Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Sunt studenta anul 4, la un pas de examenul de licenta si imi pun problema ce pot face eu dupa ce termin facultatea (cipita)

Sunt studenta anul 4, la un pas de examenul de licenta si imi pun problema ce pot face eu dupa ce termin facultatea (cipita)

In primul rand, mult succes! E un examen important, care va contribui la 'asezarea" stimei de sine. Va urez sa il luati cu nota maxima. In ceea ce priveste restul, eu cred ca asa cum sunt si bancheri saraci, sunt si artisti bogati. Si daca psihologia va e in suflet, atunci va e si in minte, asa ca aveti si motivatia, si capacitatea de a va construi un drum care sa va placa si care sa va ofere mai mult decat satisfactii materiale. Important este sa fiti consecventa si consistenta.


Asa cum vad eu acum lucrurile (e important sa intelegeti ca e o opinie subiectiva, bazata pe experienta mea si datele pe care le am despre sistem), la terminarea facultatii poti opta pentru : clinica, organizationala sau psihoterapie (consiliere).


Daca oscilati intre psihoterapie si altceva, incepeti oricum programul de formare in psihoterapie, pentru ca dureaza doi ani pana puteti intra in supervizare si puteti practica, si daca va razganditi, o sa va ajute orice ati practica, dar incepeti si un master in resurse umane sau chiar in psihoterapie. Daca nu aveti resurse proprii, cautati un serviciu in resurse umane, pentru a va putea intretine in timpul masterului si formarii. Experienta in organizatie o sa va ajute mult, oriunde veti lucra.


Apoi, daca rameneti in psihoterapie, cautati un cabinet in care sa puteti practica (sunt multe pe piata acum care angajeaza psihoterapeuti pentru un procent de 60-40) si aici va puteti castiga experienta si resurse pentru a incepe in cativa ani pe cont propriu. Orice ati face, nu uitati ca experienta e importanta si nu lasati timpul sa treaca in gol.


Cu cat faceti mai multe in acelasi timp – formare, master, serviciu- chiar daca va fi greu, cu atat scurtati drumul catre acea stare de bine de care va vorbesc prietenii dvs.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  05.06.2011 05:57 
INCERTITUDINE
AM TERMINAT PSIHOLOGIA, CU NOTA 10 LA EX.LICENTA.NU STIU CE PAS SA URMEZ SPRE PERFECTIONARE SI PT.A MA ANGAJA IN DOMENIU.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie