Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Psihologie medicala
Home > Stil de viata > Psihologie > Psihologie medicala > Despre anorexie si bulimie

Despre anorexie si bulimie

Anorexia si bulimia sunt doua boli ce-si fac simtita prezenta in primul rand in randul adolescentilor si al femeilor triste si singure. Tulburari de alimentatie din punctul de vedere al medicinei generale, tulburari dismorfice din punctul de vedere al unui psiholog, aceste boli necesita o mare vointa din partea bolnavului dornic sa se vindece. Lena Rusti, psihoterapeut, ne explica de ce anume se ajunge aici si ce rol joaca terapia in aceste tulburari de tip dismorfic.

Psihologie

Da dovada de un maxim de creativitate cu ajutorul metodei Six Thinking Hats
Top Sanatate iti recomanda
·Ce este analiza tranzactionala?
Analiza tranzactionala este, in primul rand, o filosofie, un punct de vedere asupra oamenilor.
Anorexia si bulimia intra in categoria tulburarilor de alimetatie. Uneori aceste tulburari sunt insotite de tulburare dismorfica, in sensul ca persoanele nu au capacitatea de a-si percepe corpul in dimensiuni reale, vazandu-se de obicei mult mai grase decat sunt.

Ce inseamna perceptie dismorfica?

Dismorfic inseamna ca te vezi altfel decat esti. Morfos e forma si dis - este in neregula, complicat, dificil, altfel decat e normal. in general, tulburarile dismorfice presupun o preocupare excesiva pentru propriile aparente, consumarea unui timp excesiv pentru acest lucru, un continuu distress  psihologic si o inrautatire a relatiilor sociale, ocupationale sau alte arii de functionare. Acea persoana se vede altfel decat o vad ceilalti si sufera un stress uneori insuportabil, dat de faptul ca nu se poate accepta asa cum se percepe.

Anorexicele, de exemplu, isi percep foarte diferit propriul corp, ca fiind mai gras, mai deformat decat in realitate.  In cazul in care o anorexica este pusa sa se deseneze pe o coala de hartie, de obicei imaginea schitata arata cu totul altfel fata de cum arata respectiva persoana in realitate.

De obicei, in psihoterapie, trebuie sa se accentueze, sa se mearga pe acceptare de sine, pe o constientizare a propriului corp.


De ce se ajunge la aceste tulburari dismorfice?

 Aici se poate incepe foarte bine cu dimensiunea culturala care este foarte importanta. Exista anumite rigori date de cultura, care duc la anumite valori. Oamenii iau masuri in functie de aceste valori care sunt normale, dar exista o anumita limita peste care unele persoane trec si nu constientizeaza faptul ca depasesc masura. Acest lucru se intampla mai ales la varsta adolescentei sau a preadolescentei cand fetele incep sa-si constientizeze propria feminitate si vor sa fie placute. In astfel de momente critice, ele nu mai vad limita si atunci linia de baza este "cu cat mai mult, cu atat mai bine", mult in sensul de cu cat mai exagerat (mai slaba), cu atat ma simt mai frumoasa.


Poate o persoana anorexica/bulimica sa-si rezolve problema cu ajutorul psihologului?

Daca anorexicul constientizeaza ca este anorexic si vrea sa se vindece de aceasta problema, poate sa o fac, dar cu mult efort, numai prin psihoterapie. Dar foarte putine persoane sunt in stare sa recunoasca faptul ca au o problema. Mai degraba bulimicii vin la psihoterapie si intr-adevar dau rezultate foarte bune. Bulimicul oricum realizeaza ca are problema, pentru ca nu se poate stapani sa nu manance. Bulimicul mananca mult, dicolo de senzatia de satietate si apare sentimentul de vinovatie, se autoculpabilizeaza si face ceva ca sa-si rezolve sentimentul de vinovatie. Ce anume face? Vomita, face exercitii fizice "in nestire" si alte lucruri, intr-o maniera la fel de compulsiva. Bulimicul mai degraba constientizeaza ca are o problema, pe cand anorexicul se poate simti bine la 30 de kg la 1.70. Problema poate sa apara in momentele in care nu se mai poate ridica din pat sau este fortat de catre familie sa vina la medic.


Ce sfaturi le puteti oferi celor care se confrunta cu aceasta problema?

Este foarte importanta cultura familiala si atat atitudinea parintilor, cat si a copilului. Unei adolescente slabe, sub limita normala, i se poate spune "vai ce draguta, ce finuta esti" si astfel i se poate intari simptomul. Copilul se obisnuieste sa fie in centrul atentiei atat timp cat i se spun aceste lucruri, insistandu-se pe ideea de fragilitate. Acest tip de probleme pornesc de la cultura familiala si apoi de la anturaj - cercul de la scoala. Cultura de grup este un factor pe care nu-l poti controla.

Bulimia si anorexia sunt de multe ori asociate cu probleme psihologice ce tin de control. Dorinta de a-ti controla corpul dincolo de limite, mai ales in contextul in care exista o presiune exterioara puternica sau un mediu familiar foarte sever, din care bolnavul simte ca nu poate sa evadeze.

Foarte important este ca orice persoana sa-si stabileasca o identitate proprie si sa nu se lase influentata excesiv de mult de cei din jur. Daca nu stii cum esti, daca te ghidezi numai in functie de ceilalti este normal sa ajungi la astfel de dezechilibre alimentare.

De obicei cazurile acestea se rezolva cu psihoterapie. E ca un cerc vicios. Conteaza foarte mult daca persoana cu probleme - anorexicul/bulimicul - are pe cineva aproape care o iubeste. Iubirea este extrordinara si da un echilibru problemelor. Foarte important pentru bulimic este sa-si constientizeze simptomele: sa vada care sunt orele la care mananca, care sunt cantitatile pe care le mananca, sa constientizeze ce mananca si de cate ori vomita; sa vada unde si cum poate interveni singur; sa o ia treptat si, cel mai semnificativ lucru este sa nu mai vomite.


Cat de departe se poate ajunge in cazul anorexiei si in cazul bulimiei?

Anorexicul, este clar, poate sa moara. In primul rand corpul este distrus. Un anorexic care nu constientizeaza la timpul potrivit cu ce se confrunta, poate avea probleme foarte mari - poate sa faca infarct, tot ce inseamna grav, de la organele interne pana la sistemul osos este compromis si se reface foarte greu.

In cazul bulimiei, cam 70% isi revin, iar aproximativ 10% raman mereu cu intreaga gama de simptome.

In general, organismul se dezechilibreaza puternic si foarte greu isi revine. Sau nu isi mai revine niciodata. Carente majore de substante vitale duc la un ritm accentuat de dezechilibru si la aparitia unor alte boli.


Care este diferenta intre o persoana care vrea sa slabeasca si un anorexic adevarat?

Anorexicul in primul rand trebuie sa aiba indicele corporal foarte scazut. Aceasta diferenta dintre un anorexic si o persoana care vrea sa slabeasca depinde foarte mult de perceptia fiecaruia: sunt oameni slabi care se rasfata si cred ca ar trebui sa slabeasca, dar anorexicii cred realmente ca sunt grasi, disgratiosi si celorlalti li se face sila cand se uita la grasimile lor, desi ei sunt piele si os.

Un alt simptom este ritualul mancarii la anorexici. Faptul ca taie mancarea in foarte multe bucatele, si au sentimentul ca mananca mult sau foarte mult la masa; sentimentul ca pierd foarte mult timp cu mesele dar, de fapt, in realitate lucrurile sunt cu totul altele.Psihologic insa, mancarea este pentru ei o preocupare continua.

Un alt simptom, care este si la bulimici poate sa fie efortul excesiv depus pentru a elimina kilogramele nedorite. Anorexicele, convinse ca sunt grase si disgratioase, se imbraca cu haine largi, care sa le acopere corpul si chiar daca abia se tin pe picioare, din dorinta de a mai consuma calorii ies si alearga, au un program activ de exercitii fizice. Anorexicele adevarate, de obicei, au mult de lucrat pe partea de psihoterapie. Odata externate din spital, daca vor cu adevarat sa-si depaseasca problema trebuie sa ajunga in mod obligatoriu pe la un cabinet de consiliere psihologica. Este de lucru foarte mult, intens, pentru ca se lucreaza pe scopurile lor si pe modul lor de a exista in lume. La bulimie la fel. Este posibil sa fie nevoie de minim 20-40 de sedinte pentru a-si da seama ca se poate ajuta de unul singur sau pot fi niste probleme ascunse.

Exista si bulimii create pentru ca asa e la moda. Am intalnit o persoana care era bulimica pentru ca prietena ei era bulimica si ei i se parea foarte chic sa fie astfel. Anorexia, bulimia tin de factorii culturali. La unele adolescente acesta problema reprezinta modul lor de a exista in familie.


Ce ar trebui sa stie parintii? Cum pot sa fie evitate aceste probleme?

In orice familie ar trebui sa fie important ritualul mesei la care sa se adune si sa vorbeasca. Acum, tot mai multi adolescenti mananca pe o tavita in fata calculatorului. Este o responsanbilitate a familiei in plan alimentar: cererea parerii copilului in privinta hranei, ce-i place si ce nu-i place. Ideea de baza este sa fi vazut, sa ai locul tau in familie, inclusiv la masa. Daca mancam intr-un colt 15 minute nu castigam mai mult decat daca ne-am aseza la masa si am manca impreuna cu restul familiei.

Apo, evitarea conflictelor familiale si a impunerii unui control total asupra copilului. Asculatati-l si acceptati ca este o persoana care exista si are dreptul la o parere personala. Veti fi uimiti sa vedeti cat de multe aveti de invatat de la copiii vostri.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  01.02.2012 19:58 
SI EU SUNT BLEMICA NU STIU EXACT CRED CA AM CAM 10 KG PESTE GREUTATEA NOMALA DA MA SIMT CA SM AS AVEA100 KG PESTE AM 1.60 SI 59 KG DAR AM FOST MAI GRASA SI AM PICIOARELE SI SOLDURILE CAT A UNUI ELEFANT
  25.12.2011 12:22 
anorexia ?
am 1.65m 52 kg vomit de 12 zile plec meru dupa mese la wc nu am pofte de lok nu manink mult daca as fi trait singur ba chiar nas minca nimik o fac de dracul prs care sunt cu mine in casa sa vada ca manink x( daca o voit tine tot asa ce se va intimpla ??
  25.12.2011 12:20 
anorexia
am 1.65.m 52.kg si de 12 zile vomit nu maninc tare mult nu am pofte mam cintarit si am 50 kg. daca o voi tine tot asa ce se va intimpla cu mine ??
  25.12.2011 12:17 
Ce se intimpla ?
Buna! am 1.65m si 52.kg nici prin cap nu aveam sa merg de fiecare data dupa mese la WC.dar o data uitinduma in oglinga ma sperii si am cautat pe net. despre "ana-mia" am vazut difereite video fete skelete...ma uitam de vrio 5 ori pe zi chiar n fiecare zi si am inceput dupa mese sa plaec la WC. sa scot mincarea din mine...drept ca nu maninc ca o vaca si nu am pofte mari ca sa nu mai pot de pofte si asa mai departe .. tot o data merg si la sala ... ma scol de dimineata fac 50 de ridicari maninc plec la WC si poate dupa aea iara 50 de ridicari ...si am 12 zile de cind o fac cu vomitatul si mam cintarit si aveam 50 kg ma bukur foarte mult faptul asat si chiar mam deprins sa plec meru la WC sa scap de mincare...mereu ma gindesc sa slabesc.. si asa mai departe CE SE VA INTIMPLA CU MINE DACA O VOI TINE TOT ASA???? astept un raspuns
  17.12.2011 12:57 
sal
nustiu eu nuam .
  05.12.2011 13:19 
McHUJgSzcY
All of these articles have saved me a lot of headaechs.
  05.11.2011 14:13 
Grup de ajutor pentru anorexie/bulimie
Grup de suport in tratamentul bolilor de alimentatie (anorexie / bulimie / EDNOS): Tratamentul pentru anorexie si bulimie include componente medicale, nutritioniste, psihoterapice, comportamentale si farmacologice. Este de lunga durata si adeseori, din nefericire, este abandonat inainte de a se ajunge la vindecare, pentru ca bolnava/bolnavul este insuficient motivat, sau se afla intr-un mediu prea putin propice vindecarii. In cazul copiilor sau adolescentilor cu anorexie sau bulimie uneori parintii sunt derutati, neinformati, nerabdatori si chiar disperati, dornici sa-si ajute copilul, dar nestiind cum. Grupul de suport anorexie-bulimie.ro a fost creeat pentru a acoperi macar o parte din aceste dorinte cu informatii din experienta noastra si sustinere psihica. Site-ul anorexie-bulimie.ro ofera informatii extrem de utile despre anorexie si bulimie, despre tratamentul adecvat si ofera suportul necesar parcurgerii tratamentului. Bafta!
  29.10.2011 09:59 
dg
HANGIUNGIAND BUJANCI GGTREASTRE MUI DER FRTY CASFG
  24.10.2011 20:46 
prima parte
de ce exista boliile astea?
  30.09.2011 14:00 
despre tot
nu stiu daca sunt anorexica dar stiu ca nu pot sa mananc si ca tot ce inseamna mancare mi se face rau si vars.ce pot face?
  27.08.2011 22:33 
ma simt lipsita de putere in fata bulimiei
ma simt atat de neputincioasa in fata bulimiei ... as vrea sa fiu din nou normala sa nu mai mananc ca o vaca ce nu a mai vazut mancarea . dar prietenul meu care stie de ce sufar se supara pe mine dar apoi imi face iar poftele foarte repede uitam de acest lucru .. imi e atat de greu sa nu o mai fac . am zile in care chiar ma abtin dar cand ma abtin nu mai mananc deloc in ziua aia si imi caut mereu ocupatii . problema mea e cand raman singura acasa ceea ce detest de plictiseala mananc ca o vaca( faptul care ma si face sa fac aceste oribile lucruri .. ) nu am cu cine sa mai vorbesc ai mei sunt departe de mine .. lucrez la un restaurant si colegii se mira de mine ca nu mananc nimik toata ziua dar daca mananc nu ma mai opresc ... :((
  24.08.2011 15:13 
cum poti slabi
manainci o data la saptamana si vei slabi fara nici o problema
  02.02.2011 13:51 
despre final
SUPER,MI-A PLACUT,Avem multe de invatat.
  07.12.2010 18:21 
anorexie
acum ceva timp am avut si eu o obsesie,sa spun asa...si imi doream foarte mult sa slabesc. aveam 52 kg si am ajuns la 45 si am inaltimea de 1,62 e bine? problema este ca acum vr sa ma mai ingras putin si nu mai pot. nu inteleg de ce? astept rasp daca ma puteti ajuta. multumesc!
  23.10.2010 19:17 
bulimie
Atunci cand mananci chiar daca nu iti este foame exagerat de mult pentru ca simti nevoia de a manca tot bulimie se numeste.Eu mananc foarte mult chiar daca ma doare burta nu pot sa ma opresc.
  08.10.2010 22:57 
Bulimia
sI EU SUNT BULIMICA SI NU STIU CE SA FAC SA SCP DE BOALA ASTA.
  21.09.2010 15:59 
mijto
eu sunt fotomodel...si sunt bulimic....dar am tratamen si o sa mi revin...
  06.09.2010 21:52 
CAD DINTII!!!
DOAMNE E CEA MAI MARE PROSTIE SA VOMITY K O SA RAMANETY FARA DINTI IN GURA!!!INKETATY!!ACIDUL SI CU SUKUL GASTRIK DIN STOMAK DAUNEAZA DINTILOR!!!!
  27.08.2010 19:43 
/.....
si mama are problema asta dar ea ascunde asta dar m-am prins.....nu stiu cum sa ii zic imi ieste foarte greu adik oricum ar arata eu tot o iubesc anorexie nu cred ca are pt ca pune bermude adik haine stramte dar vomita si asta ma deranjeaza e cam slabutza nu stiu cate kg are dar cu 10 kg +nu ar strica
  23.08.2010 13:16 
bulimie...anorexie...
nu vomitatul este o solutie... nu abtinerea de la mancare.....nu ceda in fata societatii in fata regurior...te sfatuiesc sa mergi la un nutritionist...insa voma provocata poate duce la ruperea esofagului...moarte,,,,hranire prin intermediul unei sonde gastrice....
  23.08.2010 04:10 
si eu sunt bulimica
si eu sunt bulimica sau anorexica,nici nu stiu prea bine...de 5 ani de zile mananc si vomit orice,chiar si o felie de pepene sau un mar...ca sa pot regurgita beau foarte multe lichide.am impresia dupa ce mananc fie si o feliuta de aine ca m am ingrasat 10 kg...le-am spus parintilor mei de treaba asta,i-am distrus...nu mai stiu ce sa-mi faca sa revin..nu mai vreau sa-i fac sa sufere.in ultima vreme au aparut gandurile de suicid ft accentuate...am 20 de ani,sunt studenta la inginerie si si la management..vreau sa fac facultatile astea,sa mi fac o familie,sa-mi bucur si parintii dar nu stiu daca am vreo sansa...
  17.08.2010 14:30 
VREAU SA SLABESC
va rog cum pot sa vomit usor ?
  07.08.2010 20:36 
si eu am anorexie
nu stiu cum sa scap de anorexie de un an ma chinui cu ia un sfat ceva
  27.07.2010 22:02 
bun
este f bun pr cei care vor sa se informeze... si mai ales cei care au aceste probleme
  24.05.2010 12:42 
foarte bun
ESTE UN REFERAT FOARTE BUN. MI-A FOST FOARTE FOLOSITOR............
  01.05.2010 18:36 
anorexica?
Am slabit foarte mult.Am avut 97 kg.iar acum am 63.Am slabit mai mult prin infometare dar recunosc ca am apelat si la niste capsule.Nu stiu ce sa cred daracuma cind maninc putin mai mult,ma cuprinde o mare tristete si ma acuz ca am mincat.Credeti ca deja am ceva din ce ar putea avea un anorexic?
  21.03.2010 16:31 
oare sunt anorexica
toata lumea a inceput sa spuna ca sunt anorexica,dar eu chiar sunt grasa am o burta imensa,a fi anorexica nu inseamna a fi foarte slaba?
  27.01.2010 16:31 
offf
cum ma pot ajuta singura daca sunt bulimica?
  07.01.2010 19:01 
prea slabuta
Esti prea slabuta. macar 5 kg mai pune pe tine! sa fii frumoasa trebuie sa te consideri tu insati asa!
  03.12.2009 15:52 
vreau sa stiu daca sunt bn la kg mele
eu vreau sa va spun ca am 40 kg si am 20 ani am 1,60cm.si vreau sa stiu daca sunt prea grasa sau slaba
  03.12.2009 09:14 
buna ziua
SE VORBESTE MULT DESPRE ANOREXIE SI BULIMIE DAR EXISTA VRE-UN CENTRU(FIE EL SI PRIVAT) PENTRU TRATAREA ACESTOR BOLI?
  21.11.2009 20:33 
draga mea intre iad si rai..
spui ca ai 56kg si o inaltime de 1.67...din pct meu d vedere esti bine..implinita...nu ma consider bolnava imi doresc sa pot manca si eu mult si din toate sa ma ingras si nu pot...ma afecteaza stresul provocat d persoane din jurul meu...am 1.68cm..si 43kg!!iau vitamine mai mereu...mi-am facut repetate analize si hormonale si d toate felurile...nu am nici macar anemie!!
  07.11.2009 01:37 
E ca intre iad si rai ....
Am fost anorexica,dar vreau sa zic ca sunt in continuare,kiar dak incerc sa ascund in fata familiei si a medicilor doar de frica de nu a fi din nou internata in spital.Eu locuiesc in strainatate,in Anglia,si am fost internata intrun centru special si fff strict cu un ordin de judecatorie,caci am refuzat si fiind majora,parintii nu au avut drept la decizie,doar medicii si judecatorul.A fost un cosmar,mergeam la baie cu asistenta , se pune in fata mea cand urinam imi urmarea si asculta orice zgomot chiar daca eram in fata ei pe wc cu usa deschisa.la dus,la fel,eram insotita,eram pedepsita cand nu cresteam in greutate,sau nu mancam tot,caci aveam portia redusa la jumatate fata de celalalte fete.a fost un cosmar,cand mau internat mau contralat si in fund la propiu,nu aveam dreptul sa imi tin lenjeria intima in camera,care era de fapt o celula inchisa caci nu ma lasau sa ma ridic din pat,caci consum energia calorica.a fost groaznic,si totusi nu imi pot scoate din cap ca tre sa incetez.stiu ca e rau ce fac,dar ascund mancarea,in buzunare,sau o arunc direct.nu vreau sa ma ingras vreau sa mai slabesc cat pot de mult sa imi observ coastele in oglinda.imi pare rau de familia mea,am 21 d ani si am o greutate de 56 la 167 cm.dar vreau 50 de kg.si nu au fost putine datile cand am vvrut sa ma sinucid caci e greu sa traiesti asa...anorexia imi mananca toata viata si tineretea dar deja e in mintea mea si nu ma mai pot controla.nu am curajul sa accept asta fata d familia mea sau de medici,dar macar aici pot sa ma descarc....
  08.10.2009 15:27 
e o problema destul de grava
Cine spune ca nu-i ceva grav cred ca nu stie ceea ce vorbeste.Sa arati asemeni unei mumii, palid deshidratat agatat de un fir de viata ti se pare ca inseamna a tinde spre o alimentatie sanatoasa? cred ca nu stii ce-nseamna boala asta nenorocita care a ajuns chiar sa ucida in randu fotomodelelor si nu numai.Eu cred ca este o boala care necesita multa vointa din partea bolnavului dar si tratament psihologic.Bolnavul trebuie stict supravegheat pentru a se alimenta corect.E o boala destul de grava care te inspaimanta numa cand te gandesti la ce consecinte are asupra bolnavului.Cunosc pe cineva care suferea de aceasta boala si incepuse sa-i cada parul avea tenul vestejit deshidratat arata asemeni unei mumii. Chiar si dupa vindecare anorexia a lasat urme vizibile pe tenul bolnavei pentru ca boala o maturizase enorm pierduse deja prea multe vitamine si minerale.Chiar nu ati observat si voi ca in urma unei cure de slabire mai rau te uratesti?????asta daca tii o cura drastica fara sa consulti un medic specialist.E o prostie sa-ti doresti sa te uratesti cu mana ta.Chiar si cand nu mananci regulat se vede pe ten pentru ca pare mai obosit mai deshidratat.Normal e sa ne alimentam de 3 ori pe zi si sa mancam sanatos multe fructe legume lactate,etc.Nu e normal sa sarim peste mese.Anorexia te urateste asta e parerea mea si nu mi se pare normal sa te imfometezi ca sa slabesti si sa te imbolnavesti.
  02.09.2009 17:09 
sint deacord
eu cred ca pe deoparte nu e chiar asa de grav sa fii anorexic deoarece ele tind spre o alimetatie mai sana toasa fara excese de sare zahar si grasimi
  31.08.2009 14:22 
am 48 de ani.am 3 copii.de ceva timp tot ce mananc vomit si am slabit intr_un hal de hal,nu pot sa mananc mai nimic,am stare de ameteala mai tot timpul ajutati-ma.multumesc
  30.07.2009 17:19 
poate
Depinde cauza pentru care nu mananci decat rar. Si eu mananc la fel de putin, dar nu pt ca ma simt grasa ( nici nu-s), ci pt ca atunci cand sunt stresata trebuie sa ma chinui sa mananc.. ca nu pot. :) Deci eu nu mananc din cauza stresului.. cautarea unui loc de munca samd. Dar tu?
  28.07.2009 21:06 
sunt sau nu anorexica?
am 1,62m si 57 de kg in ianuarie aveam 67 de kg!mama zice ca sunt anorexica deoarece mananc cam o data la 3 zile dar din cate vad astea nu sunt semne ca asi fi anorexica sau ceva de genu!ast un raspuns daca se poate!
  15.07.2009 19:42 
sunt sau nu anorexica?
buna ziua,inaltimea mea este de 163,greutate actuala 49,in trecut mai exact sfarsitul anului 2006 inceputul anului 2007 cantaream 67 de kg,in februarie 2007 am inceput cura de slabire mancam orice intrafara de prajeluri,sosuri,combinati de carne cu orez sau cartofi si carne de pork,in iulie al aceluias an am ajuns la o greutate de 57 de kg,in sept 2007 am renuntzat definitiv la dulciuri si mancand cat mai multe fructe ca sa le inlocuiesc,in oct am inceput sa alerg in parc timp de 2 sapt si band ceai verde de 2 ori pe zi unu dimineatza si unu seara,in ianuarie 2008 am ajuns la o greutate de 52 de kg iar in luna lui iulie am fost diagnosticata cu amenoree sec,si g.hipotiroidiana sub supraveghere am urmat tratam si am ajuns la 47 de kg in luna lui sept 2008 dupa care am oscilat de la 47 pana la 52 de kg max,multa lume imi sp ca sunt anorexica ca nu manac mancare gatita sau ciorbe,dar in schimb specific imi place ff mult smantana cu branza si cand manac manac kate 1 kg pe zi din fiecare,manac carne de pui si peste fffffff.multe fructe si legume in starea lor naturala.P.S.si periodic la 3 -4 luni merg ori la sala ori in parc si alerg timp de 2 sapt max 1 luna de zile.va rog imi puteti sp daca sunt anorexica analizele le am la zi si sunt ok
  03.07.2009 21:00 
intrebare
stiu ca veti cred ca sunt eu, dar ma eschivez, dar realmente vreau sa ajut o prietena foarte buna si nu stiu cum. Nu stiu daca inca intra inca in categoria bulimicilor, dar...daca va continua asha cu sigurantza va ajunge...initial nu a avut pofta de mancare...a inceput sa slabeasca...acum si-a recapatat pofta de mancare...dar dupa aproximativ 10 min. dupa ce mananca vomita...Clinic ia ieshit analizele bune...si cu toate astea ...continua in ritmul asta...alte simptome nu acuza...cum o pot ajuta...AJUTOR PLS.:((
  18.06.2009 00:35 
bulimie
eu sunt o bulimica si vreau sa incetez a mai fi..si nu stiu cum sa scap de senzatia asta de neliniste de incapabilitate....
  13.06.2009 16:29 
vreau sa sp k eu am fost anorexica si acum cind ma gindesc la acea etapa din viata mea nu'mi vine sa cred k am fost in stare sa f asta cita durere am provocat mamei mele cite lacrimi a varsat...toti erau in soc vazindu'ma cu 40 kg la 1.70 sufeream extrem de mult si vedeam de fapt k slabisem dar ma temeam k sa nu mai adaug nici un gr de grasime.acum imi pare rau de aceasta pentru k mi'am distrus practic sanatatea imi revin greu anume psihologic.un lucru pozitiv in asta a fost k am depistat cine imi st adevarati prieteni.este important sa ai pe cineva alaturi si cel mai de baza lucru e sa fii tu insuti puternica ca persoana.acum imi dau seama ca trebuia doar sa ma alimentezi sanatos sa fac sport si sa primesc un sfat o vorba buna...
  01.06.2009 12:12 
Anorexia-o boala cumplita
Feriti-va de anorexie!Feriti-va de aceasta boala cumplita care va poate distruge nu numai fizic, dar si psihic!Nimeni nu se intreaba de ce in ultimul timp au aparut tot mai multe articole despre aceasta boala, se vorbeste cu o oarecare teama despre anorexie.Si totusi nu e suficient! Oare nu e si asa prea mult cate victime a facut aceasta boala nenorocita?Nu putem astepta pana anorexia va deveni un flagel al secolului.Nu este nici o exagerare cand spun asta.Cred ca oricine a auzit de cazul celor 2 fotomodele braziliene decedate pe podium, care i-a socat pe toti.Dar si de fotomodelul israelian care a decedat tot din cauza acestei boli nenorocite.Se incurajeaza tot mai mult marimile 90-60-90 iar asta nu e bine deloc.Nu trebuie sa ai marimi standard ca sa arati bine.Poti arata bine si la 70 de kg, etc. Se poarta persoanele plinute.Frumusetea nu consta in slabiciune sa se scoata odata pentru totdeaua ideea asta din cap!Tot mai multe tinere sufera in tacere din cauza acestei boli si poate se chinuie cumplit cu aceasta boala.Am ramas socata cand am citit unele articole.E strigator la cer.Nu tre sa te infometezi ca sa arati bine, din contra vei ajunge la autodistrugere.Nimeni nu-si doreste sa arate asemeni mumiilor egiptene din Egipt.Pentru ca asta face o cura drastica de slabire dintr-o persoana iar apoi apare anorexia.Cum oricine stie, medicina a avansat, exista medici nutritionisti care va pot sfatui si va pot prescrie o cura sanatoasa de slabire.Orice cura drastica de slabire fara sfatul medicului are efecte devastatoare.Nimeni care se infometeaza nu arata bine.O persoana anorexica se cunoaste dupa fata.Organismul are nevoie de minerale, vitamine.Tre sa ne hranim sanatos.O persoana care slabeste mult prin infometare arata rau cum zicea cineva, are tenul foarte palid cearcane pare obosita, slabita si cel mai grav slabeste sistemul imunitar.Credeti-ma ca se poarta persoanele plinute!Si cel mai mult ce va pasa ce zic altii?Oare nu e mai importanta sanatatea?Nu e cel mai pretios lucru din viata?Oare daca arati ca un schlet arati mai bine?Nicidecum!
  29.05.2009 12:23 
anorexie-bulimie
totul tine de sanatatea psihica.trebuie sa ai psihicul puternic,sa te accepti asa cum esti,sa te concentrezi asupra calitatilor mult prea evidente.eu,de exemplu,nu am o silueta top.la 1,70m greutatea mea oscileaza intre 78 si 84 kg,depinde de anotimp si de ritmul de viata.si ce?mie mi se pare ca arat bine.nu am burta,asta chiar asa e,am fund frumos,forme.iubitul meu asa ma place.cand vreau sa slabesc nu imi pun asta in gand pentru ca nu ma plac,ci pentru ca este bine sa usurez activitatea inimii.nu-s putine femei in romania care se plang ca se ingrasa si dintr-un pahar cu apa.asta e,trebuie sa ne acceptam soarta,metabolismul.asa ca...anorexicelor,bulimicelor,lasati naibii mofturile,talentele,fitele si ce mai vreti voi,ziceti mersi sa fiti sanatoase si sa ii bucurati pe cei din jur cu buna voastra dispozitie!
  22.05.2009 14:23 
Anorexie
Vedeti-va de treaba voastra si puneti mana si mancati!Nu tre sa va streseze faptul ca sunteti mai plinute ca sunt alte lucruri mai importante in viata decat sa te infometezi pana ajungi la anorexie si sa te uratesti.Daca esti mai plinuta nu inseamna ca arati rau, din contra omul gras e si frumos asta se stie de cand e lumea lasata!Pe cand daca tii cure drastice de slabire te imbolnavesti de anorexie si o sa aratati rau,majoritatea care tin cure drastice au tenul deshidratat,sunt foarte palide la fata si arata ca un schelet mai tarziu, de nu se mai uita nici naiba la ele!Plus de-asta te imbolnavesti de nu mai stii cum sa te tratezi Tre sa consumam multe fructe si legume, sa bem multa apa daca vrem sa aratm bine si nicidecum sa ne imfometam ca apoi sa ne facem rau singuri si sa regretam.Asta e ca un sfat pentru toate care se imfometeaza si-si fac rau fara sa-si dea seama si mai apoi regreta!
  25.04.2009 16:39 
...
am citit acest articol si mi s-a parut interesant dar eu nu stiu ce e cu corpul meu....sunt slaba de cand ma stiu...am 1.65 si 45 de kg...cum as putea sa ma mai ingras?
  10.03.2009 22:39 
...
am citit si eu acest articol si nu stiu ce sa cred...tot timpul ma uit in oglinda si imi este greata cand ma vad...pana acum ceva timp ma abtineam sa mananc si mancam 1data pe zi dar uneori nu puteam si mancam de mai mule ori...in cantitati mici dar foarte des data pe zi dar inainte de a manca beam multa apa pt a ma satura mai repede. dupa ce mancam mai beam apa pt a vomita, aqm mananc de 2 ori la 14 si la 17 deoarece prietenul surorii mele mi'a zis k si in felul acesta o sa ma ingras deoarece a daua zi o sa mananc cu pofta...imi este greu cu acest program si uneori ma mai fac sa vomit... nu vomit tot timpul pt k ma ascund de parinti...fac exercitii tot timpul... as vrea si eu sa stiu ce am
  03.03.2009 18:38 
...
si eu de obicei cand sunt in preajma multor persoane am impresia ca se uita la mine...si sunt convinsa ca nu arat tocmai bine...nu cred ca e vorba de bulimie sau anorexie...(nu vreau sa recunosc;)):p)...glumeam...nu prea imi fac probleme...ma indoiesc ca ar fi vorba de asa ceva;)
  27.02.2009 10:24 
:-<
poate sh eu am problema asta...sunt foarte ingrijorata..ma uit in oglinda sh mi se pare ca sunt kt usa knd celelalte persoane imi zic k sunt nebuna..k arat f bine..ma simt din c in c mai rau in pielea mea:|
  26.02.2009 16:31 
:(:((
buna ma numesc georgiana si am 15 ani....vreau sa va spun k cea ce facem noi fetele(unele)ne infometam ji nu mancam k zilele nu e bn deloc...stiu dup propria mea piele.unele dintr-e noi ne credem grase si vrem sa slabim da nu asta e solutia....dak facem aja ne imbonlovin mai rau aja ca avetzi grija ce faceti.:(:(:(:(
  24.02.2009 12:23 
:)
buna! :) am 18 ani...si ma numesc Cristina eu intr'un timp incepusem sa nu mai mananc mai km deloc din cauza certurilor... din familie, dintre prieteni ...si prieten...mancam doar o data pe zi..adica seara sau deloc..si incepusem sa vomit si sa nu ma mai simt bine deloc..am fost la un medic si am fost internata "de urgentza" pt un tratament..iar medicul imi spusese k dak mai stateam mult asa putem sa fac cancer la stomac sau mai stiu eu ce...am stat 2 saptamani internata..nu stiu ce a fost cu mine in acea perioada..dar..eu sunt o fire mai melancolica...pun totul la suflet desi totzi imi spun sa fiu mai dura...sa nu mai dau importantza lucrurilor marunte...dar nu pot :( ... si acum am inceput sa mananc de 2 ori pe zi..e putin mai bine :) , dar knd sunt suparata iar nu mananc si tot asa :(...tata mi'a spus o vb... "orice ar fi sa nu ma supar pe mancare" ... caci e f grav :( fetelor avetzi grija de voi si credetzi'ma ca toate suntem frumoase asa cum suntem >:D< :) :* fiecare e frumoasa in felul ei si fiecare este deosebita fatza de alte fete :) ..fiecare are cate cv unic si suntem frumoaaase :X >:D< ;) eu v'am poopat fetelor :* si avetzi grija de voi :*:*:*
  17.02.2009 16:35 
anorexie
ma numesc raluca am 22 de ani si sunt foarte obsedata de corpul meu .anul trecut mancam doar o data pe zi si intr o luna de zile ma slabit 7 kg,iar dupa aceea timp de o luna am unceput sa vomnit tot ce mancam.ce pot sa fac?
  17.02.2009 16:26 
anorexie si bulimie
mia plakut foarte mult articolul ,avem ce sa invatam
  11.02.2009 20:07 
Slabire
Am 19 ani, 188 cm inaltime si 87 de kg. Care e greutatea mea ideala ? Ca vreau sa slabesc si vreau un remediu...niste alimente care ard grasimile. Am pus ceva burta si nu`mi place. Am pofta de mancare. Va multumesc !!infernal2xxx@yahoo.com
  10.02.2009 14:55 
Buna... mama mea are 39 de ani si are 58 de kg ...inainte cand eam eu mai mica arata foarte bine asta era acum 5-6 ani ... dar pe timp a slabit...s-a dus si la doctor dar nu ia zs ca are vreo boala...inainte nu avea chiar deloc pofta de mancare ca sa zici ca daia nu se ingrasa dar acum mananca foarte bine si cu pofta dar nu se vede niciun rezultat...poate avea anorexie sau bulimie???Intr-o zi cand a plecat de la servici a lesinat pe strada...apropo poate sa slabeasca de la stres? pt ca ea se stresa foarte mult si inca se streseaza...va rog ajutatima macar cu un sfat...puteti sa ma contactati pe e-mail: punk_pyssy@yahoo.com Va multumesc!
  08.02.2009 12:24 
Ehmm...Eu in ultima am slabit mult!
Acum de cateva saptamni nu am mai mancat foarte mult si am devenit destul de slaba,iar acum toata lumea zice ca sunt urata,dar eu nu voiam decat sa arat mai bine.Ce as putea sa fac,deoarece acum nu mai am nici pofte de mancare?
  06.02.2009 17:45 
cum pot vomita dupa ce am mancat?
am incercat de toate.dak stie cineva sa-mi spunacum sa vomit dupa ce am mancat?
  05.02.2009 23:35 
cum e sa fi anorexic?
doar niste oameni nebuni ar putea face asta stiind atat timp consecintele. Eu una ma gandesc sa devin anorexica doar pt. a slabi desi stiu ce ma asteapta, dar nu as lasa k acest lucru sa se agraveze.
  05.02.2009 23:30 
cum e sa fi anorexic
oare cum e sa fi anorexic? ma gandesc sa devin pt a slabi
  01.02.2009 17:48 
bulimia
Eu sufar de bulimie si abia cind am constientizat ca m-am imbolnavit de pancreatita din aceasta cauza, care e o boala incurabila, as vrea sa dau un sfat altora: chiar daca aveti kg in plus scapati de ele prin alte metode ca sa nu regretati mai tirziu...
  01.02.2009 14:53 
Am 19 ani, 49kg si 1.70. Mananc foarte putin si imi este frica sa nu sufar de anorexie.
  26.01.2009 23:57 
TIP""
Parere mea este urmatoarea: in proportie de 99% sunteti fete care au probleme. Ar fii bine sa va ganditi mai intai nu la frumusete, ci la sanatate pentru ca este foarte naspa sa ajungi pe un pat de spital, iar in alta ordine de idei, exista varianta sa fiu si eu anoxeric, pe fond psihologic... Dar vroiam sa stiu mai multe despre asta si am cautat pe net si inca mai caut anumite lucruri pentru a-mi salva viata si nu frumusetea sau barbatia. SANATATEA ESTE PE PRIMUL LOC, asa ca ganditi-va bine cum sa va rezolvati problemele, sa nu ajungeti in spital pentru ca este foarte rau in spital. Sanatate Multa!
  25.01.2009 19:49 
ce sa faaac:-s
Adevarul este ca nu ma pot accepta... am corpul tip para... adica subtire in talie, sani nu rea mari si solduri imense si un fund mare.:| vreau neaparat sa slabesc... am 1.65-1.70 si 52 kg:| daca la 15 ani am 52 kg la 30 cum o sa arat?:| ca naiba?:|
  09.01.2009 18:17 
Buna! Parerea mea este ca aratati foarte bine pt inaltimea ta, poate chiar sub limita. Eu te sfatuiesc sa vb cu parintii tai, sunt convinsa ca asa vei rezolva prb!
  06.01.2009 18:58 
Am nevoie de o parere
Buna. Imi e teama sa nu fiu anorexica. INTOTDEUNA mi se pare ca sunt foarte grasa am 1.65 si 48 kg si incerc sa sar peste mese desi stiu ca nu e bn... daca manaca ceva ma fortez sa vars akum... a devenit ca o obojnuinta cand ma duk pe strada mi se pare ca sunt enorm de grasa in comparatie cu altele... cred ca am picioare foarte grase fak mult sport si manak putin dar tot grasa ma vad. Ma simt tot obosita si cateodata nu imi vine sa ies afara din casa deoarece cre ca sunt grasa.Parinti mei nu stiu acest lucru deoarece l-am ascuns pana akum .. Oare e inceput de anorexie? Si daca e asa ce as putea face? Ajutati-ma va rog makar cu un sfat cu o parere.
  30.12.2008 22:56 
destul de grav!!!!!!!
Am citit ca anorexia apare in primul rand la persoanele care duc lipsa de afectiune,astfel ajung la intrebarea mea:au nevoie de sprijin familial???????
  18.12.2008 15:13 
:|
Eu cred ca nu se poate ajunge la anorexie dintr-atata lucru:| Adica si eu incerc sa mananc putin in ultimul timp deoarece am niste solduri foare late si multa grasime pe el si am prins si ceva burtica. Zilele acestea m-a durut stomacul si imi era rau daca mancam, dar usor mi-am revenit, dar a revenit si un kilogram pe mine:| Am 1.69 m si 52 kg:| Talia o am foarte subtire, dar de la solduri pana la coapse:-& groaznic:) Cum pot slabi fara sa devin anorexica?:-/
  14.12.2008 17:33 
:(
Acum 5 ani si eu am aflat ca am anorexie din cauza ca nu mancam si ma consumam foarte mult. Acum am 20 de ani si am 44 de kg dar sunt si scunda 1,60. mie imi place cum arat dar multa lume imi spune ca sunt foarte slaba :(( , oricat as incerca nu reusesc sa ma ingras.
  04.12.2008 01:55 
Nu stiu ce se intampla cu mine
Am avut 76 kg si in 2 luni am slabit 21 kg, acum am 55kg si 173cm. De o jumate de an ma mentin, dar am totusi o problema: mananc putin si dietetic, iar cand mananc ceva "mai interzis" ma munstra constinta si ma fortez sa vomit, dupa care sunt fericita. E ciudat,dar nu as mai suporta sa ma ingras. ps: ma cantaresc zilnic de 3-4 ori de aproape un an, oriunde merg imi i-au cantarul cu mine, prietenii ma fac nebuna, oare chiar sunt?
  14.11.2008 00:04 
sunt anorexica
sunt anorexica si sunt constienta de asta..dar imi place.ador cum mi se vad oasele dar am totusi niste picioare f grase...mananc f putin cu scopul de a slabi pt ca ma simt grasa cand ma uit in oglinda...ma refer la picioare...multi "prieteni" nu au vrut sa ma intelegeaga, sau certat cu mn si o preferat sa plece de langa mine......poate ca am o problema dar nu stiu ce sa spun legat de aceasta "problema"
  12.11.2008 18:23 
Anorexia si bulimia
Parerea mea este ca cei care au probleme cu aceasta boala sa se vindece sa nu se lase batuti si sa creada in ei pentru ca isi vor reveni cu timpul!!!
  05.11.2008 17:43 
Mi-e frica sa nu fiu si eu...
Cred ca sunt anorexica... cum ma pot trata? Nu vreau sa mai stie nimeni...
  03.11.2008 08:29 
Anorexie
naaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaspa
  01.10.2008 00:35 
buna
E foarte interesant k ati deschis un subiect despre anorexie... probabil e ca eu sufar de asa ceva din pacate. Am 16 ani si am 45 kg si 1,64 cam asa, inainte sa intru la liceu aveam aproape 60 de kg de atunci am slabit foarte mult, nu mancam deloc si faceam mult sport... nu credeam vreodata ca o sa ajung la 45 dar acum cand am atata tot ma uit in oglinda si imi vine sa mi dau cu pumnii in picioare poate poate mai dau jos din ele... nu stiu cum sa scap din asta. Ma cantaresc si ma uit in oglinda de "n" ori pe zi... va multumesc
  26.09.2008 18:46 
Buna
Nu am probleme cu greutatea, nu sunt grasa dar mereu dupa ce mananc imi vine sa vars... si ma gandeam daca nu cumva sunt anorexica. As vrea sa aflu... multumesc.
  21.09.2008 12:41 
Nu sunt sigura ce e cu mine
Trec si eu prin asemnea faze, ma uit in oglinda si ma vad grasa, desi am slabit foarte mult pentru ca ma abtin de la mancare, numar caloriile si depun efort fizic sau imi doresc sa fiu slaba ca un model. Am ajuns sa ma abtin si de la masa principala. Am probleme cu stomacul de mica, am gastrita cronica. Cand sunt nervoasa nu mananc deloc, deoarece mi se face rau... si sunt nervoasa tot timpul. Am doar 18 ani si nu stiu ce sa fac. Va multumesc
  14.09.2008 01:05 
nu sh dak's anorexica...
am si eu unele simtome care sunt la anorexice....dar nu am IMC-ul sub 18....am 1.75 inaltime si 65 kg....eu una zik k's grasa...imi e frik sa ma urc pe cantar....si de putinele ori knd ma urc...m se pare k am o tona si sunt suparata si nervoasa toata ziua....mi se pare k toti se uita la mine k la "ultimul om"....akum am inceput si sa vomit ceea ce mananc mai ales ce mananc cu pofta....oricat de putin as manca.....ajutati-ma si p me sa trec peste asta....
  25.08.2008 16:32 
......
ptr cele kre se cred grase ... uitati-va mai des la concursuri de frumusete :d
  22.08.2008 23:33 
Anorexia - prostie adolescentina
Am 18 si de cand eram foarte mica am avut o repulsie pentru persoanele grase. Am facut de la 5 ani sport si am avut mese regulate si cu un continut caloric scazut inca de din copilarie. La un moment dat din cauza unui tratament am luat in jur de 5 kilograme, tatal meu imi spunea neincetat ca sunt grasa, si de atunci am tot incercat sa slabesc. Astazi am realizat ca sunt anorexica. Am 1,60 si 41 kg, dar acum ma simt bine in pielea mea, continui sa fac sport in mod obsesiv, dimineata beau cafea si mananc un sandwich, ca gustare beau un iaurt, la pranz mananc supa, apoi fructe, dar iau si anorexigene. Stiu ca este o prostie din partea mea si as vrea ca toate tinerele sa realizeze ca este o prostie.
  08.07.2008 23:57 
Sanatatea e pe primul LOC
Ce sa zic ...e chiar fff bun textul si explicit ....numai k eu imi doresc foarte mult sa slabesc si nu vreau sa dau in asa ceva ..dak stie cineva ceva ff eficient ...pls...
  07.07.2008 13:30 
probleme si iar probleme:-(
e tare textul.....eu am 1.50m si 33 de kg si ma simt f slaba(adica sunt f slaba).....si mamanc la ore fixe si tot nu ma ingras :-( asta inseamna ca sufar de vreo boala?
  05.07.2008 07:23 
vinovata moda
ce pot spune moda aia e vinovata daca nu poti sa ai ai parametrii 90 60 90 adis distrugi mincind o salata pe zi,fleacuri
  11.06.2008 17:35 
slabesc foarte repede si ma ingras greu
Cand ma supar, slabesc brusc si nu un kg, intr-o saptamana am salbit 4 kg, ciudat, dar chiar m-am suparat, m-am desp de prieten si am pus mult suflet, acum vreau sa ma ingras si nu mai pot. Iau vitamine si sper sa ma ajute.
  09.06.2008 21:06 
Ma ingras repede dar i slabesc la fel de repede
MA INGRAS RPD DAR SLABESC LA FEL DE REPEDE DOAR DACA NU MANNANC CATEVA ZILE LA RAND DOAR FIRMITURI SHI DUPAIA VARS... MAI ALES ACUM IN TIMPU VERII PENTRU A PURTA HAINE LA MODA TREBUIE SA FII PERFECTA (FARA SUNCI ATARNATE DE CORP)
  09.06.2008 08:19 
autoarea acestui articol sigur nu este si ea anorexica sai bulimica?
SI EU AM FOST ANOREXICA DAR SI BULIMICA timp de 2 saptamani si dupa ia mi-a trecut fiinda intr-adevar slabisem mult sar imi era foame shi partea rea la ore se auzea niste zgomote din stomacul meu... dar m-am reingrasat din noi shi cred ca m-apuc din nou sa fiu anorexica.
  26.05.2008 16:05 
Ciudata tipa asta care a scris aici
Of... este foarte aiurea, se pare ca tipa de aici nu a putut face diferenta intre bulemie si aneorexie. Iubita, poate suferi de anorexie dat fiind faptul ca ai 41 de kg... bulemia este invers: mananci intruna..
  22.04.2008 23:22 
Bulimie
Sunt bulimica de 1 an jumate am 41 kg la 1.71m. Va rog din suflet fetelor sa nu va apucati de bulimie pt ca e o boala oribila.
  08.04.2008 21:44 
anorezinnjhy7 ik
parerea mea.....e k sunt anorexik:
  08.04.2008 12:37 
Sfatul meu este sa te duci la medic, faptul ca ai slabit atat de mult poate implica unele probleme de sanatate. Tu ar trebui sa te gandesti daca in ultimul timp ai fost stresata, sau trecut prin clipe grele deoarece si acestea forteaza scaderea in greutate. In caz contrar, adica ai avut o viata linistita si ai mancat corespunzator ar trebui sa de duci la medic... nu vreau sa te sperii tocmai din aceasta cauza nu iti voi spune de ce afectiune ai putea suferii. Multa sanatate.
  06.04.2008 21:59 
Bulimia
E foarte greu sa suferi de asa ceva. De maine promit ca incerc sa nu mai vomit. Bineinteles nu o sa mai mananc ca o vaca apoi fuga la baie. Am incercat cu fructe si legume si a tinut, si nu numai. Orice mancare cu putine calori te tine departe de wc. Incercati si voi odata cu mine? Haideti, poate reusim
  04.04.2008 20:47 
Ajuta-ma
Buna sunt madalina si am 16 ani eu nu sunt nici bulimica nici anorexica dar slabesc foarte mult si vreau sa ma ingras dar nu pot... exista vreun tratament ceva??? Am 1.17 si 50 kg... acum cateva luni aveam 60 kg si aratam foarte bine acuma insa... nici nu vreau sa am privesc in oglinda pentru ca imi vad oasele... ajutati-ma macar cu un sfat!
  27.03.2008 10:20 
Asa este
Chiar daca suntem grase nu trebuie sa te infometezi.
  25.03.2008 21:38 
Ficare femeie trebuie sa se simta bine in pielea ei.
  24.03.2008 13:14 
Buna Diana, o persoana care are numai 1.60 si 53 kg iti spune ca arati foarte bine chiar daca nu te vede. Este foarte bine ca esti atenta la ceea ce mananci, in sensul sa mananci sanatos pentru o viata mai buna. Insa, trebuie sa manaci ceva... ideea este ca la kilogramele tale cred ca nu manaci mai nimik. Eu de exemplu, am 2 mese sigure pe zi (dimineata, si fie la pranz, fie seara), consistente, ma simt foarte bine, atragatoare si toate cele. Deci, toate chestia este sa te impaci cu tine insati si sa iti impui sa te vezi frumoasa.
  23.03.2008 11:18 
Am 1,75 si 53kg insa nu pot sa zik k imi place cum arat in ultimul timp am devenit din ce in ce ami atenta la ce mananc aproape osedata... am uitat sa mentionez k am doar 15 ani, mamei ii e frica sa nu devin anorexica... nu prea stiu ce sa fac...
  22.03.2008 23:53 
Bulimica
Sm 18 ani sunt bulimica de 1 an. Am 1,71 inaltime si 43 de kg. Incerc sa renunt dar nu pot. Fetelor va rog din suflet sa nu va ganditi la a va apuca de vomat pt ca bulimia e o boala oribila.
  22.03.2008 23:17 
hmmm..
Si anahi a avut anorexie. Cum naiba ma s ajungi s faci kestia asta?!
  18.03.2008 22:39 
Si eu..:(
Eu am 16 ani 1.74 si 71 de kg, nu mai suport m-am saturat sa rada toti ca sunt grasa si nici nu ma simt bine in pielea mea vreau sa slabesc cu orice pret si la fel ca fata dinainte nu ma intereseaza consecintele vreau sa fiu slaba:((((
  16.03.2008 15:10 
Vreu...
Eu am 18 ani 1,57 si 80 de kg... de cateva zile fac la fel... vomit si mananc foarte putin... am un scop precis pe care o sa-l ating chiar daca o sa vomit toata viata mea cele cateva firimituri pe care le mananc! Sper sa slabesc, repede... nu ma intereseaza niciun fel de consecinta... m-am saturat ca cei ce-mi vad fata sa-mi spuna ca sunt superba... iar cei ce ma vad intreaga sa intoarca capul razand! Am multe de spus si nimeni nu ma asculta pt ca sunt grasa... o sa fiu... frumosa... si inca repede!
  14.03.2008 15:11 
Bulimie
Am 1,62 si 56 de kg... nu-mi place cum arat... am impresia ca toata lumea se uita ciudat la mine... as vrea sa mai slabesc cateva kg, dar imi este greu... am incercat tot felul de diete, dar fara niciun rezultat:(... ce pot sa fac?
  12.03.2008 22:12 
Sufar de anorexie si bulemie
Acum 3 luni am avut 68 de kg iar aqm am 54. Am 1,67 si as spune k arat bine dar tot nu sunt multumita de corpul meu. Eu am slabit din cauza anorexiei iar acum de bulemie. Si acum sunt obsedata sa slabesc, nu-mi place qm arat, ma vad foarte grasa. Vreau sa scap de obiceiul asta prost, am nevoie de un sfat! Nu ma simt bine deloc, ma simt tot timpul foarte slabita, lesinata. Ce pot sa fac!
  11.03.2008 01:16 
Sunt bulimica
Cred ca boala e un cerc vicios de unde greu mai iesi... e o 'CURA' de slabire care nu necesita eforturi... dar cel mai grav este ca e o boala psihica la mine cel putin izvorata din dorinta de perfectiune... desi mereu am fost apreciata din punct de vedere fizic am vrut mereu mai mult si nu am stiut cand sa ma opresc... e greu... mai ales in momentul in care ti-ai facut o obisnuinta, un mod de biata din aceasta boala... acum m-am lasat si sincer sper sa ma tina caci daca voi pica din nou va fi din ce in ce mai greu sa o iau de la capat... am invatat ca mancarea e necesara pentru a trai dar nu e nevoie sa mancam intr-una caci suntem oameni si trebuie sa avem puterea de a ne controla.
  08.03.2008 22:33 
Buna
Am 52 de kg si 1,68 inaltime lumea imi spune ca sunt cam slaba si intr-adevar ma simt rau, adica mananc si am senzatia ca nu am mancat nimic si ma ia cu lesin de al ce este?
  26.02.2008 12:03 
26.02.2008
Buna ziua! Sunt Corina si am 23 ani, 47 kg si 1,65 inaltime. As dori sa stiu daca greutatea mea este cat de cat normala pentru inaltime si varsta pe care o am. Uneori am senzatia ca sunt prea slaba iar alteori ca arat chiar bine. Si cum as putea sa am o pofta de mancare mai ridicata pentru ca in general mananc ca sa traiesc, nu pentru ca mi-ar placea. As vrea sa pot manca orice. Cred ca asta tine si de autosugestie. Va rog sa-mi dati un sfat! Multumesc!
  22.02.2008 21:30 
Nu stiu ce sa mai cred
Buna. Sunt Bianca si am 16 ani. Intotdeauna parintii imi spun ca sa mananc mai putin, sa fac mai mult sport, sa nu mai stau in casa ca ma ingras din ce in ce mai mult. Pentru a le face pe plac am inceput sa nu mai mananc nimic, sa fac sport pana nu ma mai tin puterile, dar am o problema. Imi e frica sa ies pe strada si nu stiu dece. Imi e frica sa nu ma vada celelalte persoane. Intotdeauna imi pun intrebarea cum ar fi sa fi slab si sunt obsedata de acest lucru. Nu trece zi sa nu ma gandesc la aceasta problema. Imunitatea corpului meu a scazut foarte mult. Intotdeauna ma masor sa vad daca am mai slabit sau m-am mai ingrasat. Cand unii prieteni imi spun ca am mai slabit din contra eu cred ca m-am mai ingrasat si devin din nou complexata de acest lucru. Acum sunt mai stresata ca niciodata si ma gandesc ca o sa fac si imposibilul sa slabesc. Acum sunt de parere ca mai bine 40 de kg decat 70 de kg la 1,70m. Inaite gandeam altfel dar acest lucru legat de greutatea mea m-a facut sa imi schimb radical parerea. Dati-mi un sfat. Ce pot face? Ce am de fapt? De ce nu pot sa fiu un om normal si sunt mereu complexata de idei ciudate?
  22.02.2008 21:12 
Am perceptii dismorfice
Am 1.64 si 60 kg si am ajuns sa-mi fie frica sa mananc ca nu cumva sa ma ingras si mai mult. Stiu ca am 5 kg in plus si nu stiu ce sa mai fac ca sa nu ma ingras mai rau. Recunosc sunt obsedata!!! Am ajuns ca sa regret fiecare inghititura pe care o iau..
  20.02.2008 16:00 
Am 57 de kg si 1.64,si sunt mai grasuta decat normal la fata.ce imi recomandati?
Sunt obsedata de a slabi. Am anorexie?
  17.02.2008 11:16 
Am gasit un ajutor
La inceput am fost bulimica, iar de un an se pare ca as fi anorexica. Ce ma ajuta este un psihoterapeut foarte bun - nu spun ca m-am vindecat dar macar am speranta ca as putea ajunge la o normalitate. Am gasit pe net o adresa de mail la care se ofera suport persoanelor ca mine, sau ca noi: tbalimentare@cdppsi.ro!
  06.02.2008 20:10 
Ciudat
E ciudat sa vezi persoane asa. Eu sunt speriana de asa ceva, deoarece in ultima vreme mi s-au dereglat mesele enorm, si stomacul s-a stramtat, tot timpul ma vad grasa, si vreau sa dau cat mai mult jos, dar intr-un mod mai sanatos... dar ce e mai rau, sunt foarte stresata din alte motive, nu greutatea, si asta ma face sa pierd pofta de mancare.
  27.01.2008 21:49 
E bine......
Desi ma simt ca naiba pentru ceea ce fac e totusi asa placut sa vezi cum, nemancand 4 zile sau vomitand singurul fruct mancat in decurs de cateva zile, reusesti sa slabesti... mai am putin si ajung acolo...:)))))
  25.01.2008 20:54 
Este adevarat dar aiurea...
Eu am anorexie de ceva timp. Nu pot sa depasesc asta oricat as incerca. Este greu... dar deja eu nu mai am pofte. Am facut si gastrita din cauza ca mancam pe stomacul gol cate un gref. Acum umblu prin spitale... si fac ecografi. Oricat as incerca, daca mananc mai mult sau iau un cubulet de ciocolata ma simt vinovata. As vrea sa pot depasii situatia asta, dar imi este greu, si vointa mea nu mai merge de aici. Sunt in clasa a 8-a, si am sa iau un examen. Toata lumea, inclusiv parintii, doctorii si prietenii imi spun ca voi rata si voi claca in apropierea examenelor. Imi este frica... dar cu toate astea, mai vreau sa slabesc inca. Desi am slabit 7 kg intr-o luna.
  23.01.2008 01:30 
Trist
Tot ce scrie mai sus e adevarat... eu o simt pe propria mea piele... si mie imi e greu... acum imi dau seama ca mai am putin si voi suferi si eu de bulemie... daca cineva vrea si poate sa ma ajute yd meu de messenger e: eu_21_1991... sper sa ma ajutai pentru ca o iau razna.
  21.01.2008 21:38 
21.01.2008
Sunt intr-adevar probleme care exista, dar pentru ca cei care trec prin asa ceva nu constientizeaza, se intampla tragedii, fara ca nimeni sa mai poate face ceva. As vrea sa adaug ca, in cazul anorexicilor aflati intr-un stadiu avansat, inspre ultimele faze ale bolii, acestia slabesc atat de mult incat nu mai pot sta in picioare, isi pierd vederea si auzul, le cade parul si dintii. Exista cazuri reale care sa ateste aceste lucruri. Iar in cazul bulimicilor, se distruge intreg aparatul digestiv, cu stomac, esofag, laringe etc. plus faptul ca organismul poate ajunge chiar si pana la 15-18 kg greutate (in functie de inaltime). Toate acestea, netratate, duc spre o moarte lenta, dar sigura. Fetelor viata si sanatatea sunt pe primul plan! Toate suntem frumoase, nimeni nu e perfect si totusi uitati-va in jur, lumea va iubeste exact cum sunteti, pentru ca de fapt sunteti bine. Fiti realiste, ganditi voi insiva, nu revistele pentru voi!
  13.01.2008 18:47 
Articolul mi se pare foarte bun si parerile si mai de folos. Eu am 17 ani, sufar de bulimie si as vrea sa scap pentru ca asa nu mai pot sa traiesc... fiecare zi, fiecare saptamana e absolut la fel... lupta cu mancarea. Singura am incercat si nu pot sa ies din situatia asta... daca imi poate recomanda cineva un psiholog i-as fi foarte recunoscatoare.
  06.01.2008 17:45 
Cum sa slabesc?
Am cateva kilograme in plus si acestea ma fac sa ma jenez si sa ma ascund de lume caci intr-adevar vreau si eu sa arat bine dar nu gasesc o metoda reusita.
  28.12.2007 09:14 
Sunt bulimica?
Buna, am 20 ani, 1.59 si greutatea variaza intre 47-49 kg. Inainte aveam 54-59 kg, acum vreo 3 ani am fost bulimica si slabisem la 45 kg dar dupa ce au aflat parintii m-au obligat sa mananc si ma ingrasasem iarasi. Acum ca nu mai are cine ma controla am revenit la vechile obiceiuri si dupa aproape fiecare masa vomit chiar si cand sunt la servici. In oglinda ma vad foarte grasa cu burta si plina de grasime dar cei din jurul meu imi spun ca arat super bine si sotul si soacra si parintii toata lumea dar eu cred ca ma mint toti. De la un timp am ameteli dar nu pot spune nimanui si mai rau e ca acum vrem sa concepem un bebe si nu reusim, sa fie asta cauza?
  16.12.2007 11:50 
Nu credeam
Buna sunt Denisa am 17 ani si cred ca sunt anorexica deoarece am un prieten si cred ca din cauza lui am slabit vizibil inainte sa il cunosc aveam 50 de kg dar acum cred ca am 38 datorita problemelor, lipsei poftei de mancare si a stresului. Am ajuns in stadiul acesta nu am pofta de mancare, am cearcane nu mai sta o haina pe mine, vreau sa imi revin si nu stiu cum. Va rog dati-mi un sfat sunt complexata din cauza aceasta!
  13.12.2007 18:59 
E tragic...
Buna...sunt Carmen, am 18 ani si zilele acestea am aflat ca ma confrunt cu anorexie...am avut 53 kg/1,65 si trebuie sa recunoastem ca eram plinuta la inaltimea mea...fara sa-mi dau seama complexul m-ia determinat lipsa poftei de mancare si in 3 luni jumate am ajuns la 42 kg...pur si simplu slabesc de la o zi la alta insa si din puteri ba chiar am probleme cu stomacul, dureri foarte mari de stomac. De o saptamana am ajuns sa lesin si bineinteles nu pot sa recunosc ca din vina lipsei de mancare...nu mai simt nevoia sa mananc iar daca parintii ma obliga imediat am stari de voma... acum fac o injectie cu ceva vitamine si inca ceva intravenos...dar inca pofta de mancare nu mi-a revenit...Am scris ca si sfat pentru toate fetele...o sa ajunga sa le para rau si sa nu poata accepta ideea. Eu am ajuns subiect de barfe in tot liceul. Nu doar ca am slabit din greutate dar la fata sunt palida si sub ochi vanata...imi e groaza in ce mod am ajuns...bafta tuturor. Este super articolul si pe intelesul nostru.
  22.11.2007 17:06 
chiar e grav
acum imi dau seama ca si eu trec prin ceva asemanator..si se pare ca sunt plinutza si uneori mancam f mult iar apoi ma simteam vinovata si mergeam si vomitam..de ceva timp(2-3 sapt)am mai facut cred ca 1-2 ori si sunt dispusa sa renunt definit la asta..pt ca ,chiar nu vrea sa sfarsesc f rau..chiar sa mor.
  19.11.2007 04:24 
unde am ajuns?
doresc sa va cer parerea sau cumva raspunsul titlului. in urma cu 3 ani am tecut printr-o depresie si daca stau sa ma gandesc bine inca am starea aceea de depresie cu toate acestea am inceput sa mananc tot mai putin sa zic o masa aproximativ pe zi si totusi mancand si aceasta masa ma simt cumva vinovata ca am mancat , incep sa am ganduri cum ca m-am ingrasat ma afecteaza psihic dar si fizic(stomacul,stari de voma).in ultima perioada nu mai am pofta sa mananc din cauza gandurilor ,sunt mai tot timpul trista ,de multe ori urasc lumea si nu vreau sa mai am de-aface cu ea niciodata caut cumva o metoda de a nu mai manca ,de a uita de toate si de toti chiar si de ganduri , stres , nervozitate ,agitatie chiar si de starile emotionale ma gandeam sa iau diazepam ca sa dorm cateva zile ,intotdeauna am fost o persoana care nu a cerut ajutorul ,tot timpul ma consum in mine ,fug chiar si de prietenii mei. Eu par o persoana normala dar stiu ca exista lucruri care nu sunt normale . As vrea sa scap de situatie aceasta as dori sa ma sfatuiti cum. adresa de e-mail este www.costyhope@yahoo.com .
  01.11.2007 22:22 
e o viata mult prea goala
la 18 ani aveam 1,74 si 90 kg...in decurs de 3 luni am mancat doar 400 g morcovi fierti si 200 g varza ...cantarite pana la ultimul gram....am ajuns la 54de kg....treptat am dat in bulimie.toti banii de buzunar ii dadeam si ii dau pe alimente...le ascund pe unde pot pana cand le pot manca.vomit zilnic de cel putin doua ori.E infiorator...Ma sperie oamenii,ma sperie viata,ma sperie viitorul,faptul ca trebuie sa socializez...nu dau doi bani pe mine.Ma percep ca un om nevaloros,desi la facultate sunt printre primii.Nu ma simt in stare sa fac fata la anumite situatii.Ma refugiez in trecut si nu mai am nici un pic de vlaga in mine.Desi am 21 de ani,nu ies niciodata in oras pt c imi este greu sa ma deplasez,ma ametesc multimile.Nu mai gasesc placere in nici o actiune.Totul imi pare fad si neatragator.Bulimia cred ca este o metafora a fadului,a lipsei speranta si a dezgustului fata de oameni si lume.Intotdeauna am fugit de oameni pt c imi pareau falsi si superficiali.Si acum ii vad la fel.Din bulimie nu ai cum sa iesi nepatat.Un bulimic chiar daca renunta la obiceiul de a voma,gandul lui va sta mereu la mancare,la cantar.E ca un perpetuum mobile.Simt nevoia sa gasesc pe cineva ca mine,cineva care se inneace in aceeiasi mocirla,care stie acea senzatie de golire a sufletului si de pierzanie cand iti bagi degetele pe gat.E greu sa nu ai pe inca unul ca tine cu care sa poti vorbi.Degeaba iti marturisesti chinul unor oameni care nu au probleme cu alimentatia...nu vor intelege si te vor cataloga nebun si lipsit de ambitie.Numai un bulimic poate ajuta alt bulimic...discutand,varsandu`si oful unul altuia,impulsionandu`se reciproc.Dar rusinea ne impiedica sa marturisim,si sansele sa mai dai de alt bulimic scad practic la zero. As dori sa fiu dependenta de cocaina,de hasis...de orice altceva pentru ca pur si simplu nu mai suport sa privesc si sa respir intr-un closet.
  15.10.2007 15:43 
Anorexie la baieti?
Baietelul meu are aproape 12 ani si imi spune zilnic cum ca este "gras".La inaltimea de 1,56 m are doar 40 kg.NU a fost niciodata gras, s-a nascut cu o greutate normala de 3,1 Kg. De aprox. 6 luni refuza sa manance suficient, serveste doar 2 mese pe zi, dimineata nu mananca deloc chiar daca merge la scoala (este clasa a V a ).La insistentele noastre de a manca macar normal, el ne raspunde de fiecare data cum ca nu mai vrea sa sufere ca atunci cand .. "a avut impresia ca este gras".Dupa cum spune el ,"impresia" este cea vinovata de starea lui actuala.Pentru noi parintii este mult mai grav... ne uitam la el pe zi ce trece si vedem ca slabeste.Am fost la medicul pediatru si ne-a spus, asa cum si noi am presupus, ca este anorexie.Ne-a indrumat sa consultam un specialist psiholog.La noi in Braila nu am auzit de un specialist bun pentru copii.Ce ne sfatuiti? Si mai ales vrem sa va intrebam daca ati mai intalnit astfel de cazuri la copiii de aceeasi varsta? Multumim.
  10.10.2007 23:28 
cum sa o ajut?
am o prietena anorexica.ea nu stie asta,dar este superslaba.mananca ft putin,si dupa ce mananca spune k a mankt prea mult.de knd am aflat k are si amenoree de cateva luni atunci miam dat seama k ceva nu e in regula.toate ii spunem sa manance si tot timpul ii spunem k nu e in regula,de curand sia facut analize si are anemie microcitara,ma mira k doctora ink nu a pomenit nimic de anorexie.eu zic k e un subiect pe kr multi il evita pt k nu exista un tratament exact..totul e in mintea ei..iar sa fim seriosi ea no sa se duca la psiholog.va rog sami dati idei despre cum as putea sa o ajut,in afara de a vbi cu parintii ei,e inutil.mentionez k cu cat ii spun sa mai manance,sa se mai ingrase un pic,..cu atat se incapataneaza si spune k mananca exact cat ii trebuie.va rog..un sfat
  03.10.2007 19:04 
prietenii imi spun k sunt prea grasa
de un timp am inceput sa vomit dupa ce mananc.chiar daca prietenii imi spun k arat bine..de fiecare data cand ma uit in oglinda mi se pare ca sunt foarte urata si grasa..
  28.09.2007 23:34 
vreau sa fiu grasa
nu s anorexik dar ceilalti ma dispretuiesc k s mai slaba k ei eu s opersoana normala dar barfele lor imi fac rau
  28.09.2007 20:18 
Help!
am 1,70m shi 30kg!Cu asta cred ca am spus totul.E clar....sunt anorexica.Ma confrunt cu o problema foarte grava...in ultima vreme m-am ambitionat sa mananc mai mult dar daca se intampla sa depasesc limita pe care mi-o impun ma simt foarte rau atat fizic cat shi psihic.Nu stiu cum sa depasesc situatia asta...nu mai suport ca toata lumea sa ma priveasca ciudat.Fara modestie pot sa spun ca sunt si am fost o persoana draguta dar din dorinta de a fi perfecta am ajuns in acest stadiu.Nu stiu ce as putea face...oare ar fi o solutie sa urmez sfatul familiei si sa ma duc la medic?:(sincer nu cred ca ma mai poate ajuta cineva:((((
  27.09.2007 00:01 
sant anorexica
nu am fost niciodata grasa sant obsedata de faptul ca sant slaba ca nu pot manca saant foarte nervoasa si singuratica nu mai vreau sa fiu asa dar nu ma pot controla oare ce pot face sa devin o persoana normala?
  20.09.2007 23:11 
anorexie
eu cred ca sunt pe cale sa devin ...
  20.09.2007 11:35 
cred ca incep sa fiu anorexica
imi doresc sa fiu foarte slaba si ma infometez,ma simt slabita dar iau vitamine sa ma tina pe picioare.am si probleme cu depresiile si anxietatea si fac tratamnte cu frontin.ma gandeam ca pote din cauza probemelor psihice imi doresc sa fiu atat de slaba.am slabit 4 kg intr-o saptamana.mananc 2 croisante pe zi.atat si mi se pare acum k mananc deja prea mult.ar trebui sa nu mai mananc deloc.toate fetele slabe sunt vazute ca sexi.vreau si eu asta.am 1.60 si 47 kg in momentul de fata dar as vrea sa ajung pe la vreo 43 de kg.nu stiu daca imi va fi rau .eu incerc.poate cinev sa-mi dea vreun sfat?
  19.09.2007 18:09 
bulimie
cred k si eu sufar de bulimie pt k manac mereu.chiar si dupa c ma ridic de la masa imi as vrea sa mai mananc ceva.acum incerc sa tin o dieta si sunt mereu nervoasa.mai iau si pastile pt slabit aku
  17.09.2007 03:14 
anorexie
si eu am suferit de anorexie si bulimie si inca mai am urme .... inca ma mai lupt cu aceste tulburari si culmea, nu vreau sa scap...
  06.09.2007 01:23 
atentie
Ar trebui sa fi foarte atenta. Nu stiu cati ani ai, ce inaltime si ce greutate. Eu sunt o anorexica. Recunosc ca sunt anorexica. Ma lupt cu aceasta "forma de boala" de 17 ani , si crede-ma nu este usor. Am pierdut mult in viata:nu am reusit sa termin facultatea, multe locuri de munca, prieteni, etc. Si totusi am avut norocul de a cunoaste o persoana (sotul meu), care m-a inteles,m-a sprijinit, (si ma ajuta incontinuare), in momentele grele... si intotdeauna. Sfatul meu este sa fi "realista", si mai ingaduitoare cu tine, altfel vei suferii foarte mult,si actele tale nu vor fi decat o lenta si indelungata sinucidere!
  03.09.2007 22:30 
eu ...pot sa zic ca is spre a fii anorexica
acum vreo 5 zile m am uitat in oglinda,si m am vazut extrem de grasa.si asa de atuncia in fiecare zii am mancat numai vreo 2 felli de paine cu ceva de aspupra.eu ma vad foarte da foarte grasa...toti prieteni si familia imi zic ca is slaba.dar eu nu ma vad asa.urasc sa ma cantaresc,ca dupaia si daca as fii slabit 5 kg...tot naspa m as simti.si o prietena de a mea trece prin asa ceva...daca incercam sa mancam mai mult decat de obicei ne vine sa vomitam....deci evitam.de cand mananc asa de putin...mi e greu sa ma trezesc dimineata,sa stau in picioare,obosesc foarte usor,si am senzatia ca lesin.cu toate astea ...eu continu sa nu mananc.da inteleg ca fac ceva de gresit...da mi e greu sa ma opresc.nu mai stiu ce sa fac..dupa ce am citit aicia ...m am ingrozit!....dar mie frica sa mananc!...sa ma ingras!....in ziua de astazi o femeie slaba ii egal cu o femeie frumoasa.si eu ca si adolesenta....nu am ce face.
  24.07.2007 20:24 
lume trezirea!!!!!!
fetelor,chiar nu stiti sa va bucurati de viata...inclusiv fetele slabe se plang ca sunt grase si tot asa....daca nu va bucurati acum de viata,cand o veti face??si in plus prin cure,prin nemancat nu veti arata niciodata bine...eventual veti arata ca un jeleu!doar prin exercitii fizice se poate ajunge la un corp frumos...deci multa munca!!!va plangeti ca nu aratati bine sau ca sunteti bolnave...la treaba!!!si mai folositi si capul din cand in cand!!
  24.07.2007 18:02 
O iubesc.......
Dac exista ceva mai important decat viatza iubitei mele......raspunsul este ca nici nu vreu sa ma gandesc....adica nu!O iubesc extra ordinar de mult,asi face orice pentru ea.....dar problema e ca este anorexica,si mie frica ca peste o zii pe alta sa nu pateasca ceva......vreau din tot sufletul sa o ajut.asi renunta la orice in viatzadoar sa o vad sanatoasa......dar nuj cu ce o pot ajuta,deoarece nu cere ajutorul,vrea sa fie mai mult singura sufera singura si asta ma distruge si pe mine.....vreu sa o ajut dar nuj cum......vreu si eu un rsp....va rog frumos
  12.07.2007 23:34 
confuza..
buna fetelor!nici eu nu stiu cu ce sa incep...eu am crescut la tara cu bunica mea si pe la varsta de 12 ani cam ieseam din tipare.am fost multa vreme complexata si a trebuit sa suport comportamentul respingator al celor din jurul meu.am inceput sa ma urasc pe mine.in urma operatiei de apendicita am inceput sa slabesc.devenisem chiar obsedata de felul cum aratam.acum am 21 de ani,1.65cm si 46 kg.acum pot sa spun ca sunt multumita de cum arat,adik hainele imi vine exact cum visam eu si pot sa port fuste scurte si rochite vara.dupa dimensiuni sa nu credeti k sunt slaba,sunt destul de lata in bazin iar dimensiunile mele sunt 81-63-86 adik nu cele ale unei anorexice.insa in urma cu 3 ani am inceput prima data sa vomit voit insa nu exageram nu tot ce mancam vomitam.cu timpul mi-am dat seama ca nu este bine ce fac si ca este timpul sa ma opresc.acum am redus acele crize la 3-4 pe luna,si nu fac asta pentru k mananc mult sau ceva interzis si ma simt vinovata.pur si simplu mi se face fff. rau fara motiv,ori mananc cu pofta,ori mai mananc un biscuit dietetic .insa am regulile mele fara dulciuri ,prajituri,nici batoane nu pot manca pentru k sunt fff. dulci si mi se face rau,si alte alimente pe care nu le mananc inghetata,paste ,paine,carne porc,fara produse de patiserie si fast food ,fara sucuri si prajeli.insa mananc multe fructe,legume peste,lactate,carne de pui,fructe de mare.nu mai mananc dupa 7 decat dak imi este foarte foame o fructa.iar in timpul zilei mananc cam 3 mese dar nu fff.consistente si 2 fructe intre mese.din punctul meu de vedere mananc sanatos cat de cat dar cum ramane cu starile astea cand mi se face rau si trebuie sa recurg iar la ..si am uitat sa precizez corpul meu simte o mare nevoie de alimente sarate si picante,iar in ciuda faptului k nu mananc dulciuri de genul inghetata ,prajituri ,iau zaharul din fructe si iaurturi de fructe,dar poate nu e suficient.dereglari menstruale nu am avut,dar depresii da, destul de mari,de fapt astea le am avut de cand ma stiu.off uneori ii invidiez pe cei care pot manca de toate fara sa puna un gram si ii urasc pe cei care nu se preocupa deloc de aspectul lor,care poarta bluzite scurte si stau cu sunculitele pe afara.uneori as vrea sa pot manca si eu diferite alimente nou aparute,sa nu mai stau la masa si sa privesc cand cei din jur mananca diferite specialitati,as putea sa fiu si eu ca ele dar poate ca am fost eu prea sensibila si m am lasat ranita de rautatile oamenilor in copilarie.mai mult decat mananc acum oricum nu as putea si nici nu vreau asta dar sa pot gusta si cv mai bun:) astept parerile voastre desi nu urmez sfaturile altora imi fac o parere.multumesc morticia_moi2007@yahoo.com
  09.07.2007 19:38 
As vrea o parere...
Buna ziua.Am citit articolul dvs dar nu stiu la ce concluzie sa ajung.De cateva luni bune nu mai pot sa mananc asa cum ar trebui.Sunt anemica,mi se face rau foarte usor si toata lumea imi spune ca mi s-a micsorat stomacul.Se intampla rar sa am pofta de mancare si atunci nu pot manca prea mult pt ca ma doare intr-una stomacul.Apoi,am senzatia ca as vrea sa vomit totul si de multe ori chiar vomit.Dupa aceea ma simt si mai rau pt ca pur si simplu m-am dezvatat de mancat.Am luat o vreme vitamine dar nu mai am voie pt ca as deveni dependenta.As vrea sa stiu cum as putea scapa de problema aceasta pt ca nu mai stiu ce sa fac.Va rog frumos sa imi raspunde-ti pe adresa smileygirl_smileygirl2003@yahoo.com
  26.06.2007 15:57 
bulimia
Citind artivolul dumneavoastra mi-am dat seama ca sufar de bulimie....am incercat cura acum acum o saptamana si acum imi vn sa mananc intr-una ...mie frica. nujtiu ce sa fc mam gandit sa tin din nou cura dar nu pot..in mod sg o samangras:((((...nu vreau.ce sa fc sa par asa cum vreau io?:(((((((((un sfat, o parere va rog la cristina_thbst@yahoo.com
  19.06.2007 15:04 
sunt constienta,vreau sa fac ceva.dar aman.sper ca nu e prea tarziu
articolul este intr-adevar mult mai complex decat altele pe care le-am mai vazut pe internet..parca se apropie de cititor intr-un fel..este foarte real tot ce scrie aici..am fost anorexica, si asa este..si treptat am dat-o in bulimie..nu suport ideea de a ma ingrasa.si daca o sa fiu supraponderala, ma gandesc ca nu o sa pot suporta..as putea lua legatura cumva cu doamna psihoterapeut sau cu altcineva care sa ma poata ajuta in aceasta problema?va multumesc..
  16.06.2007 11:49 
si eu am aceasta boala
este intradevar un chin, dupa ce realizezi "daca ralizezi",incepi sa te intrebi oare mai are rost sa traiesc
  12.06.2007 16:08 
anorexia/bulimie
nu stiu cum sa incep...cred ca mai degraba as vrea sa stiu daca eu mananc,iar dupa aceea am simptome d greata,sunt bulimica?eu nu ma consider grasa,ci slaba(am 1.61m si 47kg)...insa nici nu dramatizez lucrurile incat sa-mi fac rau singura
  10.06.2007 12:23 
Am anorexie....
FEtelor sunteti toate ok...mancati cat vreti nu va apucati niciodata de slabit caci dupaia nu va mai puteti lasa....am avut 52 kg si in cateva sap am ajuns la 41...si tot mai vreau sa slabesc....nu mai pot sa fac nimic ma simt slabita....
  07.06.2007 18:01 
nu pot
eu as vrea sa fiu anorexica, sincer...nu mai suport sa ma vad, arat rau...nu-mi place..eram slaba mai demult..
  17.05.2007 19:27 
am slabit kilograme in 2 luni
Eu am slabit 8 kilograme in doua luni. Am slabit datorita faptului ca am muncit foarte mult si nu aveam uneori timp sa mananc sau chiar uitam acest lucru. Iar al doilea factor al slabirii mmele este faptul ca m-am despartit de prietenul meu si am avut o cadere. Acum daca vreu sa mananc nu pot. Efectiv incerc sa mananc ca ma dore stomacul si nu pot, simt ca am mancat prea mult tot timpul.
  15.05.2007 22:49 
eh
adevarul e ca nu ma intereseaza ce scrie niciunde...dar nici o reteta tampita nu ma face sa slabesc cum vreau...asa ca mai bine nu mananc ...pt ca stiu sigur ca nu ma ingras asa...
  08.05.2007 14:49 
e greu sa fi tu insushi
mi se intampla deseori sa ma simt persoana cea mai ratata de pe fata planetei shi simt k nimeni nu ma intelege .As vrea sa ma bukur de viata dar in jur multe ma retin. sigur imi doresk sa am inkredere in mine dar mai am keva ce invatat shi sa inkep sa ma iubesk pe mine. sper sa reusesk!
  28.04.2007 20:34 
lupta cu sinele
Nu cred ca anorexia se datoreaza neaparat dragostei de sine si sunt de parere ca starea de normalitate comprtamentala si psihologica este extraordinar de greu de recuperat in urma anorexiei sau bulimiei.Acel gand, acea voce care iti spune ca esti obez poate reveni oricand si poate fi generata de o remarca, o poza, o reclama sau un film...nu te poti considera niciodata vindecat la fel ca in cazul dependentilor de alcool sau droguri...este o lupta pemanenta cu tine insuti...
  26.04.2007 10:07 
problema
Problema de fond, problema de baza nu este nici pe departe mancarea. Problema anorexicelor si bulimicelor este ca vor prea mult sa fie placute, admirate, dorite... Placerea de a auzi "Vai tu, ce slaba esti! Ce bine iti sta!" este plina de satisfactii. Problema anorexicelor si bulimicelor vine dintr-o prea mare dragoste pentru sine, dintr-o dorinta prea mare sa fie persoana lor apreciata si dorita. O schimbare de atitudine inspre aprecierea celorlati + un "je m'en fiche" despre ce crede lumea despre corpul meu...este leacul. Problema si la fel si rezolvarea sta in mintea lor... Concluzia mea este asta: radacina acestor boli este dragostea de sine ...vorbesc din experienta.
  22.04.2007 18:49 
Ce ne facem cu cei care devin anorexici din alte cauze decat infatisarea?
Buna! E vorba despre un baiat de 12 ani cu status epileptic tonico clonic generalizat in cadrul unei epilepsii simptomatice focale stangi cu crize rezistente la tratament; hemipareza stanga sechelara; malformatie cerebrala complexa; aginezie corp calos; tulburare de migrare neuronala; chist porencefalic drept gigant; intarziere mintala severa. e sub tratament cu Lamictal, Topamax, si Depakine. Presupunem ca anorexia lui e o reactie la schimbul permanent de persoane care il supravegheaza. Astept urgent un raspuns.pauladutu@yahoo.com
  16.04.2007 17:13 
viata este scurta
Eu cred ca aceste persone sunt bolnave psihice ...viata este prea scurta ca sa ne-o petrecem avand complexe despre noi insinea deci... trebui sa se gandeasca mai bine si se imnpuste.
  09.04.2007 22:24 
help
daca te uiti in oglinda si ti se pare ca esti garsa sau dormi si visezi ca tone de grasime sunt asezate pe tine de nu mai poti nici sa respiri inseamna ca esti anorexica si inca ceva la 1.65 si 60 de kg sunt grasa nu de alta dar ma obsedeaza greutatea si iau ceva pastile si doar un fruct pe zi si tot nu mai slabesc as vrea sa lasati pareri pe iulya_nebunatika@yahoo.com va rog nu mao pot trai asa+
  08.04.2007 17:24 
intrebare
Cum credeti ca sunt la 1.71 si 58kg? E bine? E rau? Slabesc? Ma ingras? Ce sa fac, sunt obsedata de greutatea mea dar nu vreau sa devin anorexica sau bulimica. Spuneti-mi parerile voastre.
  04.04.2007 14:26 
anorexie si bulimie
si eu sunt anorexica si nu este delok usor sfatul meu este sa ramana cum le-a lasat dumnezeu
  01.04.2007 20:22 
intrebare?
cei care sufera de anorexie,ajung la un moment dat sa slabeasca enorm..totusi dupa ce ei constientizeaza ca sunt bolnavi,pot pur si simplu sa se puna pe mancat? am auzit de un caz,in care fata traia doar cu perfuzii..ei..ea are pofta de mancare si se abtine si in astfel de momente?sau deja nu mai poate nici manca decat daca nu face tratament?
  01.04.2007 19:53 
bulimie...anorexie
nici nu stiu cum sa incep ...ba da cum a inceput totul! ram in clasa a 11-a sfarsit defapt eram in vacanta la bunici !...intr-o zi sora mea vazandu-ma prin curtea bunicii mi-a zis :vai tu ce grasa esti ! sincer nu era asa dar asa a perceput-o si creierul meu aveam 60 de kg si 1.70 inaltime!nu era asa de mult chiar normal!poate putin plinutza!asa ainceput totul...din acel moment n-am mai mancat ...si azi nimic maine nimic am ajuns la 45 de kg!nasol ...dar eu eram fericita eram slaba...fara vlaga dar slaba ...clasa a 12 ..am inceput sa mananc non stop nu ma puteam controla din anorexica devenisem bulemica!mancam fara sa ma mai opresc nu ma mai putea controla orice nu'mi statea gura!vayusem la tv o stire cum ca fetele slabes prin a vomita ...si iar mi s+a aprins beculetzu....si uite asa de 4 ani poate si mai bine ,vomit incerc sa ma aptin..e greu ....e foarte greu cand imi scapa ceva de sub control ma refugiez in mancare !
  01.04.2007 10:44 
tot eu
va rog sa trimiteti toate parerile si mesajele voastre pt. ca eu nu mai stiu ce sa fac...
  01.04.2007 10:42 
ajutorrrrrrrrr!!!!!!!!
sunt alexa si am 13 ani jumate!Am 1.63 m si 42 kg! sunt cea mai slaba din clasa!am incercat sa mananc orice si tot nu ma ingras!!!! ce sa fac?
  28.03.2007 21:07 
ORIBIL...
ce credeti ca trebuie sa fac pt a nu ma mai ingrasa..:((:((:((:((deja nu mai pot manca mai nmk deoarece mi se face greata instantaneu...???
  28.03.2007 21:04 
Buna!Ma numesc Raluca si am 14 ani...si pot spune ca sunt obsedata de kg in plus...cu toate ca medicii imi spun ca sunt perfecta...eu nu pot crede asta...ma vad ft grasa...am 1.65 inaltime si 53kg...dar ma streseaza gandul ca intr-o luna de zile am luat in greutate 1kg......nu mai pot sunt complet stresata..
  11.03.2007 23:54 
binge eating disorder
nimeni nu vorbeste despre cei care mananca enorm si nu vomita...am citit despre aceasta afectiune,binge eating disorder,e la fel de grava ca anorexia si bulimia.Sufar de aceasta afectiune de mai multi ani,iar in ultimul an s-a agravat.Am 1,60m si 65kg,stiu ca sunt grasa,dar nu ma pot opri.Totusi avand in vedere cantitatile foarte mari de mancare si dulciuri pe care le inghit zilnic,as indrazni sa spun ca ma tin bine...E ingrozitor sa pierzi controlul asupra propriului corp!
  07.03.2007 16:29 
se poate sa fii anorexic, dar sa nu fii prea slab???
  05.03.2007 11:21 
nu imi vine sa cred!!
"eu am 1.61 si am 42 de kg, nu sunt anorexica nici pe departe, ba din contra sunt stresata de faptul ca vreau sa ma ingras si nu stiu cum." nici nu iti imaginezi cat de mult mi'as dori sa arat ca tine..eu am 16 ani si 1 zi,1.75 si 55 kg...daca le spun alor mei ca sunt grasa nu neaga si mai mult ma iau la misto,fapt care ma determina sa vreau sa slabesc mai mult :) exercitiile fizice nu isi au rostul..am inceput sa nu mai mananc asa mult la inceput doar 3 mese pe zi(una dintre ele constand in fructe),apoi 2 iar acum numai 1..ieri am mancat in oras cu fetele si mi s'a facut rau...incep sa cred ca mi s'a facut rau datorita faptului ca nu am mai respectat "programul"..am citit toate comentariile si am vazut ca nu toate persoanele au primit raspuns,asa ca eu va rog sa imi dati niste sfaturi cum sa mai slabesc...mi'as dori sa mananc normal(de 3 ori pe zi),dar sa continui sa slabesc pe o alta cale...astept raspuns...
  05.03.2007 10:52 
ce nu as da sa am corpul tau :(( eu am 1.75 si 55 kg...nu stiu ce sa fac sa mai slabesc..si tu vrei sa te ingrasi???
  01.02.2007 14:36 
eu am 1.61 si am 42 de kg, nu sunt anorexica nici pe departe, ba din contra sunt stresata de faptul ca vreau sa ma ingras si nu stiu cum. In fiecare zi ma cantaresc sa vad daca am mai pus ceva, imi numar caloriile pe care le consum si nu reusesc sa mananc atat ed multe pt ca pur si simplu nu pot, imediat ma satur. Nu stiu ec sa mai fac sa ma ingras.Stiu ca am nevoie de cateva kilograme bune dar nu stiu cum sa le mai pun. Este si asta o boala?
  26.12.2006 17:23 
Pt fata "confuza"
Cu 1,65m si 45kg e perfect dragutza! Mai ai timp sa mai cresti si sa ai un corp armonios! in nici un caz sa nu slabesti!!!!!!!!!!
  26.12.2006 17:11 
Intradevar, anorexia e periculoasa. Eu am 12 ani, 1,60 m si 40 kg, ceea ce mi se pare normal, chiar un pic cam putin. Eu intotdeauna mi-am dorit sa arat bine, de cand eram bebe si cred ca un posterior mai generos nu strica. Fetelor, nu mai va credeti grase! Si chiar daca oglinda va arata asta, sa stii ca barbatii adora fetele plinute! Va spun pe cuvant, ca cea mai populara fata din clasa nu e "model", are niste sunculiteee!
  22.12.2006 14:05 
No cost mortgage refinance http://groups-beta.google.com/group/persx/web/No_cost_mortgage_refinance.html No cost mortgage refinance http://groups-beta.google.com/group/persx/web/No_cost_mortgage_refinance.html Mortgage refinance lender http://groups-beta.google.com/group/persx/web/Mortgage_refinance_lender.html Missouri refinance mortgage loan http://groups-beta.google.com/group/persx/web/Missouri_refinance_mortgage_loan.html Calculator loan mortgage refinance http://groups-beta.google.com/group/persx/web/Calculator_loan_mortgage_refinance.html Delaware refinance mortgage http://groups-beta.google.com/group/persx/web/Delaware_refinance_mortgage.html Application home mortgage refinance http://groups-beta.google.com/group/persx/web/Application_home_mortgage_refinance.html Mortgage refinance pennsylvania http://groups-beta.google.com/group/persx/web/Mortgage_refinance_pennsylvania.html Refinance mortgage virginia http://groups-beta.google.com/group/persx/web/Refinance_mortgage_virginia.html Mortgage marketing refinance http://groups-beta.google.com/group/persx/web/Mortgage_marketing_refinance.html Illinois refinance mortgage http://groups-beta.google.com/group/persx/web/Illinois_refinance_mortgage.html New york mortgage refinance http://groups-beta.google.com/group/persx/web/New_york_mortgage_refinance.html Connecticut refinance mortgage http://groups-beta.google.com/group/persx/web/Connecticut_refinance_mortgage.html House mortgage refinance http://groups-beta.google.com/group/persx/web/House_mortgage_refinance.html Best refinance mortgage rate online
  07.12.2006 20:18 
nu sunt nici anorexica nici bulimica
in cat timp devii anorexica?
  29.11.2006 20:15 
Usor sa dai din gura si sa faci pe psihologul...
Aberatii peste aberatii...e usor sa vorbesti despre bulimie si anorexie si sa`ti dai cu presupusl cand nu esti tu ala vizat.Un om normal nu va sti si nu va intelege niciodata ce simte un bulimic atunci cand isi baga degetele in gat.Sunt bulimica de 2 ani de zile.Bulimia e grava,dar nu ti se zice concret ce probleme vei avea:cancer esofagian,stomacal etc? asa ca,sincer,mi se pare de 2 lei articolul.daca nu as fi fost in cauza mi s`ar fi parut bun.Dar stiind ce simte un anorexic si un bulimic,e de 2 lei...vechi.
  28.11.2006 17:56 
nu cred ca sunt nebuni...
sincer cred ca alimentatia sanatoasa este un factor foarte important al vietii noastre dar probabil altii au alta parere...nu cred ca articolul se referea la aspectul fizic si la interiorul fiecaruia dar fiecare percepe cum vrea, oricum imi place ceea ce s a scris este destul de complet.
  27.11.2006 15:43 
sunte-ti nebuni!
Dragii mei,noi trim intr-o societate bazata pe aparente pe falsuti. Va rog mult daca va simtiti bine cu cateva kg in plus sati linistiti. nu trebui sa fii un manekin ca sa placi. adevaratul om si adevarata valoare e in voi.
  22.11.2006 16:49 
Vreau sa slabesc!
Nu sunt de acord cu faptul k dak sunt slaba sunt anorexica sau bulimik.fiekre are organismul lui dar eu kiar imi doresc de multe ori sa fiu anorexik nu mai suport sa fiu grasa.prietenul meu e slab si desi il iubesc si el ma iubi si-mi spune k arat bine totusi eu vreau cu orice pret sa slabesc.cine ma poate ajuta sa ma contacteze la teo_roky@yahoo.com
  07.11.2006 14:24 
imi poate raspunde cineva
am o intrebare, dk sunt f slaba nu am pofta de mancare sau atunci cand am refuz sa mananc inseamna k sunt anorexica? astept raspuns multumesc
  01.11.2006 21:52 
confuza
am citit articolul si cred ca si eu am aceasta problema.intr-adevar as reusi sa ma vindec cu ajutorul altora?la varsta de 17 ani am 1,65 si 45kg si mi se pare k sunt putin plinutza.
  27.10.2006 23:25 
help
Buna!dupa ce am citit mai multe articole despre bulimie si anorexie sunt comvinsa ca si eu am aceasta problema:bulimanorexie.totul a inceput dupa ce am tinut o dieta pt a slabi.eram obeza...la varsta de 16 ani sa ai 72kg?!cum am terminat aceasta dieta am inceput sa mananc in nestire,constienta fiind dar nu ma puteam oprii.avand sentimentul de vinovatie am inceput sa vomit dupa fiecare masa,cam de 4,5 ori pe zi...cand cum.aveam perioade cand ma puteam controla,dar nu am reusit sa scap de aceasta problema.dupa 4luni am ajuns sa imi fie scarba de mine insami,sufeream adeseori de depresie din orice mic motiv si am decis sa reincep dieta pe care am tinut-o,astfel avand un motiv sa mananc controlat doar ce am voie si de cate ori am voie.am fost fortata de parinti sa renunt la ea pt k mi-a iesit alergie pe tot corpul aproape,mi s-a spus ca din cauza slabirii sistemului imunitar.cum am renuntat la dieta am inceput sa ma indop din nou,sa vomit timp de o saptamana si ceva.apoi mi-am gasit un motiv moral k sa nu mai vomit...dandu-mi seama intr-adevar k trebuie sa ma vindec cumva...dar tot la fel de mult mancam,numai fara a vomita.simteam k imi pusca burta si aveam dureri puternice de stomac.de data asta am hotarat sa nu mai mananc timp de 4 zile pt a scapa de cele 7kg care le-am pus pe mine de la incetarea curei si apooi sa incep o alta dieta auzita de la o colega.au trecut 2 zile de nemancare si am mai putin cu 5kg(mai mult k sigur am eliminat toxinele prin scaun si urina).azi am avut curiozitatea sa ma informez despre bulimie si am aflat si despre anorexie.mi-am dat seama k sufar de amandoua si am inceput in aceasta seara sa mananc din nou,promitandu-mi k am sa trec la o alimentatie normala incepand de maine.nu pot sa spun nimanui problema mea pt k e foarte rusinos,cred ca as fi privita ca cea mai jalnica persoana existenta...va rog sa ma ajutati.niste pareri,sugestii...nu vreau sa duc o astfel de viata...vreau sa fiu normala...la fel ca alte persoane,sa fiu cea de dinainte binenteles ca fara sa ma ingras la loc.si mie mi se spune k arat bine si ca nu mai am dc sa slabesc...am 1,60 si 58kg dar daca as sta in costum de baie de exemplu si-ar da si altii seama cata grasime am pe mine.normal k de haine si pt k imi sug burta ceilalti nu observa asa cum pot sa o fac eu.Chiar mi-am dat seama de gravitatea situatiei.am avut intentia sa ii cer mamei ajutorul dar nu am avut curajul.oare am sa reusesc singura,avand doar 16 ani?va multumesc
  16.10.2006 14:06 
sunt bulimica
sunt bilimica si arat bine,lumea ma place pt asta si nu numai.Bulimia mi-a dat o slaba apreciere de sine,sunt studenta la medicina si sunt constienta de raul pe ca mi-l fac.Vomit de 4 ori pe saptamana,dar am senzatie de foame si satietate,dantura arata bine.De o jumatate de an sunt vegetariana.E o mare suferinta bulimia si ai un mare sentiment de culpabilitate.La mine a aparut din cauza unor conflicate familiale,probleme financiare,si altele.As dori sa ma tratez,dar nu imi permit sa merg la psiholog,in familie nu am pe nimeni care sa ma sprijine,ma descurc singura.Poate imi spuneti ce as putea citi ca sa ma vindec,am mare vointa.Va las adresa mea si poate imi scrieti ceva: c_jullie@yahoo.com
  14.10.2006 19:17 
mesaj
buna! sunt iulia....si as vrea sa va spun ca eu sunt de acord cu ce ati scris mai sus,eu am aproape toate simptomele astea,shi ma simt foarte bine asa!.....dar vreau sa ma schimb..eu chiar ma vad grasa cand ma uit in oglinda,dar stiu ca nu sunt asa cum sunt in mintea mea....fac multe exercitii fizice,dar nu stiu de ce....pt ca nu trebuie sa slabesc!fac sport mai nou....ca sa am un abdomen frumos...shi nu este nevoie sa fac asta deoarece arat bine aja cum sunt! si lumea ma place pentru ceea ce sunt,nu pentru cum arat!...voi incerca sa ma alimentez cat mai regulat! va multumesc!
  11.10.2006 10:47 
mesaj
da aveti perfecta dreptate.Nici eu nu sunt de acord cu persoanele care sunt slabe dar in muntea lor cred ca sunt grase.Totusu ar trebui sa existe o cale de rezolvat si aceea este gasirea unui psiholog.
  09.10.2006 00:08 
poate sa imi explice cineva si mie?
stati putin eu cred ca sunt cea mai tanara dintre cele care scriu aici si nu inteleg ce e anorexia?pierderea poftei de mancare?si bulimia?nu inteleg anorexie e atunci cand esti slab si nu mai ai pofta de manacare sau ce?nu inteleg sa nu credeti ca sunt o proasta dar cred ca aici sunt persoane care pot sa imi explice si mie.
  04.10.2006 11:09 
nu stiu ce sa cred
citind tot ce este mai scris...am ajuns la concluzia si la teama de a nu avea anorexie...cui trebuie sa ma adresez si ce masuri trebuie sa iau...nu vreau sa mor din cauza unei boli:(...care se poate trata cred eu la timp..va multumesc!!
  01.09.2006 08:51 
Eu ce am?
Cred ca sunt un caz mai ciudat..pe la 16-17 ani....m-am ingrasat enorm si tot ce mancam vomitam..inainte eram slaba doar 45 kg si 1,63.Dupa o perioada de 3 luni de suparari am slabit si am iarai 45 kg si am 20 de ani.Sie u eram obsedata de faptul ca sunt grasa...iar acum ma gandesc ca am burta cu toate ca abia e vizibila..totusi ma gandesc AS PUTEA FI BOLNAVA ..de ceva timp ma gandesc ca sunt prea slaba si incerc sa ma ingras...mananc mult...dorm mult..poate dauna?Daca ma puteti ajuta sau sa imi dati un sfat scrietimi la tanasie.alina@yahoo.com
  28.08.2006 20:22 
candva am avut si eu...
sunt o "fosta"...de fapt la mine a fost o alternanta anorexie(predominant)-bulimie.a inceput la 15 ani,am constientizat in mod real ca e o problema ce trebuie solutionata la 20 e ani,iar problemele au "disparut"cand aveam 23de ani(acum am 24).insanatosirea e anevoiasa,e o lupta lunga,dar...merita!tuturor celor cu astfel de probleme-trebuie sa faceti ceva!aia nu e viata!
  22.08.2006 00:23 
despre bulimie
nu stiu daca am bulimie unele simptome le am dar ma gandesc ca poate le am din cauza k am tinut o dieta nu sunt sigura daca am bulimie dar vreau sa afulu cum as putea face acest lucru cum as putea sa revin la viata mea normala fara sa ma ingras as dori un raspuns. va multumesc mult
  20.08.2006 19:01 
andreea_tatiana
am un mesaj pt toti cei care nu sunt in cauza:nu-i mai judecati pe cei bolnavi de aceste afectiuni si nu-i mai catalogati drept nebuni cu siguranta nu sunt din moment ce se pot vindeca uni dintre ei sunt chiar oameni cu caracter dar care au o pb mai delicata familia nu trebuie in nici un caz sa apeleze la violenta (mai rau agraveaza situatia) eu am trecut prin infernul asta si nu i-as dori nimanui experienta asta am scapat prin terapia in grup am fost ajutata si de preotul duhovnic prin bunele lui sfaturi
  21.07.2006 16:42 
da se poate vindeca
La inceput am fost anorexica iar apoi am dat in bulimie.Am stat in aceasta stare 4 ani fara ca sa am sperante ca ma pot vindeca.Va spun sincer ca scaparea a venit numai cand am inceput sa constientizez ca singura persoana care ma poate ajuta este Dumnezeu.Am inceput sa plang si sa ma rog disperata sa mi revin si am mers la foarte multi Sfinti si icoane facatoare de minuni.De fapt am simtit ajutorul Lui Dumnezeu.Am cunoscut un parinte care a avut multa rabdare cu mine si mi aexplicat ca primul pas pe care trebuie sa l fac este sa ma spovedesc.Credeti ma ca ve ti scapa dar trebuie sa va rugati la Dumnezeu sa va dea un duhovnic si cu siguranta il veti gasi.Am ajuns la concluzia ca sufletul este cel mai de pret.Ma gandesc cat de obsedata eram sa arat bine si nu suportam sa mi spuna cineva ca sant grasa.Dar va spun ca tocmai aici este problema,ca acesti demoni stiu unde sa loveasca ca sa ne distruga.Asa ca sa nu va mirati daca in momentul cand nu va ve ti mai gandi ca sante ti grasa vor incepe anumite persoane sa va spuna ca va ti ingrasat.Aici este sensibilitatea iar cel rau stie unde sa lovesca si prin cine.Sa nu va pese parerea altora si chiar daca santeti umpic mai plinuta printr un program ve ti ajunge la greutatea normala va asigur dar numai nu mai lasati gandurile sa va stapaneasca.cititi vietile Sfintilor Minunile Maicii Domnului si ve ti simti o mare bucurie. Poate vi se pare ciudat dar eu cred ca exista viata dupa moarte ,acum 5 ani eram indiferenta fata de biserica dar acum nu,cred ca asa a a fost singura mea scapare,dupa ce am vazut la o manastire doua fete demonizate care nu pot sa spun cum faceau..ca avand aceasta boala sa constientizez ca numai in Dumnezeu i mi pot pune speranta,iar ca eu sa fiu ascultata trebuie sa si fac ce spune Dumnezeu.Rugati va mult la Maica Domnului si la Sfinti si ve ti primi ajutorul.Am citit carti scrise de parintele Arsenie Boca si asa mi am dat seama ca toate greselile pe care le facem mai devreme sau mai tarziu vom trage de pe irma lor.Aceasta boala este consecinta multor pacate pe care le faceam si abia dupa ce m am spovedit sincer fara sa ascund nimic am reusit sa trec peste aceasta boala.Si cred ca nu Dumnezeu ma pedepsit ci eu singura prin faptul ca m am indepartat de el.Acum 5 ani eram cu gandul tot timpul cum sa arat bine si nu ma gandeam o clipa la cat de mult gresesc.Dar Maicuta Domnului a fost salvarea mea,si toti Sfintii care sau rugat pentru mine sa fiu iertata.Va rog credeti ma ca puteti sa va vindecati numai prin Biserica prin Tainele ei.Credeam innainte ca este o simpla institutie si ca ma pot ruga si acasa..mare greseala daca am sti noi cat de prezent este Iisus Hristos in toate Slujbele defapt EL este Biserica asa ca mergeti si L cautati si cand Intrati in Biserica mergeti la Icoana Lui si spunetii Lui ce a ti facut si cat de mult va pare rau ca a ti fost ratacita in toate problemele si patimile din zilele noastre,si ve ti vedea cum ne imbratiseaza pe toti asa ca Fiul risipitor intors la Tatal Lui.Poate multe dintre voi nu ve ti crede prea multe dar credeti ma ca mai devreme sau mai tarziu ve ti ajunge la aceeasi concluzie.Curaj fetelor si nu va descurajati caci se poate.Daca ve ti urma un program de masa regulat renuntand la toate alimentele tentante si nehranitoare cum ar fi produse de patiserie prajituri chipsuri paine alba si carnurile prea grase ve ti simti imbunatatiri.La inceput va fi foarte greu dar daca L ve ti avea pe Doamne in minte mereu ve ti reusi.Cand va vine pofta aceea nebuna punetiva in genunchi si rugati va mult si ve ti simti usurarea iar de ve ti cadea din nou nu va speriati curaj si luati o de la capat caci numai prin lupta ve ti reusi.Daca vreti sa vorbim si poate sa mergeti pe unde am fost eu va dau adresa mea de mail.nicoleta_olivia@yahoo.com.
  12.07.2006 12:23 
am aceasi problema
si eu cred k ma pot vindeca.dar dak ma vindec voi fi tot grasa.si atunci c voi face?toata lumea isi bate joc de mine.
  06.07.2006 17:46 
Exista scapare
Nu stiu cum as putea sa incep decat sa le doresc tuturor persoanelor care trec prin aceasta boala sa se vindece.Totul a inceput la varsta de 17 ani cand dupa ce m am despartit de prietenul meu am intrat intr o puternica stare de depresie.Probleme acasa,au inceput sa mi treaca mii de ganduri prin cap,ba ca s grasa desi toti spuneau ca nu,oricum sa nu o lungesc prea mult era anorexie pura,faceam efort exagerat,posturi negre,si uite asa dupa o jumatate de an am dat in bulimie.Pe tot acest parcurs am constientizat ca sant neputincioasa si ca nu mi ramane scapare decat la Dumnezeu.Va rog din suflet sa ma crede ti ca exista scapare dar un lucru nu trebuie uitat acela ca trebuie sa va rugati mult Bunului Dumnezeu si sigur va aude.Am inceput sa merg la Sfinte moaste pe la manastiri sa incerc sa descopar unde am gresit caci poate suna dureros dar boala si suferinta vin atunci cand noi ne undepartam de Dumnezeu,nu El de noi.El ne a creat liberi si ne lasa sa alegem dar nu ne paraseste niciodata.Am inceput sa citesc foarte multe carti despre Sfinti,minunile Maicii Domnului,si multe altele.Am inceput sa inteleg treptat ca totul pleaca de la o puternica suparare care este urmata de deznadejde iar aici stie cel rau ca santem in mana lui.Este foarte grav daca se ajunge aici.Iar cum noi stim ca starea noastra generala este de deznadejde ne este greu sa ne ridicam singure.Scaparea mea a venit in clipa cand am intalnit un minunat parinte care mi a explicat cu multa dragoste ca pot trece peste aceasta stare dar ca trebuie sa am rabdare.Am inceput sa constientizez ca totul pleaca de la prea multa grija de cum aratam,este primul lucru care trebuie scos din cap si acest lucru nu l putem face decat asa:Doamne Iisuse Hristoase ajutama sa scap de aceste ganduri,eu sunt neputincioasa vino tu si ajutama.Va spun cu toata credinta chiar daca pe moment nu ve ti simti raspuns sau usurare ea vine sigur.Cititi va rog cartile Parintelui Arsenie Boca,Tinerii familia si copii nascuti in lanturidupa ce ve ti citi aceasta carte va garantez ca ve ti intelege multe.Am uitat sa mentionez ca numai in Biserica Ortodoxa se poate gasi scapare si va explic de ce:Pt ca Ortodoxie inseamna Dreapta credinta iar celelalte culte au aparut ca buretii dupa ploaie nu este adevar in ele.Biserica Ortodoxa este de 2000 de ani si nimeni si nici o data nu a dainuit pt ca ce nu este in adevar se pierde asa cum sunt toate aceste culte:penticostari ,baptisti iehovisti,reformati si mai multe.Pt inceput trebuie sa va gasiti un duhovnic,iar acest lucru il puteti tot prin rugaciune.Roaga te asa cum stii tu dar sincer :Doamne da mi un duhovnic.Eu am avut marea bucurie sa ajung la un parinte care pot spune ca este sfant in viata si credeti ma eram intr o stare extrem de rea nu mai aveam puterea sa ma ridic si in momentul cand am intrat la acel parinte m am simtit ca puiul pierdut in bratele mamei.Nu am fost nevoita sa spun nici un cuvant ca el singur mi a spus toata povestea mea.Mentionez ca era prima data cand il vedeam si nu avea de unde sa stie decat de la Dumnezeu.Deci primul pas este sa va gasiti un duhovnic si sa va spovediti,pt ca numai spovedinduva vi se iarta greselile si ve ti scapa de acesta boala.Oricum sa nu va descurajati daca ve ti mai avea caderi sau episoadele pe care numai noi le stim caci nu se poate din prima si sfatul pe care l am primit si eu este acela de a constientiza dependenta noastra si sa ne lasam cu totul in Mana Lui Dumnezeu si un alt lucru este acela de a ne spune in fiecare zi,fara sa ne gandim la ,,maine"Doar astazi nu mai vomit,si in fiecare zi sa zicem Ajuta ma Doamne sa nu mai vomit.Eu mi am impus in primul rand un program zilnic activitati care sa mi faca placere sa ma bucure.Nu mai sati mult in fata oglinzii si atunci cand o faceti trebuie sa intelege ti ca sante ti frumoase,ca santem creati dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu iar daca sufletele noastre se vor curata prin spovedanie credetima ca ve ti observa cat de frumoase sunte ti si la chip.Daca vreti sa ne intalnim si sa ne povestim problemele si sa ne sprijinim una pe cealalta putem alege o zi in care sa ne vedem.Va garantez ca va ve ti vindeca dar trbuie sa avem nadejde rabdare si credinta.Astept raspunsul vostru si sper din tot sufletul sa se vindece toti cei care trec prin asa ceva.Am sa va dau cateva adrese de net unde ve ti vedea lucruri minunate.Intrati pe Google si acolo scrieti ,,Filme Ortodoxe"si aici ve ti gasi multe si minunate informatii.Daca va ajuta sa vorbiti cu Maica Siluana care innainte sa intre in manastire a fost un foarte bun psiholog de fapt este caci acum se ocupa numai de rezolvarea tuturor problemelor.Ca sa o contactati intrati tot pe Google si scrieti Maica Siluana.Astept raspunsul vostru.Adresa mea de mail este nicoleta_olivia@yahoo.com.
  13.06.2006 00:15 
despre baleajul intre tulburari
in legatura cu mesajele postate despre schimbul de tulburari alimentare--din pacate, se intampla ca dupa finele unei perioade anorexice sa se alunece spre bulimie...vreun proces ciudat de compensatie, imi inchipui, deshi nitzel mai putin letala, bulimia are totushi efecte psihice grave: vinovatia, izolarea in zilele in care procesul compensatoriu de epurare esueaza. Initial am suferit de anorexie...am realizat problema pe care o aveam citind tratatele ce le aveam prin biblioteca (tatal meu isi dadea doctoratul in nutritie la vremea respectiva)- am reushit sa ma autotratez informandu-ma din materialul vast pe care-l aveam la dispozitie- am dat apoi in Ortorexie( afectiune santoasa fizic dar la fel de geloasa pe gandurile shi ocupatiile mele--deci la fel de obsesiva) Ultima shi cea care m-a afectat pe mine personal este bulimia- o pot tine sub control doar prin tratamente psihoactive de care am devenit dependenta(cu efecte adverse grave) Inca sunt in cautarea unei solutii pentru problemele acestea, in cautarea unui echilibru, poate il voi gasi, shi dupa ce termin la randul meu medicina voi putea ajuta shi pe altii care trec prin ce voi fi trecut eu. pana atunci sunt intr-un labirint- posed toate hartile cu iesirile din acesta, dar singura harta pe care nu o posed este cea a creierului meu care lucreaza pe cai mai putin ortodoxe. cheia cred ca e pastrarea unei minti clare, adoptarea unor obiective concrete shi determinarea de a-ti face obiceiuri sanatoase, sprijinul neconditionat al celor dragi ajuta mult.Se poae insa imblanzi fiara/impulsurile primare compulsive cu teoriile medicinei moderne? Ramane de vazut...Doecamdata ma mentin la 53kg (1.70) 90-60-90, dar simt ca imi poate scapa printre degete oricand aceasta performanta, shi daca renunt la medicamentele periculoase o voi scapa cu siguranta--perspectiva care ma ingrozeste. trebuie sa aleg intre riscul de autocontrol platit cu efectele secundare posibil letale ale medicamentului riscant, shi tendintele compulsive care imi ucid viata sociala shi psihicul...
  12.06.2006 23:24 
repercusiuni extinse
cel mai groaznic aspect in ceea ce priveste bolile alimentare este faptul ca te izoleaza, devi o persoana antisociala, neinteresata decat de obsesia proprie pentru care sacrifici totul...eu am pierdut multe ocazii in viata din cauza asta...stresul devenit patologic m-a impins inspre obiceiuri bulimice care m-au izolat de oamenii care ma inconjurau...presiunea psihica a devenit insuportabila shi a trebuit sa renunt la viata mea din Statele Unite unde plecasem la universitate cu o bursa pt a veni acasa langa ai mei...shi dragostea lor a facut ca problemele mele sa se diminueaze ( fara a disparea insa) dar totushi starea mea nu mai e la fel de deznadajduita ca in trecut...Sunt multumita shi de viata mea de aici, din tara, anul acesta petrecut in Romania a fost cel mai bun an de pana acum (dar cine stie cum ar fi fost anii din strainatate fara PROBLEMA aceea)Imi este teama sa nu ratez alte ocazii pe viitor prin obsesii deprimante shi antisociale... care distorsioneaza atat corpul cat shi mintea. Creierul uman este capabil de atat de mult incat e chiar pacat sa-ti canalizezi gandurile, timpul shi energiile in scopuri care te distrug in loc sa te inalte...dar e greu de luptat...cu ceva care te domina, iti ia vointa, te acapareaza cu totul..e un labirint psihic autoschitat.
  12.06.2006 15:31 
intalnire
introducerea si prezentarea bolii nu are nici un rost, ..da, sunt bulimica. de 6ani aproape...am incercat cu pastile, cu psihologi...am ajuns la concluzia ca biserica si ambitia sunt singurele ajutoare. va las adresa mea de mail, mi-ar face mare placere sa discut cu cineva, sa ne intalnim , sa vorbim...si veti vedea ca totul se ve rezolva! astept mesajele voastre! multa sanatate si credinta
  17.05.2006 02:45 
Buna!Sunt din Russia,10 ani am locuit in Romania si po spune ca cam de 4 ani sunt si eu obsedata ca sunt grassa de fapt am 165cm,63kg,33ani.2 nii in urma,inaintea sa ma marit si sa devin casnica,lucram si am reusit sa am 54kg.Acum tot mai greu,mai mul la nivel psihologic.In privinta ta,daca ai 1.70 si 68kg ptr. 18 ani este cam mult pentru moda in Romania(!),dar afara in datele tale de massa corporala si inaltimea,are importanta si tipul constitutional.Daca n-ai picioarele grase si o burta,dar ai un piept frumos dezvoltat,atunci si cu 1.70:68,s-ar putea arati trasnet!Important este cum te simti tu in pielea ta,daca te iubesti asa cum esti,fara sa te contezi pe pareria altora?Eu de exemplu nu sunt multumita de mine deloc si cu obsessia mea si cu toate consecintele ei,am deja o depressia destul de grava.Iti doresc binele in tot ce voi face,dar te rog foarte mult,ai grija de tine.Esti tanara si pacat,daca nu te opresti la timp cum nu m-am oprit eu,pentru ca foarte greu sa vazi limita aia.Eu n-am vazut si am ramas cu obsessia mea si nu se stie cat timp mai voi ramane.As merge la un doctor,dar locuesc in Italia si ma simt cam jenant,ca atunci trebuie sa spun sotului..Ti-am scris,draga mea,pentru ca am vazut ca stai la rascrucea si te cam intereseaza mult parerea altora.De asta ti-am descris putin situatia mea,fiindca cam asa incepeam si eu.Nu regret nimic din experienta asta,numai ca acum imi este imposibil de greu.Toate cele bune,Naty
  15.05.2006 17:50 
vreau un sfat
eu am 18 ani si sunt obsedata de faptul ca sunt grasa.am1,70 si 68 de kg,.ce credeti?cat ar trebui sa mai slabesc?
  15.05.2006 13:55 
bulimia/anorexia
eu cred ca de aceste persoane depinde familia si trebuiesc ajutate mai ales psihic de catre ajutorol parintilor care joaca un rol foarte important in viata adultilor care trec prin acesta perioada.aceasta boala se manifesta, cred, din dorinta de a fi placuti de cei din jur mai ales ca la varsta adolescentei.
  13.05.2006 23:18 
o mana de ajutor
am aceiasi problema doar ca am reusit cat de cat sa o repar apare cand ma cert cu cineva drag mie atunci nu mai ma pot stapani. pana acum putin timp cand mi-a spus cineva ca nu am vointa lucru care ma determina sa-i demonstrez ca am. sper sa-mi dea Damnezeu puterea sa rezist mai mult decat data trecuta (1 an)
  13.05.2006 12:48 
am trecut peste anorexie
Aveam impresia ca sunt f grasa dar nu era delok asa..aratam bine ptr inaltimea mea: 1.61(50kg)...si am inceput sa slabesc pana am aj pe la 39.Aratam oribil..dar eo tot grasa ma vedeam..pana cand cu ajutorul familiei si al prietenilor am realizat ca tre sa fac ceva..si am inceput sa mananc..si la un moment dar credeam ca mananc atat de mult incat sunt bulimica..dar nu era asa caci eu nu incerkam sa scap de mancare..aku is multumita de cele 47 de kg pe care le am..dar ma confrunt cu alta problema..faptul ca unii prieteni rad de faptul ca m am ingrasat..ininte radeau ca s "schiloada"..aku nuj ce i nemultumeste daca eu ma simt bine in pielea mea..Ii multumesc lui Dumnezeu ca am trecut peste asta si nu doresc nimanui sa treaca prin ce am trecut eo...
  03.05.2006 22:22 
Ajutoor
Din nefericire acest...cosmar numit BULIMIE il traiesc si eu....si nu pot sa zic nimanui ptr ca ma judeca...Am incercat,dar singur e aproape imposibil sa reusesti sa scapi ..am 22 de ani si de 6 ani ma chinui in acest infern
  19.01.2006 17:49 
s-ar putea spune despre mine ca sunt undeva intre o anorexica si o persoana care vrea pur si simplu sa slabeasca.ma recunosc in afirmatia:"anorexicele se vad mult mai grase decat sunt in realitate si ca anorexicele vor sa faca cat mai mult sport, sa aiba cat mai multa activitate sportiva"dar totodata ma mai regasesc si undeva la bulimici caci am un sentiment de vinovatie atunci cand mananc, dar depinde de ce mananc.incerc totusi sa ma mai tratez de aceasta grija si sa incep sa mananc, caci toata lumea imi spune:vai ce slaba esti!am 1,72m si 51-52 kg.Si toata chestia asta cu renuntatul la mancare a inceput din cauza faptului ca sunt ingrozitor de sensibila cand e vorba despre aspectul meu fizic.de mentionat ar fi faptul ca nu mananc dulciuri, prajeli si paine, paste fainoase si nu am avut niciodata momente in care sa mananc ceva in cantitati mari.am totusi o intrebare:cate calorii pot sa consum pe zi?eu am 17 ani.si vroiam sa va rog daca ati putea sa imi trimiteti si mie o lista cu alimente si caloriile lor.multumesc
  19.01.2006 17:49 
trebuie multa vointa, dar si ajutor extern
la 15 ani am avut anorexie;aveam 35 kg la 1.60,dar am scapat cu ajutorul psihoterapiei si a homeopatiei.M-am ingrasat destul de mult(12kg) si sunt disperata...am incercat diete peste diete..dar nu ajung la nici un rezultat...in vara aceasta, am avut un inceput de bulimie...ce cosmar...nu stiu ce sa mai fac...
  19.01.2006 17:49 
sunt disperata-apropo lili sunt tot eu
as vrea sa comunic cu persoane care au scapat de bulimie[daca e posibl].pentru mine a ajuns sa fie un mod de viata.imi e foarte greu.am un sot, doi copii care nu stiu nimic de problemele mele.sanatatea mea e la pamant si nu stiu ce sa fac.vreau sfaturi de la voi.
  19.01.2006 17:49 
autodistrugere
Un om care vrea sa se pedepeseasca prin infometare are vreo legatura cu anorexia? Persoana respectiva este instabila din puncte de vedere emotional. Face psihoterapie psihanalitica de aproape un an cu o sedinta pe saptamana, dar totusi persoana respectiva inca are stari in care isi doreste sa se autopedepseasca. In orice fel, infometare, pastile, taiat vene. Cum pot eu sa o ajut? A fost la psihiatru de doua ori de fiecare data a ajuns ca pastilele care i le-a recomandat medicul sa fie luate dar nu conform tratamentului ci toate o data. Situatia dureaza cam de 2 ani si ceva si nu stim ce sa mai facem.
  19.01.2006 17:49 
sunt bulimica de 15 ani
E groaznic.Nu stiu cum si unde sa ma tratez.Deja dantura,parul si unghiile sunt terminate.As vrea sa ma opresc dar nu stiu cum.Sunt din C-ta.Daca stie cineva un medic care sa nu ma ia misto...
  19.01.2006 17:49 
nasol
am cunoscut si eu o anorexica si e chiar asa cum se descrie aici, din fericire (?) eu sunt o mancacioasa si nu am ajuns la faza de "dat afara" tot. nu de alta, dar ar fi pacat de mancarea aia, cum naiba sa o vomiti dupa ce ai mancat-o? e foarte nasol si am citit crezand ca oi fi si eu bulimica, nu mi-a fost foarte clar termenul asta, cum se defineste oare ceea ce am eu...? mananc mult cand sunt frustrata, dar NU vomit, Doamne fereste! imi place sa mananc desi stiu ca ma ingrasa si ca am deja cam mult kg... am 165 si vreo 73 de kile. dar am inceput sa fac miscare si deja dau jos. plus ca nu mai mananc gretzosenii seara, adica pulpe la cuptor si alte minunatii de-astea.
  19.01.2006 17:49 
Pt Gabriela: e f. grava situatia ta! Trebuie sa ceri ajutorul celor apropiati si apoi unul autorizat! Chiar daca nu ai spus la nimeni, cei apropiati probabil stiu deja, asa ca lasa prejudecatile la o parte si ajuta-te! sigur ai deja f. multe carente si daca nu indrepti rapid situatia vei trai toata viata cu ele si crede-ma... nu vei mai putea sa te bucuri de nimic!! curaj si succes!
  19.01.2006 17:49 
eu sunt bulimica
eu sufar de aceasta'boala;si nu reusesc sa scap,pursi simplu am ajuns sa vomit si o supa,dar ceea ce este si mai grav este ca dupa ce vomit ma simt mult mai bine.oare ce sa fac sa scap de aceasta boala?
  19.01.2006 17:49 
bulimia
bulimia este foarte greu de confruntat,este o boala cumplita.de care sufera multi oameni,in general femeile.Pt asta au nevoie d multa sustinere psihica pt a se evita lucrul acesta
  19.01.2006 17:49 
am fost bulemica
am fost bulemica dar am trecut singura peste aceaste perioada urata.acum mananc normal si nici nu ma mai gandesc ca am sa ma ingras.
 
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie