Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Retete
Home > Stil de viata > Slabeste sanatos > Retete > Slabiti si cu resturi alimentare

Slabiti si cu resturi alimentare

Nu ignorati resturile; puteti gati mancaruri bune si sa faceti si economii. Aceste resturi nu sunt neaparat feluri ce ingrasa. Este de ajuns sa le folositi cu discernamant si ele vor deveni si gustoase si dietetice.

Slabeste sanatos

Vrei sa stii cum poti slabi sanatos? Afla care sunt nutrientii de baza.
Top Sanatate iti recomanda
·Salata de legume cu orez
Aceasta salata de legume cu orez poate fi un pranz sau o cina usoara, dar poate fi folosita si drept garnitura la cina.
Cateva retete care sa va incite sa gatiti resturile de mancare

Carne de vaca "a la Boisvert" (4 portii)

4 bucati de carne de vita
110 ml suc de rosii
5 ml otet
5 ml ulei de masline
1 hasma, taiata fin
2 ml mustar de Dijon
patrunjel tocat
sare si piper

Puneti intr-o tigaie cu teflon toate ingredientele, in afara de carne si patrunjel si incalziti-le la foc potrivit, timp de 10 minute. Adaugati carnea si continuati sa le fierbeti inca 20 de minute. Serviti-le calde in farfurii si acoperiti bucatile de carne cu sos. Presarati apoi patrunjelul.


Carne de vaca in gelatina

350 g carne de vaca slaba, fiarta
2 foi de gelatina
4,5 ml suc de tomate
sare si piper
1 lingurita sos Worcestershire

Pentru garnitura: salata verde, ridichi, sare si piper.

Taiati carnea. Inmuiati gelatina in putina apa rece. Incalziti sucul de rosii si apoi puneti gelatina. Amestecati pana se dizolva. Varsati lichidul cald peste carne. Adaugati toate ingredientele (fara cele de la garnitura) si omogenizati. Aceste amestec, turnat intr-o forma, trebuie lasat in frigider. Taiati salata si ridichile.
Pentru servire: rasturnati carnea in gelatina. Ornati cu legumele pregatite.

Important!
Aceste fel poate fi congelat. Durata de conservare: doua luni. Puteti inlocui carnea de vita cu cea de pui sau curcan. Folositi supa de carne (instant sau preparata in casa si degresata) in loc de sucul de rosii. In gelatina puneti o lingurita de mustar.

Informatiile au fost preluate din cartea "125 trucuri pentru a slabi si a te mentine in forma", de dr. Jean-Marie Marineau, traducere Monica Stanciu, Bucuresti, editura Niculescu, www.niculescu.ro
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  25.05.2006 10:05 
incearca
incearca pe pielea ta si trimite catre ceilalti rezultatele obtinute. succes! daca vrei, poti.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie