 
activator dentar
STIE CINEVA CEVA DESPRE ACTIVATOR . Fetitei mele i sa recomandat un activator si astazi este prima noapte cand il poarta, dar nu gasesc nimic despre acel tip de aparat. Poate sa-mi dea cineva relatii despre el...
  01.03.2009 18:51 
extractii
daca apelez la un aparat dentar damon este nevoie de extractii ?????
  24.02.2009 17:23 
bacau
la copii de 7 ani cum este? stie cineva.
  22.02.2009 23:21 
Aparat dentar mobil
Vreau sa imi pun aparat dentar , nu am avut inca curajul sa merg la un dorctor sa imi spuna ce si cum trebuie sa fac. dar sper ca in curand o voi face. Sunt foarte curioasa cat mar costa un aparat dentar mobil. !??
  18.02.2009 22:48 
aparat DAMON
Am citit pe net despre un aparat dentar damon...care sper k e mai ieftin pt k nu imi permit aparat incognito sau ivalsgin.........m'ar interesa dak acest aparat se pune in bucurestisi si cam cat ar costa:D...
  14.02.2009 20:19 
ma doare
acum 4 zile mi-am pus aparat dentar fix si ma dor foarte tare dintii si limba. cat va mai tine acesta durere?
  13.02.2009 18:47 
:(
am si eu o problema: acum 3 zile mi-am pus un aparat fix; ma doare foarte tare si in plus de aste am rana si la limba. ce sa mai fac? cat va mai tine durerea aceasta? :(
  03.02.2009 17:49 
aparatul dentar
NU DOARE ....CHIAR DELOK eu una m am obisnuit. port aparat dentar de 2 ani jumatate...
  02.02.2009 18:36 
aparat dentar
Am si eu o intrebare! atunci cand iti pune aparatul doare????
  02.02.2009 11:24 
As dori f mult putin ajutor. Imi puteti recomanda un doctor bun? Eu as opta pt varianta ceramica pt aparatul fix. Am inteles ca se poate 'sparge' usor si trebuie inlocuit cu totul. Asa o fi?
  25.01.2009 22:41 
am o nelamurire
Nu ti-as recomanda sa ti se scoata pt ca automat morfologia fetzii se va schimba. Iti vor lipsi dinti... cu noile aparate dentare, nu mai e nevoie sa se scoata, in 90 % din cazuri se poate face loc fara extractie... PS: cauta pe google
  25.01.2009 19:15 
ajutor
Fetita mea in virsta de 11 ani, poarta aparat dentar fix de vreo doi ani. Acum suntem in situatia de a scoate un premolar bun pentru a face loc caninului care creste din gingie. Nu stiu ce sa fac? daca este norml sa-i scot acel dinte!!! am o dilema mare! cine a mai trecut prin aceasta situatie poate ma mai lamureste putin , sincer nu sunt de acord cu extregerea dintelui sanatos.
  23.01.2009 23:02 
am purtat si eu aparat:(
Cand aveam 13 ani mama mea mi-a pus aparat dentar nu vroiam sa il port aveam desi atunci era perioada cea mai buna pt indreptarea lor pt k problema nu era asa de grava insa nu am vrut pt ca nu doream sa rada colegii mei de mine .. insa aku imi dau seama kt am gresit ! Tin sa va anunt k akuma am 18 ani si nu imi plac deloc dintii mei atunci knd ma privesc in oglinda si regret ca nu am purtat la momentul respectiv. Acum vreau dinou sa imi pun aparat dentar pentru k am strungareata ji dinntii de sus sunt umpik in fata zici k snt castor :( as vrea sa port unul mobil pt k o sa intru la facultate ji nu vreau sa il port ! as vrea sa ma ajutati cu o sugestie cam cat las tine k sa ii am drepti :( at knd l-am purtat un an app era vizibil rezultatu insa din nefericire l-am ji pierdut ji poate k vr ji sa scap de el mai rpd :| ! asa k fetelor dak aveti pana in 14 ani dintii se pot indrepta mai usor ji sa nu ma intereseze parerea celor din jur mai ales k sunteti micute cand ajungeti la liceu probl e mai grava ;) astept raspuns pt probl mea!
  23.01.2009 19:33 
Raspuns la intrebarea de mai sus
Eu inca port aparat fix, intr-o saptamana mi-l voi da jos pe cel de sus, iar peste inca 2 luni pe cel de jos. E adevarat ca pentru a putea face loc e nevoie sa se renunte la un dinte sau 2. In cazul meu insa n-a fost nevoie. Dar hai sa vedem la tine: ti s-a spus ca iti vei scoate 2 premolari. Premolarii sunt dupa canini, asa ca nu se vad oricum, decat atunci cand deschizi gura foarte mult sau razi excesiv, cu toata gura, ca sa zic asa :) Dinti tai vor deveni foarte flexibili in momentul cand vei avea aparat, asa ca golul creat se va umple destul de repede, sa zicem 1 luna sau 2. Iar asta, repet, nu se va vedea, caci sunt in spate. Iar daca te gandesti la durere, ca va fi greu sa-i scoti, iti zic eu ca nu vei simti absolut nimic. Anestezia isi face efectul. Mi-a fost foarte greu sa ma decid sa port aparat la inceput, plecand chiar de la ideea ca nu e asa ceva de mine. Insa m-am hotarat,iar acum cand mai am doua luni, iti dai seama ca spun ca merita. Cat despre cel mai important aspect, cum te privesc ceilalti si cum va fi cu aparat, eu unul n-am simtit nicio diferenta. Am aparat fizionomic, in sensul ca nu e cel clasic de metal, ci e un alb, un fel de plastic, asa ca nu se vede prea mult. Un an, haide 2 sa zicem, trec repede. Crede-ma ca vei arata mult mai bine dupa si vei avea mult mai mare grija de dintii tai, stiind ca ai depus efort ca sa arate asa. Despre articol spun ca e f bine realizat, in sensul ca descrie foarte bine lucrurile. Este vorba de perioade mici de cateva zile de disconfort, la ajustari, cea mai grea fiind atunci cand ti se monteaza. Dar cu astea te obisnuiesti. Cu alimentele tari trebuie sa ai grija ca sa nu ti se desprinda bracket-urile. Eu sunt de parere ca asta te educa, dupa ce o sa-mi scot aparatul nu voi mai sparge in viata mea o aluna in dinti cum faceam inainte. Multa bafta si sper ca iti vei pune aparat!
  21.01.2009 14:52 
Am o nelamurire
Am si eu o nelamurire. acum un an am mers la un dentist pt o consultatie. Am 20 de ani si am nevoie de aparat dentar am consultat 2 stomatologi deoarece aveam nevoie de o a 2 a opinie si amandoi au spus ca trebuie sa scoata 2 dinti (care se vad daca vorbesc sau rad si nu vreau sa stau "stirba" atata timp)si daca ii scoate cat timp se va observa? (premolari parca) din cauza asta am renuntat. este necesar? va rog sa ma lamuriti!! multumesc
  20.01.2009 19:52 
aparat dentar
Cat costa un aparat dentar fix de culoarea dintilor sau tranparent? Am 28 de ani, am purtat 4 ani ap. mobil dar rezultatele nu sunt grozave.
  07.01.2009 20:59 
BUNA! AM 17 ANI SI AM O STRUNGA F MARE..:( SE POATE REZOLVA K APARATUL DENTAR?
  07.01.2009 19:36 
Aparat dentar
Eu am aproape 12 ani si port aparat dentar fix de aproape un an. Am avut aceeasi problema ca tine, aveam amandoi caninii de sus indreptati catre interiorul cavitatii bucale. Acum mi s-au indreptat.
  27.12.2008 16:31 
Chiar vreau sa fac asta!!!
Am 17 ani si pot spune ca am o dantura frumoasa cu exceptia unui dinte, caninul stang de pe maxilarul superior(este indreptat catre interiorul cavitatii bucale:|). Intrebarea mea este: imi pot pune un aparat dentar pe interior, doar lui fara a necesita punerea aparatului dentar pe tot maxilarul? si daca da, cat ma costa?
  19.12.2008 21:30 
cat ar costa un tratamen de indeptat dintii
cat costa un tratament?
  14.12.2008 23:45 
Util forum
Atat articolul cat si comentariile sunt foarte utile si ne ajuta sa aflam sau sa impartasim informatii cu cei care impart acelasi necaz cu noi: dintii strambi.
  14.12.2008 23:42 
La ce clinica sa merg?
Sunt din Bucuresti, am 24 de ani si vreau sa merg la o consultatie pentru a-mi pune un aparat dentar DAMON sau Inspire ICE. Va rog sa imi recomandati o clinica. PS: am incercat sa intru pe www.aparat-dentar.ro, insa nu se incarca :(. puteti sa imi trimiteti un raspuns pe@andreeamishu@yahoo.com. Va multumesc!
  09.12.2008 22:28 
Am si eu o intrebare
Am si eu doi dinti strambi jos as vrea sa stiu c-am cat ar costa sa imi pun aparat dentar... help me!!!
  09.12.2008 22:25 
help me...
Am si eu doi dinti strambi jos... as vrea ca sa stiu c-am cat m-ar costa sa-mi pun aparat dentar... daca stiti careva... ionutza_ionela@yahoo.com
  02.12.2008 22:07 
help:|
buna:-)unde ai gasit aparat dentar de 9 milioane? te rog contacteaza-ma :( ysabela_bella@yahoo.com :*:*
  30.11.2008 14:00 
:)
Un aparat dentar metalic fix costa in jur de 9 milioane. Eu mi-am pus sus si am dat 9 milioane si sunt nevoita sa-mi pun si jos..:) Ieri mi l-am pus si pot sa spun ca ma dor dintii, nu pot manca nimic... insa merita efortul, pentru ca peste 2 ani voi avea dintii drepti:)
  28.11.2008 22:25 
baba sufera la frumusete
Am aparat dentar de 3-4 zile.... simt un disconfort si putina durere, dar pentru binele tau... merita ;)) Asa ca pentru fetele mai sensibile... asa cum eram eu la inceput... imi faceam griji ca ce o sa zica lumea... nu va faceti griji... totul e spre binele vostru si cine rade acum de voi peste 2 ani... invidie mare;))
  14.11.2008 15:54 
Despre ortodontie
Cautand informatii despre ortodontie si aparate dentare, am gasit un site SUPER FAIN: www.aparatedentare.ro. Sunt o multime de infromatii, poze si cazuri clinice, asa ca e usor sa gasesti tot ce vrei sa stii despre un aparat dentar! Bravos! Go for it!
  02.11.2008 20:54 
Ma ... 1700 ron ?
Sal prietene... cum de ai dat 1700 ron? Ce problema ai avut ? Eu imi pun miercuri aparat da ma costa 3500 ron... zi-mi de unde esti, ce problema ai ... etc. Contacteaza-ma la robi_rusu@yahoo.com
  31.10.2008 16:31 
:-)
Buna, mi-am pus ieri aparat dentar fix. A fost bine ieri dar azi ma doare foarte tare, am rana pe obraji etc. Am auzit ca va trece in cateva zile... de abea astept. Mi-am pus dinacela culoarea dintilor, am auzit ca nu se vede dar numai de la vreo 2-3 m nu se vede... oricum cei care au probleme la dinti nu va fie rusine sa va puneti suprotati 2 ani, dar dupa aia o viata intreaga o sa aveti dinti perfecti. Eu mi-am pus sus de ceramica si m-a costat 1700 ROn, urmeaza aceste cateva luni sa imi pun si jos, am auzit ca a spus cineva ca il poarta numai 8 luni si ca nu se vede aproape deloc... mai sunteti si altii in situatia asta?
  20.10.2008 17:55 
Am uitat sa precizez ca locuiesc in Bucuresti
  20.10.2008 17:35 
Cabinete
Hello. Am 22 de ani si m-am hotarat sa-mi pun aparat dentar in primul rand pentru sanatatea dintilor. Sunt in perioada de cercetare si as dori numele unor cabinete cu preturi mai accesibile ca pentru studenti. Va multumesc. Adresa mea de mail este adryana_marin@yahoo.com
  17.10.2008 18:14 
Salut
Eu port aparat dentar fix, ma intreb cat o sa-l mai port, la inceput mi-a fost greu dar acum este bine mai ales ca dinti s-au indreptat.
  11.10.2008 08:31 
O parere
Eu port aparat dentar si este foarte bun si cand voi creste mare voi avea dinti frumosi
  09.10.2008 21:37 
O parere
Am aproape 18 ani, si urmeaza sa imi pun un aparat dentar fix, pot spune ca mie un pic frica, dar sper sa merga ok si sa il scot maxim in 2 ani, prefer sa sufar acum... decat sa sufar toata viata, asa ca cine are nevoie de aparat dentar sa isi puna cat poate de repede, mie imi pare rau ca nu mi-am pus mai demult.
  04.10.2008 14:10 
Aparat dentar
Mi-a placut articolul, eu imi pun aparat intr-o saptamana si am avut surpriza sa mi se spuna ca ma costa 800 de euro si sus si jos... bineinteles ca mai sunt si alte modele numai ca acesta mi-a fost recomandat (are nu stiu ce autoligabalbal) :))
  25.09.2008 17:05 
Pretul aparatelor
Ca sa nu cheltui prea multi bani e bun cel metalic care costa 750 ron cel de sus si 550 ron cel de jos... asta depinde si de cabinetul la care iti pui aparatul.
  26.08.2008 23:21 
Cat ar costa cel metalic? Dar cel transparent?
Vreau si eu sa am o dantura perfecta si m-am gandit sa imi pun aparat dentar atat sus, cat si jos. Cine stie exact cat m-ar costa cel metalic? Iar cel transparent? Va multumesc!
  28.07.2008 17:32 
Naspha
Pfff... si eu trebuie sa-mi pun aparat dentar si datorita faptului ca toti sunt in concedii abia in septembrie trebuie sa merg la primul control.. abia astept sa mi-l pun deoarece am dintii strambi si chiar ma deranjeaja, am reticienta in vorbire trebuie sa fiu atenta atunci cand discut cu cinvea, cel mai e naspa rau si abia astept sa-mi vad dintii drepti. Dar, visul asta va devenii realitate abia peste 2 ani..:(... deci mai e cale lunga da asta e... o sa astept, complementeaza gandul cand stiu ca voi avea un zambet de milioane. Poop all... sfat: care aveti astfel de probleme nu mai asteptati... mergeti la un ortodontic.
  14.07.2008 16:32 
am emotii !
Povestea mea este putin deosebita.Am 15 ani si pana acum 5 ani aveam un zambet ca in reclamele de la glossuri si paste de dinti....ce sa mai...un zambet de milioane si aveam dintii perfect albi si curati.Mie mi s-au schimbat greu dintii...practic eram kam cu 3 ani in urma.La 10-11 ani mi s-au schimbat caninii(unul nu a cazut si celalt nu a mai crescut...si a fost mai bn k si-au facut loc dintii de langa ce se strambasera)...de curand mi-a cazut si cel de-al2lea canin...sunt STIRBA si am ramas si cu un dinte incalecat.SUNT DISPERATA!!! bine macar ca e vacanta...trebuie sa imi pun aparat dentar...ma incanta ideaa...as prefera un apart DAMON dar avnd in vedere pretul piperat...ramane de vazut.Am control in curand insa nu imi vor face aparat dentar akum k cik sunt in concedii...asadar SUNT DISPERATA...ma duk la scoala stirba.Cam asta e povestea mea...ce intorsatura iau lucrurile krek k mi-a deocheat cineva dintii..orikum...tineti-mi pumnii...si ziceti-mi si mie preturile va rog!!
  10.07.2008 07:39 
Ortodont cluj-napoca
EU mi-am pus aparat dentar fizionomic de 4 zile si vreau sa spun ca senzatia de disconfort este inca destul de crescuta,uneori simt ca innebunesc din cauza ca nu mai am muscatura,nu pot sa mananc,dar asta nu e o problema asa mare:P sper sa slabesc:D Aparatul fizionomic de-abia il remarci,ma asteptam sa arate urat sau ceva...dar in schimb,nimeni nu-si da seama daca nu sta la 20cm de mine.ORTODONTUL meu este D-L Doctor MAZEN ABOU,din cluj-napoca,cabinetul sau se numeste DENTALUX si este in cladirea cu INTERSERVISAN-ul.Din cate am auzit,el este cel mai bun ortodont din cluj,eu una sunt foarte multumita.Aparatul m-a costat 1500EURO,dar imi pare foarte rau ca nu mi l-am pus mai devreme.Va sfatuiesc pe toti sa nu mai asteptati,rezolvati-va problemele cat mai repede.Apropo,inelele pentru masele sunt naspa rau,din cauza lor nu mai ai muscatura dupa ce iti pui aparatul.in rest,e minunat,in 8 luni de zile am scapat de el! V-am pupat!Succes!
  08.07.2008 22:21 
Sieu am aparat dentar...
La 24 de ani m-am hotarat in sfarsit sa fac acest pas...Mi-e un pic teama de reactia celor din jur...dar sunt foarte optimista(oriucm familia, prietenii apropiati si iubitul meu au fost si sunt alaturi de mine)...sper sa am de-aface doar cu oameni "Maturi" ... Si-asa lumea susoteste pe marginea danturii mele...acum vor avea un nou motiv...dar dupa aceea... :)). Nu va pot spune decat sa trecti peste acest aspect si sa consultati un medica dc aveti asemenea probleme :*
  05.07.2008 13:11 
am 14 ani si incep liceul
mi-e foarte frik sa imi pun aparat dentar...nu stiu qm va fi mai ales in anii de liceu pentru ca s-ar putea sa nu mai am atatia prieteni cati aveam pana acum Ce sa fac? HELP
  04.07.2008 10:18 
4.07.2008
Ma poate ajuta cineva? Fetitza mea are un incisiv (stangul) stramb.
  29.06.2008 09:35 
E bine sa ai dinti drepti
Eu am aparat fix de aproape un an si cred ca oricine isi doreste o dantura frumoasa. Iti sporeste mult increderea in tine asa ca daca aveti probleme cu dinti nu mai asteptati asa cum am asteptat eu pana la aproape 17 ani. Nu lasati sa treceti de varsta de 14-15 ani.
  27.06.2008 07:49 
Salutare :-)
As avea si eu o intrebare. Am o dantura destul de prost ordonata, dintii de sus sunt putin mai in afara decat cei de jos iar caninii nu sunt prea drepti. Credeti ca e o cauza a pronuntiei mele ss-ita si jj-ita si ci-ite, si rr-ita ...si uffff, m-am saturat de felul in care vorbesc :-( Mi-as pune un aparat dentar insa problema mea este ca, desi am probleme de pronuntie m-am incapatanat sa invat limbi straine crezand ca voi gasi o limba pe care sa o pot pronunta mai bine. In prezent sunt in China cu o bursa de studii insa imi dau seama ca ma straduiesc cam degeaba, am probleme de pronuntie in orice limba. As vrea sa-mi pun aici un aparat dentar. In cazul in care as nimeri pe mana unui stomatolog mai putin priceput (nu prea stiu ce criterii sa aplic in cautarea unui stomatolog bun in China, fara prea multi cunoscuti sau prieteni), credeti ca exista riscul sa-mi stric dantura si mai mult si sa devin si mai ss-ita, jj-ita, rr-ita...etc? Va multumesc mult pentru orice sfat sau opinie! O zi buna tuturor :-)
  21.06.2008 00:36 
Imi e frica de aparat
Buna! Eu am dintii foarte strambi... am fost la dentist si mi-a ecomandat un aparat fix. Imi e frica de durere si de felul cum voi arata cand il voi purta... nu stiu ce sa mai fac... dintii mei sunt prea strambi sa raman cu ei asa:((:((
  18.06.2008 23:23 
dai un ban dar stai in fata
buna!!vreau as va spun k am 3 ani de cand port aparat dentar fix.sunt foarte multumita dintii mei s-au indreptat perfect...mai am putin si trebuie sa mi-l dea jos dar nu stiu ce o sa fac k m-am obisnuit q el....
  17.06.2008 00:35 
cat ar costa un aparat dentar FIX?
CAT AR COSTA UN APARAT DENTAR FIX numai sus? Astept rapuns thx.:)
  13.06.2008 17:38 
ftr
O sa-mi pun aparat dentar. Dar ce inseamna aparat dentar mobil sau mai exact ce este?
  05.06.2008 13:29 
interesant
Am uitat sa va spun ca aparatul a costat 3000Ron si merg saptamanal la control iar lunar mai platesc 70RON. Dar credeti-ma ca a meritat fiecare banut pacat ca nu pot posta poze cu dantura care o aveam atunci si dantura pe care o am acum.
  05.06.2008 13:21 
interesant
Citind parerile voastre doresc sa ma alatur si eu si sa va spun ca am varsta de 25 ani si de 2 luni si jumatate port aparat dentar metalic fix si deja am rezultate majore. La maxilarul superior aveam canini iesiti afara iar la cel inferior dinti din fata erau foarte strambi.Termenul este de 6 luni dar pentru ca dinti s-au miscat foarte repede mai am de stat cam o luna jumatate dupa care voi purta aparatul mobil pentru 8 luni de zile pentru fixare. Persoanele care au anomalii ale dintilor le recomand cu mare drag sa-si puna aparat dentar pentru ca rezultatele sunt uimitoare si chiar merita sa te "chinui" 6 luni de zile. Si eu am fost revoltata pe parintii mei ca nu mi-au pus aparat cand eram mica dar, nu mai conteaza acum conteaza ca zambetul tau sa fie frumos si sa te bucuri ca zambesti cu gura pana la urechi.
  02.06.2008 17:03 
pret
Pentru mine a costat pentru ambele arcade 1600 RON , dar aparatul este fix, cu braketi din ceramica.
  31.05.2008 23:11 
vreau sa stiu cat costa
Cam cat ar costa un aparat fix cu 2 arcade... pt ca inca sunt nedumerita... unii spun 10 milioane... altii 1000 de euro... si nu stiu pe cine sa cred
  27.05.2008 16:21 
si eu trebuie sa-mi pun un aparat fix. sper sa nu fie necesar sa-l port multa vreme. si sper sa ma acomodez cu el
  24.05.2008 08:53 
salut
eu mi-am pus aparatul dentar miercuri. kiar imi place. dar aqm la nceput este dureros deoarece te dor dintii si nu rea poti mank. trebuie sa stau q el 2 ani.mie imi place.cei care au probleme cu dintii sa mearga la dentist kt mai repede pentru a nu se agrava situatia.
  10.05.2008 11:17 
are dreptate!
si eu trebuie sa port aparat dentar iar dintii mei sunt destul de greu de ''reparat'' si sincer nu asi vrea sa stau ca apartul mai mult de 2 ani!parintii mei mi-au promis unul aproape transparent dar trebuie sa va intreb ceva. chiar nu o sa se vada nimik?raspundetimi va rog cat mai repede!
  28.03.2008 20:00 
Nici eu nu stiu cum sa rezolv asta
Si eu trebuie sa port aparat... si sunt foarte suparata pe parintii mei ca puteam sa port cand eram mica si rezolvam problema. Acum am 24 de ani, lucrez cu publicul si ar fi groaznic sa apar cu sarme in gura. Ma gandeam sa imi pun aparat pe interior... dar cand am auzit pretul... 5000 euro??? Cred ca o sa imi fac credit pana la urma... vreau sa imi indrept ocluzia care este foarte vizibila... dar nu vreau sa ma transform in betty cea urata.
  13.03.2008 22:06 
Nu stiu ce sa fac
As vrea sa-mi pun aparat dentar... dar mi-e rusine de prietenii si colegii mei, desi am doar 14 ani. Eu cred ca ei isi vor bate joc de mine, desi eu sunt foarte constienta ca trebuie sa port indiferent de pareriile celorlalti.
  13.03.2008 00:46 
Aparatul estetic ok
Eu port aparat de azi si sunt foarte incantata gandindu-ma la rezultate, e super curaj pt sanatatea voastra trebuie sa faceti orice! (cand dintii nu sunt la locul lor e posibil sa ii pierdeti mai tarziu deoarece radacina e slabita) pe mine m-a costat mult eu sunt in Spania dar totusi nu conteaza banii! Succes
  11.03.2008 19:51 
Offf
Eu port aparat fix de 3 ani... si inca o sa ma mai tina o luna, doua:( intr-adevar, rezultatele sunt uimitoare... nici nu ma mai recunosc. Inainte aratam ca un castor:)) acum sunt perfect aliniati:) Dar in fiecare luna am dat in jur de 70 RON pe consultatii... iar aparatul in sine... o caruta de bani. Totusi il recomand tuturor care au probleme la acest capitol.
  05.03.2008 17:25 
Pot fi drepti?
Buna! Sunt din buzau si am 12 ani, ma bucur ca am gasit un asemenea articol deoarece multe persoane au nevoie de un astfel de aparat dentar... printre care si eu... am dinti foarte strambi si cei de sus si cei de jos si deja am 2 carii sus si 3 jos, din aceasta cauza imi este forte rusine sa ma altur unui grup deoarece mie frica sa nu rada pentru ca am avut si asemea jigniri precum "mama frate dar ce dinti strambi ai" m-ar interesa daca as putea sa-mi pun un aparat dentar, cat ar costa si unde se poate aplica un astfel de aparat. Va rog sa-mi raspunda cineva:*
  03.03.2008 22:19 
Am si eu aparat
Si eu aparat dentar fix de un an si o luna. Se observa o mare diferenta intre cum sunt dintii mei acum si cum au fost inainte. Nu stiu daca sunt in masura sa va dau un sfat, dar daca aveti probleme dentare nu eziti sa apelati la ajutorul unui aparat dentar. Mi mi se spune ca sunt foarte simpatica cu aparatul. Multi colegi de ai mei vor sa isi puna si ei, chiar daca au dintii drepti. Sa stiti ca in unele tari, aparatul dentar este in trend, asa ca nu va faceti probleme de ce spune lumea, sanatatea noastra este mai importanta.
  26.02.2008 18:17 
Mai exista si braketurile ceramice si acelea sunt foarte bune pentru ca aproape ca nici nu se vad si prin urmare scapati de situatia stanjenitoare a purtarii unui aparat dentar...
  23.02.2008 09:17 
APARAT DENTAR FIX
Buna. M-am hotarat sa va spun povestea mea... cu speranta ca multi vor citi acest articol. Am acum 22 de ani. Am purtat aparat dentar mobil timp de 2 ani... insa la facultate nu il purtam pentru ca in primul rand nu vroiam sa rada colegii de mine si in al doilea rand nu puteam sa vorbesc. In fine, a trecut cateva luni dupa ce mi l-am pus iar rezultatele au fost multumitoare. Dar dupa ce l-am purtat aproximativ 2 ani intamplarea a facut ca eu sa pierd aparatul... eram grabita sa ajung la serviciu si Dumnezeu stie pe unde a ramas... cert e ca nu l-am mai gasit. Am fost la doctor si mi-a spus ca cel mai indicat ar fi sa pun unul fix... pe care ar mai trebui sa-l port doar vreo 6 luni. Dar din lipsa de bani am mai amanat si plus de asta eram si in preajma sarbatorilor. In luna februarie am ajuns si eu la doctor dupa cateva amanari. M-am documentat pe internet si am hotarat intr-un final sa-mi pun aparat fix, mai ales ca dintisorii mei incepusera sa cam dea inapoi. Si am mai dat vreo 8 milioane si mi-am pus si aparat fix. Tin sa va spun ca este super ok... noaptea dorm fara probleme, vorbesc foarte bine... iar colegii la facultate toti m-au intrebat: Cum? Ce simti?? wow...super?? bravo... si eu vreau... se mai poate?? Plus ca la serviciu trebuie sa vorbesc in continuu am in permanenta contact cu oamenii. Ce este mai greu putin este cu mancarea... dintii sunt moi si trebuie sa am grija ce mananc. Dar sper sa scap repede de el. Sfatul meu este sa va puneti aparat fix... este mult mai eficient... cand ma gandesc m-am chinuit cu celalalt 2 ani de zile... iar acum a trebuit sa pun fix... Nu va faceti griiji..dar daca tot vreti sa faceti ceva..nu aruncati banii degeaba si n u va chinuiti ca mine fara rost. Sper ca povestea mea sa va ajute sa luati o hotarare buna! SUCCES!
  03.02.2008 18:32 
Buna! Am 15 ani si sunt din Bacau. Nu o sa va vina sa credeti, dar abia astept ziua cand imi voi pune aparatul dentar!!! Dintii mei sunt strambi si oarecum galbeni... nu-mi place sa cred asta dar asa este. Nimeni nu mi-a zis vreodata "uite-o si pe aia ce dinti are" pana intr-un moment cand mi-am dat seama de gravitatea problemei. Am probleme cu dintii de mic copil si nu am luat seama ca problema mea s-ar putea agrava. Am inceput tratamentul dentar in urma cu 3 ani, doctorita adesea imi zicea ca in gura mea se afla "un cimitir", aproape toate maselile imi erau cariate 4 sus si 3 jos dar le-am rezolvat cu timpul. Doamna doctor a fost atat de intelegatoare, nu stiu cum voi putea sa-i multumesc vreodata! Deseori cand stateam la rand veneau tot felul de oameni cu fel de fel de probleme; am ajuns sa-i cunosc si m-am imprietenit cu ei; acolo nu radea nimeni de tine pentru ca eram toti la fel. Uneori ma laudam zicand ca am 18 anastezii la maselele mele poate chiar mai multe; imi placea sa zic asta pentru ca oamenii ma considerau o curajoasa chiar daca frica si durerea uneori isi spuneau cuvantul... dar stiti ce inseamna frica+durere=lasitate. Eram atat de speriata uneori stiind ca a venit ziua cand trebuie sa-mi scoata nervul incat imi doream ca pe holul de asteptare sa fie 1000 de oameni, dar tot nu scapam, si acum imi pare bine. In prezent mai am de lucrat la o masea si la 2 din partea de sus a maxilarului si dupa asta GATA! Pot rasufla usurata. Abia astept sa merg din nou la medic chiar daca bazaitoarea aia zgomotoasa cu care imi umbla in gura nu se va bucura sa ma vada din nou dar promit sa nu-i mai dau intalnire vreodata dupa ce o sa se termine! ABIA ASTEPT SA-MI PUN APARATUL DENTAR... cred ca in maxim 3 luni acea bijuterie va straluci magnific pe dintii mei cu aliura galbejita ci forma ciudat de stramba. Nu cred ca voi avea probleme cu prietenii mei... au zis ca ma vor sustine desi am auzit destule pareri..."As renunta si la calculator si la MP3 si la telefonul mobil" le zic parintilor de fiecare data. Parintii ma admira pentru curajul meu si au spus ca vor face tot posibilul sa am dintii frumosi si sanatosi; o alta replica de a mea ar fi "da eu vreau aparatu' ala ca n-am chef sa ma marit cu dinti astia, cine crezi ca se mai uita la mine" iar tata rade... Promit ca atunci cand imi voi pune aparatul, voi veti fi primii anuntati... poate va trimit chiar si o poza. Si pentru cei carora le e prea scarba sa poarte aparat dentar va dau un sfat "nu va lasati impiedicati de persoanele din jur care se cred prea perfecte sau care fac glumea pe seama voastra; e treaba lor, doar nu-si indreapta ei dintii si la urma urmei in alte tari a purta aparat dentar e un trend asa ca mai ganditi-va inainte sa dati drumul la gura... cine stie poate ai dintii strambi. Multumesc pentru ca m-ati ascultat.
  16.01.2008 14:06 
Raspuns
Poi.. cred ca ai nevoie de aparat fix :D... Eu am 17 ani si mi-am pus acum 2 zile aparat fix.
  02.01.2008 07:14 
Salut
Am 19 ani, este nevoie de mobil sau fix ?
  01.01.2008 22:44 
La multi ani
Si eu doresc sa-mi pun tot doar la partea de sus a danturii. Cat costa?
  05.11.2007 14:54 
buna
si eu doresc sa-mi pun doar la partea de sus a danturii...cat ar costa???astep raspuns,multumesc
  30.09.2007 21:41 
intrebare
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati intr-o problema legata de baietelul meu. Are 14 ani si caninul din dreapta ms i-a iesit peste molar. Sunt in dilema nu stiu ce sa fac. Un medic mi-a recomandat aparat dentar fix iar altul sa-i extrag caninul. Ce-mi recmandati? Astept raspuns! Multumesc.
  22.09.2007 05:43 
am 30 de ani si de doua zile am aparat dentar fix
am 30 de ani si de doua zile am aparat dentar transparent si fix pe maxilarul superior, si in 7 zile voi avea si aparat metalic pe maxilarul inferior. M-a costat 6.500 $ canadieni, dar eu stau in Canada si aici preturile sunt mult mai mari ca in Rom. Dintii se pot indrepta la orice varsta, atata timp cat ai dintii tai. Aici in Canada o groaza de tineri si adulti au aparate dentare. Este o adevarata moda.
  19.09.2007 03:30 
nu stiu ce sa fac
ASI DORI SI EU UN ASTFEL DE APARAT PENTRU FIICA MEA DE 12 ANI,DAR NU STIU DACA IL VA PUTEA SUPORTA DEOARECE ESTE FOARTE SENSIBILA LA CEA MAI MICA DURARE.CE PARERE AVETI?
  12.09.2007 12:11 
dinti canini
am 7 ani si ma doare un canin si trebuie sa il scot dar ma doare!nu stiu ce sa fac totul se invarte in jurul meu!
  17.08.2007 15:09 
e super ok
Am aparat fix de 2 luni si sus si jos,pretul a fost de 1000 de euro si chiar dak a trecut f putin timp,rezultatele sun clare.V-a recomand un astfel de aprat tuturor,indiferent de varsta,chiar mama unui coleg de al meu de clasa are un astfel de aparat si are cam 40 de ani.De mine nu a ras nimeni,am 14 ani si sunt f multumita...
  13.08.2007 21:34 
subiect ffff interesant
ar terbui acest subiect sa se dezbata mai mult la tv . m-ar interesa ce pret are un aparat dentar pentru adulti.
  10.08.2007 23:22 
si pretul?...
sunt din brasov si ash dori sa stiu cam cat m-ar costa un aparat de genul acesta ..am avut unul mobil dar nu l-am prea purtat pt k ma jena prea mult..nu puteam manca bine..nici sa vb sau sa tin macar gura k lumea inchisa..so..cam cat costa un aparat dentar fix ?
  08.08.2007 19:23 
despre aparat
eu imi pun maineeee....va spun apoi cum e :P
  04.08.2007 09:42 
mda...
eu am 22 ani si in urma cu 2 saptamani mi-am pus aparat dentar fix...nu e asa rau cum se spune, ca t doare ca bla bla bla...e un mic discomfort in primele 3-4 zile dupa c il pui, apoi parca nici nu exista.numa ca trebuie sa ai o igiena riguroasa, sa t speli p dinti dupa orice gustare..si in baie la restaurante am practicat acest "sport":))..sincer merita!deja au migrat un pic dintii..si stiu ca ma chinui un pic vre-un an da stiu ca apoi nu o sa imi mai fie rusine sa zambesc:)!poop
  27.07.2007 23:53 
uof uof..dintii astia;))
Sincer,nu stiu de ce va faceti atatea probleme.De exemplu,eu am 16 ani,sunt fata si pentru ca incisivii sunt neastamparati si au iesit foarte tare in afara a trebuit sa imi scot 2 masele.Asta e grav.Si bineinteles am probleme si jos.si ca sa vezi,mi-am scos si jos doua masele.Si urmeaza sa imi pun aparatul.Abia astept..Asa ca zambiti..:D.Ganditi pozitiv.Si sa va puneti aparat ca merita!Ah ...si am vazut un pret zis de cineva 1000 euro.Cam mult.Eu merg la un doctor cu reputatie buna din Iasi iar aparatul m-a costat in total 250 euro.Mi se pare foarte acceptabil.Si imi pun bracers mov...sacsy..;;)
  15.07.2007 19:18 
da se poate
buna. cati ani ai de fapt ca vad ca te cam contrazici? daca ai 19 ani sa stii ca da se poate face asta la orice dar la varsta pe care o ai tu numai aparatul fix te poate ajuta. Apeleaza cat mai rdp la un doctor ortodontic :)
  12.07.2007 12:01 
salut
Am 16 ani si am incisivii laterali foarte intorsi..intorsi invers aproape si cu spatii intre ei.Si caninii sunt putin razvratiti.In plus datorita cresterii intr-o pozitie incorecta incisivii laterali sunt mai mici decat incisivii centrali cu cativa milimetrii.Va las 2 poze mai jos.Ar trebuie sa folosesc un aparat dentar sau sa-i inlocuiesc cu altii falsi?Iar in cazul in care ar trebui sa folosesc aparat dentar,dintii vor putea ajunge la forma normala?Va rog sa-mi dati un raspuns.Va multumesc. http://img244.imageshack.us/img244/9158/dinte2nb8.png http://img201.imageshack.us/img201/7885/dinte3xj6.png
  12.07.2007 11:53 
salut
Am 16 ani si am incisivii laterali foarte intorsi..intorsi invers aproape si cu spatii intre ei.Si caninii sunt putin razvratiti.In plus datorita cresterii intr-o pozitie incorecta incisivii laterali sunt mai mici decat incisivii centrali cu cativa milimetrii.Va las 2 poze mai jos.Ar trebuie sa folosesc un aparat dentar sau sa-i inlocuiesc cu altii falsi?Iar in cazul in care ar trebui sa folosesc aparat dentar,dintii vor putea ajunge la forma normala?Va rog sa-mi dati un raspuns.Va multumesc. http://img244.imageshack.us/img244/9158/dinte2nb8.png http://img201.imageshack.us/img201/7885/dinte3xj6.png
  12.07.2007 11:52 
buna
Am 16 ani si am incisivii laterali foarte intorsi..intorsi invers aproape si cu spatii intre ei.Si caninii sunt putin razvratiti.In plus datorita cresterii intr-o pozitie incorecta incisivii laterali sunt mai mici decat incisivii centrali cu cativa milimetrii.Va las 2 poze mai jos.Ar trebuie sa folosesc un aparat dentar sau sa-i inlocuiesc cu altii falsi?Iar in cazul in care ar trebui sa folosesc aparat dentar,dintii vor putea ajunge la forma normala?Va rog sa-mi dati un raspuns.Va multumesc. http://img244.imageshack.us/img244/9158/dinte2nb8.png http://img201.imageshack.us/img201/7885/dinte3xj6.png
  12.07.2007 11:36 
Buna
Am 16 ani si am incisivii laterali foarte intorsi..intorsi invers aproape si cu spatii intre ei.Si caninii sunt putin razvratiti.In plus datorita cresterii intr-o pozitie incorecta incisivii laterali sunt mai mici decat incisivii centrali cu cativa milimetrii.Va las 2 poze mai jos.Ar trebuie sa folosesc un aparat dentar sau sa-i inlocuiesc cu altii falsi?Iar in cazul in care ar trebui sa folosesc aparat dentar,dintii vor putea ajunge la forma normala?Va rog sa-mi dati un raspuns.Va multumesc. http://img244.imageshack.us/img244/9158/dinte2nb8.png http://img201.imageshack.us/img201/7885/dinte3xj6.png
  11.07.2007 01:22 
da, poti la orice varsta
Buna. Poti sa iti indrepti dintii la orice varsta. Eu am 28 de ani de pilda si ii indrept. Port aparat dentar Damon 3 de mai mult de o luna si rezultatele ma surprind deja. Pentru mai multe detalii iti recomand sa citesti articolele de pe www.aparat-dentar.ro ...
  10.07.2007 22:59 
cam cat costa?
cam cat costa un astfel de aparat dentar fix?ca si eu am dintii super strambi :(.
  03.07.2007 00:59 
o intrebare
Buna am 10ani,si am dintii cam strambi,as vrea sa va intreb dak la 19 ani mai pot modifica dintii mei cu ajutorul unei aparat fix???va rog sa-mi raspundeti!!!!multumesc
  02.07.2007 20:08 
as dori un aparat care sa il port tot timpul dar cu care pot sa vb ci cu care pot sa mananc
este un aparat dentara care sa iti pot folosii pe toata durata zile inclusiv sa pot manca cu el si sa pot vorbi? va multumesc
  24.06.2007 20:42 
eu zic ca sunt ok. mi se pare multinsa 2 ani. chiar asa de greu se indreapta? eu cunosc pe cineva care a stat q el 1 an si 3 luni si tot e destul d mult
  16.06.2007 19:50 
Cam mult
Ce sa zic e buna reteta dar e scump....:(
  16.06.2007 19:00 
sunt ingrijorata...
am 13 ani si am dintii inghesuitzi si incalecati,am caninul stang crescut f. sus pe gingie si mi s-a recomandat extractia premolarului de sus si jos vi se pare normal sa extrag doi dinti care nu sunt de lapte???dupa extractie urmeaza montarea aparatului fix
  16.06.2007 11:13 
:)
Eu am purtat aparat dentar fix (numai jos) pana in urma cu o saptamana (am aproape 20 de ani). Si il recomand tuturor care au astfel de probleme , chiar ajuta ! :) Cand am vazut rezultatele am vrut sa-mi pun si sus . Eu l-am purtat 10 luni , nu 2-3 ani cum am vauzt pe aici . Pretul ... depinde de cabinet , in orasele din provincie e mai ieftin . Si intr-adevar doare , uneori abia poti sa mananci , dar MERITA !:)
  03.06.2007 20:49 
scump...
intreaga operatiune sare de o mie de euro...acum depinde si de ce fel de anomalie te astepti sa corijezi...tot planul de tratament e personalizat...
  31.05.2007 10:05 
hmm..
Si cam care e suma totala la care se ridica 'marea indreptare'?
  05.04.2007 14:46 
eu am
am aparat dentar de 10 luni si il recomand la toti cu caldura,ce nu facem pt o dantura de invidiat.MERITA
  05.04.2007 14:45 
eu am
am aparat dentar de 10 luni si il recomand la toti cu caldura,ce nu facem pt o dantura de invidiat.MERITA
  05.04.2007 09:36 
inele de plastic
baiatul meu in varsta de 12ani poarta aparat dentar fix de 6 luni iar acum medicul ii tot pune intre mesele inele de plastic care se rup cand mananca. Ce sa fac sa nu se mai rupa?
  10.02.2007 23:56 
vreau si eu...
am 21 de ani..se mai poate indrepta dinti la varsta asta? Imi puteti da o adresa unde pot apela?
  19.01.2007 07:52 
o reusita
baiatului meu i-am pus u asfel de aparat si sus si jos ,din luna mai '06 si avem rezultate mai mult decat mas fi asteptat
  18.01.2007 20:30 
CAT COSTA?
Imi poate spune cineva cat costa un aparat dentar cu bobitze pt partea de sus?k am un singur dinte mai stramb si nu il mai suport! suport..!
  17.01.2007 22:06 
help
mie mi-a crescut caninul stang peste ceilalti dinti. parintii mei imi tot spun sa mergem sa imi pun aparat insa mie imi cam este frica. totusi.. dintele se poate aseza normal. eu am 14 ani :D
  17.01.2007 18:51 
INTRE DINTII MEI NU MAI EXISTA SPATIU LIBER IAR VARSTA MEA E DE 20 ANI S-AR MAI PUTEA INDREPTA?
  17.01.2007 14:19 
eu am dintii kam mici de marime si distanta intre ei e m mare. e vreo solutie? Multumesk.
  17.01.2007 01:02 
:D
si eu port aparat dentar de 2 ani si rezultatele se vad sincer....mai am o luna si il dau jos....sfatuiesc toti adolescentii care au probleme s poarte acest aparat pt k nu le va parea rau....de mine nimeni nu a ras...ba chiar unii au zis k e la moda si k ar vrea si ei...asa k nu va temeti si urmati-mi sfatul:*
  16.01.2007 08:38 
Adresa unui doctor ortodont
As dori adresa unui doctor ortodont in judetul Alba, Sibiu sau Cluj. Va multumesc
  25.11.2006 18:10 
bineinteles ca se poate!!!
Astazi am foastla ortodont pentru prima oara, si mi-a aratat pe laptop efectele aparatului fix. Am vazut cazul unei doamne de 50 de ani, cu inceput de parodontoza (retragerea gingiei de pe dinti )+ o strunga foarte mare, careia i s-au indreptat dintii cu ajutorul aparatului fix. La 50 de ani!!!
  23.11.2006 14:01 
dintii se pot indrepta la orice varsta cu aparatul fix, asa cum este si cel din imagine.pretul este de aprox. 400-500 euro daca se pune numai sus sau numai jos. daca se pune ssi sus si jos ajunge la 1000 euro. eu port un astfel de parat de cca 5 luni si sunt f multumita de rezultate.
  12.10.2006 12:03 
jeneaza atunci cand vorbesti?
salut. maine voi merge la iasi pentru o consultare si vreau sa-mi pun un aparat fix. problema mea sunt caninii...sunt prea scosi in evidenta. am purtat pt putin timp un apart mobil dar nu l-am putut suporta din cauza dificultatii de a vorbi, si vreau sa stiu daca aparatul fix te deranjeaza cand vorbesti. a, si inca ceva.. este obligatoriu sa mi se extraga vreo masea de minte inainte de a mi se fixa aparatuL?:-s ,multumesc
  14.09.2006 15:58 
Ma bucur ca am gasit acest articol pe internet.Vreau sa stiu in ce orase se pot aplica aparate dentare si cam ce pret au. Chiar ma intereseaza acest lucru.
  14.09.2006 12:02 
Cat costa un aparat ?
am 26 de ani se poate remedia pbl?
  07.08.2006 15:39 
cat costa un aparat dentar ?
si eu am o problema grava, am maxilarul deplasat si se ved diferenta foarte bine. Imi este greu sa ma corectez sa stau tot timpul cu barbia / fata mai aplecata sa nu se vada foarte tare defectul. Dintii de jos sunt mai in fata decat cei de sus...Am sanse sa folosesc aparat dentar la varsat asta si sa se indrepte maxilarul?
  03.08.2006 15:56 
canin de lapte scos la 21 de ani
azi mi-am scos caninul de lapte de pe maxilarul superior, partea dreapta. de cativa ani(!)a inceput sa iasa celpermanent si cel de lapte pur si simplu nu a cazut. astfel a iesit cel de drept peste cel de lapte si nu a aratat prea bine..:( am decis sa-l scot pe cel de lapte dar acum am un mare santz in acel loc..sa mai zic cat am si plans azi la vederea "rezolvarii problemei"? sper sa coboare caninul permanent dar nu are cum sa arate f bine. am 21 de ani...in cat timp va cobori? ma simt atat de prost..nu pot sa mai zambesc, arat fff neplacut!
  30.06.2006 08:51 
salut
Ma bucur f. mult ca pe acesta cale am gasit f. multe informatii referitoare la aparatele dentare ptr. indreptarea dintilor. As dori daca se poate sa-mi rspunda cineva, am 30 ani si dantura putin deformata, unul dinte din fata este schimbat la culoare datorita lucrarilor cu material necorespunzator, as dori ca dupa tratament sa folosesc un astfel de aparat, se mai poate la aceasta varsta? se mai corecteaza ceva? cat timp trebuie sa-l port? unde pot gasi? si cat costa un astfel de aparat? multumesc
  22.05.2006 13:21 
vreau
am aproape 18 ani.eram mandra de dintii mei pana sa-mi apara caninii de pe max superior.de fapt un singur canin,cel din stanga caci in dreapta inca il am pe cel de lapte si nu da semne ca va cadea.problema e ca in stanga mi-a crescut caninul peste cel de lapte. am inteles ca se poate indrepta cu aparat dentar, ca se poate cobori dar nu stiu exact c aparat sa pun si cat m-ar costa.cine stie sa-mi spuna si mie pls!! mersi
  16.05.2006 15:29 
da,pot fi indreptati
si eu port aparat dentar de vreo 3 ani...io am probleme mai grave.am maxilarul mic si dintii f mari ,,,de 3 ani,se cunosc ceva modifiacri,insa nu multe pt ca am maxilarul puternic..acum am 17 ani
  03.04.2006 18:14 
imi place articolul
am si eu o intrebare, dintii mai pot fi indreptati chiar daca sa zicem peraoana ar avea 20 de ani?va rog, sa imi raspunda cineva.
  30.03.2006 10:50 
Ma bucura faptul ca am gasit pe internet un asemenea articol,deoarece multe persoane au nevoie de un astfel de aparat, printre care, cred, si eu. m-ar interesa sa stiu ce fel de aparat am eu nevoie da varsta mea se apropie de 24 de ani. Mi-as dori foarte mult un astfel de aparat pentru ca de foarte multe ori ma simt complexata din cauza acestui defect. As dori un raspuns si locatiile (orasele) unde se aplica aceste aparate.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie