Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Exercitii pentru spate
Home > Afectiuni si boli > Sanatatea spatelui > Exercitii pentru spate > Uita de durerile de "sale"

Uita de durerile de "sale"

Durerea de "sale", cum mai este cunoscuta durerea din zona lombara, este deseori resimtita ca o durere brusca, ascutita, persistenta. Prin ortostatism, omul este predispus la dezechilibru al coloanei cervicale si lombare.

Sanatatea spatelui

Top Sanatate iti recomanda
·Intiderea intensa a spatelui in Sanskrit Pascimottanasana
Intiderea intensa a spatelui in Sanskrit Pascimottanasana este una dintre cele mai renumite posturi yoga.
Aceasta durere poate aparea la un om sanatos in urma unei intinderi musculare asociate cu o munca fizica grea (cu o actiune de ridicare sau mutare a unor obiecte grele) sau cu o rasucire brusca. Durerea apare, de asemenea, si daca stai in aceeasi pozitie deficitara pe o perioada lunga de timp. In cazul persoanelor cu probleme deja existente in zona lombara, toate aceste actiuni le pot chiar agrava.

Durerea de "sale" nu trebuie asociata intotdeauna cu o intindere musculara, ci poate sa fie un semn al unei afectiuni mai grave, cum ar fi artrita, osteomielita, discopatia sau o fractura vertebrala. Numai in urma unui consult medical, vei sti cu siguranta cauza durerii tale.

 
Ai primit diagnosticul de discopatie lombara?

"Din cauza dezechilibrului muscular, vertebrele preseaza discul intervertebral iar acesta aluneca intr-o parte, vertebrele presand nervul, acest lucru ducand chiar la paralizii. De obicei, dicopatia lombara poate fi controlatata daca urmezi un program de recuperare (care include si exercitii). Pacientii nu trebuie sa renunte daca nu se recupereaza intr-un timp foarte scurt. In general discopatia poate sa nu evolueze, dar, pentru recuperare, iti trebuie perseverenta", considera Aurelia Popa, kinetoterapeut in cadrul Clinicii Medicale Romar.

"Simptomele discopatiei lombare sunt: durerile pe fesa in jos, pana in talpa sau in varful degetului. Durerea se simte in diferite parti ale corpului. De aceea, majoritatea pacientilor sunt tentanti sa te intrebe de ce le lucrezi spatele cand durerea e in deget", mai spune Aurelia Popa.


Williams iti usureaza durerea

Programul de exercitii propus de kinetoterapeutul Aurelia Popa este cunoscut sub denumirea de programul Williams. Exercitiile pentru discopatia lombara se fac pe saltea sau la spalier.

"In cazul in care pacientul a fost diagnosticat cu discopatie lombara, nu se recomanda exercitiile de extensie, cum sunt acelea pentru discopatia cervicala. La discopatia lombara, se produce un dezechilibru intre abdomen si spate. Musculatura abdomenului este mult mai pronuntata si cedeaza mai usor si atunci apar discopatiile. Discul herniaza si astfel coloana se arcuieste foarte mult. Programul Williams tonifica musculatura abdominala, care, intarindu-se, strange, aducand spatele in pozitie cat de cat normala fiziologic", explica Aurelia Popa.

Coloana vertebrala nu este dreapta, ci prezinta o serie de curburi in regiunea cervicala, toracala si lombara. In zona cervicala, exista o curbura cu concavitate posterioara care se numeste lordoza, in timp ce la nivelul coloanei toracice exista o curbura cu concavitate anterioara, denumita cifoza. Curbura in zona lombara are concavitatea posterior si se numeste lordoza lombara.

In regiunea pelviana, adica la nivelul bazinului, exista o curbura cu concavitatea orientata anterior si este formata de sacru si oasele cocigiene. Curburile coloanei vertebrale sunt conditionate mecanic de inclinatia bazinului.


11 exercitii pe saltea

Daca nu ai saltea, poti improviza una din doua paturi. Kinetoterapeutul te sfatuieste sa nu faci exercitii niciodata in pat, indiferent de cat de tare este. Aurelia Popa precizeaza ca primele exercitii sunt de incalzire a musculaturii. Exercitiile sunt eficiente daca se fac de doua-trei ori pe saptamana, timp de 15-20 de minute pe zi. Fiecare exercitiu se face in seturi de cate zece exercitii-pauza-inca zece.

1. Intins pe spate pe saltea, se trage varful piciorului si se intinde. Se efectueaza zece exercitii, se face o mica pauza, si inca zece.

2. Aceasi pozitie, picioarele indoite, cu talpa pe saltea, se ruleaza piciorul pe calcai si pe varf.

3. Din aceeasi pozitie, cu picioarele indoite, se apropie si se departeaza genunchii.

 4. Din aceeasi pozitie, se face bicicleta cu un picior. Zece exercitii pe un picior si inca zece pe celalalt picior.

5. Cu picioarele indoite, cu talpa pe saltea, intinde un picior. Piciorul intins se ridica. In momentul in care piciorul este ridicat tragi varful si il intinzi cand piciorul este coborat.

6. Cu genunchii indoiti cu talpa pe saltea, efectueaza balansari de bazin. Spatele ramane lipit de saltea si ridici doar putin fesierii.

7. Cu picioarele indoite, cu talpa pe saltea, trage cate un genunchi la piept.

8. Avand picioarele indoite cu talpa pe saltea, tine mainile pe coapsa (partea anterioara a picioarelor). Mainile aluneca in sus pana la genunchi si revin. Acest exercitiu este contraindicat pentru spondiloza cervicala, deoarece accentueaza curbura cervicala.

9. Pe spate, genunchii indoiti cu talpa pe saltea. Trage cate un genunchi la piept concomitent cu ridicarea capului stanga - dreapta.

10. In aceeasi pozitie, trage amandoi genunchii la piept. Este un exercitiu dificil, care s-ar putea sa nu fie efectuat de pacientii cu o discopatie acuta. Daca se poate face, se efectueaza maxim zece exercitii.

Kinetoterapeutul Aurelia Popa subliniaza ca este important sa se revina cu talpa pe saltea, avand genunchii indoiti, si nu intinsi. Daca se revine cu ei intinsi, curbura lombara se accentueaza, avand loc un efect invers fata de cel dorit.

11. In aceeasi pozitie, se trag amandoi genunchii concomitent cu ridicarea capului.

Pentru urmatoarele exercitii se schimba pozitia.

1. Culcat pe o parte, pe saltea, mana de aceeasi parte este sub cap, indoaie usor genunchii. Cu cealalata mana ramasa libera, trage genunchiul la piept si intinde-l.

2. Aceeasi pozitie, genunchiul de jos usor flectat, celalalt intins, ridica piciorul in lateral. Se ridica piciorul la aproximativ 45 de grade. Nu trebuie sa se ridice piciorul combinat cu o rotatie externa.

3. Culcat lateral, cu piciorul de jos usor indoit, flexeaza piciorul (adu piciorul intins spre fata).


Exercitii in patru labe. Numarul exercitiilor: zece-pauza-zece

1. Se trage alternativ cate un genunchi la piept. Se alterneaza stangul cu dreptul.

2. Aceeasi pozitie, se duce fundul pe calcaie si se revine. Se relaxeaza.
"Acest exercitiu este foarte relaxant. Majoritatea celor care il descopera stau in pozitia asta" spune Aurelia Popa.


Important de stiut pentru persoanele cu discopatie lombara

Pacientii trebuie sa invete sa se ridice, cu genunchii indoiti si spatele drept.
Se evita rasucirile.
Daca lucrezi la birou, pune-ti sub picioare o cutiuta de o inaltime de 10, 15 cm.
Cand conduci, trage-ti scaunul cat mai in fata.
Evita extensiile, deoarece accentueaza curbura lombara.

 Articol realizat in colaborare cu Aurelia Popa, kinetoterapeut in cadrul Centrului Medical Romar.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  20.01.2012 23:04 
Am sapte interventii pe coloana,pot sa fac si eu exercitiile respective?
  16.01.2012 15:40 
hernie de disc cervicala operata cu placa cu suruburi
sunt operat de hernie de disc cervicala cu placa cu suruburi 2 operatii in 3 luni am dureri chiar si acum dupa 1 an si ceva ma doare si unde este placa si mai jos de ea stie cineva de ce astept un raspuns de la cine a mai trecut prin asa ceva
  29.12.2011 12:42 
lombosciatica?
Buna ziua, am si eu mici probleme cu spatele,au inceput in urma cu 8-9 ani,atunci am mers la medicul de familie si mi-a prescris 10 injectii,le-am facut si de-atunci si pana anul acesta nu am mai avut probleme.Din acest an am inceput sa am dureri in zona soldului drept,dureri care coborau pana in pulpa piciorului iar acolo simteam o arsura si incepea sa-mi amorteasca degetele de la picior.Incepand de ieri dimineata am o durere cumplita de spate(sale)si nu mai pot merge pe jos,ma doare iar durerea caboara si pe piciorul drept.Pana sa ajung la medic v-as fi recunoscator daca mi-ati da un raspuns in care sa-mi spuneti aproximativ ce problema poate sa fie. Multumesc!aresa mea de mail este adriantocianiuc@gmail.com
  22.12.2011 08:50 
exercitii
parerea mea este sa incercati exercitii, numai asistat de un kinetoterapeut. In legatuta cu aceste exercitii Williams, sunt perimate , nu se mai folosesc, fiecare pacient trebuie tratat diferit, in functie de afectiunea si tipul de hernie pe care il are. Sanatate
  19.12.2011 20:08 
bmf
Multumesc mult d-nei doctor ,pentru ca a postat exercitiile pe net ! Facute cum spune dansa,dau rezultate foarte bune. De peste 2 ani,de cand le-am descoperit,nu mai am probleme. Fara alte tratamente si medicamente,aceste exercitii sunt tot secretul,pentru a uita pur si simplu de durerile de spate !
  19.12.2011 20:03 
Multumesc mult d-nei doctor ,pentru ca a postat exercitiile pe net ! Facute cum spune dansa,dau rezultate foarte bune. De peste 2 ani,de cand le-am descoperit,nu mai am probleme. Fara alte tratamente si medicamente,aceste exercitii sunt tot secretul,pentru a uita pur si simplu de durerile de spate !
  11.12.2011 11:57 
mielita transversa
am un baietel de 8 ani cu paraplegie spastica in urma unei mielite transverse.As vrea sa stiu daca ati mai avut cazuri si care sunt metodele de recuperare.Va multumesc
  11.12.2011 11:53 
mielita transversa
am un baietel de 8 ani cu paraplegie spastica in urma unei mielite transverse.As vrea sa stiu daca ati mai avut cazuri si care sunt metodele de recuperare.Va multumesc
  06.12.2011 00:01 
BFTMHrxgHBTST
I raelly couldn't ask for more from this article.
  06.12.2011 00:00 
vUXOvcSBGzUrvtIHM
You have the monoolpy on useful information—aren't monopolies illegal? ;)
  30.11.2011 14:35 
parerea mea
a dat rezultate
  08.11.2011 07:45 
dureri in talpa piciorului drept
Buna ziua, Domnul doctor am o mare rugaminte am 46 ani 1.67 inaltime si 88 kg de noua luni am dureri in calcaiul drept am facut fizioterapie dar durerile tot nu mi-au trecut s-au mutat isi in mijlocul talpii si mai nou ma doare si soldul (inchietura ) ce pot sa fac, cineva mi-a zis ca sunt simtome ale cancerului de san poate fi adevarat ? CU MII DE MULTUMIRI
  14.10.2011 09:41 
operata L4 si inceput de hernie discala la L 5
stimata Dn Aurelia Popa, vreau sa va intreb ce exercitii sunt bune la operatia mea de hernie discala la L4 si inceputul de hernie discala la L 5
  14.10.2011 09:38 
operata de hernie de disc
sunt operata la L-4de 2 ani si 5luni si am niste dureri ingrozitoare ,chiar si dimineata cand ma trezec. in zilele in care nu fac efort ma aleg cu durerea acea chinuitoare iar daca am zile in care fac un pic de efort am dureri cam 2 saptamani. iar ca tratament mai iau cate 1-2 comprimate de tador.la 1 an de la operatie am facut din nou un RMN si mia iesit ca am hernie de disc si la L5 . am fost operata de DR Exercian la spitalul Bagdasar Arsenie di bucuresti. credeti ca sedintele la ceragem o sa imi faca bine?
  17.09.2011 13:53 
MASAJ
PENTRU DURERILE LA O MINA TREBUIE FACUT RMN
  17.09.2011 13:51 
intrebare
pt durerile lombare ce medicament imi dati?
  15.09.2011 22:25 
intrebare
cite comprimate se iau pe zi ?
  13.09.2011 22:50 
dureri de spate
Am dureri de spate am 40 de ani ce asputea sa fac sunt disperat.
  19.08.2011 22:17 
djcopatia lombara
am descoperit aceasta afectiune de curind , mi s-a recomandat proceduri si masaj la fizioterapie , ma simt f. bine ,masajul este minunat ...incercati...sanatate
  19.08.2011 12:18 
rugaminte
Sufar de discopatie lombara.De curand am aflat ca pot face bai in bazin cu apa sarata la Busteni,acolo unde mergeam doar pentru distractie,mie imi convine pretul si pot veni des dar vroiam sa stiu ce exercitii sunt recomandate pentru bazinul cu apa,pentru ca acolo am prins un bilet de odihna la Casa Magica de 10 zile si eu as vrea sa folosesc eficient acest timp si sa intru cat mai des si in bazin,nu doar la masaj sau la cadita.Credeti ca exercitiile in apa imi vor fi de folos,daca da va rog sa ma ajutati ca sa stiu si eu ce sa fac.
  18.08.2011 21:53 
protruzie
Un site f bun . Tot respectul pt munca d-stra. As dori sa intreb daca cele 11 exercitii sunt bune si pt protruzie discala L4-L5.
  18.08.2011 21:49 
protruzie
Un site f bun . Tot respectul pt munca d-stra. As dori sa intreb daca cele 11 exercitii sunt bune si pt protruzie discala L4-L5.
  18.08.2011 14:24 
Buna ziua
Buna ziua am si eu o intrebare am o durere in soldul drept de vreo 8 luni cam asa cand stau foarte mult in picioare si mai ales cand fac miscarea de rotatie externa..a inceput sa mi se limiteze amplitudinea pe aceasta miscare in sold...si nu imi dau seama de la ce ar fi..ar avea legatura cu o problema a coloanei?? mi s-a spus acum vreo 3 ani cred, ca mi se declansase o discopatie lombara..insa recent nu am mai facut o radiografie..dar spatele nu ma doare deloc... puteti sa-mi raspunde-ti pe adresa de mail ( d3ea_88@yahoo.com). Va multumesc
  12.08.2011 08:19 
protuzie focala l4-l5
sunt operata de sase ani si jumatate de hernie de disc L4-L5 iar acum am dureri mari de tot se lasa pe piciorul drept cu amorteli nu mai pot merge , am facut RMN si mis-a spus ca am protuzie focala si nu este caz de operatie. Mis-a indicat kinetoterapie ,balneofiziologie , masaj , sa slabesc 20 de kilograme , mi s-a dat tratament,repaus la pat aproximativ doua saptamani ,stie cineva unde as putea merge pt.kinetoterapie si cat ara costa ?
  23.07.2011 11:55 
ma doare bazinul in partea dreapta ,arde de nu pot sa stau pe spate imi amorteste piciorul de la genunchi in jos,si nu am stabilitate pe el . nu pot sa merg mai mult de 1oo, 150 m deoarece cad jos , ma odihnesc putin si iar pot merge 100 150m.am facut tomograf la coloana si nu am discopatie lombara m ce sa fac ?astept o parere de la un doctor,
  05.07.2011 09:47 
OPERATIA
AM FOST OPERATA DE HERNIE DE DISC SI MA SIMT FOARTE BINE. VA SFATUIESC SA VA OPERATI NUMAI DACA DISCUL INTERVERTEBRAL S-A SPART IAR ASTA NU SE VEDE DECAT LA RMN. CELE MAI BUNE OPERATII SUNT CELE MINI INVAZIVE UNDE A DOUA ZI ESTI IN PICIOARE IAR IN 3 ZILE ESTI ACASA. SPECIALIST IN ASTFEL DE OPERATII ESTE DR. TIBERIU MAIOR DIN CLUJ CARE POATE ESTE CEL MAI BUN DIN TARA. SUCCES
  20.06.2011 10:46 
discopatia lombara
discopatia lombara este prezenta la aproape toate persoanele se lasa pe sold si pe un sg picior se recomanda repaus 4-5 zile si tratament diclofenac duo 3 pe zi aspirina 3 pe zi si un calmant midocalm 2 pe zi daca nu observi nici o ameliorare mergi la doctor ,cu tratamentla mine a dat rezultat
  23.05.2011 00:36 
Astept un raspuns de la dumneavoastra
buna seara ! am facut anu trecut RMN si am fost diagnosticat cu : discopatie vertebrala lombara ; spondiloliza istmica L4 bilaterala ; stenoza de canal lombar si protuzie dicala T8 grad 1 ( minim ).am facut acest RMN la varsta de 15 ani si 5 luni . simtomele mele inainte de RMn erau foarte chinuitoare , nu puteam sa ma leg la sireturi , nu puteam sa alerg, mi-am intrerupt viata sportiva ( am jucat 6 ani ) etc... eram practic terminat psihic si fizic .durerile incepusera cu 8 luni inainte , in iarna mai exact cand jucam fotbal, apoi au continuat usor usor, am trecut peste caci erau suportabile pana intr-o zi cand totul s-a schimbat in viata mea si nu mai eram bun de nimic. dupa RMN am fost indrumat sa fac kinetoterapie , am facut 6 luni ( 5 zile pe sapt ) apoi m-am apucat de inot la 23 si fac de 11 luni , ma simt mult mai bine, pot sa fac in proportie de 90 % ce vreau eu , nu mai ma doare, am decat unele jenari ca sa zic asa cand ma asez timp de cateva secunde dupa totul este ok . dar am anumite intrebari si vreau sa imi raspundeti la ele daca putei : prima ar fi sa-mi explicati ce am mai exact la coloana si daca am scapat sau voi scapa de aceste probleme deoarece ma simt mult mai bine , incomparabil cu ce am avut . o noua viata practic. Dar acuma de ce cand joc fotbal mai tare ma jeneaza spatele ceva mai tare ,timp de 2-3 zile pana totul este ca inainte de a juca ( totul foarte bine ) ???? asta nu pot sa-mi explic si doresc si la aceasta intrebare un raspuns . acuma am 16 ani si 8 luni .am voie sa mai repet RMN-ul ?? mi s-a zis ca daca voi continua cu inotul pana la 18 ani voi putea face sala . este adevarat? mai pot ajunge in acea situatie incredibil de dureroasa ?? Va multumesc !!!
  09.05.2011 21:25 
operatie coloană c1,c2,c4
Stie cineva cat este recuperarea dupa o asemenea operatie; si daca e normal sa nu poți să misti mâinile și picioarele? Și daca da cât durează recuperarea?
  03.04.2011 23:07 
parapareza flesca
buna si ajutatoare pentru bolnavi
  29.03.2011 21:41 
fara publicitate
nu mai vorbiti de CERAGEM pt ca este o mare tampenie.de ce nu exista un medic specialist in aceste centre?efectul produselor ceragem este temporar iar scopul este de a vinde niste produse (aparatura) pe care nici un medic nu vi le va recomanda.cei care dau sfaturi doar in scop publicitar sunt rugati sa nu o mai faca.va multumesc!kinetoterapeut A.U.
  26.03.2011 10:59 
Bravo
Excelente exercitii
  22.03.2011 14:14 
Multumesc
Multumesc, voi incerca si va voi comunica rezultatele !
  15.01.2011 19:47 
rugaminte
Am gasit pe cineva care a scris in 2009 despre faptul ca a fost operata de o afectiune ca si a mea...cifoscolioza si lombargie....va rog daca se poate as vrea sa pot intra in legatura cu doamna sau domnisoara...mi ar fi tare de folos...
  30.12.2010 18:25 
sugestie
de ce nu sant oare si niste filmulete cu toate aceste exercitii,pacat?
  28.12.2010 13:33 
Am 15 ani si ma confrunt cu o problema destul de grava pentru mine. Nu stau dreapta in niciun moment al zilei, iar mama ma cearta mereu din aceasta cauza.Cand imi atrage atentia stau dreapta pentru 2 minute si dupa revin la forma mea cocosata de a sta si merge.In partea lombara a spatelui meu, coloana este atat de vizibila incat nici nu trebuie sa ma mai indoi.Va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi ce constau in exercitii si eventual un filmulet pt. a vedea cat mai bine cum se fac acestea.Multumesc mult!
  03.09.2010 20:51 
sanatate multa
SINT OPERATA DE O SAPTAMINA DE POLIDISCOPATIE VERTEBRALA CERVICALA CU HERNIE DE DISC C5 SI C6,PARAMEDIERE DREPTE OPERATE ,SI MA SIMT F BINE DEOCAMDATA ,AM FOST OPERATA LA SPITALUL ,,UNIVERSITAR DIN BUC.,DE DL,PROFESOR UNIVERSITAR GABRIEL IACOB,UN MEDIC DEOSEBIT CARE ASI DORI SA-I MULTUMESC PE ACEASTA CALE,SI PE ORICARE DINTRE D-V CARE AVETI PROBLEME CU ERNIA DE DISC ,SA MERGETI CU INCREDERE LA D,LUI ,,,MIHAELA,,
  31.08.2010 16:02 
lombosciatica dreapta
Exercitiile sunt ok. Pe mine m-au ajutat.Trebuie insa facute constant si cu masura.
  26.07.2010 21:55 
lombosciatica dreapta
Sunt interesante exercitiile .Va multumesc ,dar nu stiu in ce masura ma ajuta in lombosciatica drepta . Sper sa nu-mi dauneze .
  19.07.2010 10:43 
hernie de disc
va recomand cel mai bun doctor in cazul in care trebuie sa va operati..dr Alexandru Sasaran.....cu mine a facut minuni.....
  19.07.2010 09:48 
HERNIA DE DISC
- Unde il gasesc pe dr. CATANA MIRCEA ?
  11.07.2010 09:21 
hernie de disc
Va recomand pe dl. Dr. Catana Mircea. Cu mine a facut minuni, nu credeam ca am sa mai pot merge normal vreodata. Mergeti cu toata increderea la el este un om deosebit!
  01.07.2010 17:17 
hernie de disc
am hernie de disc am luat tratamente si tot nu mia trecut mi sa lasat toata durerea pe picior partea dreapta si ma doare di sold tot picioru ce sfat imi dati sau datimi numele la un medic bun eu sunt din bacau va rog astept raspunsu
  27.06.2010 23:45 
Fractura mielica corp vertebral T4;Anterolistezis T3/T4
In urma unui accident unchiul meu in varsta de 39 ani are urmatoarele afectiuni:-fractura oblica cu traiect ascendent corp vertebral t4,1/2 superioara a corpu8lui vertebral rasturnata in canalul vertebral-anterolistezis t3/t4 de 24mm-fragment osos avand diametrul de 16 mm migrat in canalul bvertebral cu stenoza foraminala secundara-fractura arc posterior t4-fractura apofiza transversa dreapta t4 si arc posterior stang t4-fractura de pedicul bilateral t3-fractura cominutiva arc posterior coasta a treia si a parta stanga.In primele clipe medicul nu ia dat nici o sansa de a putea merge, dar sper ca este posibil.Va implor am 16 ani si vor ajutor,macar o parere, un nr de telefon, o adresa ,orice;Va multumesc anticipat!
  31.05.2010 23:34 
Fract.impress.LWK I TASARE DE VERTREBRA
raspunsuri f bune,as dori si eu sa stiu ce gimnastica sa fac pt diagnosticul afisat-am cazut de la 5 m inaltime pe beton in fund pe fesa dreapta pe data de 19.04.10 MULTUMESC ANTICIPAT TOATE CELE BUNE!
  25.05.2010 09:41 
discopatie lombara
buna.eu am fost diagnosticata cu discopatie lombara vertabrala in urma unor radiografii dar la mine durerea este doar in spate nu se lasa nici pe picior si nici pe fese.iau tratament dar nurerea nu sa ameliorat deloc.ma puteti ajuta?
  20.05.2010 09:37 
dureri lombare ???
am suferit ingrozitor,dupa doua operatii de hernie de disc,in interval de 5 luni,ma simteam binisor,dar am fost la telega la un bazin cu apa sarata,mare prostie,apa era rece si am facut o spondilodiscita bilaterala,au fost cele mai cumplite dureri,am fost la 3 mari profesorii neurochirurgi,dar cel mai bun a fost doctorul Vadim de la urgenta,el mi-a recomandat un corset,care se face la comanda,repaus la pat,daca se poate sa servesti masa in pat,sa mergi doar la toaleta,am stat 30 de zile cu corsetul,am luat antiinflamatoare,nu credeam ca o sa mai pot merge,muschii se atrofiasera,eram leguma,dar dupa 1 luna cu corsetul,si doua saptamanii de repaus,am inceput sa ma pot misca,apoi incet in limita dureri faceam zilnic miscare,incet dar sigur m-am refacut,acum dupa trei luni mi-am reluat activitatea in proportie de 85%,merg la sala si ma misc binisor,mai am mici dureri muschulare,care pe zi ce trece se amelioreaza,multumesc lui Dumnezeu ca mi-am revenit,asa ca va recomand,dupa caz,corsetul,sau daca nu este necesar,repaus la pat si rabdare.
  26.04.2010 17:25 
hernie
Buna. Si eu am dureri foarte mari, insa nu de spate, ci de picior. Durerile au aparut in fesa stanga, apoi au coborat. Am schimbat medici, retete, dupa aproape 4 saptamani ma simt rau, nu pot merge, mi s-a spus ca am discopatie lombara. Nu cedeaza la niciun medicament. Ma puteti ajuta?
  16.04.2010 12:10 
discopatie lombara
eu am probleme cu o discopatie lombara stanga pe care am dobandit-o la sala in urma unui antrenament prea dur...in urma primei transe de tratament medicamentuos m-amsimtit chiar foarte bine insa durerile au reaparut imediat ce am inceiat tratamentul respectiv. acum cateva saptamani am facut un RMN din proprie initiativa si am aflat ca pe langa acea discopatie mai am si o atitudine scoliotica. din fericire discopatia nu este destul de grava pentru a fi operata siin prezent urmez alt tratament medicamentuos dar care nu prea isi face efectul...am saincep sa fac axercitii de gimnastica pentrucoloana si poate asa isi mai revine. am auzit ca si tratamentul cu produse naturiste este bun. in ceea ce priveste operatia de hernie de disc...din cate ammai citit si eu, este destul de probabil sa nu rezolve problemele sau daca le rezolva o face doar temporar. am auzit de persoane care dupa o asemenea operatie s-au simtit mai bine dar dupa o perioada scurta de timp au inceput sa acuze dureri la fel de neplacute in acea zona...parerea mea este ca o asemenea operatie ar trebui evitata. am descoperit zilele trecute pe internet un doctor in bucuresti care trateaza asemenea afectiuni prin masaj terapeutic. a avut si pacienti pe care i-a salvat de la bisturiu...si se pare ca si doctorii din braila(aici locuiesc eu) au auzit de el si il recomanda pacientiloc cu asemenea probleme decoloana. Georgel Filip se numeste si el gasiti pe www.discopatie.ro Numai bine!
  29.03.2010 14:34 
Cautat
Cei cu dureri de sale cautati in resedintele de judet centrele CERAGEM,faceti cel putin 25-30 de sedinte(acestea fiind gratuite)si dupa aceea mai discutam
  29.03.2010 14:34 
Cautat
Cei cu dureri de sale cautati in resedintele de judet centrele CERAGEM,faceti cel putin 25-30 de sedinte(acestea fiind gratuite)si dupa aceea mai discutam
  29.03.2010 14:33 
Cautat
Cei cu dureri de sale cautati in resedintele de judet centrele CERAGEM,faceti cel putin 25-30 de sedinte(acestea fiind gratuite)si dupa aceea mai discutam
  28.03.2010 16:40 
exercitii ptr fractura de bazin
as vrea si eu cateva exercitii ptr fracura de bazi ptr proiect....imi puteti scrie pe id-ul geany2342, multumesc
  14.03.2010 14:05 
Buna
acum am 31 de ani, la varsta de25 de ani mi s-a pus diagnosticul de Sacroileita asimetrica.M461.Apoi m-am simtit tot mai rau si am consultat alt medic si atunci mi s-a pus diagnosticul lombisciatica stanga polidiscopatie lombara sacoileita si sacralizare l5.pt amnadoua diagnostice am facut tratament si am fost spitalizata.in prezent nu urmez nici un tratament dar am dureri zilnic.va rog sa imi oeriti mai multe informatii legat de aceste diagnosticepe adresa sorin.bruslea@yahoo.com Multumesc!
  14.03.2010 14:03 
Buna
acum am 31 de ani, la varsta de25 de ani mi s-a pus diagnosticul de Sacroileita asimetrica.M461.Apoi m-am simtit tot mai rau si am consultat alt medic si atunci mi s-a pus diagnosticul lombisciatica stanga polidiscopatie lombara sacoileita si sacralizare l5.pt amnadoua diagnostice am facut tratament si am fost spitalizata.in prezent nu urmez nici un tratament dar am dureri zilnic.va rog sa imi oeriti mai multe informatii legat de aceste diagnosticepe adresa sorin.bruslea@yahoo.com Multumesc!
  24.02.2010 14:22 
sfat
DR. HORATIU STAN NEUROCHIRURG ,SPITAL NEUROCHIRURGIE CLUJ NAPOCA
  23.02.2010 14:32 
hdl5s1
programul wiliams e valabil si pentru cei operati de hdl5s1?
  12.02.2010 22:17 
Raspuns
Trebuie sa ai RMN ul facut si sa consulti un neurochirurg. Cu siguranta va spune ce este de facut. Inotul ajuta f mult pt ca intareste musculatura.
  08.02.2010 13:42 
hernie de disc
Buna, de o saptamana am fost la doctor de urgenta pentru dureri de spate care de fapt miau aparut acum un an ..atunci mia zis ca am putin coloana deplasata si ca sa am grija de mine sa fac bai una alta..am facut si fizioterapie ,intradevar ma lasat durerile dar acuma de o saptamana ma luat din nou durerile foarte tare..am mers de urgenta la spital si mia dat trimitere pentru un RMN..dupa ce lam facut am fost diagnosticata cu hernie de disc mare asa mia zis doctorita..si mia zis ca va trebui operatie ca la tratament nu mai garanteaza...ce sa fac??? oare e mai bine dupa ce fac operatia?..ma simt mai bine..? multumesc..
  06.02.2010 19:30 
maria
am 31 ani si de 5 ani am lombosiatica am facut zeci de tratamente si in tara si in strinatate dar nici un rezultat am 5 rmn si 3 raze am facut 1 an de fizioterapie,masaje,infiltratii in coloana am facut exercitii de specialitate 6 luni dar nimic am facut zeci de injectii si nu mai stiu cate pastile la cre medic mergeam imi schimba tratamentul si o luam de la capat nu am inca copii si ne dorim foarte mult dar imi este frica sa nu ma doara si mai tare .piciorul imi este amortit tot timpul si zi si noapte nu stiu ce sa mai fac la ce doctor sa mai merg ca toti spun ca nu e de operat daca stie cineva un dr. chirurc vertebral sa-mi spuna si mie .va multumesc
  29.01.2010 19:20 
l5 s1
e foarte dificil sa ai probleme cu spatele, chiar daca nu faci efort fizic mare.eu am 29 de ani si iau flamexim pliculete si imi trece momentan criza pana la urmatoarea; cam o data la 2 luni. oricum pe langa efort, feriti-va de frig. multa sanatate!
  17.01.2010 15:09 
protruzii discale
concluzie RMN :protruzii discale toracale de la T4 la T10 fara efeect compresiv.osteocondroza vertebrala toracala.rog informati tratament,fara operatie
  28.12.2009 18:44 
Lombosciatica
timp de un an am suferit de dureri de spate carora nu leam dat importanta, intr-o frumoasa dimineata nu m-am mai putut ridica din pat am intrat in panica urmatorul pas a fost vizita la doctor, dupa 10 sedinte de electrice si magnetoterapie am anchilozat de tot, a urmat acupunctura, ma lasat spatele dar a coborat pe piciorul drept,ma chinui asa de vreo 3 luni si e din ce in ce mai grav nimic nu mai are efect :(.Minunat ar fi sa se amelioreze durerea cu aceste exercitii.Deci morala este mergeti la doctor la cel mai mic semn si invatati si pe altii. Urez sanatate si un an mai bun.
  08.12.2009 19:40 
INTREBARE POST OPERATOR L4-L5-S1
CE EXERCITII SE POT FACE DUPA OPERATIE LA L4-L5-S1?
  15.11.2009 15:55 
discopatie lombara
tocmai am fost diagnosticata cu discopatie lombara ,am dureri mari de spate,nu stiu daca exista tratament (in afara de calmante)care sa trateze aceasta boala....ma poate ajuta cineva
  23.07.2009 11:51 
buna ziua
AM 37 DE ANI.IN IULIE 2008 AM AVUT O GREFARE DE OS ILIACAL LA NIVELUL C5-C6.DUPA O LUNA AU REAPARUT DURERILE.AU URMAT INTERNARI ,INVESTIGATII MEDICALE.IN CONCLUZIE:TREBUIE SA MA OPEREZ A DOUA OARA.ACEASTA OPERATIE CONSTA IN INLOCUIREA DISCULUI C5-C6 CU UNUL ARTIFICIAL SI PRINDEREA DISCURILOR C4-C7 CU O PLACUTA SI SURUBURI.DORESC SA INTRU IN CONTACT CU PERSOANE CARE AU TRECUT PRIN ASTA.VREAU SA STIU DACA SUNT RISCURI SI CARE SUNT ACELEA,IN SPECIAL DACA MAI AU DURERI.LA MOMENTUL ACTUAL AM DURERI INSUPORTABILE.TEL:0727294141
  21.07.2009 10:45 
Da, stie cineva
PROTUZIE DISCALA FOCALA POSTERO-MEDIANA SI PARASAGITALA DREAPTA C4-C5 DE 6 MM CE COMPRIMA CORDONUL MEDULAR CERVICAL,CU STERGEREA SPATIULUI EPIDURAL ANTERIOR = Deplasare spre mijloc-spate a discului intervertebral aflat intre a5a si a6a vertebra cervicala de 6mm care apasa pe nervul spinal. Stergerea spatiului reprezinta ca anterior discul este lipit/apropiat de nerv.
  18.07.2009 21:33 
STIE CINEVA?
CE INSEAMNA PROTUZIE DISCALA FOCALA POSTERO-MEDIANA SI PARASAGITALA DREAPTA C4-C5 DE 6 MM CE COMPRIMA CORDONUL MEDULAR CERVICAL,CU STERGEREA SPATIULUI EPIDURAL ANTERIOR?ASTEPT MESAJ.MII DE MULTUMIRI.
  06.07.2009 23:21 
Deja practic de 10 zile aceste exercitii, am fost operata acum 2 luni de anterolistezis L5-S1. Sunt excelente!
  30.06.2009 17:33 
cred ca sunt niste exercitii foarte bune am sa le incerc deoarece am ramas cu probleme in urma unui acciden de masina sper sami faca bine
  22.06.2009 16:07 
si eu am dureri de fesa
cred ca e o prostie sa faci totul acasa mergi la medic el e in masura sa te faci ok
  04.06.2009 10:39 
vreau un sfat
in urma cu 5 ani mi s-a spus in urma unui consult la sfarsitul claseia 12a ca am cifoscolioza. Nu am fost la doctor pentru un control mai amanuntit pentru ca nu am avut dureri decat cand stateam prea mult timp aplecata sau ridicam ceva greu. acum as dori sa stiu daca in cazul unei sarcini problema s-ar putea transforma in hernie de disc? Multumesc pentru raspuns
  20.05.2009 19:39 
sunt operata de coloana
sunt operata la coloana de cifo scolioza si lordoza .acum este bine dar dupa 3 saptamini stata in spital timp in care nu te misti decat daca esti intoarsa cu cearsaful nu vrei decat sa stai pe picioarele tale sa poti iesi afara sa respiri aer curat .eu am 2 tije cu suruburi puse la coloana dar am avut noroc de niste medici extraordinari de buni de la sp de recuperare din iasi.dr cojocaru si dr petcu si le multumesc mult sunt niste mici dumnezei pt ca fara cel mare nu mai eram printre voi.
  24.04.2009 23:01 
referitor la cosmodisc
decat sa-ti iei cosmodisc , mai de graba iti recomand sa mergi al un centtru de recuperare, sau cabinet de kineto unde iar itti recomand multa gimnastica medicala si masaj si multa vointza de munca:)daca vrei sa-ti mentii problema care o ai si de ce nu sa fie din ce in ce mai bine!
  21.04.2009 19:18 
kosmodisc
buna sunt elena am comandat si eu kosmodisc il am de 3saptamani dar spatele nu mi sa ameliorat deloc imi vine sa desfac kosmodiscul sa vad daca are ceva in el sau este numai plasticul gol dar ma gandesc ca am dat niste bani pe el ma gandesc sa il reyurnez inapoi ca nu are nici un efect oare nusi face nici un efect ca am osteoporoza? ce ziceti fetelor voua va foloseste la ceva kosmodiscul? astept raspuns pa
  08.04.2009 09:28 
pai ai grija
ai grija cu culturismul asta ... din cauza lui am si eu ce am acu ... probleme cu spatele si e foarte naspa ce pot sa ti spun ... ma misc mai greu si inca is tanar am doar 19 ani ... si totul s a datorat din cauza ca nu m am incalzit cum trebuie inainte de antrenament si trageam cu prea multa greutate ... sfatul meu e sa o lasi mai moale si sa faci cu greutati mai mici sa nu ti pierzi in masa musculara si sa te mentii .. bafta :)
  02.03.2009 22:38 
ok
pai ok,fac toate astea,dar la mine exista alta problema,eu pracic culturismul de performanta si nu-mi permit sa pierd antrenamentele,desi am renuntat la orice imi solicita coloana.cum fac sa vindec discopatia fara sa renunt prea mult la antrenamente?
  02.02.2009 21:42 
foarte bune procedeele, pe mine m-au ajutat mult, o conditie esentiala e insa evitarea efortului fizic. multumiri994
  02.02.2009 20:30 
imi place
imi place articolul de exercitii pt discopatia lombara, le gasesc extrem de folositoare
  18.01.2009 21:32 
pt sinuzita
Se poate trata pt sinuzita frontala si maxilara? Vroiam sa incerc sa tratez la ceragem.
  17.01.2009 21:45 
Buna
Buna ziua. Va multumim pentru sfaturile dumneavoastra care sunt de mare folos. Tatal meu sufera de spondiloza toracala; as dori sa va rog daca imi puteti spune ce fel de exercitii ar putea sa faca acasa pentru a-i mai ameliora durerea de spate si de ce ar trebui sa se fereasca si cum sa procedeze in continuare. Inca odata va multumesc
  31.12.2008 15:47 
mens sana in corpore sano
Mulţumesc pe această cale celor care au inventat internetul şi celor care mai au timp să navigheze pe el. Sunt sportiv, practic KARATE de 22 ani, dar în ultimii 6 ani mi-am supus spatele unui efort intens, mi-am construit o vilă singur, cu banii din salariu şi în timpul liber. Am căzut de atâta muncă, iar la radiografie s-a constatat că am tasate 90% vertebrele 3,4,5. M-am prezentat anul trecut în decembrie la Spitalul Militar din Bucureşti, iar dr.Sandu, după ce a studiat radiografiile,îmi zice : "Bă, tu să vii la mine la cuţit în cărucior sau pe targă, nu pe propriile picioare". Am plecat acasă bucuros că nu am fost operat, dar cu frică să nu mă mai apuce durerile cumplite de spate. De atunci, după 10 ketonale i.m., sunt ca şi nou, dar nici antrenamente de karate nu am mai făcut, de frică să nu recidiveze boala. Mulţumesc pe această cale doamnei dr.Aurelia Popa pentru recomandările şi încurajările de mai sus, şi voi încerca să mă pregătesc pentru cel de-al III - lea DAN în karate. Tuturor cititorilor, în ajun de an nou, vă urez un sincer "La mulţi ani cu sănătate" !
  29.12.2008 15:50 
Dicopatie lombara ,lombosiatica
Da frumos articol ,acum 10 ani de fapt la 27 de ani am fost diagnosticata cu discopatie lombara de fapt am ramas intepenita 2 saptamani nu am putut sa ma dau jos din pat,acum se repeta din nou ,dureri de spate si se lasa pe picior.
  01.12.2008 20:17 
Sunt ok aceste exercitii!
Cei cu probleme de acest gen sa faca aceste exercitii. Sunt extraordinar de bune si eficiente daca sunt facut regulat.
  26.11.2008 01:00 
Sper sa dea roade
Am si eu boala asta. Doar ca m-am ingrasat mult si nu prea reusesc sa fac multe miscari. Dar cele citite aici mi se par chiar usoare, sper ca reusesc si eu sa le fac ca sa imi revin.
  21.11.2008 22:55 
Multumesc!
Am citit cu luare aminte articolul... indicatiile si exercitiile pe care din pacate sunt nevoita sa le urmez. Sper sa dea roade!
  31.10.2008 17:14 
masaj acasa
www.masajmedical.ro
  06.10.2008 21:05 
durere de spate
de ceva vreme am o durere acuta pe coloana insotita de o arsura cumplita.aceasta durere apare mai ales seara si esta situata undeva cam la 15 cm de la gat ,pe o lungime de aprox 10 cm.ce credeti ca ar putea fi?ce ma sfatuiti sa fac?
  27.09.2008 08:29 
DISCOPATIE LOMBARA L4 L5
MA DOARE INGROZITOR SPATELE AM FOST DIAGNOSTICATA CU DISCOPATIE LOMBARA L4 L5 DAR MEDICUL NU MI-A ZIS NIMIC CONCRET A ZIS CA TOTUL E BINE SI NU STIU CE SA FAC.
  25.08.2008 15:34 
Pentru forum discopatie lombara si sarcina
Depinde, eu am avut 2 sarcini, dupa prima a fost durere, am dormit 2 ani pe un pat tare, dar problema s-a rezolvat, la a doua sarcina nu am mai avut nimic. Discopatia a ramas si ma mai supara bineinteles, dar nu cred ca sarcina a agravat-o sau, in orice caz nu foarte mult, dovada faptul ca a doua sarcina n-a mai fost cu dureri de spate.
  25.08.2008 15:29 
Foarte bune
Foarte bune aceste exercitii, pe mine m-au ajutat si pot spune ca am scolioza frumusica si discopatie. Nu inlocuiesc tratamentul dar au avut efect, facute sistematic ajuta la ameliorarea durerilor. Dar trebuiesc bineinteles facute, mai putin nr. 10. Si cutiuta de 15 cm este eficienta. Mai publicati astfel de articole!
  18.08.2008 16:18 
Discopatia lombara este intotdeauna asociata cu durerea de picior? Daca da.. astept un raspuns pe adresa de mail: darkking79@yahoo.com. Multumesc
  14.07.2008 21:12 
artrita reactiva la klebsiella
stie cineva ce este artrita reactiva sau daca ea se vindeca
  29.05.2008 14:30 
dureri lombare
Sotul meu are dureri foarte mari de spate. Lucreaza in constructii si mai tot timpul solicita spatele la diverse miscari. A incercat cu tot felul de pastile si unguiente dar degeaba. Ce trebuie facut?
  16.04.2008 20:37 
Discopatie lombara
Am fost diagnosticata cu discopatie lombara, intrebarea mea este... este vreo problema daca voi ramane insarcinata? Exista riscuri?
  03.04.2008 14:13 
Discopatie lombara
Sunt insarcinata -26 sapt- si sunt disperata pt ca nu stiu ce sa mai fac. De o luna sunt f incordata si am dureri si pe piciorul drept. Multumesc!
  27.03.2008 10:30 
Discopatie lombara gr2
Este bine sa merg la recuperare la sanatoriu balnear Techirghiol? La 2 saptamani dupa tratament am ramas iar blocata. Este normal?
  20.03.2008 20:17 
Discopatie lombara
E ok! Dar as dori sa stiu ce calmante se pot administra la acest diagnostic?, inafara de midocalm, diclofenac.
  20.03.2008 20:15 
Discopatie lombara
E ok! Dar as dori sa stiu ce calmante se pot administra la acest diagnostic?, inafara de midocalm, diclofenac.
  20.03.2008 13:02 
Discopatie lombara
Am discopatie lombara, L5-S1, dureri pe piciorul drept,si de o saptamana stau pe un tratament dat de medicul de familie cu aulin , paracetamol si midocalm.am incercat cu bilet de trimitere sa ma vada un medic specialist, insa in cartier, abia pe 1 aprilie m-a programat la consultatie... si ca sa merg la urgenta nu vreau caci nu vreau sa ma internez, iar la o policlinica cu plata nu am bani...
  17.03.2008 12:58 
Date de contact ROMAR
http://www.romar.ro/romarlucru/index.php?id=203
  15.03.2008 11:46 
Sacralizare L4-L5
Am fost operat de hernie de disc la L2 in anul 2003 iar dupa 3 luni m-am intors si ma operat la L4 tot timpul am avut dureri si le mai am si acum chiar daca am fost mereu la statiune la amara pt recuperare. Am facut astazi 12 martie o radiografie totala si rezultatul este urmatorul: Rg. coloana cervicala: Osteofite la nivel < anterioare si inferioare de corpurilor vertebrale. C3,C4,C5,C6. Rg. coloana lombara laminectomie L2-L3,L3-L4, sacralizarea lui L5 elebilateral. Osteofite la nivel
  10.03.2008 23:18 
Am si eu o intrebare
Am discopatie lombara L5 S1 si exercitiile imi sunt de mare folos, insa am un serviciu care necesita exercitiu fizic si as vrea sa stiu daca este necesar un concediu medical. Mentionez ca am facut fizioterapie, insa am racit exact in acea perioada. Multumesc pt ajutor.
  24.02.2008 14:02 
Foarte bune exercitiile
Imi sunt de mare folos exercitiile prezentate. Ar fi fost excelent daca ar fi existat si cateva imagini ajutatoare; eu am scolioza lombara dreapta si am o munca ce necesita statul pe scaun, la calculator; in ultimul timp durerile de coloana s-au accentuat mult si sper ca aceste exercitii sa ma ajute. Le sugerez tuturor persoanelor care au un inceput de scolioza sa mearga din timp la medic si sa urmeze tratament, deoarece scolioza avanseaza foarte repede daca nu faci exercitii si cand iti dai seama e poate prea tarziu, si se ajunge la operatie, care nu este tocmai placuta... multa bafta!
  21.02.2008 08:49 
Discopatie lombara
Pe ce portiuni se face rmn, vreau sa-l fac.
  16.02.2008 17:14 
Discopatie lombara
As dori recomandarea unui medic specialist bun, daca stie cineva am dureri mari
  12.02.2008 12:04 
L5-S1(sacralizare)
buuun site-ul si ajutator.Dar totisi nu cred sa se dea prea multe detalii ca sa mai treci si pe la medici(gura lor ce mai mananca?..)Sunt putin rautacioasa, dar sunt intru cu totul deacord cu cei dinaintea mea: cateva poze ccu exercitiile de mai sus nu ar fi rau deloc si date si alte metode de vindecare (acupunctura , apiterapie ,yoga...,insertii cu ceva)
  08.02.2008 12:38 
intrebare
Am fost diagnosticata cu discopatie lombara, am dureri insotite de amortirea piciorului drept, dar numai cand stau pe scaun, am luat mai multe tratamente antireumatice fara niciun rezultat, iar acum un medic mi-a recomandat celcoxibum, inca nu le-am cumparat dar am inteles ca sunt cam scumpe si daunatoare inimii, va rog sa imi dati ceva lamuriri referitoare la acest tratament. Acum am descoperit aceste exercitii pe net o sa incep chiar de azi sper sa imi fie de folos. As mai avea o intrebare, despre kosmodisc ce imi puteti spune, reclama este mare, in cazul meu mi-ar fi indicat ? Va multumesc foarte mult !
  30.01.2008 17:45 
Poate exercitile sa mai ajute caci eu am incercat de toate si tot nu ma simt bine?
  24.01.2008 17:52 
Fa exercitii cat mai mult timp.
  21.01.2008 18:24 
Fara efort
Exercitiile sunt bune caci medicamentele nu te ajuta si nici repunerea de coloana nu ajuta la nimc.
  07.12.2007 20:07 
Dezechilibru intre muschi
Nu am inteles explicatia referitoare la dezechilibrul intre musculatura abdomenului si cea a spatelui.
  28.11.2007 19:24 
Am de 3 sapt. dureri in partea lombara si uneori urca pe partea dreapta. Am facut tratament cu ketonal im. si acum fac un tratament antiinflamator. Credeti ca o sa-mi mai treaca durerile pt. ca sunt foarte intense?
  24.11.2007 14:16 
Durerea de spate
Am o durere in partea de jos a spatelui, aproape de "noada", nu se extinde pe picior, dar cred ca e din cauza ridicarii unor greutati. Uneori raman intepenita cand vreau sa mai ridic ceva, sau de la frig. Imi puteti spune ce as putea avea si ce sa fac?
  05.11.2007 20:56 
Intrebare_dicopatie lombara
Spuneti-mi, va rog, este indicat sa incep exercitiile chiar daca am dureri puternice de spate? Mi s-a recomandat sa astept o perioada, pana durerile se mai amelioreaza. Problema e ca astept de vreo 3 saptamani.. Va multumesc
  18.10.2007 20:09 
pat de dormit
il cumperi de la magazin e ieftin
  13.10.2007 13:47 
patul cu pietre de jad
buna ziua! as vrea sa stiu cat costa un pat cu pietre de jad, si de unde as putea sa-l cumpar. multumesc
  10.10.2007 12:41 
...
Imi pare rau sa aflu ca esti in asa o situatie disperata. Iti recomand sa nu te iei dupa " leacuri babesti" sau tratamente puse dupa ureche, caci si eu am trecut prin ce treci tu si daca m-as fii prezentata la un medic competent din timp, poate nu mai ajungeam la operatie. Am 22 de ani, si am fost diagnosticata cu hernie de disc la L4-L5. A urmat operatia, dupa care pot sa spun sincer ca ma simt f bine, cu toate ca nu a trecut mai mult de 2 sapt. de la externare. Sa o luam de la capat. Te doare.. la fel ma durea si pe mine, incepea din sold si se lasa pe piciorul drept, pana in calcai..nu a stiut nimeni ce am , nici la mine..pana nu m-am dus la un medic neurolog, la un consult. Asta e primul lucru pe care trebuie sa il faci, apoi , la indicatiile lui, un RMN ori intai o radiografie. El va stabilii prioritatile in functie de cat de grava e situatia. Daca ai posibilitatea iti recomand o clinica particulara, vei fii tratata cu mai mult respect si seriozitate.Pe mine m-a costat 300 de mii lei vechi consultatia, 4.100.000 RMN-ul..Trebuie precizat ca si la RMN am fost tot la particular si nu am stat la coada sau altceva.( in Bucuresti ).Daca vrei mai multe detalii scrie-mi pe adresa : langa_geanina@yahoo.com si iti voi raspunde cu placere ( tie sau oricui are nevoie de un sfat privind operatia, etc.). Multa sanatate !
  02.09.2007 13:15 
dureri insuportabile
de cand ma stiu am dureri insuportabile la piciorul stang in sold am cautat in toata tara un tratament ,o operatie ceva si nimeni nu ma putut ajuta cu nimic,va rog frumos ajutati-ma cu un tratament pe masura.
  31.08.2007 15:23 
discopatie lombara
recent am fost diagnosticat cu aceasta boala. sunt un fost sportiv si de aceea am ramas si eu contrariat.e normal ca atunci cind am facut criza sa raman imobilizat?
  26.08.2007 11:33 
lombosciatica
Am fost diagnosticata cu discopatie cu lombosciatica stg.hiperalgicasi nevritica.Tratament:loperamid,Ketonal,Urgendol,Pentoxiretard,Aflamil,Neuromultivit.Acum fac fizioterapie si masaj coloana si picior stg.nu mai am dureri dar piciorul stg.este putin amortit,ROT rotulian care era ffffff slab acum este ceva mai bun,nu pot sta pe calcaiul stang,fac ceva exercitii acasa.Cred ca se poate fara operatie,ce-mi recomandati?Va multumesc,astept raspuns.
  08.08.2007 05:37 
Tasare vertebre
A trebuit sa sar de la geam, de la etajul 1 si din cauza ca mi-a alunecat un picior, mi-am tasat 2 vertebre. Stiu ca tasarea s-a produs intre L4 - L5 si L5 - S1. Am avut ceva dureri si medicul mi-a recomandat sa port un lombostat vreo 3 luni de zile. Dansez destul de mult si am facut miscare si cand eram mai mic. Acum am 21 de ani. Din momentul in care am avut acest necaz, am cautat foarte mult exercitii fizice care sa ma ajute sa imi indrept coloana si sa scap de inceputul de scolioza (stau mult la calculator). Va multumesc foarte mult ca ati pus pe site aceste indicatii. Ati putea oferi si indicatii pentru o alimentatie care sa favorizeze fortificarea oaselor?
  03.08.2007 09:24 
sugestie
ar fi fostideale niste schite
  07.06.2007 11:06 
durerile de oase au inceput sa ma chinuie din ce in ce mai mult
am avut in 1994 o pareza pe partea dreapta,piciorul nu-l mai puteam misca ,am urmat tratament dar cred ca acupunctura facuta de dr.mariana stan de la pucioasa jud dambovita m-au ajutat fff mult din l994 nu am mai facut tratament,m-am simtit ff bine,iar acum in 2007 am inceput sa am dureri ff mari de spate,spondiloza cervicala ma omoara odata cu mijlocul,am avut crize ,am intepenit si acum o caut disperata pe d-na dr.sa fac din nou acupunctura.nu stiu incotro s-o iau,anul trecut am avut doua interventii chirurgicale cu anestezie totala in 2 luni de zile -histerectomie totala si inainte si dupa operatie durerile de oase au inceput si nu m-au lasat deloc.am intrebat medicii si au zis ca nu au legatura cele doua.dar in spitalul oncologic am aflat multe lucruri,printre care ca se poate declansa asemenea dureri si noi nu stim si de la cancer in oase.nu striu ce investigatii sa mai fac.ajutati-ma cu sfaturi de unde sa incep si unde sa termin.ce investigatii sa mai fac.mi-e frica sa nu am cancer la oase si eu sa nu stiu,si uite asa sa treaca timpul si va fi prea tarziu.medicii nostrii nu mai au timp de noi sa ne ascuklte si sa ne indrume.medicul de familie e pe dinafara....etc.trebuie peste tot bani fff multi,nu dispun si doresc ceva sigur de la inceput.m-am saturat sa fiu pasat ca o minge.incotro s-o apuc?poate ma aude un medic cu suflet.multumesc.
  31.05.2007 23:25 
discopatie lombara
am fost diagosticata cu dicopatie lombara dar durerea este mai accentuata la bazin si sold.Ce trebuie facut ptr aceasta?Dupa 10 min de mers pe jos nu mai pot merge , in rest durerile nu sunt prea mari.Va multumesc si astept raspuns
  28.05.2007 15:41 
discopatie lombara
cred ca e foarte bine sa stii ce exercitii iti fac bine, sa cunosti mai multe detalii despre aceasta afectiune.Asa te poti proteja.
  26.05.2007 18:50 
exercitii pentru fracturi de bazin
Ma incanta felul in care ne dati sfaturi dar de cand am eu internetul nu am vazut nici un sfat care sa ma ajute.Am avut un tragic accidant in urma caruia am avut 4 rupturi de bazin.Acum sunt in perioada de recuperare dar nu pot merge decat sprijinita in baston si schiopatez,nu am stabilitate fara el.Mentionez ca la un sold am pusa placuta cu surub.As dori sa fac exercitii si acasa , va rog scrieti-mi raspuns!
  26.05.2007 18:46 
exercitii pentru toti
Toate aceste sfaturi sunt foarte benefice pantru noi,cititorii care nu prea vizitam doctorul chiar daca nu ne simtim bine!Am si eu o intrebare:exercitiile de mai sus sunt bune si pentru indreptarea spatelui(am 25 de ani si cu toate astea sunt cocosata)?
  26.05.2007 17:15 
discopatia la 20 de ani
m-au ajutat mult expunerile dvs ca sa imi inteleg boala.acum incerc sa ma fac bine dar nu pot sa stau fiindca am prea mult de lucru asa ca nu pot sa iau repausul de care am nevoie.ce ma sfatuiti?
  09.05.2007 14:17 
lordoza
imi place ff mult felul cum va ingrijiti de noi. As avea si eu o intrebare: am lordoza si v-as ruga sa-mi dati si mie un program de ex . Va multumesc mult
  06.05.2007 19:50 
protruzie discala posterioara L4-L5
AS VREA SA STIU IN CE CONSTA ACEASTA BOALA SI CARE ESTE TRATAMENTUL ADECVAT.
  30.04.2007 17:27 
sinovita la niv.art.interapofizare si mica protruzie discala L5 S1
fac diferite trat.de aproape un an.nu mai fac asa multe crize darnu pot sa lucrez nimic.cum ma obosesc putin,cum apar dureri.fara calmante nu pot sa ma dau jos din pat.ce imi recomandati?multumesc anticipat
  14.04.2007 09:51 
Intrebare
Programul Williams este valabil si pentru hernie de disc. Adica pt un pacient pe al carui rezultat de la RMN scrie : protruzie discala L5-S1 ? Multumesc anticipat.
  05.04.2007 17:10 
va salut cu respect
Si eu sufar de discopati lombara,saitul dumneavoastra cu informatii si exercitii este formidabil mai ales exercitiile sunt foarte importante si fac foarte bine la aceasta boala daca sunt facute corect.Ce as dorii eu sa stiu, daca mersul pe bicicleta normala este indicat sau nu. Va multumesc anticipat
  03.04.2007 18:28 
spondilita anchilozanta
cemi sugerati pentru aceasta boala ? pe care sotul meu o are de cativa ani
  12.03.2007 22:55 
discopatie lombara
medicul care mi-a citit radiografia mi-a indicat:discreta scolioza lombara,amprente discale la nivelul platourilor vertebrale L4-L5.mici hernii intraspongioase la nivelul platourilor vertebrale inferioare L1,L2.medicul de familie a concretizar: discopatie lombara, lombalgie.traducerea e ok? ar trebui cumva sa fac un RMN? sunt indicate elongatiile la scara fixa? e bine daca fac niste sedinte la un pat de masaj, cu pietre de jad, infrarosu,numit CERAGEM?
  10.03.2007 22:08 
intrebare-nedumerire
Am fost nevoita sa ridic vreo 4 luni o persoana adulta imobilizata intr-un carucior.Si am inceput sa am dureri de spate.medicul de familie m-a intins pe pat si mi-a ridicat pe rind picioarele pina cind am simtit o durere acuta la spate.A spus ca e vorba de discopatie lombara si mi-a dat diclofenac unguent.Intrebare:se poate diagnostica discopatia lombara fara radiografie?
  08.03.2007 14:22 
Pt. domnul cu precizari
Daca lucrezi abdominalii, lombarii ii mai lucrezi? Daca da cum. Iar daca nu ii lucrezi - nu se produce un dezechilibru intre cele 2 grupe de muschi care sustin zona lombara? Multumesc
  06.03.2007 15:09 
durere de spate
as dori sa fac aceste exerciii intr-o sala de sport cu medici specializati in aceasta recuperare.puteti sa-mi dati un nume.....???
  25.02.2007 16:18 
Precizari suplimentare
Principala cauza care duce la aparitia si intretinerea discopatiei lombare este tonusul muscular precar al abdomenului sau o "burta mare". Exercitiile prezentate mai sus sunt folositoare doar pentru cei ce au o discopatie in forma avansata. Asadar, SINGURUA, miscare care da rezultate este ridicarea trunchiului din culcat dorsal cu genunchii indoiti si talpile in saltea, sau clasicele abdomene. Se efectueaza de 2-3 ori pe saptamana, numai dupa o prealabila incalzire(rotarea bazinulai din stand cu mainile pe solduri spre stanga si spre dreapta)2-3 serii(si nu exercitii cum gresit este prezentat mai sus) a maximum de repetari pe serie la cei care suporta, sau mai putine la inceput la cei care inca resimt dureri acute. Si eu am discopatie lombara si inainte sa fac abdomene ma durea rau spatele. Acum nu mai resimt nicio durere si joc si fotbal de performanta.
  09.02.2007 17:27 
exercitiile pentru spate sunt foarte bune. multumesc pentru sfat.ati foast de mare ajutor. tineti-o tot asa.
  27.01.2007 12:09 
exercitii pentru tasare vertebre
am fost diagnosticata cu pensare moderata de L4 si L5 ,pot efectua acest program ? multumesc !
  25.01.2007 19:24 
da sunt bune
ar mai trebui niste ex...da sunt foarte bune si astea
  12.01.2007 18:25 
disopatie lombara
sunt foarte utile sfaturile mai ales pt mine care am facut aerobic 16 ani si corpul meu cere gimnastica
  13.12.2006 18:55 
durere
daca s-ar face o statistica as putea sa afirm ca pe toata lumea ne doare spatele.Muncim prea multe ore pe lumea asta si putin timp avem pentru sufletul nostru.
  28.11.2006 19:37 
hernia de disc operata
care sunt etapele kinetoterapiei dupa operatia de hernie de disc L5-S1.
  28.11.2006 17:08 
exerciti-discopatie lombara
am facut aceste exercitii la Herculane si ma simt foarte bine
  20.10.2006 19:33 
discopatie lombara
De mult caut , sfaturi,ceva care sa ma scape de durere . MINUNAT
  19.09.2006 00:31 
vreau imagine
daca ar fi insotite de filmulete ar fi perfect. Poze sau filmulte pt o mai buna executie. PS Sustin Educatia Fizica in Scoli si licee
  13.09.2006 20:59 
SUNT EXTRAORDINARE SFATURILE PRIMITE. vA DORESC TOATE CELE BUNE SI MULTA, MULTA SANATATE !
  07.09.2006 16:36 
colica renala
a fost diagnosticat cu aceasta boala.a facut tratament dar durerile persista. ce se poate face?
  07.09.2006 16:33 
dureri de coloana
AM nascutde 6luni si tot am dureri de spate.DURERI lombare cat si cervicale.ce pot sa fac?si tinetio tot asa.
  18.08.2006 13:13 
discopatie asimilata cu miscare?
am fost diagnosticata de catre ,,Euromedica''cu acest diagnostic;efectiv,nu mai pot parcurge nici 5oo de m,pentru ca durerile se accentueaza,Gimnastica, fac cu ajutorul aparatului,,Beauty Star''insa,nu s-a inbunatatit mobilitatea.Am 100 kg,nu reusesc sa slabesc sub nici o forma.
  16.08.2006 01:33 
sport cu discoppatie?
dc am discopatie lombara mai pot da bacul la sport?
  27.07.2006 21:08 
discopatie
suna bine si am sa incerc exercitziile si daca are sa fie bine am sa le fac fara intrerupere asa poate scap de durerea asta kinuitoare
  20.07.2006 14:04 
despre exercitiile pt coloana
eu am facut exercitii cu Aurelia si m-am simtit ok.Aceste exercitii sunt verificate si sunt super ok.Dar daca nu le mai faci o perioada e se resimt durerile.
  09.05.2006 11:21 
muncitor cu tastatura
Ar fi excelent sa faceti un scurt filmulet cu exercitiile descrise mai sus, filmulet care sa poata fi downladat.
  10.04.2006 14:40 
SUGESTIE
Ar fi bine daca s-ar putea ca indicaiile s fie nsoite de imagini pentru a nelege mai bine cum se fa exerciiile.
  27.03.2006 13:09 
tineti-o tot asa
Imi plac toate articolele d-voastra si tin sa va multumesc ptr.toate, sunteti de un real ajutor in cazurile extreme.Bafta multa!
  11.03.2006 14:08 
mersi
toata aprecierea ptr. sfaturi si mai ales ptr. exercitii multumesc
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie