Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Pentru Carmina - Barlad

Pentru Carmina - Barlad

Diagnosticul in acest caz este de obezitate morbida si nu este vorba numai de obezitate cu implicatii estetice, ci este o mare problema de sanatate. Din pacate, nu va veti opri aici, veti tot creste în greutate, pana cand chiar mentinerea serviciului va fi o problema. Trebuie sa va adresati unui medic nutritionist, care sa va evalueze, daca aveti complicatii ale obezitatii si sa va urmareasca evolutia.

De la distanta va sfatuiesc urmatoarele:

  • Miscarea este obligatorie si trebuie sa va faceti timp - obisnuiti-va ca si cand stati la birou sa miscati un picior, sa urcati scari pe jos, sa parcati masina mai departe de parcare, mergeti pe jos cat mai mult, uitati-va la televizor lucrand pe steper sau pe bicicleta.
  • Regimul alimentar hipocaloric, hipolipidic, hipoglucidic, cu evitarea dulciurilor concentrate, a racoritoarelor de cofetarie, a foitajurilor, trbuie urmat toata viata. Obezitatea este o boala legitima, ca si diabetul, hipertensiunea, ea trebuie evaluata si tratata foarte serios. Pentru inceput va recomand sa reaspectati cele de mai sus, sa incercati sa reduceti la jumatate mancarea, sa mancati 4-5 mese/zi, in cantitati reduse.
  • Desi,in general sunt adepta optimizarii stilului de viata ca prim pas, la dumneavoastra este obligatorie asocierea terapiei medicamentoase, cum ar fi Reductil, care va scade pofta de mancare si/sau Xenical, care creste pierderea de grasimi prin scaun, ambele insa sub supraveghere medicala.



Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie