Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Enciclopedie: Canesten Cream
Home > Enciclopedie > Medicamente > Canesten Cream

  inapoi


Ce este Canesten Cream?

1 g crema contine 0,01 g clotrimazol (1 %) si excipienti: stabilizant: 0,01 g alcool benzilic (1%), apa distilata, 2-octil-1-dodecanol, alcool cetostearilic, cetil palmitat, sorbitan stearat, polisorbat 60.


Pentru ce se utilizeaza?

Canesten crema este indicat tratamentului micozelor pielii si mucoaselor  provocate de dermatofiti, mucegaiuri, levuri si microorganisme ca  Malassezia furfur si infectii dermice provocate de Corynebacterium minutissimum.

Clotrimazolul, substanta activa a produsului Canesten crema, penetreaza straturile afectate ale pielii si ataca fungii. Rezultatul este distrugerea fungilor sau inhibarea cresterii acestora.

Acestea pot aparea, de exemplu, in urmatoarele forme:
  • infectii fungice ale picioarelor (picior de atlet), infectii interdigitale la maini sau picioare, infectii ale patului unghial (paronichii), de asemeni in conjunctie cu infectii fungice ale unghiilor;
  • suprainfectii cu patogeni sensibile la Canesten;
  • infectii fungice ale pielii si pliurilor pielii, candidoza superficiala, Pityriasis versicolor (tinea versicolor), infectii cu Corynebacterium minutissimum (eritrasma), dermatita seboreica cu infectare microbiana cu patogenii mai sus mentionati;
  • infectii ale labiilor si zonelor genitale provocate de levuri (vulvita candidala);
  • inflamatii ale glandului penian si dermului glandului provocate de levuri (balanita candidala).

Crema este recomandata si pentru tratamentul simultan al inflamatiei glandului penian si preputului  (balanita candidala ) provocate de levuri.


Care sunt contraindicatiile?

Nu trebuie sa utilizezi Canesten crema daca nu tolerezi acest produs sau alte produse cu aceeasi substanta activa (clotrimazol) si/sau aceeasi excipienti,de exemplu, alcool cetostearilic in timpul tratamentului unei infectii fungice precedente. In acest caz, consulta medicul inaintea tratamentului.


Cum se administreaza?

Aplica Canesten crema in strat subtire pe zonele afectate ale pielii, de 1-3 ori zilnic si maseaza unguentul in piele. Aproximativ  ½ de centimetru de crema este de obicei suficient pentru tratamentul unei zone de marimea palmei dumneavoastra.

Pentru infectii ale labiilor (vulvita candidala) si zonelor limitrofe, aplica crema pe zonele afectate ale pielii (de la organele genitale externe pana la anus) de 1-3 ori zilnic.

Trebuie sa speli si sa usuci zonele afectate ale pielii, de fiecare data inainte de a aplica Canesten crema, pentru a indeparta particulele uscate de piele.


Ce precautii trebuie luate?

Canesten crema  reduce eficacitatea altor medicamente utilizate de asemeni pentru  tratamentul infectiilor fungice (amfotericina si alte antibiotice polienice, ca nistatina si natamicina).

Excipientii aflati in componenta Canesten Crema (indeosebi stearatii), pot afecta integritatea produselor din latex (de exemplu, prezervative, diafragme) si pot reduce siguranta acestor produse la folosirea concomitenta.

A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj !
A nu se lasa la indemana copiilor !
A se pastra in ambalajul original.
Acest produs se elibereaza fara prescriptie medicala.


Care sunt efectele secundare?

Nu s-au realizat studii asupra utilizarii  Canesten crema in timpul sarcinii. In stadiul timpuriu al sarcinii, trebuie avut grija sa nu se introduca  Canesten crema in vagin, in cazul tratamentului infectiilor fungice ale organelor genitale externe .
Daca alaptezi, Canesten crema  nu trebuie utilizat.


Care sunt reactiile adverse?

Utilizarea unei doze prea mari nu provoaca nici o reactie adversa; nu s-au raportat asemenea situatii.
Ocazional pot sa apara reactii cutanate (de exemplu, senzatie de arsura sau intepatura sau inrosirea pielii ) la nivelul zonelor tratate.

Reactiile alergice cutanate pot sa apara la pacientii care sunt hipersensibili la alcool cetostearilic. In asemenea cazuri recomandam  forme farmaceutice care nu contin alcool cetostearilic (Canesten solutie sau Canesten spray) care trebuie utilizate in locul  cremei.

    
Ce alte remarci speciale trebuie facute?

Durata  terapiei este determinata de mai multi factori incluzand gravitatea infectiei si locul afectat.  Pentru a obtine o vindecare completa, tratamentul nu trebuie oprit imediat ce au disparut simptomele,  ci trebuie continuat sistematic timp de o perioada totala de cel putin  4 saptamani.

Pitiriazisul versicolor se vindeca in general in 1-3 saptamani, eritrasma in 2-4 saptamani. Pentru a preveni recurenta "piciorului de atlet", zonele afectate trebuie sa fie tratate aproximativ doua saptamani dupa disparitia tuturor simptomelor afectiunii, chiar daca o ameliorare subiectiva poate fi observata foarte rapid dupa inceperea tratamentului.

In cazul vulvitei candidale si a balanitei candidale este nevoie de 1-2 saptamani pentru vindecare.

Prosoapele, lenjeria, ciorapii, sosetele care sunt in contact cu zonele afectate ale pielii, trebuie schimbate zilnic. Aceasta masura simpla te va ajuta la o evolutie pozitiva a tratamentului si va preveni  transmiterea infectiei catre alte zone ale corpului si altor persoane.


Detinatorul Autorizatiei de punere pe piata

Bayer Consumer Care AG


Acest medicament se elibereaza fara prescriptie medicala. Daca apar manifestari neplacute, adresati-va medicului sau farmacistului

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie