Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea pielii
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Ingrijirea pielii > Plante care protejeaza impotriva soarelui

Plante care protejeaza impotriva soarelui

Cand vine vorba despre efectele nocive ale soarelui, prevenirea acestora este cea mai importanta. Incearca sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a limita expunerea la soare, purtand haine si folosind creme cu factor de protectie ridicat, de cate ori iesi in soare.
Aproape 75% dintre afectiunile provocate de soare apar in timpul desfasurarii unor activitati zilnice obisnuite- plimbarea, mersul cu masina sau bicicleta. Celulele speciale ale pielii raspandesc un pigment inchis la culoare - melanina - care asigura bronzul si protejeaza celulele din interior de tendintele distructive ale soarelui.

Aloe Vera - aceasta planta este recunoscuta din timpuri vechi pentru proprietatile sale de a proteja pielea de efectele nocive ale soarelui. Este indicata utilizarea ei dupa fiecare expunere solara. Efectele ei anti-inflamatorii, nutritive, emoliente si anti-bacteriene o fac foarte folositoare in prevenirea arsurilor solare.


Coenzima Q10 - patrunde in straturile viable ale pielii si contracareaza cu precizie radiatiile solare asupra pielii.


Ceaiul verde - consumat ca bautura sau supliment pentru dieta, aceste ceai cel mai bun protector impotriva razelor solare. Protejeaza celulele de efectele imediate si calmeaza inflamatiile. Studiile recent efectuate demonstreaza ca efectele oxidante ale unei substante din ceaiul verde sunt de 20 de ori mai puternice decat cele ale vitaminei E. Barbatii, femeile si copii trebuie sa se foloseasca de acest scut protector pentru a contracara efectele nocive ale razelor solare.


Calendula (galbenelele) - cu toate ca nu a fost studiata stiintific, aceasta planta a fost folosita si de catre doctori in tratarea diferitelor afectiuni ale pielii, inclusiv pentru arsurile solare. De asemenea, este folosita ca un remediu homeopat in doze corespunzatoare unei astfel de terapii.

Potrivit dermatologilor, uleiul de susan reduce impactul razelor solare cu pana la 30%, in timp ce uleiul de masline, de cocos si aloe vera blocheaza aproximativ 20% dintre aceste raze. Iar o noua crema solara compusa din aminoacizi din algele marine este testata in prezent in Australia pentru a-i verifica eficacitatea.
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  30.06.2006 23:52 
planta de aloe
am acasa o planta de aloe cum sa o folosesc ca protectie a pieli?
  30.06.2006 15:32 
Plante care protejeaza impotriva soarelui
uleiul de catina este foarte bun ca filtru uv
  26.06.2006 09:50 
Opinia unui nou cititor
Informatiile sunt sunt foarte utile; oricine prin diferite metode poate sa le puna in aplicare si sa rezolve cel putin una din multele probleme cu care ne confruntam in prezent- probleme cu care oamenii se confrunta inca de la inceputuri cu deosebirea ca inainte omul cunostea sau s-ar mai putea spune si ca era mai mult inclinat spre a cunoaste metode si tehnici de evitare sau rezolvare.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie