Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Soacra cea rea

Soacra cea rea

Soacra dumneavoastra este cu siguranta o personalitate dificila si nu e deloc usor sa traiesti cu un astfel de om. Daca asa a fost intotdeauna, sa va asteptati ca trasaturile de personalitate sa se rigidizeze odata cu varsta si sa devina tot mai putin toleranta.

Daca incepeti sa existati doar pentru a-i face pe plac, nu prea aveti mari sanse de reusita. Atat timp cat stie ca depindeti de ea (din punct de vedere al locuintei, cu alte lucruri) va va toca marunt continuu. Respectul unui astfel de om il castigi cel mai usor aratandu-i ca nu tii la lucrul pentru care depinzi de el si ca esti independent si consecvent in parerile tale.

Va sfatuiesc sa gasiti si alte metode de a va relaxa si de a va petrece timpul, astfel incat sa aveti energia necesara pentru a-i tolera comportamentul abuziv; in exemplul cu icoana, cel mai simplu este sa aveti energia de a va autoculpabiliza ca ati ratacit-o, inainte de a deveni ea acuzatoare. Asumandu-va acest rol, ea nu va putea fi de aceeasi parte cu dumneavoastra (adica sa va acuze) si atunci va avea tendinta de a va apara... adica de a va lasa in pace.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  13.10.2006 18:32 
viata mea e un calvar din cauza soacrei
Eu locuiesc cu soacra in aceiasi casa si e un calvar pentru mine.De la inceput am avut discuti cu ea care s au transformat in scandaluri groaznice.Ma face numai curva mi a spus sa plec din casa ei,si mi a spus sa mi fie rusine ca am uitat cum m a luat de la parinti desi eu cu hainele pe care le aveam cand stateam cu mama le am si acum dupa un an de zile fara ca ea sau sotul meu sa mi fi luat ceva in acest timp,am fost cuminte nu m a arata nimeni pe strada asa ca nu intelef ce vrea ea sa spuna.Probabil are ceva probleme pt ca i place sa se bage unde nu i fierbe oala mai ales in deciziile mele si ale sotului meu e un adevarat calvar cu ea in casa.M A AMENINTAT CA IMI DA SI UNA PESTE GURA DACA NU TAC CAND NE AM CERTAT SI CA PLEC DE URGENTA CA E CASA EI.sOCRAMIU IMI FACE SEMNE CATEODATA SA NU O IAU IN SEAMA.IAR SOTU MEU NU VREA SA NE MUTAM PT CA VREA SA STEA CU MAMICA SI CU TATICUL LUI.PANA LA URMA O SA RAMANA CU EI.
  24.04.2006 13:02 
mesaj catre soacre
Dragele mele soacre,iubiti-va jurorile ca sunt ca ficele voastre...Sunteti mai in varsta ca ele, aveti experienta vietii,ati fost si suntei si voi nurori,daruiti dragoste ca nu veti culege ura...Mi-am iubit nora mult de tot....de mult ce am iubit-o nu am avut parte de dragostea ei mai mult timp ptr.ca Dumnezeu mi-a luat-o la numai 25 ani.O plang si am s-o regret toata viata.Mi-a lasat un gol imens in suflet......Apropiati-va de nurori fiti bune, blande cu ele ca aveti de invatat unele de la altele.De 7 luni ochii mei nu se mai usuca de lacrimi.Soacre, soacre nu fiti rele, ca sunteti nurori ca ele..........
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie