Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea pielii
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Ingrijirea pielii > Remedii naturiste pentru calcaie aspre si crapate

Remedii naturiste pentru calcaie aspre si crapate

Ai si tu aceasta problema? Ai incercat o gramada de creme pentru hidratarea calcaielor si niciuna nu a dat rezultate, decat pe moment? Incearca aceste retete naturiste si bucura-te de calcaie hidratate si fine.
Calcaiele aspre si crapate constituie o problema frecvent intalnita. Pentru multe persoane, aceasta reprezinta o problema pur cosmetica, insa prin neglijarea ei se poate ajunge la lucruri mult mai grave. Prin adancirea fisurilor, pielea incepe sa sangereze si disconfortul se transforma in durere.


Simptomele calcaielor crapate

  • pielea calcaielor devine galbuie sau se inchide din ce in ce mai mult la culoare;
  • ingrosarea pielii pe marginile calcaielor;
  • durere in timp ce pasesti;
  • pete rosiatice si cu aspect solzos pe calcaie;
  • senzatie de mancarime;
  • sangerari;
  • piele aspra si descuamata.


De ce se aspresc si se crapa calcaiele?

  • glande sudoripare inactive;
  • daca ai pielea uscata;
  • statul in picioare prelungit;
  • obezitatea;
  • pantofii decupati la spate;
  • platfus;
  • psoriazis;
  • eczema;
  • tulburari ale glandei tiroide;
  • diabet;
  • folosirea excesiva a apei fierbinte;
  • temperaturile ridicate din timpul verii;
  • deficienta de vitamine, minerale si zinc.


Remedii naturiste pentru calcaie aspre si crapate

1. Dupa o baie calda si o curatare adecvata a calcaielor cu ajutorul pietrei ponce, aplica orice ulei vegetal hidrogenat (margarina, sosurile imbuteliate pentru salate, uleiurile de gatit) si maseaza calcaiele. Acopera picioarele cu sosete groase si lasa sa actioneze pana dimineata.

2. Aplica pulpa unei banane coapte pe zona afectata si lasa sa actioneze timp de 10 minute. Apoi indeparteaza cu apa calduta.

3. Tine picioarele in zeama de lamaie timp de 20 minute. Urmeaza acest tratament saptamanal, pana vei observa schimbarile asteptate.

4. Un regim zilnic de curatare si hidratare este cel mai bun tratament pentru a preveni uscarea si craparea calcaielor. La sfarsitul zilei, tine picioarele in apa calda cu sapun si o cana de otet, timp de 15 minute. Clateste cu apa si tamponeaza-le cu un prosop pana se usuca. Apoi amesteca o lingurita de vaselina cu zeama unei lamai si maseaza calcaiele cu aceasta compozitie pana este absorbita. Efectueaza zilnic acest tratament pana vei observa rezultate vizibile.

5. Aplica regulat o mixtura din glicerina si apa de trandafiri pentru calcaie catifelate.

6. Masca cu capsune pentru exfolierea calcaielor: amesteca 6-8 capsune cu 2 linguri ulei de masline (sau migdale) si 1 lingurita sare de mare. Maseaza cu putere calcaiele cu ajutorul acestei paste si lasa sa actioneze 10-15 minute. Apoi indeparteaza alternand apa calduta cu apa rece.

7. Scrub cu portocale si ulei: are efecte revigorante. Ai nevoie de: 2 portocale, 1 cana ulei vegetal si 1 cana sare de mare. Se amesteca uleiul cu sarea de mare si se taie portocalele felii rotunde. Scufunda felia de portocala in amestecul de ulei si sare de mare si maseaza-ti cu putere calcaiele timp de 10 minute. Indeparteaza apoi cu apa calduta. Efecte: curatarea profunda, revigorarea si catifelarea calcaielor. De asemenea, poti obtine acest efect masandu-ti calcaiele cu lamaie.  
 

Dieta pentru calcaie uscate si crapate

Uscarea si craparea calcaielor este cauzata adesea de o deficienta de vitamine, minerale, zinc si acizi grasi omega-3. De aceea este foarte important sa maresti consumul de calciu, fier, zinc si acizi grasi omega-3. Iata o lista cu alimentele care te pot ajuta in tratarea din interior a acestei probleme.

  • vitamine (in special vitamina E)  gasesti in: uleiurile vegetale, legumele verzi, cereale, germeni de grau, produse din cereale integrale si alune/nuci;
  • calciu gasesti in: lapte, branza, iaurt, lapte din soia, apa minerala, inghetata, peste slab, sucuri, cereale, broccoli;
  • fier gasesti in: carne de pasare si peste, cereale, oua, legume si fasole boabe;
  • zinc gasesti in: stridii, pasare, crab, fasole oloaga, iaurt, orez brun, spaghete;
  • acizi grasi omega-3 gasesti in: peste de apa rece, seminte de in si ulei din seminte de in.

Articol util:
Mirosul neplacut al picioarelor
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  19.12.2011 14:53 
calcaiele uscate
ma chinui de ceva vreme sa scap de ele si nu pot dar o sa incerc una din sugestiile propuse de voi mersi
  04.12.2011 12:09 
calcai
Cred in tratarea cu medicamente babesti.Ex.urina, ceapa , lamaie O zi intreaga daca se pune o foaie de ceapa pe calcai, seara aveti rezultat bun.
  14.09.2011 10:11 
crema calcaie crapate
Eu m-am chinuit mult timp cu aceasta problema,pana cand medicul de familie mi-a recomandat o crema. Refer Crema pentru calcaie crapate se cheama. Este pe baza de extracte din plante si agent de albire. A eliminat crusta, efectele exfolierii si mi-a hidratat calcaiele crapate si uscate. Dupa aplicare pielea a ramas neteda si moale. Calcaiele mi s-au vindecat in 2 saptamani. Am continuat sa folosesc in continuare crema chiar si dupa vindecare pentru ca imi curata straturile pielii si o catifela.
  06.09.2011 20:27 
si eu am problema asta ...
.. dar starea s-a imbunatatit considerabil. Am procedat asa:1. in fiecare seara am spalat picioarele cu apa calduta, 2. am masat pielea inca umeda cu un prosop curat, uscat, pentru indepartarea surplusului de piele moarta 3. am uns pielea cu ulei cu vitamina e(la farmacie, pana in 10 lei). Sanatate
  23.08.2011 16:16 
parere+idee
e ok articolul dar eu as fi vrut o reteta ceva gen ptr picioare catifelate : amesteci ulei masline , lapte uht,miere de salcam , apa calda lasi la inmuiat 30-40 min , clatesti cu apa calduta apoi rece aplici pe pielea umeda unt de cacao si porti nishte sosete groase peste noapte
  23.08.2011 14:41 
CALCAIE CRAPATE
INCERCATI CREMA CANESTENEU CU ACEASTA CREMA AM REZOLVAT CALCAIELE,CRAPAU PINA LA OS NU MAI PUTEAM MERGE.LE FRECATI BINE INAINTE SI DUPA ACEEA VA APLICATI PE CALCAIE.DE PREFERAT SEARA
  19.07.2011 10:44 
calcaie uscate
foarte buna este si crema lush pied de pepper, chiar ajuta
  19.07.2011 10:37 
calcaie aspre
si crema lush pied de pepper este buna si lasa si o piele fiiiina, imi vine sa o folosesc ca si crema de maini:)
  05.07.2011 20:23 
macar incercati
fetelor la cetiti pe toate dar nu incercati nimic sunt sigura macar incercati
  21.06.2011 19:58 
apa de mare
Spunea cineva mai jos, ca apa de mare ar face minuni.Credeti-ma ca sunt de la mare, fac baie in mare cel putin de 3 ori pe sapt. si nici un efect.In schimb sunt multumit de uleiul de masline.
  27.03.2011 19:26 
calcaiele
NU INCATAMINTE DE PLASTIC ! NU SE RAD CALCAIELE CU LAMA ! O SINGURA DATA ESTE DEJA PREA MULT! IN ACESTE CAZURI NICI O POMADA NU AJUTA
  27.03.2011 19:19 
calcaie
Dragelor renuntati la incaltamintea de plastic.Degeaba folositi fel de fel de pomezi daca nu eliminati cauza, vati vedea rezultatele.Daca nu merge nici asa, atunci mergeti la examen renal, hormonal etc.Foarte important! nu va curatati cu lama calcaiele pentru ca greu le vindecati. Doamne ajuta!
  25.02.2011 12:59 
calcaie crapate
Se refac calcaiele in apa de mare ,intr-o singura zi
  14.02.2011 15:19 
calcaie crapate
cam de 2 aniam calcaiele crapate siam dat cu trot felul de creme,ex.crema keritogen,mebra,galbenele,emiplant.ulei demasline amastecat cu vitamina,nu a dat nici un rezultat si nustiu ce sa mai fac.astept o alta sugestie.SANATATE VA DORESC.
  02.02.2011 18:49 
pentru orice boala e valabil
Daca vreti sa aveti vindecare inainte de toate rugativa Donului si EL da vindecarea de care aveti nevoie!!
  25.01.2011 16:25 
CALCAIE CRAPATE
Aceasta neplacere se rezolva incredibil de simplu si de ieftin, se amesteca cate o capsula de vitamina A si E intr-o cutiuta se crema de galbenele.Se ung zonele cu probleme dupa baie si se pun sosete peste noapte.Se indeparteaza de cate ori este nevoie stratul cornos cu o pila de ex. rezultatele vizibile se vad cam in doua saptamani.
  12.01.2011 19:53 
calcaie ingrosate si crapate
foarte tari com nici eu nu stiu ce sa ma mai fac am calcaiele foarte tare ingrosate iarna iar vara exact cand nu trebuie mi se mai si crapa citeodata nici nu imi mai scot sosetele cind dorm caci nu vreau sa le atinga sotul meu ma simt groaznic o sa incerc cred si eu crema aceea hemel
  22.12.2010 15:44 
calcie crapate.a
crema pentru calcie SANOPIL
  21.12.2010 20:03 
calcaie crapate
eu am folosit crema keritogen cu rezultate bune dar dupa intreruperea tratamentului a recidivat
  09.12.2010 20:18 
calcaie crapate
ce pot folosi pt calcaie crapate?
  14.11.2010 22:24 
dama
Dupa obai a picioarelor se mai unge cu seu de oaie. Ajuta.
  17.08.2010 22:18 
DESPRE NERECOMANDATA "CREMA"
MAMI S-A DAT CU O CREMA CARE I- RECOMANDAT-O FARMACISTA CREMA SE NUMESTE" MEBRA"NU INCERCATI SA O CUMPARATI CA NU ESTE BUNA DE NIMIC .
  12.08.2010 22:35 
Remediu
Pt durerea de calcaie incercati comprese cu tuica de prune de vara.Trece sigur
  29.06.2010 09:51 
DUREREA DE CALCAIE
Dragele mele ! Durerea de calcaie este datorata unor "PINTENI CALCANEUM " ce cresc Va rog sa ma contactati la e-mail : ioana.bobocea@yahoo.com Chiar si eu am avut acesti pinteni si am rezolvat ,sunt terapeut .
  28.03.2010 01:02 
PT SANATATE
DESTUL DE BINE SI EDUCATIV PT SANATATE.
  26.02.2010 13:29 
INCERCARE
EU ZIC CA INCERCAREA MOARTE NU ARE, deci trebuie incercat si leacul naturist ca.. de.. in vremurile de demult nu era posibilitatea de a alege intre medicamente si oamenii au reusit sa se faca bine si cu leacurile babesti asa cum unii zic. Este bine de subliniat ca unele afectiuni nu au raspuns pozitiv la leacuri babesti dar va zic din experienta ca nu moare un om din folosirea unei linguri de ulei si a unei lamai, mai ales ca este ptr uz extern. Sunt fericita ca mai avem posibilitatea sa ne tratam naturist atat cat se poate. De ce credeti ca se mai pastreaza si se scot la iveala zisele leacuri babesti, ptr. ca dau randament.Am folosit si eu unele lecuri babesti care au dat randament, acestea au fost luate dintr-o carte veche scrisa de un amator care culegea asemenea stiri chiar si din manastiri de la maicute. Bunica mea sa tratat cu leacuri naturiste toata viata si nu a vizitat medicul aproape niciodata, asa a fost ea convinsa ca trebuie sa faca si este bine si acum, are 90 de ani. Hai sa dam sansa naturii sa ne ajute cat se mai poate. Sanatate tuturor.
  14.02.2010 14:30 
calcaie crapate
unde gasesc crema Hemel?
  12.02.2010 22:06 
buna
si pe mine m-au luat de aseara niste dureri insuportabile de calcaie,iar dimineata cand sa merg la serviciu nu puteam sa merg de durere.mergeam mai mult pe varfuri.m-ar interesa si pe mine niste pareri ca eu is chiar ingrozita mai ales ca nu-mi sunt crapate calcaiele si ma dor pur si simplu de parca as fi stat 2 zile numai in p[icioare...
  20.10.2009 19:53 
remediu
pentru a lecui calcaile e necesar de facut un amestec din 100 gr.ciara de albini,20 gr.propolissi 100 gr.unt de vaca totul topit la baie de aburi si se mesteca in cintinu pana se face o masa omagena .dupa ce spalam picioarele bine in apa calda cu sapun le roadem binisor le uscam ungem cu masa data imbracam ciorap de bumbac si lasam pe noapte. se repeta pina la tratare. incercati e o receta veche si din produse naturale.sanatate.
  11.09.2009 10:03 
bicarbonat de natriu
vara deja s-a terminat dar inca nu spunem adio sandalutelor dragi... cel mai bun remediu pentru calcie crapate, care are efect din prima, este inmuerea picioarelor in apa caldutsa in care ati disolvat o linguritsa de bicarbonat de natriu (soda de mancare se mai zice la noi) dupa vreo zece minute puteti folosi o piatra sau o perie moale pentru a indeparta pielea moarta, dupa asta puteti aplica orice crema hidratanta sau ulei de masline. Este o metoda deloc costisitoare insa eficienta.
  11.09.2009 00:34 
sursa acestui articol este http://www.home-remedies-for-you.com/remedy/Cracked-Heels.html#remedy
cred ca ar fi mai corect ca cei care intretin acest site sa ne spuna si noua ca nu fac decat traducerea altor site-uri. Adik vorbim de leacuri babesti da` mai din vest! http://www.home-remedies-for-you.com/remedy/Cracked-Heels.html#remedy
  07.08.2009 13:08 
opinii
Intradevar cind te duci la medic nici nu se deranjaza sa te consulte (eu am patit acest lucru si la cei privatizati).Ma dor talpile gleznele (se mai si umfla)incheieturile miinilor...Stiti ce mi-a spus dr. ca e normal la virsta mea (52 ani)si nu mi-a dat nici un tratament.E posibil asa ceva? Nu stiu ce se intimpla cu sistemul sanitar...Sa te fereasca Dumnezeu sa ajungi pe mina lor!!!I-ti iau doar banii si noi ne tratam "dupa metode babesti".
  02.08.2009 10:14 
cum sa-ti folosesti propria urina???doamne ce tampenii.o sa ajungem sa o si bem in cele din urma.incredibil
  21.06.2009 22:47 
tratare cu urina personala
Am avut si eu calcaie tari si crapate de ma dureau ingrozitor cand mergeam,dar am aflat de la o persaoana mai in varsta ca daca pui picioarele intr-un lighian cu urina ta de obicei seara timp de 10 minute si pe o perioada de 7 zile iti trece total, iar pielea de pe talpi si calcaie devine fina . Ei bine fratilor am incercat si eu si este adevarat ! NU ESTE GLUMA ! Incearca fara sa spui nimanui ce faci iar dupa ce te vindeci si te convingi ca este adevarat poti spune tuturor !
  14.06.2009 22:41 
cu ulei de masline pt catifelarea calcaielor
  07.03.2009 12:18 
am durere in calcai
vreau si eu un tratament pentru durere in calcai
  18.01.2009 16:24 
calcaie
Secretul l-am aflat in l973. Le frec uscate cu smirghel. Asa fac si acum. Dar ramine secretul nostru. Incercati si dvs.
  17.01.2009 23:27 
calcai
Va rog sa imi spuneti ce trebuie sa faca mama cu calcaiele pt ca a incercat de toate si nu stie ce sa mai faca mai dati-mi si mie un alt tratament.
  09.01.2009 11:02 
calcai
este forte forte buna ideia
  12.06.2008 15:34 
Frumos
Sunt niste remedii usor de indeplinit dar sper sa dea si rezultate...
  26.05.2008 20:28 
un tratament pt.ciocuri la degetele de la picioare
nu stiu ce sa mai fac ma dor foarte rau picioarele
  06.04.2008 21:36 
Calcaie intarite
Nu stiu ce sa mai fac, nimic nu da rezultate.
  17.03.2008 09:08 
Calcaie ingrosate
Am incercat diverse creme dar nimic nu mi-a ajutat.
  13.03.2008 12:32 
Protejare
Recunostiinta dar instruiti personalul medical incepand de la pediatru pana la farmacisti ca ei sant de vina ca ne imbolnavin nici nu se uita la noi cand ajungem la usa lor ca dupa toate aspectele pielii un doctor bun fara analize trebuie sa stie ce boli ai parca au ceva de pierdut daca ne ar ajuta sa fim sanatosi sau mai bine zis nu se pricep mai buni sant dr veterinari ca aceea fara sa vorbeasca cu animalele stiu de ce boli sufera fara analize si ecografii.
  23.02.2008 05:28 
Multumire
Multumesc pentru abordarea acestei teme caci toti avem calcaie si foarte multi le avem crapate sau cu afectiuni din diferite cauze. Putem sa incercam ce se potriveste. Trebuie sa nu ne detasam de MAMA NOASTRA NATURA caci in ea am aparut si ne-a determinat constitutia si vindecarile afectiunilor.
  28.12.2007 22:51 
Dureri la calcaie
De un an am dureri la calcaie spuneti-mi si mie un tratament ca deja am inceput sa schiopat.
  03.11.2007 11:36 
vreausa aflu ceva
Am 48 de ani si vreau sa aflu un tratament de durere la un calcai.Durerea o am de un an mai mult o usturime decat o durere.M-am dat cu tot felul de alifii si bai fierbinti la picioare fara nici un rezultat.Va rog sa-mi da-ti un raspuns.:D
  17.09.2007 21:57 
MONTURI SI CIOCURI IN CALCAIE
Asi dori sa aflu un tratament NATURIST , pentru tratarea monturilor , a bataturilor si a ciocurilor in calcaie . Multumesc ! LALA !!
  09.07.2007 20:42 
picioare uscate
sa nu radeti dar vad cami se usuca degetele dela picioare dupa anumite mancaruri procesul continua la talpi de cand nu mai mananc carne rosie parca e mai bine si renunt la sare am coxartroza semi platfus oare e in leg cu acestea ce sa fac? multumesc pt sanatatenu stiu adresa
  02.07.2007 18:53 
calcaie crapate
eu le am din nastere este o boala genetica din generatie in generatie
  28.06.2007 10:38 
nota 10
am incercat numai prima metoda... dimineata deja erau aporape fine... multumesc de idei :D
  19.06.2007 13:15 
remedii
buna si eu am avut la fel si me a trecut numai cu vasilina pana in trasta am incercat cu de toate dar nu mai trecut dupa ce mi am dat cu vasilina la o saptamana nu am mai avut nimic
  19.06.2007 13:14 
remedii
buna si eu am avut la fel si me a trecut numai cu vasilina pana in trasta am incercat cu de toate dar nu mai trecut dupa ce mi am dat cu vasilina la o saptamana nu am mai avut nimic
  12.06.2007 22:48 
calcaie crapate dar si bataturi
Va multumesc pentru ca ati abordat acest subiect. Eu am probleme nu numai cu calcaiele dar si cu degetele la picioare, avand o problema genetica. Avand monturi degetele (cel mare si al doilea) calca unele peste altele incat am facut un fel de bataturi care nu trec cu nimic din ce am gasit la farmacie.
  12.06.2007 16:35 
Crema minune
am avut si eu acasta problema,mai ales dupa ce mergeam la munca campului,la tara,dar cu crema Hemel am rezolvat-definitiv
  12.06.2007 11:16 
Interesant
Foarte interesant articolul, mai ales ca multe femei de varsta mea sufera de aceste "calcie crapate".
  12.06.2007 10:39 
interesant
Foarte interesante tratamentele naturiste. Am si eu aceasta problema si nu pot sa va spun cate creme am incercat...Poate de data asta o sa am mai mult noroc.
  12.06.2007 09:57 
Cu multumiri si recunostinta !...
va spun ca de foarte multa vreme vroiam sa aflu cat mai multe dintre cauzele ingrosarii pielii in zona calcailor , deoarece am si eu probleme de ceva vreme si credeam ca se datoreaza varstei ...acum am inteles ca de fapt , nu este asa ,se pare ca voi reusi actionand pe doua cai : prin alimentatie si prin aplicatii locale de proceduri naturiste ... Inca o data , va multumesc ! Maria
  12.06.2007 09:29 
remediu pt calcaie cu probleme
Exista o crema de la Hemel care ajuta foarte mult aceasta problema, se numeste crema pt. calcaie.Este pe baza de plante, miere si ajuta garantat.Gasiti pe cineva care este reprezentant pt. a o putea comanda. Cu siguranta ajuta. Cunosc persoane care s-au chinuit mult cu aceasta problema, respectiv dureri, rani chiar si doar asa au scapat, puteti incerca si voi, nu e chiar asa scumpa, ceva de genul 100 ml-25 ron.Dar are efect. Ideal ar fi s-o folositi si dupa tratarea problemei. Sanatate!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie