Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Cardiologie
Home > Afectiuni si boli > Cardiologie > Ziua Indragostitilor face bine la inima

Ziua Indragostitilor face bine la inima

Se apropie Ziua Indragostitilor! Ultimele cercetari arata ca ciocolata, vinul rosu si multa dragoste sunt ingredientele perfecte pentru o inima sanatoasa.

Cardiologie

In ce masura sunt influentate functiile organismului de Colesterol
Top Sanatate iti recomanda
·Inima si rolul ei
Caldura in exces face ca inima sa fie suprasolicitata, tot din acest motiv apar si emotiile negative respective, nerabdarea si ura.

Ciocolata, vinul si dragostea au rolul de a activa circulatia sanguina, insa expertii nu cunosc cu exactitate mecanismul prin care aceste ingrediente actioneaza benefic.

Cacaua este o sursa importanta de substante flavonoide care sunt extrem de benefice pentru sanatatea inimii, reducand nivelul colesterolului "rau" si crescand nivelul colesterolului "bun".

Alcoolul (in cantitati moderate) are rolul de a subtia sangele, fapt care protejeaza eficient impotriva atacurilor de inima.


Incearca sa fii optimist/a!

O stare de bine si perspectivele optimiste nu te vor ajuta sa ai numai o "zi a indragostitilor" speciala, ci si o sanatate de fier. Pana la urma este vorba despre o zi care se poate prelungi pe tot parcursul anului. Orice eveniment fericit sau sarbatoare care sa adune familia si prietenii impreuna poate te elibereze de stres si sa mentina o inima sanatoasa.


Relaxeaza-te alaturi de iubit/a!

Expertii au constatat ca persoanele care se bucura de viata si sunt vesele au un nivel scazut de stres si nu se confrunta atat de des cu boli de inima.

"Nu este vorba numai de Ziua Indragostitilor care da aceasta stare de bine si face bine la inima. Poti sa petreci o vacanta plina de peripetii cu prietenii si efectul sa fie acelasi", sustin expertii.

De asemenea, cateva cercetari care au vizat tipurile diferite de relatii si efectul acestora asupra sanatatii au scos la iveala faptul ca incidenta bolilor de inima la persoanele care mentin legaturi stranse cu familia, prieteni, iubiti este foarte scazuta.



de TopSanatate

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie