Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Enciclopedie: Berroca - Calciu si Magneziu
Home > Enciclopedie > Vitamine > Berroca - Calciu si Magneziu

  inapoi


Care sunt substantele active?

Substantele active sunt vitaminele B, si anume B1, B2, B6, B12, biotina, nicotinamida, acidul pantotenic si vitamina C, plus mineralele calciu si magneziu. Vitaminele si mineralele sunt elemente nutritive naturale esentiale.

Organismul uman nu poate sa isi produca propriile vitamine sau minerale, de aceea trebuie sa le procure din mancare. O ingestie regulata a unei cantitati adecvate a acestor substante este indispensabila pentru mentinerea starii de sanatate.

Carentele in elementele nutritive continute de Berroca Calciu si Magneziu poate afecta dezvoltarea si functionarea celulelor nervoase, transmisia impulsurilor nervoase catre muschi, starea psihica si performanta intelectuala, rezistenta la boli, infectii si stres, fiind, de asemenea, indispensabile  in furnizarea energiei musculare.


Ce sunt  comprimatele efervescente Berroca  Calciu si Magneziu?

Comprimatele efervescente Berroca Calciu si Magneziu sunt o combinatie de vitamine B, vitamina C, calciu si magneziu.

Un comprimat efervescent contine: 1000 mg vitamina C, 15 mg vitamina B1, 15 mg vitamina B2, 10 mg vitamina B6, 0,01 mg vitamina B12, 50 mg nicotinamida, 25 mg pantotenat de calciu, 0.150 mg biotina, 100 mg calciu, 100 mg magneziu.

Lista excipientilor: Acid citric anhidru, carbonat de sodiu hidrogenat, clorura de sodiu, aspartam (50 mg), sulfat lauril de sodiu, manitol (80 mg), sfecla rosie, aroma de portocale 55,588/AP, betacaroten 1% CWS (constand in betacaroten, ascorbat de sodiu, alfa-tocoferol, acacia, grasimi comestibile, zaharoza, dextrina).


Pentru ce se utilizeaza?

Comprimatele efervescente Berroca Calciu si Magneziu se utilizeaza pentru prevenirea si tratamentul carentelor de vitamine ale complexului B, ale vitaminei C, ale calciului si magneziului, in special in situatii in care necesitatile sunt crescute - infectii, solicitare intensa fizica si psihica.


Cum se administreaza?

Se dizolva un comprimat efervescent intr-un pahar de apa ce contine 150 ml de apa. Se bea atunci cand comprimatul este complet dizolvat.

Adultii si copiii peste 11 ani: 1 comprimat efervescent zilnic dizolvat intr-un pahar cu apa.

Copii intre 7 si 11 ani: ½ comprimat efervescent zilnic. Nu se recomanda copiilor sub 7 ani.

Inainte de a mari doza zilnica, cere sfatul medicului tau sau farmacistului.

Nu exista risc de supradozare. Ocazional, dozele mari de vitamina C (de la 3 g in sus ) pot produce diaree usoara sau/si efect diuretic.

In cazul in care omiti sa iei o doza nu exista nici o consecinta. Continua cu doza obisnuita de un comprimat efervescent zilnic.


Ce precautii trebuie luate?

Comprimatele efervescente Berroca Calciu si Magneziu nu trebuie utilizate de catre persoanele care sunt alergice la una sau mai multe dintre componente.

Nu exista atentionari speciale in cazul copiilor si varstnicilor daca se respecta doza recomandata.
In cazul in care suferi de litiaza renala sau de hipercalcemie trebuie sa ceri sfatul medicului sau farmacistului pentru a folosi aceste comprimate.

In cazul diabeticilor, vitamina C poate influenta punerea in evidenta a glucozei in urina, fara a influenta glicemia. Inainte de a trece la determinarea glicozuriei, trebuie intrerupt aportul de vitamina C cu cateva zile inainte, deoarece vitamina C poate influenta rezultatul.

Produsul trebuie pastrat in ambalajul original in loc uscat, la temperaturi sub 25oC., nu trebuie lasat la indemana copiilor si nu trebuie folosit dupa data expirarii (EXP) inscrisa pe ambalaj.


Care sunt efectele secundare?

Nu exista efecte secundare asupra capacitatii de a conduce sau in cazul sarcinii si alaptarii.
Nu exista alte efecte atunci cand tratamentul este oprit.
Nu se cunosc efecte nedorite produse de aceste comprimate.


Ce alte remarci speciale trebuie facute?

Urina se coloreaza in galben dupa administrarea unei doze. Acest efect nu prezinta nici un risc si se datoreaza prezentei vitaminei B2 (riboflavina) in acest produs.

Comprimatele efervescente sunt indulcite artificial si, prin urmare, nu prezinta nici un risc la nivelul dintilor, fiind de altfel potrivite si pentru diabetici.

Nu sunt cunoscute alte produse care sa influenteze efectul Berroca Calciu si Magneziu.

Beneficiul Berroca Calciu si Magneziu consta in protectia de durata pe care o ofera impotriva carentelor. Nu exista un efect imediat si de aceea nu se observa un efect redus sau intensificat important.


Detinatorul Autorizatiei de Punere pe Piata

Bayer Consumer Care AG


Aceste produse sunt suplimente alimentare. Acest produs se elibereaza fara prescriptie medicala. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului.

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie