Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Home > Articole
1 2 3
Cum prevenim avitaminozele?
Noiembrie 11, 2009
Vitaminele sunt extrem de importante pentru sanatatea noastra. Atunci cand lipsesc din alimentatie apar probleme grave de sanatate.

Suplimentele alimentare: recomandate varstnicilor
Septembrie 15, 2009
Majoritatea persoanelor nu au nevoie de suplimente alimentare, sustin specialistii britanici, vitaminele si mineralele provenite din dieta zilnica fiind suficiente. Exista insa si anumite categorii de persoane carora le sunt recomandate.

Cine are nevoie de suplimente alimentare?
Aprilie 15, 2009
Nivelul inadecvat de micronutrienti este o problema mai frecvent intalnita decat am putea crede. Chiar si in cazul unei alimentatii echilibrate, nu intotdeauna este furnizat un aport satisfacator de vitamine si minerale esentiale.

Multivitaminele: chiar ai nevoie de ele?
Martie 12, 2008
Obisnuiesti sa iei multivitamine din cand in cand? Sau optezi pentru o vitamina, un mineral sau o combinatie intre cateva dintre ele? Daca da, esti in rand cu milioane de oameni care tind sa apeleze la suplimentele vitaminice.

Vitaminele si mineralele: beneficii si riscuri
Octombrie 01, 2007
De cate ori ne simtim obositi si extenuati ne gandim ca ar fi bine sa luam niste vitamine si minerale de la farmacie. Dar oare chiar merita sa dam banii pe ele si ajuta in vreun fel organismul? Este suficient sa iei zilnic vitamine si minerale, sau sa incerci sa adaugi unele dintre ele si sa le...

Tu stii ce vitamine si minerale trebuie sa iei?
Septembrie 24, 2007
Esti confuza in privinta calciului? Te zapacesc toate vitaminele din complexul B? Ca sa-ti dai seama de ce vitamine si minerale ai nevoie pentru a pastra sanatatea organismului este o misiune destul de dificila. Invata mai multe despre acest subiect.

Rolul vitaminelor in melancolia vacantelor
August 26, 2005
Adesea iti este greu sa reintri in ritmul sustinut de lucru, intrerupt in perioada vacantei. Aura vacantelor se pierde de indata ce iti deschizi calculatorul si descoperi in casuta de "inbox" o gramada de mailuri ce asteapta raspuns cat mai grabnic. Nu este cazul sa te deprimi! Exista lucruri ce pot...

Borul
August 08, 2005
Acest mineral, care nu este foarte bine cunoscut, e asociat adesea cu formarea osaturii.

Calciul
August 08, 2005
Element indispensabil structurii si rezistentei osoase, calciul se gaseste aproape in totalitate (99%) in schelet. Restul serveste activitatii celulelor musculare, nervoase si cardiace.

Cobaltul
August 08, 2005
Localizat in centrul moleculelor de vitamina B12, cobaltul joaca un rol esential in fabricarea globulelor rosii. Este singura functie care ii este recunoscuta, dar este o functie cruciala. Ca si in cazul borului, nu se poate stabili o doza minima si maxima necesara, si nu a fost raportat niciodata...

1 2 3

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie