Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Nutritia si ochii
Home > Afectiuni si boli > Oftalmologie > Nutritia si ochii > 10 alimente pentru o vedere buna

10 alimente pentru o vedere buna

Ceea ce respiri, bei si mananci influenteaza modul de functionare al organismului. Apa ar trebui sa fie cel mai important element in orice dieta. Este indicat sa bei cel putin 6 pahare de apa pe zi, reducand consumul bauturilor bogate in zahar si al cafelelor. Din cauza degradarii solului contaminat de pesticide si variate ingrasaminte chimice, fii foarte atent privind alimentele pe care alegi sa le mananci.
Cele mai indicate alimente care te ajuta sa reduci riscul confruntarii cu afectiunile oculare sunt urmatoarele:

1. Pestele - este o sursa excelenta ce furnizeaza suport structural pentru membranele celulare. Este recomandat pentru tratarea degenerescentei maculare si pentru pastrarea sanatatii ochiului.

2. Spanacul, varza si salata - aceste plante sunt bogate in caroteni, in special in luteina. Luteina, un pigment galben, protejeaza macula de arsurile solare si de lumina fosforescenta.

3. Oul - este bogat in cisteina, sulf, lecitina, amino-acizi si luteina. Aceste componente previn formarea cataractei.

4. Usturoiul si ceapa - prezinta, de asemenea, un continut bogat de sulf, necesar producerii de glutemina, un important antioxidant atat pentru ochi, cat si pentru intregul organism.

5. Soia - scazuta in grasimi, bogata in proteine, soia este elemetul de baza ce nu lipseste din nici o dieta. Soia contine acizi grasi esentiali, vitamina E si agenti antiinflamatori.

6. Fructele si legumele - contin vitamina A, C, E si beta-caroten. Legumele de culoare galbena, precum morcovul, sunt foarte importante pentru vederea diurna.

7. Afinele si strugurii - aceste fructe ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne. O ceasca plina de afine, gem de coacaze sau un supliment nutritiv format din struguri si afine te ajuta sa-ti adaptezi vederea la intuneric in mai putin de 30 de minute.

8. Vinul - pe langa efectul cardioprotectiv, vinul contine nutrienti esentiali care protejeaza vederea. Bineinteles, nu mai trebuie adaugat faptul ca numai un consum moderat are urmari benefice pentru organism.

9. Alunele si stafidele - sunt unele dintre cele mai concentrate alimente in vitamine. Continutul ridicat de acizi grasi omega-3 contribuie la mentinerea colesterolului la un nivel scazut si stabilizeaza membranele celulare.

10. Uleiul de masline - acest tip de ulei monosaturat este o alternativa sanatoasa a untului si a margarinei.


Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  05.08.2011 00:49 
Salutare tuturor!
Intr-adevar o alimentatie sanatoasa ajuta la vedere dar nu e suficient. Ceea ce m-a facut sa scap de ochelari a fost o alimentatie sanatoasa impreuna cu niste seturi de exercitii oculare de care nici n-am auzit! Eu nici nu credeam ca iti poti vindeca vederea prin alimentatie sanatoasa si exercitii! Credeam ca cei care au probleme de vedere trebuie sa poarte ochelari sau lentile de contact si ca se vindeca definitiv prin operatii riscante si scumpe cu laser. Stiam si eu ce stiu ceilalti... medicii oftalmologi nu-ti vor spune niciodata de asa ceva fiindca ei sunt mana in mana cu firmele producatoare de ochelari si lentile de contact. E vorba de comert aici, de afaceri, de BANI! Eu va recomand la toti cu mare incredere http://vedereperfecta.com/
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie