Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea parului
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Ingrijirea parului > Secrete naturiste pentru un par sanatos

Secrete naturiste pentru un par sanatos

Un par stralucitor si catifelat este visul fiecarei dintre noi. Nu trebuie sa uiti nici macar o secunda ca sanatatea ta fizica se reflecta si asupra parului si ca parul este in mare parte intretinut de vitaminele si mineralele din organism. Asadar, un corp sanatos va fi pus in evidenta de un par plin de vitalitate.

Cateva retete usor de preparat iti vor fi foarte utile pentru a-ti mentine parul sanatos.
  • Toarna putina zeama de lamaie pe intreaga portiune a capului si lasa sa actioneze timp de 15-20 de minute. Apoi spala bine parul. Acest tratament este foarte eficient impotriva matretii.

  • Frunzele de ceai pot fi refolosite prin fierbere in 2-3 cani de apa. Strecoara lichidul, raceste-l si clateste parul cu el, dupa samponare. Acest extract de plante iti va imbunatati evident aspectul parului.

  • Pentru un par matasos, extractul de henna este cel mai eficient. O pasta de henna amestecata cu lapte batut, un ou si zeama de lamaie este un balsam foarte bun pentru par, daca il lasi sa actioneze 45 de minute. In cazul in care ai parul uscat, adauga in aceasta compozitie si 2-3 lingurite de ulei de masline sau ulei de cocos.

  • Imbunatateste circulatia sangelui pentru a preveni caderea parului! Cum poti face acest lucru? Foarte simplu. Maseaza-ti parul cu ajutorul unui tampon de vata imbibat in ulei de cocos si intinde uleiul de la radacina spre varfuri. Ia un prosop imbibat in apa fierbinte, leaga-l in jurul capului si pastreaza-l catava vreme. Acest lucru va ajuta ca uleiul sa patrunda la radacina parului, asigurand o buna circulatie a sangelui la nivelul scalpului si stimuland cresterea parului. Apoi aplica un sampon pentru a indeparta reziduurile de ulei de cocos. Astfel vei scapa de problema parului uscat!

  • Scapa de caderea parului consumand mai multe vitamine, care ajuta nu numai la mentinerea unei culori vii, ci si la sanatatea parului. In cazul unui par uscat si subtire, care se despica si cade este foarte indicat consumul legumelor verzi (spanac, salata verde,etc).

  • Se bat cu mixerul doua oua si putin lapte si se intinde compozitia pe par. Las-o sa actioneze pentru 5 minute, iar dupa indepartarea ei vei obtine o stralucire instantanee a parului.

  • Scapa de parul gras! Cea mai eficienta metoda este pudra, pe care o gasim in comert sub diverse mirosuri si marci. Aplica putina pudra la radacina parului, las-o sa actioneze vreo 15 minute, apoi indeparteaza cu sampon si aplica balsam.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  31.01.2012 15:39 
par gras
am parul fffgras si prob cea mai amre este k e plin de matreata, o matreata kre este exagerat de mare...nu stiu ce s afac sa scap de ea...va rog sfaturi
  09.12.2011 16:50 
Idei
Adauga otet in apa e clatire pentru a elimina matreata si prepara o masca din galbenus de ou,zeama de lamaie si miere care de aplica pana a te spala si se lasa pe par circa 10-15 min dupa care se clateste bine
  26.11.2011 00:02 
par gras
dar de moment nu pot face masca aceasta pt k nu ma aflu in tara si nu gasesc aici drojdie proaspata si laptisor de matca.ce altceva imi puteti recomanda?
  26.11.2011 00:00 
par gras
buna...am si eu o problemaa ku parul meu e ffff subtire si dificil nu stiu ce sa ii mai fac..cum pot sa ii dau un volum?miam pus si bigudeuri si imediat mi se face drept zici k e lins,si in plus de asta imi cade ff mult,am incercat fel de fel de sampoane si nici un rezultat.ce imi recomandati?
  11.11.2011 09:52 
off
ei bine,eu am probleme si cu parul gras si cu tenul gras...:-( astept un sfat...
  30.07.2011 21:12 
raspuns
contra caderii parului folosesc 10 galbenusuri de oua de prepelita,o ling de miere,laptisor de matca liofilizat 2 fiole se gaseste la plafar,putina drojdie proaspata cat un varf de cutit.se lasa 24 de ore la cald apoi se alica pe par dupa samponare si se lasa peste noapte.apoi se spala cu ceai de musetel.
  23.07.2011 21:45 
un dezastru...........
acum cateva zile am facut gresealoa si mi-am facut un permanent,am dat peste cea m-ai proasta stylista.acum am paru foarte aspru si urat,cda mi-e si rusina sa ies din casa cu el.mi-a distrus paru,nici macar nu a iesit buclele care le voiam,,cum sa fac sa pot scapa cel m-ai repede de asa ceva???pls heeelllp
  13.07.2011 23:19 
ORIREA CADERII PARULUI
EU AM URMAT TRATAMENTUL CEL MAI SIMPLU CU GAZ,PETROL.O DATA P SAPT SE APLICA ATAT L RADACINA CAT SI PE TOATA LUNGIMEA PARULUI SI S LASA SA ACT 1 ORA APOI SE SPALA.DUPA 3 APLICARI CADEREA PARULUI A FOST STOPATA.ERAM DISPERATA INAINTE,IMI CADEA PARUL INGROZITOR D MULT.INCERCATI SI VETI REUSI
  30.05.2011 01:51 
antonici69@yahoo.com
Ipotriva unui par deteriorat folositi balsamul Retread de la Lush, hraneste si reface parul
  26.05.2011 08:20 
parul
imi cade ingrozitor de tare parul am varfurile despicate fara stralucire uscat nu stiu ce sa mai fac
  13.10.2010 15:25 
complicata treaba cu parul asta! a incercat cineva tratamente pe baza de revalid sau ceva de genul? ce efecte ati avut?
  03.10.2010 15:28 
parul meu masoara 80cm lungime ...
..parul meu masoara 80cm lungime si nu folosesc niciun fel de pudra sau masti sau chestii de genul...(eu una consum foarte multe lactate)iar ca shampon folosesc Head & Shoulders (o data la 2 zile)e important sa ai grija de el si sa nu-l sufoci cu tot felul de produse (masti,uleiuri,geluri s.a.m.d)
  15.09.2010 22:58 
vreau un sampon pt par sami creasca repede
vreau si eu un sfat sami dati sami creasca paru
  20.06.2010 18:10 
ATENTIE PARUL SI TENUL GRAS
fetelor ptr parul gras puteti folosi sampoanele de la alpecin oil A1 SI SOLUTIA ALPECIN FORTE CARE SE DA IN FIECARE DIMINEATA SI SEARA ,,, E MENTOLATA.. PTR CINE ARE porziuni unde nu a mai crescut parul cereti in farmacie solutie cu minoxidil este singurul care da roade!!!ptr pielea grasa eu folosesc bioline detergent si lotiune tonica de la firma prima luce bioline jato!! incercati sa evitati cat mai mult laptele de demachiat ptr tenul gras e un dezastru!! loziunea de fiecare data adica dimineata si seara dupa ce va clatiti tenul cu detergentul iar la sfarsit ocrema nutrienta!!celule staaminale de mar sunt exceptionale!! nu mai dati banii prin toti dermatologii ptr ca la cati am fost m-am plictisit de ei .. se ita un pic la tine si.si fac reclama la cate un produs !!daca sunt asa de buni de ce nu ne supun la analize!! CEL MAI BINE E LA O COSMETICA BUNA INTR UN CENTRU CARE SA TI CURETE BINE TENUL CU PRODUSELE LOR ADICA SA INTREBATI INAINTE SA VA SUPUNETI DACA AU APARATURA DE CURATAT FATA CU ULTRASUNETE PTR CA NICI NU VA IMAGINATI CAT POATE SA FACA ULTRASUNETELE. NU VA SUPUNETI LA SPALARI CU ACIZI DE FRUCTE NICIODATA!!CURATAUL FETEI ESTE IMPORTANT ADICA SPALARE FETEI CU DETERGENTI BUNI LUATI DE LA COSMETICA DUPA CE ATI FACUT CURATAREA TENULUI SI NU MAI CUMPARATI PRODUSE PROASTE DIN COMERT .TOATE CELE BUNE PA
  08.06.2010 19:44 
mpotriva caderii parului
EU FOLOSESC ULEI DE MASLINE SI IMI PLACE F MULT CUM E PARUL. IL APLIC PE PAR SIL LASSSSSSSSS. A SI EU AM MAI MAESTECAT ULEI DE MASLINE CU ULEI DE RICIN SI MA CLATESC CU CEAI DE FRUNZE DE NUC PE CARE IL LAS PE PA.R SI POT ZICE CA NICI NUMI MAI CADE ASA TARE DAR MIA SI CRESCUT F REPEDE.HAIDE SPOR. SE GASESC F MULTE RETETE PE NET DACA VREI KARE KIAR SE MERITA SA LE INCERCI. SI OUL E BUN DOAR CA EU L PUN MAI RAR CA MIE SILA;DAR ULEIUL IL FOL APROAPE LA FIECARE SPALARE.
  06.02.2010 19:08 
imptriva caderi parului
am parul rar si imi cade foarte mult ce tratamente naturiste sa folosec?
  03.12.2009 13:52 
ce sa fac sa-mi creasca parul mai repede
am un par fr subtire si mi se de spica varfurile ce pot sa folosesc?si imi creste parul f greu
  23.09.2009 21:25 
despre par
mi se despica parul de fiecare data cand ma piepten se rupe de la varfuri...ce as putea folosi ?
  02.09.2009 14:06 
par gras
am parul foarte gras trebuie sa_l spal la 2zile ce trebuie sa fac?
  18.05.2009 23:39 
blond par
eu am par blond 5-ani şi nu am problema cu ea ,ca dupa fiecare spalare pun masca şi dupa balsam,şi dupa ce sa uscat pun ulei pt varfuri degradate,de la firma kallos
  18.05.2009 23:35 
mersi ca ai zis parerea,atunci nu incerc ,ca am vrut sa incerc cind ma duc la plaja,mersi
  11.05.2009 12:54 
Deci nu incercati sa va dati la radacina cu pudra din comert,pentru bebelusi.Dupa un timp,ti se rareste parul in locurile mai des pudrate.Din pacate nu e doar talc,mai contine si altceva.
  01.11.2008 00:23 
Parul
Am o problema cu parul de ceva timp, cade. Culoare parului imi este inchis, totusi isi pierde din culoare, fiind ars de soare este uscat. Recomandati-mi va rog o metoda de combatere a acesteia.
  28.09.2008 11:46 
Tenul meu
Am un ten foarte gras ce tratamente sau masti naturiste imi recomandati. Va rooog.
  23.11.2007 17:43 
mooor
m am saturat de par gras vreau sa scap....c sa fac>?>??
  03.07.2007 21:46 
alopecia
am fost la medic dermatolog si mi-a recomandat sa urmez un tratament cu un unguent elidel si a inceput sa-mi creasca parul foarte putin.
  24.01.2007 12:47 
pelada
medicul dermatolog mi-a pus diagnosticul de PELADA. am incercat nici nu mai stiu cate tratamente naturiste, am fost si la trei medici dermatologi, la ultimul medic inca merg de vre-o 6 luni, luna de luna imi schimba tratamentul si ce pot spune ca, e drept s-a regenerat dar foarte, foarte putin.aceasta problema o am de 11 ani. nici nu mai stiu ce pot face. daca aveti o solutie privind rezolvarea problemei pe care o am va rog sa-mi spuneti. femeile care aveti probleme cu parul stiti ce rau poate fi. Multumesc
  04.01.2007 23:19 
caderea parului
tinctura de ardei iute am fol facand masaj pe tot capulinainte de baie si am avut rez fff bune in urma unei alopecii areate
  03.11.2006 15:17 
interesant
am incercat tot felul de tratamente naturiste fara nici un rezultat.Nu mai cred in nimic
  30.07.2006 21:52 
misto
deci imi cade parul foarte tare.cateodata arunc un pumn plin de par si nu stiu de ce imi cade asa tare parul.pare interesant tratamentul.cred k am sa-l incerc si sper sa imi reuseasca.mersi de sfaturi
  26.06.2006 14:59 
Cum sa ne imbunatatim calitatea vietii hranindu-ne sanatos
Pot oferi programe personalizate bazate pe produse de nutritie naturista pentru slabire, ingrasare, celulita, dezvoltarea musculaturii, imbunatatirea sanatatii, constipatie, stres, vitamine naturale. Asistenta pe toata durata programului. Scrieti la adelina1979@hotmail.com
  17.06.2006 12:36 
Slabitul
Ma poate ajuta cineva sa slabesc repede si eficient ? De ce este nevoie avand in vedere urmatoarele date : 12 ani; 57 kg; 1,67.
  03.06.2006 00:35 
pt caderea parului incercati REVALID
FOLOSESC REVALID DE 2 LUNI, CATE 3 PASTILE PASTILE PE ZI ,SI TRATAMENTUL ESTE DE 6 LUNI DAR DUPA 3 LUNI PAUZA DE 2 SAPTAMAINI SI APOI IAR 3 LUNI. SE GASESTE IN FARMACII ESTE INTR-ADEVAR UN PIC SCUMP DAR DA FFF BUNE REZULTATE .INCERCATI .
  09.05.2006 15:00 
par uscat ,despicat si cade
Ajutatima nu stiu ce sa mai fac cu parul meu.Dattimi o reteta pentru el.Multumesc
  04.04.2006 17:53 
caderea parului si fir subtire
nu stiu ce metode sa mai adopt impotriva caderii parului si afirului subtire de par. daca se poate sa imi dati un sfat , sau o reteta pe care sa o pot urma pentru par. va multumesc mult
  23.02.2006 12:34 
par uscat
nu stiu c s mai fak,imi cade parul,e uscat si despicat putin.imi puteti da alte sfaturi?
  04.02.2006 17:11 
par gras
salutare , eu am incercat metoda pentru parul gras, sincera sa fi..nu mi-a placut, pentru ca atunci cand dai cu pudra, parul tot se ingrasa si devine imbacsit , mie asa mi s-a intamplat. voi mai incerca cine stie poate va da in sfarsit roade
  03.02.2006 12:42 
Regenerarea
Va rog frumos sa-mi recomandati o reteta pt. regenerare parului. A fost si vopsit si permanent.
  01.02.2006 01:44 
matreata
Buna , Nicoleta! Daca ai citit acest articol chiar unul de data trecuta , poate daca vei incerca ai sa vezi si rezultatul. Siner merita si eu am incercat impotriva matretii si crede-ma am reusit, dar si zeama de urzici (ceai de urzici..de la plafar) si ve-i vedea rezultaul chiar in 2 saptamani. Bafta!
  29.01.2006 14:09 
parere
CUM AS PUTEA SA SCAP DE MATREARTA.EU CRED CA PARUL ESTE FOARTE IMPORTAN PENTRU MINE.TREBUIE SA IES IN EVIDENTA PE SCENA.DAR CUM POT SA IES CU MATREATA ASTA.MA PUTETI AJUTA?EU SUN CEA CARE JOACA IN LACRIMI DE IUBIRE ROLUL SONIEI ADICA NICOLETA LUCIU.VA PUP
  29.01.2006 13:50 
dalin
este un sampon foarte bun,dar pentru copii.dati si voi niste samponuri antimatreata
  27.01.2006 15:08 
as dori o inscriere
sunt de acord cu acest sait care ne informeaza despre ingrijirea noastra
  23.01.2006 13:00 
Par ff gras
Chiar functioneaza medoda cu pudra? Eu am ncercat cu pudra de talc: parul se degresa intr-adevar dar am avut impresia ca incepa sa-mi cada parul..
  19.01.2006 17:48 
am si eu o problema mie imi creste foarte greu parul si nu stiu dece ma puteti ajuta asta este adresa mea dana_iubitika16@yahoo.com
  19.01.2006 17:48 
parul gras
fetita mea se confrunta cu problema parului gras, inestetic cu miros urat si-i afectata de acest aspect, ce-mi recomandati? Despre ce pudra este vorba ?
  19.01.2006 17:48 
sunteti cei mai buni
Imi cadea parul foarte tare, am incercat mai multe retete de la dvs,(cu miere si ulei de masline sau cu miere si lapte), vreau sa va spun ca au fost foarte eficiente. Va multumim ca existati.
  19.01.2006 17:48 
felicitari
sunteti nemaipomeniti de aici aflam totul ptr cultura generala a unei femei multumim.
  19.01.2006 17:48 
parul meu
intrebare: vreau sa iau pastile contra caderii parului.Ce imi rec?
  19.01.2006 17:48 
sfaturi
ink ceva pentru un par de milioane! retzete cu ou, shi k frunze de nuc ajuta!!!
  19.01.2006 17:48 
apreciere
ma bucur k exista aceste sfaturi extrem de folositoare femeilor! sunt multe lucruri pe care o femeie nu le stie si le poate afla de aici!va multumesc pt k existati!
  19.01.2006 17:48 
parere
[QUOTE=mihaela]parul meu este foarte aspru cum pot avea un par matasos si usor de aranjat?[/QUOTE] Cu un balsam potrivit tipului de par. :)
  19.01.2006 17:48 
parere
[QUOTE=andreea]eu cred ca parul este foarte important in viata unei adolescente dar este si foarte greu de intretinut.as putea sa spun ca am un par frumos dar ma confrunt cu matreata si as vrea sa fie mai voluminos.as vrea sa stiu cum pot avea ambele lucruri in acelasi timp.[/QUOTE] Andreea, incearca un sampon bun (gen Petrole hahn, parca sau Foltene) si clateste-te foarte bine. Eu obtin volum cu un balsam pe care scrie ... pentru volum si-mi prind parul deasupra capului cu o clama mare. Din cand in cand imi pun parul pe bigudiuri mari. Sper sa-ti fi fost de folos. Succes! :)
  19.01.2006 17:48 
cum poate deveni parul moale
parul meu este foarte aspru cum pot avea un par matasos si usor de aranjat?
  19.01.2006 17:48 
cum pot avea un par voluminos fara matreata
eu cred ca parul este foarte important in viata unei adolescente dar este si foarte greu de intretinut.as putea sa spun ca am un par frumos dar ma confrunt cu matreata si as vrea sa fie mai voluminos.as vrea sa stiu cum pot avea ambele lucruri in acelasi timp.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie