Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Dezvoltare personala
Home > Stil de viata > Psihologie > Dezvoltare personala > Culoarea preferata te "tradeaza"

Culoarea preferata te "tradeaza"

Chiar daca esti "un portocaliu vibrant" sau "un pasnic albastru", culoarea preferata reprezinta o modalitate de intelegere mai buna a sinelui. Descopera parerile expertilor despre laturile personalitatii dezvaluite de culoarea preferata.

Psihologie

Da dovada de un maxim de creativitate cu ajutorul metodei Six Thinking Hats
Top Sanatate iti recomanda
·Temerile si indoielile, o piedica in imaginarea unui viitor de succes
Pentru a realiza o schimbare stabila si pentru a obtine ceea ce vrem cu adevarat in viata este nevoie de o viziune sustinuta asupra viitorului.
Alb - Simbol al inocentei si al naivitatii, albul are conotatii puternice cu tineretea si puritatea. Daca esti mai in varsta, preferinta ta indica o dorinta a perfectiunii, dar si o anumita doza de resemnare privind idealurile imposibil de atins; poate fi vorba si de o incercare de retraire a tineretii pierdute. De asemenea, albul mai este asociat cu ideea de simplitate.


Rosu - Semn al puterii, al sanatatii si vitalitatii, culoarea rosie este purtata de persoanele expansive, agresive sau impulsive - ori de cele care doresc sa aiba asemenea caracteristici. In spatele firilor ambitioase, se pot ascunde persoane puternice care sunt capabile sa se descurce in orice situatie, dar care se grabesc sa eticheteze lumea din jur. De obicei "oamenii rosii" sunt optimisti, nu suporta monotonia, sunt nelinistiti si incapabili de introspectii. Acestora li se pare greu sa fie obiectivi, de multe ori ajungand sa invinovateasca alte persoane pentru propriile lor greseli. Persoanele tacute si linistite care opteaza pentru rosu fie au nevoie de caldura si puterea oferite de aceasta culoare, fie isi ascund adevaratele sentimente in spatele unei impresii de sobrietate. In general, rosul este ales de oamenii deschisi, dornici sa traiasca intens zi de zi.


Roz - Aceasta culoare imbratiseaza calitatile mai delicate ale rosului, sugerand iubirea si afectiunea, dar si lipsa pasiunii. Femeile care prefera rozul manifesta tendinte materne. In acelasi timp, ele tanjesc dupa afectiune si securitate. In societate sunt fermecatoare si gentile, lasand impresia unei sensibilitati aparte.


Portocaliu - Culoarea luxului si a placerilor, portocaliul atrage persoanele flamboaiante si petrecarete care adora sa aiba o intensa viata sociala. "Portocaliii" sunt inclinati sa dramatizeze mai mult decat este cazul, sa-si exacerbeze trairile, sa alunece cateodata in ridicol si superficialitate. Cu toate acestea sunt remarcati absolut peste tot pe unde isi fac aparitia, fiind firi populare. Portocaliul este culoarea tineretii, a puterii, a curajului, a curiozitatii si agitatiei.


Galben - Nuanta fericirii, a intelepciunii si imaginatiei, galbenul este ales de mintile aventuroase, care cauta in permanenta noutatea. Galbenul se potriveste naturilor solare si agere, cu inclinatii spre lumea afacerilor si cu un dezvoltat simt al umorului. "Galbenii" se remarca printr-o minte rationala ce nu duce niciodata lipsa de idei si inovatii. Cateodata, acestia au tendinta de a-si neglija responsabilitatile si de a se lasa condusi de sentimente.


Verde - Culoarea armoniei si a echilibrului, verdele reprezinta speranta, renasterea si linistea, fiind aleasa de persoanele sincere. Ele sunt deschise, comunicative, lipsite de prejudecati, dar, totusi, prefera sa nu-si deschida sufletul in fata oricui, tinand foarte mult la intimitate. Uneori, datorita modestiei si cantitatilor limitate de rabdare, acestea pot sa fie exploatate cu usurinta de persoane mai dure. In societate intotdeauna lasa intotdeauna o buna impresie, fiind civilizate si rafinate.


Albastru - Calm, milos, limpede, albastrul desemneaza culoarea introspectiei, a conservatorismului si a datoriei. Rabdatori, perseverenti, constiinciosi, sensibili si bine echilibrati, albastrilor le face placere sa fie admirati pentru caracterul si intelepciunea lor. Cateodata pot ajunge in extrema prin convingeri inflexibile si precautii prea numeroase.


Albastru-Verde - Vesele, echilibrate, atractive, persoanele ce opteaza pentru aceasta combinatie sunt sensibile, intelectuale, rafinate si stabile. Ele au un excelent bun-gust si se detaseaza din restul multimii prin farmec si intuitie. Partea negativa consta in faptul ca refuza ghidarea sau sprijinul din partea altora. Atentie la orgoliu!


Turcoaz - Complexe, originale, cu un dezvoltat simt al imaginatiei, persoanele turcoaz sunt placute de la prima vedere. In spatele unui aparent echilibru, se poate ascunde insa o stare de tensiune permanenta.


Violet - Aceasta culoare este de obicei purtata de persoanele visatoare, care refuza sa accepte ca viata are si o latura sordida. "Violetii" se imbraca intotdeauna impecabil, punand mare pret pe tinuta lor vestimentara. Stiu sa aprecieze lucrurile rafinate, le place sa se lupte pentru cauze nobile, dar fara se fie nevoie "sa-si murdareasca mainile".


Maro - Persoanele maro sunt rabdatoare, constiincioase si conservatoare. Chiar daca le lipseste uneori tactul, ele iubesc responsabilitatile, fiind de cele mai multe ori persoane de incredere. Daca alegi aceasta culoare supravegheaza-ti cu atentie inflexibilitatea si incapatanarea!


Negru - Demne si impunatoare fara a se da in spectacol, "persoanele-negre" vor sa lase o impresie misterioasa. Preferinta lor poate indica o refulare a dorintelor si a sentimentelor.    

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  14.03.2011 20:17 
foarte interesant ,,bun de citit despre culori ..
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie