Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Enciclopedie: Bradicardie
Home > Enciclopedie > Sanatatea de la A la Z > Bradicardie

  inapoi

Bradicardie

Iti oferim un ghid al tulburarilor de ritm cardiac pe care le intalnesti frecvent. Fibrilatie sau tahicardie sunt notuni folosite dar nu indeajuns explicate pe intelesul tuturor. Afla cauzele, cand si cum apar, cum sa le depistati si cum sa te protejezi de disfunctiile cardiace.

 

 

Citeste despre FibrilatieTahicardie, Extrasistole

 

 

Bradicardie inseamna scaderea frecventei batailor inimii sub 60 intr-un minut, in stare de repaus. Frecventa sanatoasa este de 60-100 de batai pe minut. La sportivi si la adolecenti poate ajunge la o valoare de 40 de batai pe minut datorata antrenamentului si varstei, valoare care nu se considera patologica, e perfect normala.


Eu am bradicardie?

Cand inima bate prea rar poate da ameteli, palpitatii, o stare de oboseala generalizata si dureri de piept. Se poate agrava pana la lesin si, in cazuri foarte rare, este fatala.
Bradicardia grava e posibil sa apara la cei care sufera de boli ale arterelor coronare, intr-un infarct miocardic sau in hipotiroidism.

Un nivel crescut de Potasiu in organism poate fi deasemenea responsabil de bradicardie.

Batranilor inima le bate mai rar datorita varstei dar bradicardia poate sa apara, trecator, la oricare persoana de varsta medie dupa ce a stat mult in picioare, dupa ce a tusit sau a vomat.


Risc sa fac bradicardie?

Bradicardia nu apare decat trecator la persoanele sanatoase si nu e periculoasa. In schimb poate sa apara pe fundalul unei boli cardiace sau dupa operatii recente pe inima.

Daca urmezi un tratament, aparitia bardicardiei poate fi un fenomen normal sau un indiciu ca nu te impaci cu medicamentele pe care le iei. Pentru a gasi o solutie, trebuie sa-i povestesti ce ai simtit doctorului care ti le-a prescris.

de Ada Tudor


Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!

Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie