Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stomatologie
Home > Afectiuni si boli > Stomatologie > Herpesul iti face zile grele?

Herpesul iti face zile grele?

Cine n-ar dori sa se descopere un tratament pentru herpes, dar deocamdata, desi traim intr-o lume in care se construiesc rachete spatiale, herpesul inca ne da de furca. Odata contactat, virusul ramane in organism si apare cand ti-e lumea... cu imunitatea mai slaba, sub forma veziculelor dureroase si cu totul inestetice.

Stomatologie

Citeste in site despre cum sa previi degradarea dintilor
Top Sanatate iti recomanda
·Cum sa ai dinti perfecti ca ai starurilor
Cine nu viseaza sa aiba dintii perfecti, precum cei ai starurilor?

Herpes la ochi

Prima data dupa ce ne-am infectat, de obicei in copilarie, herpesul apare pe mucoasa gingiilor sau a faringelui. Recidivele au tendinta de a ocupa zonele cunoscute, din jurul gurii. In unele cazuri virusul poate ataca ochiul. Herpesul din aceasta zona e foarte dureros si afecteaza partial vazul.


Herpes oral sau genital?

Daca ai contactat virusul care iti da herpes in zona buzelor, nu vei face si herpes genital. Virusii care provoaca eruptii in cele doua zone sunt diferiti dar inruditi, din aceeasi familie numita Herpes Simplex.

Exista exceptii, o infectie cu virusul care da de obicei herpesul oral sa se manifeste in zona anala, dar se intalneste foarte rar.


Cum se ia

Virusul se transmite prin contact direct intre veziculele persoanei cu eruptie si pielea celuilalt, chiar daca nu are zgarieturi sau rani. Prin contact indirect, cum ar fi folosirea aceluiasi ruj, se transmite mai greu dar e posibil si de evitat.
Daca ai intrat in contat cu cineva infectat nu vei sti daca ai luat virusul decat dupa ce iti faci analize fiindca se poate manifesta oricand in timp.
90% din populatia adulta are anticorpi pentru acest virus, deci l-a contactat, dar el se poate mentine inactiv in organism toata viata.
Daca purtatorul nu face boala nu inseamna ca nu o poate transmite altcuiva.


Herpesul se ia prin sarut

Chiar daca nu provoaca eruptii, virusul exista in saliva si se poate transmite partenerului prin sarut. Ca sa se protejeze, el poate lua medicamente antivirale cum e Zovirax sau Valtrex dar acestea sunt o solutie pe termen scurt.


Ataca-l cu medicamente

Cand simti o mancarime sau arsura care anunta aparitia herpesului, cumpara-ti cat de repede Zovirax (sau un inlocuitor) de la farmacie si aplica-l pe zona respectiva. Ai sanse sa nu mai apara deloc sau cel putin veziculele sa ramana mici si sa dispara repede fara usturimi insuportabile.
Daca unguentul nu e suficient, exista si comprimate care se administreaza oral. Daca ai nevoie de un efect puternic, le poti folosi impreuna.
A aparut deja? Unguentul si medicamentele o sa scada agresivitatea virusului si durata bolii.
Orice ai face, nu-ti umezi buzele. E ca la intepaturile de tantari, cu cat cedezi senzatiei de mancarime si te scarpini, cu atat senzatia se va accentua.




Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  10.01.2012 15:29 
Tratament naturist herpes
Buna! Stiu cum este sa te confrunti cu acest virus si sa traiesti toata viata cu acesta. Am descoperit un tratament naturist care elimina simptomele acestui virus. De mai bine de jumatate de an nu mi-a mai recidivat. Va las adresa mea de e-mail daca doriti sa vorbim pe acest subiect. adrianaionescu10@yahoo.com
  27.09.2011 22:23 
Herpes nenorocit
Am 12 ani.Si de cand eram mica stiu ca am avut herpes.Acum si ultima oara am dat cu pasta de dinti.Am incercat fel de fel de creme dar nu au avut efect.La pasta de dinti am vazut o eficienta mai ridicata decat la creme.Oricum as dorii sa aflu daca acele fiole cu echinaceea sunt eficiente.
  14.09.2011 10:38 
herpes nas
tratamentul cu echinaceea 1000mg este eficient.incercati si voi.
  06.09.2011 12:22 
Inca o metoda >:)
Salutareee :) intr-o zi veterinarul era prin curtea mea si a vazut ca am herpes, mi- zis sa i-au o lingura de lemn sa o tin deasupra focului pana devine fierbinte ,fierbine apoi sa o aplic peste herpes,da-ti si voi fuga la oglinda va puneti lingura infierbantata deasupra "musafirului nepoftit si nedorit" si tineti apsat in respetivul loc cat puteti rezista, lucrul acesta il faceti de 3 ori. la inceput e dureros:)da in maxim 3 zile dispare:) curajosii pot incerca .
  25.08.2011 12:10 
despre herpes
in fiecare luni am probleme cu herpesul cel mai bun e tableta valtrex la gel viru-merz zoviraxul e scump si slab
  19.08.2011 20:54 
Herpes la Ochi
in cat timp trrece herpesul la ochi:(? spunetimi repede va rog. rallulallu [id]
  19.08.2011 18:24 
herpes
mi a iesit un herpes mareee la buza inferioara...a inceput sa se desumfle,dar aproape de interior are contact cu saliva si s a facut carne vie si ma ustura de morrrr. CE SA FAC AJUTA TI MA.MULTUMESC.
  19.08.2011 11:14 
LEAC HERPES
Inca de la primele simtome dati cu aciclovir,si chiar daca apare in mod agresiv dati in continuare pt.ca ii reduce formarea totala...dupa o zi doua dupa ce s-a format crusta da-ti din plin cu propolis amestecat cu spirt si rivanol.Adio herpes in maxim 5 zile.Va spune un om devastat de acest virus nenorocit!!!
  15.08.2011 10:37 
herpes la buze
pai aveam intalnire duminica seara dar cand mam trezit dimineata aveam un herpes dezgustator asa ca am inceput sa ma dau cu ce aveam la indamana dar tot nu mia trecut asa ca miam aminat intalnirea
  23.07.2011 19:32 
despre herpes
herpesul asta ii de tot kktul...iti apare cand ti`e lumea mai draga....mie imi apare de vreo 2 ori pe an si dureaza cam 8-9 zile pana imi trece..de obicei ma dau cu Zovirax.....da degeaba...nu simt nici o inbunatatire...durere nu prea am...doar cand il sparg ma doare.....oricum...sunt disperat ...am sa mai incerc si alte metode poate da vreo` una rezultat si la mine
  29.06.2011 14:50 
herpes
Am un herpes de ieri...adica ieri era mai mic si am vazut pe internet ca trece cu OTET si m'am dat si mi sa umflat maii tare plus de asta ma ustura ingrozitor!!...nu stiu ce sa mai fac am fost la farmacie si mi'a dat Aciclovir crema..si plasturi care cica se pun doar noaptea...dar nuj oare ce sa fac sa treaca mai repde..pur si simplu nu il mai suport e prea dureros...:(!
  10.06.2011 10:23 
herpesul naibii`
deci..mie matusa mea mi`a zis ca ea knd era copil isi facea asa ca sa ii treaca herpesul si imediat in trecea:)..prima da a luat o farfurie si a puso cu fundul in sus... dupa a luat o carte mai veche cu paginile galbene si cu mult scris pe ea..a rupto in bucatele mici(doar partea cu scrisu pt ka inainte pe vremuri se folosea cerneala care era si un tratament pt herpes)si a pus bucatelele pe fundul farfuriei de sticla..si le`a dat foc..asteptati sa arda tot dupa arcuncati toate resturile si pe fundul farfuriei trebuie sa ramana un fel de crema galbena.. va dati repede la herpes..da foarte repede pt ka se usuca si nu mai aveti ce face..si daca va faceti de vro 2-3 ori pe zi..e deajuns..va usuca herpesul(face coaja)..si in 3 zile max cade singur..depinde de cat de mare este:)..sper ca v`am ajutat.
  05.05.2011 00:20 
herpes
cel mai bun remediu este ECHINACEA capsule ca e mai simplu de administrat.eu sunt infectata cu acest virus si fac cate o cura de echinacea si cam 1 an nu mi recidiveaza apoi reiau cura.inainte cam la 2 luni recidiva era ORIBIL
  22.03.2011 20:32 
plasturii sunt geniali
la mine au dat rezultate plasturii. sunt f f f buni.
  15.03.2011 16:22 
herpes
cea mai buna solutie este pasta de dinti.cand simti ca iti iese dai cu pasta de dinti.o lasi si nu va mai iesi herpes.la mine functioneaza doar la herpes.daca ies basicute in care ai impresia ca este apa ,nujj daca functioneaza
  06.03.2011 21:57 
herpes
Incercati cu lamaie - se tamponeaza locul afectat cu ofelie de lamaie
  22.02.2011 00:05 
nu va mai agitatzi aiurea
oameni buni ..chestia cu herpseul ..la fel cum a mi zis cineva inainte ..difera de la un om la alta ..fiecare organism reactzioneaza altfel..la medicamente ..cel mai bine e sa facetzi o lista cu toate leacurile care scriu aici ..le incerccatzi shi vedetzi cu ce merge shi pe viitor shtitzi ..eu de exemplu am dat o gramada de bani pe plasturi shi tot nu mi-a trecut ..a durat mai mult de o saptamana ..pana nu shi-a facut el treaba acolo ..a copt shi a facut coaja nu s-a lasat ..sunt ai dreaqului ..n-ai ce sa le faci ..shi sincer sa va spun sunt oameni care se conftunta cu probleme mai grave ..cum ar fi Sida sau cancerul ..asha ca vedetzi-va de treaba ..nu e sfarshitul lumii.
  23.01.2011 14:17 
Idiotilor .
NU VA MAI TOT SPARGETI VEZICULELE . Si va mai si plangeti ca vi se raspandeste pe toata gura . Nu stiu de unde ati auzit prostia asta, dar e cea mai mare idiotenie . Pe langa faptul ca doare . Cel mai bine este sa aplicati crema ( de preferat Zoviraxul, efectul Aciclovirului este intarziat din moment ce este un produs al romanilor ) . Incercati si voi sa va spalati inainte si dupa aplicarea ei . NU imprastiati crema pusa deasupra locului cu infectie pe TOATA buza ! Ca logic ca o sa va treziti maine cu cate 3 herpesuri ! Dupa prima zi in care ati aplicat crema constant ( de cate ori puteti pe zi ) incercati sa acoperiti zona . Astfel raspandirea este oprita + agravarea ei . Cum Dumnezeu sa pui pasta de dinti ?! Sau sa spargi veziculele pline de virus ! Ce oameni . !!
  23.01.2011 14:17 
Idiotilor .
NU VA MAI TOT SPARGETI VEZICULELE . Si va mai si plangeti ca vi se raspandeste pe toata gura . Nu stiu de unde ati auzit prostia asta, dar e cea mai mare idiotenie . Pe langa faptul ca doare . Cel mai bine este sa aplicati crema ( de preferat Zoviraxul, efectul Aciclovirului este intarziat din moment ce este un produs al romanilor ) . Incercati si voi sa va spalati inainte si dupa aplicarea ei . NU imprastiati crema pusa deasupra locului cu infectie pe TOATA buza ! Ca logic ca o sa va treziti maine cu cate 3 herpesuri ! Dupa prima zi in care ati aplicat crema constant ( de cate ori puteti pe zi ) incercati sa acoperiti zona . Astfel raspandirea este oprita + agravarea ei . Cum Dumnezeu sa pui pasta de dinti ?! Sau sa spargi veziculele pline de virus ! Ce oameni . !!
  27.12.2010 20:14 
herpes
imi apare in fiecare inceput de iarna la degetul mare la mana.Am fost la medic si mi-a zis ca e de la frig,stie cineva cu ce sa imi dau ca il am deja de 5 zile si e umflat?
  26.12.2010 14:55 
herpes:((
eu am herpes de ieri dimineata chiar in ziua de Craciun mi a aparut:(( nu trece fratilor asa repede cum spuneti voi m as bucura sa mi treaca in 2 zile nu vreau s ama apuce revelionul cu asta la gura:((( ajutati ma daca puteti va rog am folosit toate cremele posibile
  18.12.2010 11:20 
HERPES
asa imi apare si mie herpes eu nu mai stiu ce sa fac pentru ca mai e o zi si ma duc la scoala dar eu nu vreau pt ca am buza umflata ma ustura rou de tot va rog ajutatima sa scap de el VA DAU UN SFAT NU VA MAI LUATI DUPA TOT CE SCRIE PE INTERNET . CEA MAI BUNA SOLUTIE SA SCAPI DE HERPES 1 E SA ITI PUI GHEATA 2 PASTA DE DINTI 3 MIRE DE ALBINE 4 OTET
  28.11.2010 21:25 
Incearca Lizina
Se pare ca functioneaza, uite aici un link: http://ligiapop.com/2010/10/27/herpesul-iti-face-probleme/
  02.11.2010 16:37 
herpes:(
Si eu ma confrunt cu aceasta problema insuportabila,herpesul la buze,deja cand vine frigul imi apar,chiar nu stiu ce sa mai incerc,ma dau cu acyclovir inainte dar tot degeaba,e asa de puternic inkat nu face fata,dupa aceea sparg basicutele cu un ac si aplic ungunet cu galbenele,tot nu mi trece si dupa 4 zile asa aplic frunze de aloe vera.dar imi trece pana la urma intr-o saptamana si ceva.E prea mult,ma ia groaza kand ma gandesc ca ma duc la scoala asa,mi se rupe sufletul cand vad ca se uita toti la mine si ma intreaba ce ai? ai herpes? de parca nu eram deja indeajuns de penibila,ma fac sa ma simt si mai naspa.
  29.09.2010 10:28 
Zovirax
Zoviraxul este un medicament scump doar la noi in tara, in conditiile in care nivelul nostru de trai este minim. Eu am avut surpriza sa il cumpar din Grecia cu 2 euro, ca multe alte medicamente car au pret normal. Sunt multumita de el, tulpina mea de Herpes nu s-a vindecat cu pastile Aciclovir si m-am luptat 10 zile cu un herpes, luand Zovirax am scapat in 3-4 zile. O zi frumoasa!
  06.09.2010 23:57 
herpes
este prima oara knd imi apare un herpes sh nush ce sa ma fac...il am de ieri seara si nush ce sa fac sa mi treaca mai rpd mai ales ca se apropie si ziua mea si fix asta imi mai lipsea:un herpes..nu e f mare(momentan)dar orikm este nasol....maine o sa incerc plasturele...spr sa mearga si sa mi treaca pana sambata..max pana luni
  04.09.2010 18:26 
herpes
e goaznic sa itiiasa o frumuste de herpes cind trebuie samergi la vreo nunta cum este si cazul meu acum/???c sa fac vreo minune????
  26.08.2010 17:12 
vreau sa scap am nevoie de un sfat
am 12 ani si e a doua oara cand imi apare herpes prima data mi-a trecut in maxim 3 zile acum nu imi trece nu am habar ce s-a intamplat mi-au aparut doi unul pe buza superioara si altul pe cea inferioara ma jeneaza ff tare mi-am pus plasture anti-herpetic de 4 ori dar de geaba va rog ajutati-ma am nevoie de un sfat....:((((
  25.08.2010 14:16 
herpes
mi-a aparut acum 2 zile un herpes pe buza ... szuper !! fix cand mi-era mai draga lumea ...ideea e ca eu il potolesc cu pasta de dinti... si in 2-3zile imi trece :X
  24.08.2010 22:23 
herpesul
mi-a ieist acum 1 zi herpes pe buza si nu stiu cu ce sa ma dau...e naspa ustura rau
  23.08.2010 23:17 
:(
am fost racita si am avut 2 herpesuri (decurand.inca se mai vad urmele) si acum mi-au aparut 3 :O:O:O morrrrrrrrr . numai stiu ce sa fac
  19.08.2010 02:17 
hepis
herpisul poate aduce la cancer,,,
  29.07.2010 20:20 
hepes
am un herpes de 2 zile si nu stiu cum sa mai scap ca sa fie mai frumos azi mia mai iesit unu va rog ajutatima de sete nu mie sete beau apa non stop imunitataea mea zic ca e ok nu ma simt aiurea deloc chiar dimpotriva plina de viata,,.....va rog ajutatima
  27.07.2010 22:52 
Ce sa fac sa imi treaca mai repede??Herpesul a inceput sa se cicatrizeze,,dar nu stiu,oare as putea sa ma sarut cu prietenul meu daca nu mi+a trecut de tot?va rog ajutati+ma!!!
  28.06.2010 09:32 
Herpes:))
Sambata club , duminica fetele din club , luni , intalnirea cu fetele din club + herpes = dezastru. Orice ati pune pe herpes nu trece in 2-3 zile :-j So , asteptati :))
  10.06.2010 20:59 
herpes
mie cand imi iese imi iese atat pe buze cat si in jurul lor.se intinde aproape pe toata gura.Eu il tratez spargand basicutele cu o scobitoare de bambus si apoi dau cu spirt.aplic apoi aciclovir si trece mai repede.mie imi iese mereu.Dak stiti alte solutii va astept cu idei.
  30.05.2010 11:06 
herpes
Ma numesc Any si eu l-am vindecatcu oxicrid care contine oxitetraciclina, se gaseste la farmacia veterinara, se pune in mincare la pui, rana face coaje si nu mai supureaza, se pune de cite ori este nevoie, este un praf galben, si am sa va mai spun un secret, bitterul suedez este foarte bun atunci cind tusiti, doar puneti putin pe limba de cite ori este nevoie, o sa ma pomenitisi o sa imi multumiti la telefon 0352424935.
  12.03.2010 14:02 
herpes pe buze
Doamne fereshte ce zile fripte mia facut herpesul pe buze!nu mai stiu ce sa mai incerc pastilele functioneaza doar in timp de 2 luni nu mai mult shi apoi boala iar apare!unguentele nu sun de folos deloc!bunica mea spune sa ung herpesul cu suc de usturoi da ma intoarce de la el!! ajutor ma chinui de toata viatza!nushtiu ce sa mai fac! ((((((
  12.03.2010 14:01 
herpes pe buze
Doamne fereshte ce zile fripte mia facut herpesul pe buze!nu mai stiu ce sa mai incerc pastilele functioneaza doar in timp de 2 luni nu mai mult shi apoi boala iar apare!unguentele nu sun de folos deloc!bunica mea spune sa ung herpesul cu suc de usturoi da ma intoarce de la el!! ajutor ma chinui de toata viatza!nushtiu ce sa mai fac! ((((((
  23.02.2010 02:16 
am inceput de herpes la gura, ma mananca si e putin rosu. oare e o idee buna sa-l las peste noapte si maine dimineata sa-mi pun plasturi speciali pt herpes la gura sau sa folosesc ceva in seara asta? please, any help here
  15.02.2010 21:07 
nu mai suport
in momentul de fata am la gura herpes.nu stiu ce sa mai fac sa scap de el.cred ca il am de 5 zile si tot nu imi trece si pe de-a asupra ma si ustura de mor.ce sa fac?
  10.02.2010 11:26 
herpesul viral
incercati da va ungeti cu margarina sau unt de cateva ori pe zi, cand ai herpes. uleiurile ajuta la vindecare, o zic din proprie experienta.
  06.02.2010 14:20 
herpes
si mie imi tot apare si nu stiu ce sa fac sa scap e el...am luat medicamente pt stimularea imunitatii,,tratamente cu aciclovir unguent si pastile si tot degeaba....nu stiu cu ce sa mai ma dau sa scap de el....help..
  09.01.2010 18:05 
herpesul
ahhh!!! urasc herpesurile mi se fac tot mereu... e o senzatie urata dar asta nu conteaza atat de tare pt mn... mai rau este ka arata foarte urat :((
  26.12.2009 23:17 
nah iar herpes
am doua herpesuri,si deo saptamana ma tot dau cu unguiente...nu mi-a trecut iar acum se agraveaza..ce ar trebui sa fac?
  18.12.2009 10:20 
exista un vaccin?
Exista vreun vaccin? Am tot citit despre mai multe vaccinuri, Ridhilemid, Cantastim si celebrul Foscarnet, care se gaseste peste hotare si se zice ca este foarte toxic, dar nu imposibil. Cel mai accesibil ar fi fost Rodhilemidul, daca s ar fi mai gasit in farmacii, controla virusul pentru cativa ani buni, dar l au scos astia ca cica era prea ieftin...Are cineva infectat cu virus genital copii? ma terorizeaza ideea ca poate n am sa pot face copii...sanatosi...
  14.12.2009 06:13 
cu otet cel mai bine este tratat herpesul
  16.11.2009 11:47 
BUNA
buna,eu am herpes,dar inauntru-l gurii si este foarte dureros si enorm de mare,ma poate ajuta cineva in primul rand nici nu stiu sigur cum se numeste,sau ce este,multumesc
  08.11.2009 23:11 
Herpes...
Daoamne !! de cand mi-a aparut beau apa multa chiar de nu mie sete ....k sa nu ami apara din kauza setii:((:(((:((
  08.11.2009 23:09 
Herpes
Loaral draciii sa-l ia k ma mananca de nebunesc....vreau sa scap odata de el k mie aiurea sa ies aja pe strada.....se uita lumeaa k la felu 15...mai degraba ti se pare k ca se uita q sila...:| ...Kand ma machez al acopar q fond de ten..:| iar kand ajung akasa ma demachez si aplic crema ( Acyclovir) intra in piele kam greuu nsuh de ce:-?? da dupa ce intra aplic iar si iar ....asi face orice sacrificiuu numai sa scap odata de el:(( ...
  26.10.2009 13:57 
herpesul!!
eu nu am probleme cu durerea. ma doare ff putin si numai daca ating zona respectiva. ce ma deranjeaza pe mine este ca, in cazul meu, un herpes nu vine niciodata singur :)) de cele mai multe ori isi ia si fratiorul mai mic cu el. asa ca, fac ce fac , ma trezesc cu 2 bucati herpes la gura. Folosesc zovirax si sunt destul de multumita cu el pentru ca imi atenueaza toata simptomele. din pacate, indiferent ce tratament as folosi, de cand imi apare herpesul si pana cand imi trece dureaza cel putin o saptamana :(
  18.06.2009 17:12 
herpes genital
sotul meu are herpes genital.intro zi a incercat sa.si stoarca bubitele si cica i-ar fi sarit in ochi.acum e disperat ca nu ma mai inteleg cu el.ii e frica sa nu orbeasca sa nu-si piarda serviciul ca cica nu o sa mai vada.eu i-am zis sa stea linistit ca nu s-a intamplat nimic!s-a spalat repede cu apa la ochi sper sa nu fie nimic grav!!! astept un raspuns
  22.04.2009 15:14 
herpes
Herpesul se manifesta de la persoana la persoana. Cine spunea DACA HERPESUL E DEJA APARUT TE POTI DA CU TOATE ALIFIILE SI CREMELE DIN LUME; NU TRECE. TREBUIE SA INDURI CEL PUTIN 3 ZILE PANA URATA IRITATIE SE VA DIMINIUA. --> are dreptate,, herpesul este un virus care odata APARUT "pe buze" are o perioada de manifestare,de la persoana la persoana diferita, dupa care dispare singur Nu prea ai cei face . Cremele ... aplicate din prima --> au posibilitatea sa opresca virurusii care inca nu s-au manifestat, dar pentru bubita deja aparuta NU prea ai ce-i face. SI MAI CONTEAZA si motivul din care ti-a aparut herpes : sete, febra, stress ...
  12.04.2009 02:07 
Herpes la gura
Mah .. eu sincer ..am avut herpes la gura de 3 ori pana acum.. am incercat creme si alte unguente .. a 4a oara am tamponat cu vata cu palinca de 50 de grade.. in 2 zile mia trecut..daca va ganditi sa incercati.. aeti grija ca ustura
  21.03.2009 19:45 
herpes
cum naiba se skapa de el!!!!!???????? va rog
  14.03.2009 14:49 
herpesul
urasc herpesul si nu stiu ce sa mai fac sa scap de el,ajutati-ma,please
  20.02.2009 10:05 
Herpes
am si eu o antrebare la u mane... eu stiam ca amino acizii sunt pentru culturisti... aa si ca sunt pentru slabit.. a si mai e un tip de unflat... poat 1 dintre aceste persoane.. care foolosesc sa slabesca sau sa se angrase... :)
  02.02.2009 15:23 
SOS herpes
oofff..mi`a aparut herpesul exact intr`o dimineatza cand trebuia sa fiu de servici pe sc...noroc k era iarna. Am purtat fular...dar acum sunt in vacantza si maine trebuie sa merg cu sora mea la sv..nah ka fetele...am folosit cloviral, dar tot nu mi`a trecut...thoamne herpesul astha....dar faza e ca mi`au ieshit 2 ca de obicei...ooff..m`am saturat....
  29.12.2008 10:45 
Herpes
Nu stiu. Ma streseaza rau de tot acest virus pentru ca nu scap in nicio iarna de el si iese si o data la 2 luni. Nu stiu ce sa mai fac. Imi mai apare si cand imi e lumea mai draga.
  18.12.2008 13:20 
Herpes la gura
DACA HERPESUL E DEJA APARUT TE POTI DA CU TOATE ALIFIILE SI CREMELE DIN LUME; NU TRECE. TREBUIE SA INDURI CEL PUTIN 3 ZILE PANA URATA IRITATIE SE VA DIMINIUA.
  14.12.2008 09:24 
Zoviraxul e foarte bun daca il aplici inainte sa iasa, dar plasturii antiherpetici sunt cei mai buni (aplicati dupa ce a iesit). Practic daca ai plasture pe herpes nu se mai vede asa urat si isi face treaba destul de repede... mie in 2-3 de purtat plasturi imi trece.
  03.07.2008 14:09 
Herpesul e nasol:((:((:((
Sa va zic chestia cu herpesul; eu nu simt nimic inainte, de exemplu intr-o seara am stat la claculator pana pe la 2-3 si nu am simtit nimic... a doua zi am avut bezele de 1 m... ma dispera... fac orice sa dispara... mama zice ca e din cauza setii. Ajutorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
  02.05.2008 23:43 
Si eu sufar de herpes genital, dar il tin in frau cu aciclovir crema si pastile, iar mai nou am descoperit plantintim crema si solutie, cicatrizeaza ranile; oricum ma gandesc sa merg sa-mi fac vestitul vaccin, poate scap de tot:) ps. poti sa il iei de la ginecolog, eu acolo m-am pricopsit cu boala asta. Ce sterile sunt ustensilele medicale din spitalele romanesti...
  24.12.2007 13:11 
Herpes
As dori si eu sa stiu daca am facut herpes la gura, e prima oara cand am asa ceva, se poate transmite prin contact sexual?
  18.09.2007 13:37 
si oral si genital???
pot lua herpes genital de la prietenul meu dak eu am mostenit ereditar herpesul oral?
  17.09.2007 14:16 
eu ma tratez cu aciclovir, medicamente si unguent, si mai nou au aparut si ceva plasturi pentru herpes, toate la un pret acceptabil
  17.09.2007 01:47 
Zoviraxul este foarte scump, si culmea, fara rezultat la multe persoane. Imi aduc aminte ca am dat prin 2004 pe un tub micut 600 mii lei, fiindca la nunta mea cel putin 20 persoane au facut herpes simplex la buze de stress. La nici una din persoane nu a functionat, chiar daca ne-am dat toti pentru o perioda de 3 zile. Zovirax = bani pierduti.
  21.04.2007 20:12 
Transmiterea
Daca o pers cu herpes oral saruta o alta persona nu pe gura se poate transmite virusul?
  23.10.2006 12:30 
herpes oral vs genital
pai nici nu stiu ce sa zic. daca ai herpes oral nu mai contactezi herpes genital?? cine spune? sa vina si pe la mine! am si una si alta, si atunci cum este posibil?? as putea sa scap de cel genital prin infectarea in prealabil cu cel oral??
  28.08.2006 11:25 
despre herpesul buzelor
herpesul este un virusul aproape cel mai insuportabil....acuma depinde si cat de mult... sau cum se manifesta...tot ce este bine este faptul ca unguentele cum ar fi zovirax(sau un alt inlocuitor) isi fac efectul...am probleme de ani dee zile cu asa ceva si in sfarsit nu mai simt durerea...
  28.08.2006 00:40 
Despre herpesul buzelor
Am ascultat la radio si spun si celor care vor sa incerce ( eu am facut-o), ca acest herpes chiar daca reapare, in momentul in care incepe eruptia , se poate tampona cu AMONIAC alimentar de cateva ori si in cel mult 2... zile, dispare.
  22.08.2006 20:03 
despre herpes
Intradevar este suparator, incercati cu unguent Euvirox, nu este prea scump, insa e eficient.
  21.08.2006 04:23 
Zovirax este foarte scump si nu tot timpul isi face efectul, mai bine zis niciodata. Cel mai bun este Lysine daca locuiesti in USA sau un amino-acid normal in Romania. Cere la farmacie comprimate de amino-acid si sigur se va stii despre ce vorbesti. Se recomanda sa se ia o pastila sau doua imediat cum simti ca urmeaza sa-ti iasa "superbul" herpes oral, si in cateva ore vei si uita ca erai in pericol. Daca vrei sa fii sigur, poti lua cate o pastila timp de 2 zile si vei scapa sigur. Amino-acidul nu este un chimical nociv organismului, din contra corpul are nevoie de el si de aceea este si considerat supliment nutritiv.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie