Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Acupunctura creste potenta masculina

Acupunctura creste potenta masculina

Miercuri, 10 August 2005
Acupunctura poate fi o solutie de imbunatatire a calitatii spermei si decombatere a infertilitatii. In 40% dintre cuplurile care nu pot avea copii dupa primul an de viata sexuala, barbatii sunt de vina. Acupunctura poate mari numarul si mobilitatea spermatozoizilor in cazul barbatilor infertili. Eficienta acestei metode depinde insa de varsta barbatului, de cauzele infertilitatii si de starea de sanatatea a pacientului. "Infertilitatea masculina este un efect, nu o boala in sine. Ea poate fi consecinta unor boli de natura endocrina, a unori tulburari metabolice, dar si a suprasolicitarii nervoase, sedentarismului sau, pur si simplu, a purtarii unor haine neadecvate", arata dr. Alice Popescu, medic specialist medicina de familie, competenta in acupunctura si apifitoterapie, de la Centrul National de Acupunctura si Homeopatie. SEDINTE. In functie de gravitatea cauzei generatoare de infertilitate sunt recomandate mai multe sedinte de acupunctura, la interval de doua-trei zile. Medicul este cel care stabileste numarul sedintelor. Acupunctura inseamna tratament individualizat. "Exista tendinta de a purta pantaloni stramti, care cresc temperatura locala. In mod normal, temperatura in zona genitala trebuie sa fie mai scazuta cu 3-4 grade decat in restul corpului. Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale infertilitatii, alaturi de suprasolicitarea nervoasa", sustine dr. Alice Popescu. Pentru acest tip de probleme se actioneaza asupra meridianelor de acupunctura corespunzatoare sistemului nervos, vezicii urinare sau inimii. Aceste puncte sunt situate pe cap, pe spate, pe stern sau la incheietura mainii. Pacientii nu au voie sa sara peste mese, trebuie sa doarma opt ore pe zi, sa evite stresul si viata sexuala dezordonata. STUDIU. Cercetatorii francezi au studiat posibilitatea tratarii infertilitatii prin acupunctura. Ei au tinut sub observatie 40 de barbati suferind de diferite forme de infertilitate. Cercetatorii francezi au folosit acupunctura pentru imbunatatirea calitatii spermei, dar intentioneaza realizarea de noi experimente pentru formularea concluziilor finale.
STATISTICI
Infertilitatea este o problema de cuplu. Potrivit statisticilor, aproximativ 10%-15% dintre cuplurile aflate la varsta reproducerii sunt infertile (nu pot concepe dupa un an de incercari), iar 1%-2% sunt sterile (din motive fizice, conceptia este imposibila). In circa 40% dintre cuplurile infertile, barbatul este raspunzator, in alte alte 40% cauza apartine femeii. In restul de 20% de infertilitate vina apartine ambilor parteneri. Printre cauzele infertilitatii masculine se numara: bolile cronice (diabetul zaharat, tuberculoza), leziunile testiculare, bolile cu transmitere sexuala, drogurile, fumatul.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  27.01.2012 13:53 
Infertilitate masculina
Buna tuturor!Ma alatur celor care se confrunta cu aceasta problema.Sotul meu a fost diagnosticat cu azoospermie.A fost groaznic pentru noi,deoarece ne doream atat de mult un copil care sa dea sens vietii noastre,sa ne coloreze viata.Nu ne ramasese decat sa fim optimisti si sa gasim o rezolvare la problema noastra.La indrumarea unei prietene am incercat un tratament din ingrediente naturale.Pe atunci l-am cumparat din Italia,deoarece nu se gasea in Romania.Nu ne asteptam sa vedem rezultate,insa am ramas insarcinata,iar acum ne bucuram de bebelusul nostru cel voinic si sanatos.Daca aveti intrebari,va las id meu:iulia_305@yahoo.com
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie