Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > "Cauze si tratament pentru eriterm polimorf" (Stefan Clonda)

"Cauze si tratament pentru eriterm polimorf" (Stefan Clonda)

Cel mai important lucru in eritemul polimorf este stabilirea cauzei. Odata gasita si indepartata, eruptiile se opresc. Poate fi un medicament, o infectie sau o boala de colagen. Discutati cu dermatologul din centrul cel mai apropiat. Pana atunci puteti lua antihistaminice AERIUS dimineata si CLORFENIRAMIN seara, timp de 14 zile.

Cu consideratie, profesor doctor Anca Zbranca
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  06.10.2011 12:33 
Eu am avut eritem polimorf mai bine de 7 ani credeam ca o sa mor cu el pe mine si ca nu o sa mai scap de el dar am nimerit o doamna doctora in varsta ,din Ploiesti,pe Praga FOARTE,FOARTE devotata profesiei ei si ma vindecat
  02.09.2011 13:16 
ajutor
nu iti fa griji, fiecare alergie este unica, crede-ma totul se trateaza de la creier, am avut alergie mai bine de 8 ani si acum o am insa sub o forma pe care o pot mentine sub control doar cu medicamentul creier. Incearca sa mananci cat se poate de natural sau sa ii dai copilului exact tot ce este mai natural. Mai ales ananas crud si cat mai proaspat de 3 ori pe zi timp de 6 luni. Este cel mai bun remediu posibil. Toate alergiile apar in urma lipsei unei enzime din sange pe care probabil doctorii vrand sa faca bine intr-o parte au dat antibiotice si ti-au eliminat din corp ce era bun in alta parte. Probabil copilul a fost racit inainte si a primit un tratement de antibiotice. Pe viitor pana cand copilul nu face febra nu ii da antibiotice evita si recomanda tuturor acest lucru. Cat mai natural posibil.Prednison am luat si eu si este frectie la picior de lemn, trece o perioada si apare dupa o alta. sanate
  05.06.2011 18:34 
ajutor
Sa ma ajute si pe mine cineva:nepotica mea de 2 ani si 7 luni este alergica din nastere in urna cu 7 zile a facut alergie in urma unei jumatati de alune a stat 12 ore in mizeria de spital budimex i sa administrat cortizon in doza de 75mg si dupa 12 0re 50mg la exernare prednison e f agitata sau plangacioasa transpira rau sii curge nasul cei de facut?ajutatima da timi un sfat multumesc
  27.02.2011 15:59 
eritem polimorf
As vrea sa stiu daca la atingere eritemul polimorf este fierbinte(daca da senzatia de febra?
  27.02.2011 15:55 
eritem polimorf
fetita mea are 4 ani si 4 luni si a facut o reactie alergica la Amoksiklav si Panadol baby.Mai precis cred ca este alergica la excipientii din aceste medicamente ,ambela fiind cu gust de capsuni.Membrele si piciorele erau cu pete rosii care la atingere erau foarte fierbinti.Am crezut ca are febra dar de fapt ardea din cauza eritemului polimorf.I s-a prescris de medic biseptol,prednison,calciu gluconic ,osteocare si zyrtec(sau claritine sau aerius)si nidoflor unguent.ROseata a dsparut la prima aplicare a cremei doar pe fata mai este rosie.
  13.01.2011 21:48 
intrebare
Am si eu o intrebare... eritemul polimorf este contagios?(aparut pe penis)
  24.12.2010 20:16 
florin
am 14 ani?- fost diagnosticat cu eritem polimorf si am stat internat 8 zile dupa 7zile acasa mi-au aparut sub alta forma bubite mici rosiatice cu punguta de apa in varf lasati mesaj daca aveti vreo ideee naturista sa nu mai imi apara vreo data
  10.11.2010 15:02 
comunicare
vreau sa discut cu costelus...
  27.09.2010 21:07 
se poate trata eritem polimorf?
amaceasta boala de vreo 6 ani,am fost odata internata. Am urmat tratament cu aciclovir de 400, 2 pastile pe zi, aerius-dimineata si isoprinosina 6 pasile pe zi. Dar nu am scapat,imi apar in mod special in lunile aug.sept.si martie,aprilie.Acum mi-au aparut siin aug.si sept.M-arinteresa daca exista un tratament naturist. Va multumesc!
  07.09.2010 21:24 
cred ca am eritem polimorf
buna mie imi ies ulceratii bucale(afte) in gura dar imi ies in toata gura si imi mai ies niste bube pe maine in special la incheieturi. Au inceput sa iasa de 6 ani si imi ies cam la o luna. Prima oara am fost diagnosticat cu eritem polimorf am fost tratat cu prednison si au disparut dar dupa o luna a reaparut si am fost la colentina in bucuresti si mia zis k ma suspecteaza de boala behcet.Am fost tratat cu dapsone dar degeaba. La mine cica virusul herpetic ar fi declansat boala si acum ma tratez cu valtrex dar in timpul tratamentului mia aparut un puseu foarte grav si acum ma tratez cu medrol.Am observat k hidrocortizonul imi face sa dispara ptr moment bubele dar nu tratazea cauza.Doamna dr sincer nu mai stiu ce sa fac.Un sfat va rog
  05.09.2010 20:23 
eritem polimorf
am eritem polimorf de 20 ani. apare la intervale neregulate.acum o saptamana , dupa o masa cu peste sarat, a izbucnit in cavitatea bucala si a durat o saptamana. cred ca la fiecare are o alta cauza. la mine se pare , la exces de sare.
  16.06.2010 10:23 
cauza
In urma cu 6 ani mi s-a pus diagnosticul de eritem polimorf,am facut analize pentru a determina cauza,dar analizele facute a fost bune.Amurmat un tratament timp de 4 ani dupa care la unul din medicamente am facut soc anafilactic.Asociez aparitia lor cu venirea caldurii.Imi apar doar pe degete edeme inflamatorii care sunt foarte sensibile,pruriginoase si de culoare rosiatica.Doresc un sfat ,unde as putea sa ma adresez ?
  04.05.2010 20:48 
eritem polimorf
buna seara. in anul 1985 au aparut primele semne de boala.la inceput s-a pus diagnosticul de vasculita alergica si am urmat tratament specific acesteia cu pastile si unguent-uri asociat cu regim alimentar.am fost internat in multe sectii de dermatologie a mai multor spitale printre care Fundeni, IOMC, CFR 2, Colentina, grigore Alexandrescu,Spitalul Militar Central.am urmat tratament cu prednison un timp mai indelungat si au inceput sa apara reactiile adverse dupa cativa ani;caderea parului, albirea parului, a mustatei si a barbii.de 25 de ani am aceasta boala si nici pana azi nu stiu ce a provocat-o.am facut multe teste si multe analize am chiar si o biopsie facuta.degeaba, nimeni nu a stiut sa-mi spuna ce o declanseaza. la inceput medicii au spus ca este de la alimentatie, apoi in functie de anotimp, de la tratamente medicamentoase, degeaba, am facut teste peste teste si nimic.toate testele si analizele erau in limite normale;vorba ceea<< un bolnav sanatos>>.incet incet am inceput singur sa-mi dau seama cam ce ar putea sa declanseze boala, O RACEALA.care poate aparea oricand in orice moment si in orice anotimp.la Spitalul Colentina in 1998 mi s-a pus urmatorul diagnostic ERITEM POLIMORF CRONIC RECIDIVAT PAPULO-MUCOS.am avut perioade cand in trei luni am avut doua eruptii dar si perioade cand in trei ani nu am avut niciuna.acum ma ferest de raceala la cap sau la aparatul respirator.iau ca tratament aspirina, paracetamol si eritromicina.in maxim doua saptamani scap de ele.era sa uit; mancarimea provocata o calmez cu pudra mentolata sau alcool mentolat.tratament pentru aceasta boala nu cred sa existe;cu cine am vorbit si am discutat problema mi-a spus ca atata timp cat nu stim ce declanseaza eruptia nu stim unde si cu ce sa intervenim.asa ca m-am obisnuit in timp cu boala si nu mai am nici un fel de problema cand ies in oras sau merg la serviciu, doar ca port camasa cu maneca lunga ca sa nu se inflameze de la soare.vara daca stau mai mult timp cu ele descoperite capata o culoare mai rosiatica si se inflameaza.va urez multa sanatate si nu disperati;cautati singuri cauzele si remediul.numai bine
  31.10.2009 12:43 
eu am aceasta afectiune de cand eram copil iar acum am 24 ani si in fiecare an merg la medic imi da tratament dar nu imi spune cauza reaparitiei eritemului.ca parere aveti dvs.
  07.09.2009 04:20 
eritem polimorf
cum pot fi calmate reactiile ertemului polimorf?
  03.06.2009 17:19 
ce se poate face
mama are eritem polimorf de mai bine de 4 ani.a fost internata de 2 ori la spitale diferite.nimeni nu mi-a spus cauza,tratamentul sau ce putem face.exista rezolvare?
  26.05.2008 14:56 
Eritem poliform
as dori sa stiu ce trebuie sa fac, ce analize trebuie sa fac, deoarece il am de 2 saptamani si nu cunosc cauza.
  31.03.2008 12:54 
Am si eu
Renuntati la sare si dispar. mateigro id mess
  02.10.2007 03:52 
URTICARIA VASCULITIS
Locuiesc in America.Sufar de 20 de ani de aceasta boala . Am incercat toate medicamentele antihistaminice sau tot ce au zis doctorii.Am facut o biopsie,o analiza la o portiune mica taiata din pielea afectata ,In America aici mi s-a zis ca imi lipseste o enzima din sange .Prednisonul a fost singurul medicament care controla oarecum boala . Am gasit pe internet o reteta simpla de refacere a enzimelor . Fructul ANANAS.Dupa un consum zilnic de cateva cubulete din acest fruct dimineata si seara,dupa cinci luni au disparut complet petele , a luat totul o forma extrem de usoara , nu am mai fost la spital de trei luni si ma simt foarte bine dupa 20 de ani . Pe internet pot fi contactat pentru amanunte la adresa - costelus@optonline.net--- Multa sanatate !
  16.06.2007 11:51 
revin
Buna d-na prof.dr. Anca Zbranca, Sunt Stefan Clonda si revin cu unele informatii in ceea ce priveste problema mea debutata acum cativa ani si anume 2 ani se vor face in august, cu acel eriterm polimorf urmat de o internare la clinica de Dermatologie din Cluj unde am fost diagnosticat cu Urticaria Vasculitis; urmata de un eriterm nodos si binenteles sarcoidoza, diagnostic depistat foarte foarte greu dupa multe si multe analize(inclusiv in Ungaria)Am tratat cu prednison aproape un an, petele nu au disparut nici acum doar ca sunt sub o alta forma si anume aspect tuberculini, momentan urmez un tratament homeopat si ceea ce pot spune este ca se simt imbunatatiri majore. Va multumesc.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie