Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Frumusete & ingrijire
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Cum ne protejam pielea de efectele nocive ale soarelui?

Cum ne protejam pielea de efectele nocive ale soarelui?

E vara, e soare si vrei cu disperare sa te bronzezi? Studiile despre efectul nociv al razelor solare asupra pielii tale este singurul motiv care te opreste? Foloseste o crema de soare cu factor de protectie cat mai ridicat, dar nu exagera cu soarele!
Lotiunile de protectie solara pot intensifica bronzul obtinut si asigura pielii o culoare ciocolatiu-aurie. De obicei, aceste produse contin factori de protectie care actioneaza ca o bariera in calea razelor ultraviolete, dar si o hidratare intensa a pielii. Este necesar sa folosesti aceste creme de protectie solara indiferent de anotimp, adica pana si in zilele friguroase de iarna este indicat sa nu pleci din casa fara sa aplici o crema de protectie solara pe fata.

Lotiunile pentru bronzat cu factor ridicat de protectie impotriva razelor ultraviolete sunt extrem de importante daca vrei sa te asiguri ca structura pielii tale nu va fi distrusa in urma expunerii la soare. 90% dintre riduri sunt produse tocmai de aceste raze ultraviolete. Asadar, daca iti pasa de tenul tau, foloseste neaparat cremele de protectie solara si vei reusi sa previi in acest fel semnele unei imbatraniri premature. Factorul de protectie trebuie sa fie mai mare de 15.

Efectele nocive ale soarelui sunt cumulative si ireversibile. Daca iti doresti o protectie maxima si, implicit, o piele sanatoasa nu evita cremele pentru plaja!
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  19.01.2006 17:48 
[QUOTE=GreenEyes78]Pe terasa blocului de unde te pot vedea toti ceilalti din blocurile alaturate ce locuiesc la ultimele etaje? Cool![/QUOTE] si la strand sau la mare nu te vede nimeni?
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie