Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Educatia
Home > Stil de viata > Cresterea copiilor > Educatia > Prima zi de scoala

Prima zi de scoala

A si trecut vara?! Incepe toamna si o data cu ea se deschid scolile! Copilul tau a trecut de mult de varsta prescolara si a venit timpul sa fie "inrolat" la scoala. Descopera cum poti sa depasesti cu bine perioada aceasta cu cat mai putine batai de cap atat pentru tine, cat si pentru elevul in devenire.
1. Incepi sa-ti pregatesti copilul cu cateva saptamani inainte de "marea zi". Zilele de vacanta in care copilul s-a culcat la orice ora a vrut sunt pe sfarsite. Este bine sa il trezesti in fiecare dimineata un pic mai devreme si sa-i modifici si ora de culcare.

Treptat, trebuie sa-l reobisnuiesti cu rutina somnului de pe timpul scolii. Ai grija insa ce metoda folosesti pentru a trimite copilul la culcare. Daca-l grabesti prea mult, ii poti lasa impresia ca nu mai ai nici timp, nici chef de el.

2. Planuieste o zi dedicata cumparaturilor pentru scoala si trateaz-o ca pe un eveniment special. Stabileste-ti un buget general, dar asigura-te ca ai si o resursa secreta pentru a indeplini una dintre "extravagantele copilului".

De exemplu, daca pe timpul gradinitei a avut cel mai frumos penar (cu zane, zmei, balauri), poate ca a venit timpul sa-i cumperi un ghiozdan pe care este imprimat cel mai in voga erou al desenelor animate - Pikachu, Power Puff Girls etc.

3. Este bine sa vizitezi scoala impreuna cu viitorul elev. Prezinta-i cladirea, pozitionarea salilor de curs, a toaletelor si a salii de sport.

4. Daca drumul pana la scoala implica mersul cu un mijloc de transport in comun, gaseste ruta cea mai potrivita si parcurge-o de cateva ori pana se obisnuieste copilul cu ea. Daca va merge pe jos, este indicat sa procedezi in acelasi fel.

5. Sarbatoreste ziua cea mare! Ofera-i intregii familii o masa in oras sau pregateste ceva special acasa!

6. Asigura-te ca principalele sfaturi pe care i le-ai dat copilului nu au fost uitate pe timpul vacanteui. Verifica daca cel mic stie ce sa faca in situatia in care pierde autobuzul, cheia sau este interpelat de un necunoscut.

7. Cand conduci copilul in prima zi de scoala nu uita ca pupicii si imbratisarile dragastoase il pot stanjeni in fata noilor colegi.

8. Prezinta-te in fata invatatoarei. Este bine sa-i arati ca-ti pasa de cum isi va insusi copilul noile cunostinte. Asigura-te ca te pozitionezi in aceeasi tabara cu invatatoarea, nu in tabara adversa.

9. Stabileste impreuna cu micutul un loc linistit in casa pentru facutul temelor.

10. Pentru ca i se va aglomera programul, incearca sa institui regula "fara televizor". Este surprinzator cate ore poate castiga copilul de indata ce respecta aceasta regula. Astfel timpul va fi impartit mult mai bine in: ore dedicate studiului(temele, cititul), jocului, comunicarii cu familia etc.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  29.04.2008 21:53 
Sugestii pt. prima zi de sc.
Spune-i ca dupa ce se intoarce de la scoala, sa isi faca temele linistit, dupa aceea intreaba-l ce a mai facut pe la scoala, daca sunt buni colegii, daca se simte singur, daca isi bat joc de el... apoi spune-i sa iasa afara cu prietenii, sa iesiti in oras, sa faca un desen... orice numai incearca sa nu-l lasi pe calculator, k cine stie cu jocurile care sunt acum poate deveni foarte violent. Inaite de culcare spune-i ca si maine va fi o zi in care va invata noi lucruri si se va imprieteni cu noii colegi, sau de ce nu si cu invatatoarea. That's all! Goodbye
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie