Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stomatologie
Home > Afectiuni si boli > Stomatologie > Herpesul iti face zile grele?

Herpesul iti face zile grele?

Cine n-ar dori sa se descopere un tratament pentru herpes, dar deocamdata, desi traim intr-o lume in care se construiesc rachete spatiale, herpesul inca ne da de furca. Odata contactat, virusul ramane in organism si apare cand ti-e lumea... cu imunitatea mai slaba, sub forma veziculelor dureroase si cu totul inestetice.

Stomatologie

Citeste in site despre cum sa previi degradarea dintilor
Top Sanatate iti recomanda
·Cum sa ai dinti perfecti ca ai starurilor
Cine nu viseaza sa aiba dintii perfecti, precum cei ai starurilor?

Herpes la ochi

Prima data dupa ce ne-am infectat, de obicei in copilarie, herpesul apare pe mucoasa gingiilor sau a faringelui. Recidivele au tendinta de a ocupa zonele cunoscute, din jurul gurii. In unele cazuri virusul poate ataca ochiul. Herpesul din aceasta zona e foarte dureros si afecteaza partial vazul.


Herpes oral sau genital?

Daca ai contactat virusul care iti da herpes in zona buzelor, nu vei face si herpes genital. Virusii care provoaca eruptii in cele doua zone sunt diferiti dar inruditi, din aceeasi familie numita Herpes Simplex.

Exista exceptii, o infectie cu virusul care da de obicei herpesul oral sa se manifeste in zona anala, dar se intalneste foarte rar.


Cum se ia

Virusul se transmite prin contact direct intre veziculele persoanei cu eruptie si pielea celuilalt, chiar daca nu are zgarieturi sau rani. Prin contact indirect, cum ar fi folosirea aceluiasi ruj, se transmite mai greu dar e posibil si de evitat.
Daca ai intrat in contat cu cineva infectat nu vei sti daca ai luat virusul decat dupa ce iti faci analize fiindca se poate manifesta oricand in timp.
90% din populatia adulta are anticorpi pentru acest virus, deci l-a contactat, dar el se poate mentine inactiv in organism toata viata.
Daca purtatorul nu face boala nu inseamna ca nu o poate transmite altcuiva.


Herpesul se ia prin sarut

Chiar daca nu provoaca eruptii, virusul exista in saliva si se poate transmite partenerului prin sarut. Ca sa se protejeze, el poate lua medicamente antivirale cum e Zovirax sau Valtrex dar acestea sunt o solutie pe termen scurt.


Ataca-l cu medicamente

Cand simti o mancarime sau arsura care anunta aparitia herpesului, cumpara-ti cat de repede Zovirax (sau un inlocuitor) de la farmacie si aplica-l pe zona respectiva. Ai sanse sa nu mai apara deloc sau cel putin veziculele sa ramana mici si sa dispara repede fara usturimi insuportabile.
Daca unguentul nu e suficient, exista si comprimate care se administreaza oral. Daca ai nevoie de un efect puternic, le poti folosi impreuna.
A aparut deja? Unguentul si medicamentele o sa scada agresivitatea virusului si durata bolii.
Orice ai face, nu-ti umezi buzele. E ca la intepaturile de tantari, cu cat cedezi senzatiei de mancarime si te scarpini, cu atat senzatia se va accentua.




Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.01.2012 15:29 
Tratament naturist herpes
Buna! Stiu cum este sa te confrunti cu acest virus si sa traiesti toata viata cu acesta. Am descoperit un tratament naturist care elimina simptomele acestui virus. De mai bine de jumatate de an nu mi-a mai recidivat. Va las adresa mea de e-mail daca doriti sa vorbim pe acest subiect. adrianaionescu10@yahoo.com
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie