Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Exercitii
Home > Afectiuni si boli > Ortopedie > Exercitii > Combate artrita prin jocul degetelor

Combate artrita prin jocul degetelor

Durerile de artrita nu trebuie sa te impiedice din a face majoritatea lucrurilor care-ti fac placere. Urmatoarea gama de exercitii iti poate usura disconfortul si durerile asociate artritei. Inainte de a incepe un program de exercitii trebuie sa stii unde sa te opresti pentru a nu depasi masura. Daca articulatiile sunt prea firave, vatamate sau sever inflamate evita exercitiile.

Atinge-ti varfurile degetelor
Intinde degetele si relaxeaza-le. Pune-ti degetul mare sa atinga palma in dreptul degetului mic. Daca articulatiile nu-ti permit acest lucru, incearca sa intinzi cat de mult poti. Revino cu degetul mare in pozitia de inceput. Atinge prin miscari usoare cu varful degetului mare varfurile celorlalte degete. Aplica exercitiile ambelor maini.
  1 2 3 4 5 6  
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.02.2012 08:09 
Degetul mare de la mana blocat
Buna ziua, Sunt 3 luni de acum de cand am degetul mare de la mana dreapta blocat. Mai precis, nu il mai pot indoi. Am cautat informatii pe internetul romanesc dar se pare ca nu a mai avut nime i problema aceasta pentru ca nu am gasit nicio informatie. Am gasit in schimb in Franta ca afectiunea se numeste "doigt a ressaut" si ca sursa poate fi miscari repetate precum cea pe care o facem cu mouse-ul. Am fost si am vazut si un medic... Tot in Franta si mi-a confirmat acest diagnostic. Acum, se pare ca exista 2 variante de a-l trata : infiltratii si operatie pentru deblocare. A mai avut cineva problema aceasta? Mentionez ca am 34 de ani si e cam devreme pentru a ma gandi la afectiuni mai importante.... Sau nu! Multumesc!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie