Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Bolile copilariei

Bolile copilariei

Miercuri, 3 August 2005
Colicile abdominale pot fi provocate de stres

Condamnate de proaspetele mamici pentru nenumarate nopti nedormite, colicile abdominale sunt cauzate, in general, de gazele din intestinele sugarului. Colicile apar in special la nou-nascuti si la sugari mici, care n-au implinit inca 3 luni, cu stare generala buna. Se manifesta de obicei seara, insa nu este exclus sa se faca simtite si in cursul zilei. In general, dupa implinirea varstei de 4 luni, bebelusii nu mai au colici.
Semnele si simptomele colicilor sunt usor de recunoscut, spun specialistii. Copilul are crize de plans ascutit, patrunzator, care pot dura ceasuri intregi, este agitat, se contracta, isi freaca talpile si isi strange genunchii pe burtica (semn ca-l doare foarte tare), nu prezinta diaree, varsaturi sau febra.
Tratamentul corect consta in corectarea greselilor de alimentatie, evitarea starilor conflictuale in jurul copilului si a oricarui motiv de stres, comprese calde, cu sare, aplicate pe abdomen. De asemenea, pot fi de ajutor mangaierile repetate (care il calmeaza), leganatul sau plimbatul in brate. Daca micutul nu se linisteste, se pot folosi si ceaiuri sau medicamente contra colicilor.


Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie