Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Exercitii
Home > Afectiuni si boli > Ortopedie > Exercitii > Combate artrita prin jocul degetelor

Combate artrita prin jocul degetelor

Durerile de artrita nu trebuie sa te impiedice din a face majoritatea lucrurilor care-ti fac placere. Urmatoarea gama de exercitii iti poate usura disconfortul si durerile asociate artritei. Inainte de a incepe un program de exercitii trebuie sa stii unde sa te opresti pentru a nu depasi masura. Daca articulatiile sunt prea firave, vatamate sau sever inflamate evita exercitiile.

Cand pot fi executate exercitiile?
Setul de exercitii poate fi executat zilnic, iar in anumite cazuri chiar de cateva ori pe zi. Alege momentul potrivit pentru a-ti incepe activitatea fizica. Poti aplica exercitiile in diferite circumstante: in timp ce te speli cu sapun pe maini sau in timp ce-ti faci baie. Caldura apei iti poate fi benefica, facilitandu-ti exercitiile pentru degete.
  1 2 3 4 5 6  
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.02.2012 08:09 
Degetul mare de la mana blocat
Buna ziua, Sunt 3 luni de acum de cand am degetul mare de la mana dreapta blocat. Mai precis, nu il mai pot indoi. Am cautat informatii pe internetul romanesc dar se pare ca nu a mai avut nime i problema aceasta pentru ca nu am gasit nicio informatie. Am gasit in schimb in Franta ca afectiunea se numeste "doigt a ressaut" si ca sursa poate fi miscari repetate precum cea pe care o facem cu mouse-ul. Am fost si am vazut si un medic... Tot in Franta si mi-a confirmat acest diagnostic. Acum, se pare ca exista 2 variante de a-l trata : infiltratii si operatie pentru deblocare. A mai avut cineva problema aceasta? Mentionez ca am 34 de ani si e cam devreme pentru a ma gandi la afectiuni mai importante.... Sau nu! Multumesc!
  09.01.2010 18:35 
imobilitatea degetelor
AM DEGETUL MIC DE LA MANA STINGA RUPT SI AM AUT MANA IN GHIPS!ACUM MIAM SCOS GHIPSUL DAR NU MAI POT MISCA DEGETELE!CE MA SFATUITI SA FAC?FAC EXERCITII DAR FARA MARE EFECT!VA MULTUMESC
  01.04.2008 09:52 
Chirurg glezna/picior
Va rog respectuos sa nu confundati artroza (degenerarea, imbatranirea) cu artrita (infectia, inflamatia acuta) articulatiilor. In limba romana artrita inseamna ceva grav, acut, care trebuie tratat fara intarziere. Numai in limbaj anglo-saxon arthritis=artroza. Cu multumiri, Dr. Marius Uscatu, medic ortoped supraspecializat in Chirugia gleznei si a piciorului.
  24.01.2008 17:24 
Ce crema
Din plante ai folosit, te rog?
  24.01.2008 17:21 
Articulatiile degetelor mainilor sunt inflamate
Si ma dor deja cand strang pumnul. Asta e de vreun an de zile. Am fost la reumatolog si mi-a dat artroflex compus, dar nu se vede efectul. Stie cineva alte solutii sau procedee naturiste. Este bine sa merg la balneolog pentru sedinte de fizioterapie?
  01.11.2007 11:26 
MA AJUTA
ASTA CHIAR DACA O FACI INTUITIV AJUT PENTRU ARTRITA DAR M AR BUCURA CEVA EFICACE PT ACEASTA SUPARARE CARE INTERVINE IN BLOCAREA DEGETELOR CU DUREREI
  09.09.2006 12:34 
sunt lucruri simple pe care nu le stiam . Este la indemana oricui sa faca astfel de exercitii. pentru aceasta ma bucur ca am descoperit aceste sfaturi. va multumesc !
  03.06.2006 20:02 
jocul degetelor
eu efectuez aceste exercitii de 6luni si pot sa spun ca am realizat foarte mari progrese mentionez ca folosesc o crema pe baza de plante inaite de a efectua aceste exercitii sper ca in viitorul apropiat datorita acestor exercitii sa imi recapat mobilitatea degetelor.recomand cu caldura aceste exercitii tuturor care au de suferit in urma uni fracturi mobilizari gresite.
  31.05.2006 12:58 
exelent
Am incercat exercitiile si ma simt mult mai bine.Durerile din degete aproape au isparut.Voi persevera.Am insa o alta problema .Ma dor degetele picioarelor.Se pot face excercitii si pentru acestea?Care ar fi?
  03.03.2006 21:23 
FELICITARI
sunt impresionata de atentia cuvenita acestei (maladii) tatal meu sufera mult si numai asa il pot ajuta
  19.01.2006 17:48 
Exercitiile prezentate sunt chair eficiente! :)
  19.01.2006 17:48 
Insasi spalatul pe maini,contribuie la mobilitatea mainilor.Deci...... Spalati-va cat mai des ....!!!!!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie