Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Frumusete & ingrijire
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Procedee de reintinerire faciala

Procedee de reintinerire faciala

Iti doresti un ten cu un aspect mereu tanar si proaspat? Ai incercat diferite creme anti-imbatranire care nu au dat rezultate? Foarte popular printre divele de la Hollywood, procesul de reintinerire faciala iti poate asigura o "intinerire periodica". Dr. Eugen Turcu, medic primar in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva si doctor in Stiinte Medicale ne vorbeste despre metodele prin care se desfasoara acest proces de reintinerire.
Procesul de reintinerire faciala este o procedura completa care cuprinde mai multe metode, atat chirurgicale, cat si nechirurgicale. Acestea pot fi aplicate singular sau in asociere unele cu altele, pentru a obtine un rezultat mai bun. Foarte important de retinut este faptul ca procesul de reintinerire faciala prin intermediul acestor metode necesita timp, iar aplicarea metodelor trebuie facuta etapizat si cu indicatie foarte precisa.

De asemenea, trebuie luat in calcul ca fiecare dintre aceste metode se adreseaza unui anumit segment al fetei. De exemplu, blefaroplastia sau corectia pleoapelor se adreseaza numai segmentului pleoapei inferioare sau superioare; peelingul chimic este o metoda de lifting nechirurgical si atenueaza ridurile foarte fine, cicatricile dupa acnee, dicromiile (pete de culoare) coferindu-i pielii o noua coloratie, tonus si textura.

Injectarile pentru ridurile mai mari, care se asociaza si cu peelingul chimic si blefaroplastia, corectia ridurilor prin restilyne sau hylaform (substanta care se resoarbe in timp pentru o perioada de 3-6 luni) determina o atenuare in proportie de cel putin 50-70% a ridurilor. Pentru corectia ridurilor adanci se vor utiliza substantele neresorbabile, cum ar fi bioalcamidul.

Asadar, fiecare metoda are ca tinta un anumit segment facial: blefaroplastia pentru pleoape, peelingul chimic pentru aspectul extern al fetei (atenuarea ridurilor fine, a petelor si asigurarea unei coloratii asemanatoare bronzului de munte) peste care se adauga aceste injectii pentru riduri mari si mici, fie cu substante resorbabile sau neresorbabile, fie se aplica tratamentul special al ridurilor, folosindu-se toxina botulinica.

Pentru informatii suplimentare contactati:

Dr.Eugen Turcu
Medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva
Doctor in Stiinte Medicale
Clinica ESTET-Chirurgie Plastica si Estetica
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  28.08.2006 10:43 
oare
Oare nu este aici si intentia de a face publicitate la ceva? Unii medici sunt de acod sa ingerezi vitamina E, altii nu sunt. Care e adevarul?
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie