Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea pielii
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Ingrijirea pielii > Uleiul de masline si frumusetea ta

Uleiul de masline si frumusetea ta

De secole intregi, fumusetile mediteraneene au gasit in uleiul de masline un adevarat aliat pentru a-si mentine sanatatea, prospetimea, pielea catifelata, parul stralucitor.
Acum poti sa cunosti si tu secretele uleiului de masline si sa profiti din plin de beneficiile oferite de acesta.

Pentru unghii si cuticule: in cazul in care cuticulele iti dau batai de cap, iar unghiile sunt fragile care se rup si se exfoliaza foarte usor, uleiul de masline iti poate fi de un folos real! Inmoaie unghiile timp de 30 de minute intr-un paharel cu ulei de masline.

Pentru maini: maseaza-le cu ulei de masline din belsug inainte de a te duce la culcare si acopera-le cu manusi din bumbac. Pana dimineata mainile vor deveni catifelate!

Pentru buze: foloseste uleiul de masline pe post de balsam, in  cazul in care te confrunti cu probleme legate de buze uscate, chiar crapate.

Tratament pentru par: te va ajuta la o mai buna hidratare a parului pentru a evita neplacerile unui par casant, degradat, cu matreata, oferindu-ti placerea de a avea un par stralucitor, sanatos si matasos. Maseaza scalpul cu cateva liguri de ulei de masline. Acopera capul cu o punga din plastic si lasa uleiul sa actioneze pentru 30 de minute, dupa care samponeza ca de obicei.

Pentru piele: maseaza-ti pielea cu putin ulei de masline de cate ori simti nevoia unei hidratari si catifelari a ei. Insista cu o cantitate mai mare de ulei de masline pe zonele mai uscate.

Pentru ten: poti folosi drept crema de noapte o mixtura din 1/2 cana ulei de masline, 1/4 cana de otet si 1/4 cana apa. Uleiul de masline hidrateaza profund, iar otetul decoloreza petele inestetice ale tenului, omoara bacteriile si indeparteaza celulele moarte. Este foarte important sa umezesti fata inainte de aplicarea compozitiei. De asemenea, uleiul de masline poate fi folosit ca si demachiatn in cazul in care tenul tau este foarte uscat.  

Pentru baie: adauga cateva linguri ulei de masline in cada cu apa fierbinte impreuna cu cateva picaturi din uleiul tau esential favorit pentru catifelarea si hidratarea pielii.

de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  01.03.2010 15:07 
Benefic
Intradevar si eu am folosit la plaja ulei de masline si m-am bronzat repede si frumos. Desi am avut o arsura de gradul 2 deoarece am stat prea mult si la o ora nepotrivita, nu am facut pete desi mi s-a spus ca 100% voi face. De asemenea folosesc ptr par si fac o masca adaugand si un galbenus de ou:P
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie