Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Alimentatia si sanatatea
Home > Stil de viata > Nutritie > Alimentatia si sanatatea > 8 alimente energizante!

8 alimente energizante!

Te simti cam obosita si lipsita de energie in ultima vreme? Te gandesti ca este din cauza vremii atat de schimbatoare? Atunci noi iti venim in ajutor cu un truc interior! Incearca in aceasta perioada sa consumi in cantitati mai mari decat de obicei urmatoarele 10 alimente ENERGIZANTE:
1. CEREALE
Cerealele elibereaza zaharul intr-un ritm lent, asadar iti va conferi un nivel constant de energie. In acelasi timp, este o sursa bogata de vitamine B care ajuta la mai buna functionare a splinei, care este bateria ta de energie.

Recomandari: masa de dimineata sa contina cereale si un bol de lapte degresat.


2. OVAZ
Ovazul nu este doar plin de substante nutritive, datatoare de energie, dar in acelasi timp ajuta la mentinerea constanta a nivelului de glucoza din sange, ceea ce inseamna o buna concentrare si atentie.

Recomandari: dimineata ovaz fiert cu putina miere.


3. PATRUNJEL
Patrunjelul este o uzina de substante nutritive. Contine cantitati mari de vitamina B12, mai multa vitamina C decat citricele si aproape toate substantele nutritive pe care le cunoastem.

Recomandari: foloseste la toate mancarurile mai mult patrunjel decat de obicei!


4. LEGUME VERZI
Intregul complex de vitamine B, precum si magneziul si fierul pot fi gasite in legumele proaspete verzi precum: broccoli, sparanghelul si spanacul. Broccoli este si o excelenta sursa de coenzima Q10, o substanta nutritiva de o importanta cruciala in producerea de energie la nivel celular.

Recomandari: renunta la cartofii prajiti! Garnitura la masa de pranz sau la cina ar trebui sa fie alcatuita din legume verzi din belsug!


5. PIERSICI
Piersicile au un continut ridicat de apa si un efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcalinizarea sangelui si pot fi folosite pentru a regla functionarea intestinelor si a imbunatati compozitia sangelui. Piersicile sunt unele dintre cele mai energizante fructe, pentru ca sunt asimilate usor de organism, generand o revigorare instantanee.De asemenea, ajuta la eliminarea toxinelor din organism si sunt foarte bune in programele de slabire.

Recomandari: tine 2- 3 zile dieta cu piersici (1 kg/ zi)!


6. SEMINTE DE FLOAREA-SOARELUI
Semintele de floarea-soarelui sunt pline de magneziu, fier, cupru, complexul de vitamine B, acizi grasi esentiali, zinc si fier si reprezinta o excelenta sursa de proteine.

Recomandari: Seara la TV sau in weekend cand rasfoiesti cateva reviste incearca sa mananci 1-2 pumni de seminte de floarea soarelui.


7. STRUGURI
Se crede ca valoarea terapeutica a strugurilor se datoreaza continutului lor ridicat de magneziu. Acest element este implicat in primul stadiu al procesului de transformare a energiei din glucoza. De asemenea, acestia au un efect purgativ si detoxifiant.

Recomandari: Nu manca in exces struguri pentru ca risti sa te doara stomacul!


8. DOVLECEI
Dovleceii pun in miscare meridianele energetice, fortificand in special functia digestiva.

Recomandari: O mancare de dovlecei cu putin sare si multe alte legume este ideala pentru a dobandi energie si in acelasi timp pentru a-ti mentine silueta!
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  11.01.2011 17:08 
DA!!! AM VERIFICAT OVAZUL SI BROCOLI!
  05.01.2009 11:34 
Raspuns
Buna ziua, Daca veti citi cu atentie materialul puteti sa observati ca nu este vorba despre o cura de slabire, ci pur si simplu niste alimente sanatoase si care asigura un necesar de energie. Iar Topsanatate exista pentru persoanele care manifesta un interes mai ridicat pentru sanatatea lor. Nimeni nu este obligat sa citeasca un anumit material, decat daca este interesat de subiectul abordat. Multumim pentru aprecierile dumneavoastra.
  02.01.2009 15:15 
Super
De ce vei citi mai des, de aceea vei pricepe mai bine. Mulţumim tare mult pentru articole!
  02.01.2009 11:59 
Alimentatia si sanatatea
Formidabila chestie, domnule! Ca sa vezi o extraordinara cura de slabire cu numai 8 alimente, dar toate energizante. Cate tampenii poti citi, te si crucesti! De aceea mor de inanitie tinerele noastre amploaiate de prin banci si de pe la firme de renume. Muncesc si mananca...nimic dar cu multa energie. Dovlecei cu multe legume (care-or fi alea?)Si uite asa, lalala si blablabla, hai sa scriem ca sa ne aflam in treaba. Ca tot nu le citeste nimeni si tot "multi vad putin pricep", nu? Sunteti de coma! Adunati o vorba de ici, una de colo si pac, articolul! Lasati-va de meserie. Exista lucruri care se fac cu profesionalism. Netul nostru e infect. Nu afli nimic decat daca vrei sa iei barbatul uneia sau cum sa sucesti cu succes mintile unuia (mai ales daca are bani), cum si in ce pozitie sa stai ca sa-l zapacesti si tot felul de sfaturi pe toate Femina, Fluo, Eva si alte cluburi de genul asta. Tot felul de sfaturi de care nu ai absoluta de loc nevoie.
  02.01.2009 08:22 
8 alimente energizante
Nu exista vitamina B12 in vegetale! Indiferent ce sustin tot felul de neaveniti in tot felul de brosurele de popularizare a fitoterapiei. Daca s-a vrut sa se scrie ca patrunjelul contine vit. B1 si B2, da sunt de acord. Anemia nu poate fi tratata cu ajutorul plantelor. Chiar si fierul continut are o biodisponibilitate mai redusa fata de cel din ficat, de exemplu.
  17.12.2008 11:45 
Se mai si citeaza sursa
Interesante cele 8 alimente energizante recomandate, dar profesional este sa citezi sursa informatiilor, deoarece aceste randuri, sau ma rog unele dintre ele sunt preluate din cartea dr gillian mckeith "esti ceea ce mananci"... nu va insusiti ce nu-i al vostru... nu asta e jurnalism profesionist.
  03.03.2008 16:16 
re: ajutor
Tine Postul Pastelui (7 saptamani) si cateva abdomene pe zi cu masaj in zonele cu probleme si ai scapat de sunculite.
  16.01.2008 11:37 
Trebuie sa scap de burtica repedee
In cazanta de vara am alergat de 2 ori pe zi in fiere zi si tot nu am reusit sa scap de sunculite. Trebui neaparat sa gasesc ceva. Ajutoooor!
  04.10.2007 10:42 
Re: Vreau sa dau burtik jos
depinde ce faci la sala de Fitness ? daca mergi la aparate s-ar putea sa nu aiba prea mare efect la burtica. Cel mai bine este sa faci aerobic sau sa alergi de cel putin 2 ori pe saptamana si o sa apara si efectele. si nu uita sa bei cel putin 2 litrii de apa pe zi.
  28.06.2007 12:56 
Vreau sa dau burtik jos
Am mancat toate frucetele posibile si am renuntat la sucurile acidulate la chipsuri Etc..si nu se vede nimik la burtik ce sa fac si mai sunt si la sala de Fitness :(:(:(
  18.06.2007 09:23 
alimente energizante
foarte interesant si util. Multumesc. Astept multe astfel de sfaturi.
  24.05.2007 15:14 
sa va zic eu...
Merge...imi place ca e scurt clar si cuprinzatorsi astfel nu a "reusit" sa ma plictiseasca
  17.05.2007 10:38 
opt alimente energizante
Este foarte adevarat. Eu consum aceste alimente de foarte multi ani si ma simt excelent
  14.05.2007 17:25 
sanatate
este foarte indicat sa mananci aceste alimente nu numai in perioada de schimbare a vremii ci si in viata de zi cu zi,pentru ati mentine organismul sanatos si intr-o buna forma constanta.
  13.05.2007 19:27 
sfaturi bune
sunt retete foarte simple si sanatoase,insa trebuie sa le tin minte..si sa renunt la mancarurile cu carne in favoarea lor..
  12.05.2007 18:42 
alimente energizante...toxice
Dupa cum singuri spuneti prin toate revistele si pe toate posturile, tot ceea ce mancam este otravit, asa ca nu vad pentru ce am mai respecta aceste sfaturi, daca practic in aceasta tara nu mai exista hrana necompromisa. Mia deunazi citeam ca si carenea de pui e e, citez:'cel mai periculos aliment", si pestele, inafara celui crescut in salbaticie.. Ce ne ramane da facut. Un arc cu sageti si...la vanatore si pescuit!
  10.05.2007 14:00 
opt alimente energizante
Este foarte interesant,multumesc ptr. mesaj
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie