Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea pielii
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Ingrijirea pielii > Cum atenuam vergeturile?

Cum atenuam vergeturile?

Vergeturile pot aparea in majoritatea zonelor corpului, care au suferit o intindere brusca. Deoarece tratamentele efectuate nu ofera decat o ameliorare estetica, sa aflam cum se pot preveni si care ar fi principalele cauze ale aparitie acestora.
Vergeturile se prezinta sub forma unor cicatrici fine, care cu timpul se adancesc, au o culoare mai deschisa decat cea a pielii noastre si dobandesc forma unor valuri inegale. Ce se intampla de fapt? Prin intinderea pielii, fibrele conjunctive se rup si apar aceste linii pe tegument.

Mai intai aceste cicatrici fine sunt rozalii sau rosiatice si apoi se estompeaza, devenind argintii sau cu citeva tonuri mai deschise decit culoarea naturala a pielii.

 Vergeturile pot aparea in perioada adolescentei, cand de obicei corpul unei femei se rotunjeste, la orice persoana (indiferent de varsta) care sufera o pierdere / crestere brusca in greutate si la peste 50% dintre femeile gravide.

Printre cauzele aparitiei acestora, pe langa graviditate, se afla joaca de-a kilogramele, slabire / ingrasare brusca, tratamente hormonale sau chiar ereditatea. Si alimentatia are o influenta asupra aparitiei lor, in cazul exceselor sau restrictiilor alimentare.

De obicei, vergeturile apar pe sani, sale, abdomen, fese, pulpa superioara, genunchi si chiar spate! La femeile insarcinate, vergeturile sunt predominante pe abdomen si sani.

Pentru a fi prevenita aparitia lor, in timpul sarcinii, este recomandata folosirea frecventa a unei creme cu colagen sau a unui ulei hranitor de corp. In general, din ritualul de intretinere al fiecarei femei este bine sa faca parte tratamentele cu vitamina E si unt de cacao, care fac pielea mai fina si mai elastica.


Cum pot fi tratate vergeturile

Dupa aparitie, daca sunt tratate in primul stadiu cand sunt de culoare rosiatica, vergeturile dispar in proportie de pana la 90%. Exista cazuri in care anumite persoane, prin efectuarea unui tratament antivergeturi de 10-15 sedinte combinate cu impachetari pe baza de parafina au scapat in procent de peste 90% de vergeturi. Daca vergeturile au o vechime mai mare de 2 -3 ani, printr-un tratament intensiv se poate face o reducere a lor de aproximativ 40-50%.

Cremele si lotiunile antivergeturi dau rezultate bune, atata vreme cat fac parte din game profesionale, folosite de specialisti, si sunt incluse intr-un tratament mai amplu. De exemplu, un tratament profesional presupune efectuarea unui peeling corporal adanc pentru eliminarea unui strat de piele moarta si deschiderea porilor. Apoi se aplica prin miscari circulare o fiola de uleiuri esentiale pe toate zonele afectate de vergeturi si se realizeaza un masaj de 25 minute in scopul patrunderii tratamentului in zona dermului. La sfarsit se aplica o crema neutralizanta. Persoana care face tratamentul nu trebuie sa faca dus timp de 10 -12 ore pentru a lasa substantele sa actioneze.

Vergeturile pot fi atenuate prin peeling-uri corporale saptamanale, folosirea unor tratamente profesionale antivergeturi si, de asemenea, prin tratamente pe baza de vitamina E.

Articol realizat in colaborare cu Elisabeta Ratiu, Director Centrul de Slabire si Remodelare Corporala BettyBlue
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.02.2012 13:53 
renuee este solutia
am 21 de nai si am un bebe mic pe timpul sarcinii miau aparat si mie vergeturi nff multe si adanci dar daca folositi renue dimineata si seara cu masaj circular or sa va treaca intro saptamana mie mia trecut dar folositio regulat si nu trebuie sati cuperi 10 tuburi eu lam folosit o data in 3saptamani si am scapat incercati succes
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie