Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Tratamente corporale
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Tratamente corporale > Cat de des ai carcei

Cat de des ai carcei

Apare in cele mai nepotrivite situatii: cand te grabesti sa ajungi la interviu sau vrei sa te ridici repede de pe scaun. Cand inoti in mare sau conduci masina, un carcel nevinovat devine foarte periculos.

 

Ce este carcelul?

 

Carcelul este de fapt o crampa musculara datorata scaderii calciului si magneziului din organism. Cel mai frecvent li se intampla femeilor active dar si persoanelor stresate.

 

 

Alunga durerea!

 

 Pe moment, tot ce poti face e sa masezi zona si sa incerci sa-ti misti piciorul sau mana respectiva daca durerea iti permite.

 

 

Scapa de carcei pentru totdeauna

 

      Ca sa nu mai apara pe viitor, cumpara-ti pastile de calciu si magneziu pentru a reface cantitatea pierduta din corp.

      Daca preferi tratamentele naturiste, sfarama 4 coji de ou si amesteca-le cu zeama a 2 lamai. Lasa-le la macerat timp de 3 zile. Adauga miere dupa gust. 2 linguri din amestec iti aduc necesarul de calciu zilnic.

      Daca iti apar carcei doar la picioare, schimba-ti incaltamintea cu una in care talpa piciorului nu aluneca in interiorul sandalei.

 

 

Un altfel de carcel

 

 Cand porti bocanci de ski care iti stranguleaza piciorul sau un elastic foarte strans la imbracaminte apare un carcel care nu trece repede. E foarte dureros si nu se datoreaza spasmelor musculare ci compresiei pe vasele de sange. De indata ce vei scapa din stransoare si circulatia sangelui se va relua, problema nu va mai exista.

 

 

Carcei la sani

 

 La miscari bruste ale bratelor pot aparea carcei in zona sanilor. Daca in plus te doare sanul, e timpul sa mergi la medic. Poate fi semnul unei boli care se dezvolta in zona respectiva. Un endocrinolog iti va spune mai multe.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  31.12.2011 23:07 
carcei-remedii
ancercati si cu prosoape anmuiate(si stoarse nu f tare dupa nmuiere)an apa n care a ti fiert doua maini bune de fan an doi litri d apa ce clocoteste ,pt 5 minute.lasati putin sa raceasca.anveliti fiecare laba a piciorului an cate un prosop cald,anmuiat an apa aia,peste prosoape o patura bineanfasata peste prosoape.stati astfel an pat sub plapuma 2 ore.dupa care an vana,dupa ce a ti dat jos prosoapele,turnati cate o galetuta de apa rece pe fiecare picior de la calcai pana la genunchi.de la degete pana peste genunchi.luati sosete de bumbac,nu lana sau supraelastic.cei cu bataturi vor fi uimiti sa vada ce usor se curata delicat pielea ngrosata cu o daltita pt pielita unghilor.la fel cei cu unghii ancarnate.sa va fie de folos.sanatate
  16.12.2011 10:44 
e greu
CAND TE-APUCA DUREREA MUSCULARA,E F GREU SA REZISTI...ASA E CALCIU SI MAGNEZIU IMBUNATATESTE CIRCULATIA SANGVINA,INSA MAI TB CONSUMATE SI ALTI NUTRIENTI.AVEM CARCEI DATORITA CIRCULATIEI PROASTE A SANGELUI.EU AM INCERCAT UN TRATAMENT PE BAZA DE TABLETE SI ASTEPT SA VAD REZULTATUL...
  11.12.2011 00:52 
carcei
sint semne ale batrineti trebuie sa acceptam asta e . [ ???] am 15 ani, serios /:) ? e semn de imbatrinire ?... daca va dati cu parerea macar spuneti ceva calumea nu orice porcarie .... nu e semn de imbatranire cel putin nu la toti. chiar inseamna lipsa de calciu ptc. eu am o mare lipsa de calciu si am carcei aproape in fiecare noapte incat de abia dorm...
  12.06.2011 22:12 
pe bune
dragilor, si eu patimeam de peste 5 ani de afectiunea asta. cunosc toate simptomele descrise de voi, inclusiv momentele maximale de durere (tipat in perna) si senzatia ca-ti umbla un serpisor (la propriu) prin muschi. da, si am avut galme in muschiul gambelor, apoi durerea care disparea abia dupa 48h, uneori 72 si nu puteam pune piciorul in pamant, iar despre atingerea gambei sau masarea locului nici nu se punea problema... pana intr-o zi cand m-am apucat de baut ceai de cretisoara pt o alta afectiune. trecuse o saptamana de la inceperea tratamentului cand am constatat ca perfida criza de carcei ma sarise saptamana respectiva. au mai trecut alte doua saptamani, apoi 3, apoi doua luni si nimic rau in muschii mei. apoi, intamplator am aflat ce efect miraculos il are cretisoara in afectiunile musculare din cele mai grave. a trecut un an de cand beau ceai zilnic, 1L/zi. de curand am fost plecata in concediu 3 sapt. si desigur nu am avut ceaiul cu mine. surpriza a fost ca intr-una din noptile vacantei m-a trezit o criza de ... carcei. e drept, mai slaba in intensitate decat cele din anii precedenti, dar a fost. asadar, cine poate consuma constant ceai de cretisoara este salvat. ps: ce ma necajeste este ca am ramas cu o slabiciune si o durere surda dar constanta in muschi, care nu trece cu oricat sport as face.
  16.01.2011 08:52 
circei
sint semne ale batrineti trebuie sa acceptam asta e
  21.09.2010 11:21 
unde e rezolvarea ???
Si eu am mari probleme cu carceii la gambe noaptea, numai noaptea si m-am apucat sa caut tratamente naturiste. Am gasit ceva interesant si cred ca o sa incerc, caci rau nu cred ca poate sa faca din moment ce sunt naturale. Cert este ca acesti carcei isi fac de cap atunci cand organismul duce lipsa de magneziu si calciu (desigur exista si alte cauze,dar asta cred ca este principala). Deci eu sincer va dau un sfat sa mergeti pe naturiste si va mai spun ca uleiul de levantica, maghiran,ghimbir pus cate 2 picaturi din fiecare in apa cala si facute comprese periodic chiar cred ca poate da rezultate. Sau picaturi de ulei de levantica in apa din cada.Levantica este recunoscuta pt detensionarea muschilor.Oricum link-ul pt tratamentul naturist http://www.terapii-naturiste.com/calivita/performanta-fizica/carcei-spasme-musculare.htm
  15.09.2010 00:50 
am solutia
ciaooo daca ave ti carcel la gamba picioarelor,intindeti va degetele de la picioare peste cap maximm cat pute ti si va lasa sper ca m am facut destul de inteleasaa.bafta
  12.09.2010 00:08 
carcei
cam putina informatie despre carcei.primesc calciu insa tot ma chinui cu carcelul.de obicei mi se intimpla la gamba de la piciorul drept.o durere de nedescris si asta e aproape in fiecare dimineata cind vreau sa imi intind picioarele.deseori e in timpul somnulul.deja ma tem sa ma intind.
  08.09.2010 11:25 
carcei
eu am in ficare seara carcei peste tot din cauza sportului ca fortez prea mult 2 sporturi fac mai ales la picioare cand dorm am dar mam obisnuiesc swa le ignor si trec treptat
  11.07.2010 15:14 
carcel la gamba
Mai e de jale cu astia, carceii, de ei vorbeam. Azi noapte m-am confruntat pt prima data, mi-a venit sa lesin de durere, imi piuiau urechile, nu mai puteam.M-am uns cu voltarene dar nu stiu cat efect are.In orice caz mi-a trecut de la sine fara sa fac ceva atunci pe moment.Am masat eu cat am putut in momentul respectiv,dar nah... Oricum ma puca panica numai cand ma gandesc,pt ca mi-e frica sa mai dorm acum.Cum am intins putin piciorul m-a apucat.Cert e ca locul inca ma doare si nu pot misca piciorul in voie, normal. Sunt niste plicuri la farmacie,special pt carcei,1,2 lei.Se iau 2 plicuri pe zi.Azi incerc si eu sa vad daca merge treaba cu aceste plicuri.
  14.06.2010 19:16 
Circei la picior
Eu am circei la picior foarte des datorita sarcinii. Cel mai repede trec daca pui apa rece si masezi zona respectiva.
  02.06.2010 02:24 
clar pula mea
pula mea cum scap dracu de astia ma dor de mor pula pula
  25.05.2010 14:55 
carcel la maxilar
buna ziua.am si eu o mare problema.mi se intampla inainte sa mi se puna carcel la maxilar adica sa nu mai pot deschide gura dar d 2 saptamani de cand am fost la dentist si am tinut gura mai mult timp deschisa mi s a pus iar dar nu m a mai lasat si ma doare f tare.nu mai pot casca gura.ma poate ajuta cineva?la ce medic ar trebui sa merg?
  23.04.2010 21:50 
carcel la gat
Aoleu fratilor si surorilor...mi sa pus un carcel acum juma de ora la gat.Am baut apa si dupa 1 min mi sa pus un carce;.Am partea dreapta a gatului incordata si pe moment am simtit ca nu pot inghiti nimic si nici sa respir.Dupa aceeea mi-a venit sa vars si mi-am revenit putin adica am aer si pot inghiti dar mai greu si tot mai greu casc si gura.E nasol de tot.Sper sa nu ma tina asa cateva zile.Ce imi propuneti sa fac?M-am frecat cu diclofenac gel dar tot simt gatul incordat.Ce as putea face sa imi treaca mai repede?
  17.04.2010 15:40 
Groaznic
Nu mai suport acesti carcei care mi se pun in talpa. Ieri am fost la bazin dupa statul a jumate de ora in apa, am avut un carcel foarte dureros in talpa la piciorul drept. Am intrebat pe antrenoru de la bazin ce sa fac ca sa imi treaca. Raspunsul: Urcate pe o bordura cu varfurile pe margine si intinde piciorul exercitiul gambelor, dupa care mi-a trecut.
  28.02.2010 12:46 
carcei
acesti carcei apar nu numai la gambe si in timpul somnului, ci si in timpul zilei la degetele de la picioare; este cumplit pentru ca atunci trebuie sa lasi totul, sa te ridici in picioare; sa sari, sa-ti lasi greutatea toata pe labele picioarelor, de multe ori nu trece nici asa; uitandu-ma la degete am impresia ca vor ramane strambe. este cumplit. invatati-ma ce sa mai fac. nu apar mereu, eu nu prea mananc carne; mananc multe legume si fructe, iaurt, sunt o persoana activa. dar "nerusinatii" de carcei apar cand ma asez. astept sa ma sfatuiti ce sa mai fac.
  20.02.2010 02:46 
Carcei
Iata cum am scapat de carcei sper sa le fie de ajutor cat mai multor oameni.In fiecare noapte ma sculau carceii, dak imi indindeam picioarele sau pur si simplu in somn.Tin sa mentionez ca si acum daca am picioarele umede si reci toata ziua sar putea sa mi se puna un carcel da doar intro seara si bye sau dak stau prea mult in apa lac,strand etc. baie sau dush pot sa fac si o ora deci feritiva de apa rece in primul rand.Acum leacul cautati crema de galbenele recomand din aia buna cu miros culoare compozitie da la mine a mers si cu una mai proasta calitativ,acum trebuie sa cautati dealungul imbinarii piciorului pe interior cu degetul niste galme jenante la atingere se afla in apropiere de organele genitale poate si mai sus apasati cu incredere chiar dak o sa va jeneze important e sa le gasiti le masati galmele aplicand presiune, putin 3-5 min in fiecare seara timp de o saptamana cu crema de galbenele si ar trebuii sa va treaca ,eu asa mam vindecat.numai bine,
  13.02.2010 12:00 
carcei la mushchii intercostali
DE FOARTE MULTE ORI STAU INTINS PE CANAPEA,UITANDU-MA LA UN FILM SHI DINTR-O DATA SUNT PRINS DE CARCEL. PRIMA DATA CAND MI S-A INTAMPLAT M-AM PANICAT AM CREZUT K E INIMA...,IN SFARSHIT,SHTIE CINEVA DE CE APAR SHI CUM SA SCAP???
  20.01.2010 21:13 
sotul meu sa trezit de dimineata cu un carcel la gamba piciorului foarte urat tot muschiul era incordat foarte tare si parca avea numai cocoloase de durere nu mai vorbes si toata ziua la durut piciorul, ce poate face pt a nu mai avea astfel de carcei? Multumesc
  19.11.2009 13:09 
crampe musculare
incercati sa va tineti piciorul cat mai mult la caldura (noaptea dormiti cu el invelit in ceva f. calduros) si masaj periodic. dak nu se rezolva va propun sa mergeti la doctor. mult succes. P.S: la mine a avut efect
  24.10.2009 08:12 
duerere
nu stiu ce sa fac, sunt disperat.Pentru prima oare in viata (am 40 de ani)ma chinui de o saptamana cu carcei la picorul drept fix la orele 1 dimineata(mai exact ca ceasul din Gara de Nord), odata la doua zile(mai ceva ca programarea la medic),,,are cineva o idee??? am luat calciu, magneziu, am mancat si banane, magneti...ce sa mai zic am incercat tot ce am gasit pe internet ca remediu
  24.09.2009 15:47 
Cat de des ai circei...
Pt mine problema circeiilor a devenit un calvar.Stau si ma uit la,laba piciorului cum incep degetele,sa joace,intindindu-se in toate partile.As dori sa aflu mai multe si despre alimentatia acestei boli,eu personal avind insuficenta renala,calculi renali,foarte mari.Este si o lipsa de potasiu?
  21.09.2009 11:27 
carcel in mieyul noptii
de fiecare data cand am carcel aceste apare doar cam pe la mieyul nopti cand dorm mai bine si interesant este ca tot pe piciorul stang la gamba se formeaza!si daca masey yona mai rau fac,asa ca il las sg sa si revina!
  19.08.2009 09:32 
carcei in timpul somnului
eu am carcei in timpul somnului la piciorul stang durerea nu tine mult dar este groaznica si incerc sa masez piciorul
  16.08.2009 09:20 
carcei
comprese cu otet,,si lasi piciorul relaxat,intins,,,in cateva minute trece...
  05.08.2009 22:14 
variante
carcei se mai pot pune si la maxlar in clipa cand cascam.. acest lucru se intampla daca incercma sa ascundem acest spasm muscular involuntar cu un efort muscular voluntar.. ca si cum ai vrea sa iti inchizi fortat gura in timp ce casti.. nu este dureros insa extrem de bizar muschiul maxilar blocandu-se total si oprind pentru cate zeci de secunde inchiderea guri.. cat priveste motivul.. este cauzat intradevar de o lipsa de ioni de calciu temporara la nivel local cauzat insa si de vascularizare defectuoasa.. de aceea sunt persoane la care li se pun carcei in mod exclusiv la un singru picior si intr-un singru loc..
  31.07.2009 21:42 
despre carcei
e posibil ca in timpul inotului din cauza temperaturii scazute al apei vasele de singe sa se contracte si sa nu aiba loc o oxigenare corespunzatoare a musculaturii picioarelor .un aport de calciu si magneziu poate va va ajuta
  27.05.2009 22:52 
salut
problema mea e in felul urmator....:am carcei,rar,recunosc,dar doar cand inot.e o mare problema.ii am doar la picioare...am facut 4 ani de atletism,si pe cuvant daca mi s-a intamplat vreodata...da la inot,e belea.nu st ce sa fac.acum 2 zile am fost la un gratar cu prietenii si am tras si o baie zdravana...si surpriza!!!de ce mi-era frica nu am scapat.carcel la piciorul stang...dupa 2 zile aproape,ma doare incontinuu picioru.merg schiopatand...ce sa fac...un mesaj va rog daca vreti sa ma ajutati .va multumesc.astept mesajele voastre...aici sau pe id meu...marinrada
  22.05.2009 16:28 
MORRRR
Vaai de capu meu...de fapy de gatu meu...crek mor Am fost la baie si ma prins un carcel la gat. Nu pot sa-l tin decat lasat pe stanga...Doamne sper sa nu ma tina vreo 3 zile asa k mor
  11.05.2009 10:15 
la gamba stanga
Am un carcel foarte dureros la gamba stanga de 3 zile, pot umbla dar ma deranjeaza foarte rau:( acum ca am citit articolul ma gandesc daca ar putea fi de la elasticul de la ciorapi caci tot timpul imi raman urme pe picior
  10.04.2009 12:21 
la gamba
mi s-a put in timp ce inotam un carcel si m-a tinut aprox. 3 zile durerea... am masat locul in care mi s-a pur carcelul destul de tare si nu a trecut decat dupa un somn bine meritat de 17 ore :)
  30.03.2009 14:14 
au.............
chiar acum am un carcel e tare nasol nu pot sa imi misc piciorou
  28.03.2009 19:55 
aoleuuu....
cateodata mi se intampla la piciorul drept cand inot, :-s
  16.11.2008 18:27 
Carcei
Am carcei noaptea cand dorm... si mor de durere... ce pot face??
  10.10.2008 08:27 
Simt ca mor de durere
Eu ma trezesc noaptea din somn de durere, nu pot sa misc picioarele si apoi ma doare si peste zi locul in care s-a format carcelul. Daca ma aplec sau fac miscari bruste se pun carcei la ceafa-umar si raman intepenita. E groaznic si nu stiu ce sa fac. Am avut acesti carcei cand eram insarcinata si i-am pus pe seama sarcinii... dar acum nu mai e cazul si au aparut din nou parca mai dureros.... ne spune cineva un remediu eficient?
  15.09.2008 03:54 
carcei in somn
Eu am carcei la gambe in somn, ma trezesc cu o senzatie de strangulare a gambei si imi ramane muschiul dureros contractat, nu suport durerea pt a-l misca ci ramane intr-o pozitie f incomoda,iar masajul inca nu m-a ajutat.Am mai avut dar rar, continui sa am de 5 nopti incoace si nu ma pot odihni;remedii?
  11.09.2007 16:41 
circei in piept
cind intind miinile mai rau mi se pun circel in zona pieptului cind respir nu am nimic numai cind intind miinile gresit. va multumesc asi dori un raspuns
  09.01.2007 10:38 
carcei
va rog ,un sfat, e vorba tot de carcei dar la gat ,dupa o aplecare mai brusca ,cum as putea rezolva e f neplacut sa ramai cu gatul teapan. multumesc
  17.09.2006 18:59 
circei
Se rezolva relativ simplu, prin magnetoterapie.Cu un magnet se face masaj circulr in zona dureroasa, in sens trigonometir ( invers acelor de ceasornic). Pentru cei care fac foarte des carcei este bine ca magnetul sa fie cat mai la indemana (eventual pe noptiera, sau chiar sub pat, la o distanta care sa nu depaseasca palma. Uneori e foarte greu sa te misti si poate nici nu e nimeni pe aproape sa te ajute.stiu din experienta proprie. Atentie doar sa nu fie in apropierea magnetului telefon mobil, sau cd-uri.Durerea cedeaza complet dupa cel mult un minut! multa sanatate si s-auzim de bine. nuspursisimplu
  15.09.2006 13:11 
carcei
eu am carcei in timp ce dorm este foarte neplacut,cum adorm iar fac.
  15.09.2006 12:21 
circei
eu am circei foarte des in zona ficatului.Ca sa i-mi revin trebuie sa ma intind pe spate si sa trag adinc aer in piept. Apar frecvent cind sunt foarte obosita sau stresata
  12.09.2006 20:00 
carcei pe zona spatelui
si eu am carcei la picioare de cand eram copil,dar cel mai grav este ca acum ii fac pe zona spatelui,cred ca totusi este de vina carenta din organism a calciului si magneziu.....
  11.09.2006 14:26 
am carcei de mica
Ma luau mai ales noaptea in somn ,imi era teama sa ma culc de groaza lor.Apoi am descoperit un articol intr-o revista,te pui la 1m de un zid cu mainile pe perete si impingi cat mai tare pana te lasa sau intinzi piciorul in calcai cat poti rabda ,la mine functioneaza.
  12.08.2006 17:24 
circel
De-a lungul sciaticului la piciorul drept am in fiecare dimineata in special iarna cateva minute de carcel ff dureros.Cum se poate scapa de el? F bune si interesante articolele Dvs.
  08.08.2006 11:05 
si eu am asemenea probleme
sa stiti ca si eu am asemenea probleme si chiar nu stiu cum sa scap de ele in special in zona picioarelor am asemenea carcee si chiar nu stiu cum sa scap de ele
  07.08.2006 15:20 
carcei
Dar,carceii din timpul somnului?
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie