Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Chisturile la rinichi nu se trateaza

Chisturile la rinichi nu se trateaza

Luni, 15 August 2005
Cristina M., Cluj: Am mari dureri de stomac, iar rinichii mei sunt plini de chisturi. Cateodata am dureri de cap, ameteli, iar tensiunea este mare. Doctorul mi-a spus ca boala mea nu este tratabila si ca pot face numai transplant. Este adevarat? Ce alte solutii ar mai fi si cum este sa faci transplant de rinichi?
äDupa putinele informatii pe care mi le-ati dat, pot sa va spun ca rinichiul plin de chisturi inseamna boala polichistica renala si apare printr-un defect congenital. Practic, este o boala genetica, ce nu are vindecare, dar ajunge la insuficienta renala foarte tarziu. De obicei, se asociaza cu alte chisturi (la ficat, splina) si chiar cu anevrism cerebral. Evolutia bolii spre insuficienta renala e lenta si abia atunci are indicatie pentru transplant renal. Transplantul se poate face cu organe de la donator viu compatibil sau de la donator cadavru, cand exista indicatie de transplant. Trebuie sa mergeti intr-un centru de transplant renal abilitat din tara pentru a putea fi luata in evidenta si inscrisa pe lista de asteptare. Pentru mai multe detalii despre boala polichistica renala, adresati-va unui medic nefrolog din localitate.ö

Lenuta G., 30 de ani: Acum doi ani am avut o piatra de 2 mm la rinichi. Am eliminat-o, dar uneori mai am dureri. Familia nu are antecedente. Cat de mare e riscul sa fac din nou pietre la rinichi si ce sa fac sa previn?
äCauzele aparitiei litiazei renale sunt foarte complexe, tin de regimul de viata si de prezenta unor malformatii congenitale.
Odata aparut, un calcul renal poate reveni. Ar trebui sa stim de ce natura a fost si de aceea va indicam sa faceti din nou o ecografie renala, pentu a vedea daca aveti predispozitie la calculi, si un examen de urina pentru a urmari sedimentul urinar (prezenta de saruri). In functie de compozitie, puteti primi indicatii mai exacte asupra regimului alimentar. Consumul de lichide trebuie sa fie de 1,5-2 litri pe zi, regimul alimentar - echilibrat si ar fi benefica o cura balneara intr-una dintre statiunile Caciulata sau Olanesti. De asemenea, va poate fi de ajutor vitamina B 6, un comprimat pe zi, deoarece inhiba reaparitia altor calculi.ö

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  28.02.2011 14:31 
caut un tratament
Luiza vs.-46 ani,in urna uniu ex.ecografic am fost diag.cu chist cordical mijlociu 22/18mm la rinichiul drept iar la cel stang chist parapielic mijlociu de 16mm si calculi de 2-3mm la ambii rinichi ;va intreb e de speriat si de luat in calcul f serios ? si ce ar trebui sa fac ?multumesc.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie