Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Frumusete & ingrijire
Home > Stil de viata > Frumusete & ingrijire > Peelingul chimic

Peelingul chimic

Ce se intelege prin peeling chimic, in ce consta aceasta metoda nechirurgicala de reintinerire faciala si care-i sunt avantajele si dezavantajele sunt doar cateva dintre intrebarile la care ne-a raspuns Dr. Eugen Turcu, medic primar in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva si doctor in Stiinte Medicale.
Ce se intelege prin peeling?

Peelingul este un tratament complex, mai exact o exfoliere controlata la nivelul pielii, care prin descuamarea si regenerarea tegumentului din straturile profunde asigura un aspect facial intinerit, cu o alta textura, o atenuare intr-un anumit grad a tuturor imperfectiunilor fetei. In acest sens, se vor folosi diferiti acizi, dintre care cei mai utilizati in prezent sunt: acidul tricloracetic, alfahidroxiacizii (glicolic, lactic), fenolul si altii.

Dupa aplicarea unuia dintre acesti acizi, care asigura distrugerea straturilor superficiale se folosesc o multitudine de creme, de substante nutritive care vin si ajuta la aceasta epitelizare. Acestea sunt diferite de cremele obisnuite: contin anumite substante care grabesc regenerarea si au factor de protectie impotriva ultravioletelor.


Legenda peelingului chimic

Cleopatra si romanii utilizau diferiti acizi alimentari pentru a-si exfolia fata. Mai tarziu prin anii 1900, femeile din Europa si Statele Unite ale Americii au introdus aceste exfolieri "non-medicale" in saloanele de infrumusetare, utilizand probabil acizii blanzi. Prin 1950 s-a descoperit rolul extrem de important al fenolului in procesul de peeling.

Acesta era utilizat pentru indepartarea ridurilor, dar prezenta si efecte adverse din cauza absorbtiei chimicalilor (cicatrici, un ritm anormal al inimii). Cu toate acestea, peelingul cu fenol este sigur si eficient doar daca este executat de un specialist.

Acidul tricloracetic este un acid mai bland care si-a castigat popularitatea datorita efectului de reintinerire a pielii fara intampinarea unor reactii adverse.


Pregatirea pentru peeling

Chirurgul iti va acorda informatiile necesare despre alimentele si bauturile care trebuie evitate, precum si despre anumite medicamente care afecteaza coagularea sangelui (de exemplu, aspirina). In cazul fumatorilor este indicata intreruperea fumatului inainte cu doua saptamani de interventie, deoarece acesta afecteaza circulatia sangelui, incetinind vindecarea. Pentru pregatirea pielii trebuie aplicata o crema Retin-A, cu 3-4 saptamani inainte de aplicarea tratamentului si se va evita stergerea fetei cu alcool.


Cele mai moderne metode de peeling chimic

Kosmopeel - indicatii
  • tratament anti-imbatranire;
  • tratament acnee;
  • ten fumatori;
  • hiperseboree;
  • ten uscat, gras;
  • arsuri solare;
  • tratament vergeturi;
  • depigmentare solar.

Stretchpeel - indicatii
  • discromii;
  • depigmentare solar;
  • cicatrici chirurgicale;
  • tratament vergeturi;
  • melasma;
  • depigmentatie;
  • linii demarcatii;
  • cicatrici pigmentate.

Compozitia celor doua tipuri de crema este similara, doar ca Stretchpeel mai contine o substanta care determina o albire (pentru situatiile in care pacienta solicita o uniformizare a culorii tenului sau disparitia discromiilor). Kosmopeel nu contine aceasta substanta.


In ce consta tratamentul?

Este un tratament complex care se face atat de catre medicul chirurg (e recomandat sa fie un chirurg plastician), cat si de catre un dermatolog care sa fie avizat asupra procesului.

Prima etapa: dupa curatarea fetei se aplica una dintre solutiile chimice enumerate mai sus.

Etapa a doua: fata va capata un aspect initial albicios, apoi cu o tenta roz spre violaceu si in final o culoare inchisa.

Etapa a treia: in momentul in care fata s-a colorat se aplica una dintre cele doua creme (Stretchpeel sau Kosmopeel) si se maseaza fata timp de 15 minute. Dupa care pacienta poate sa plece acasa.


Ce trebuie sa faca pacienta dupa interventie?

Incepand de a doua zi, pentru o perioada de 2,3 sau 4 zile se formeaza o crusta. Fata trebuie spalata de 2 ori pe zi cu apa calduta si sapun fin, dupa care se aplica un unguent care are rolul de a mentine rezultatul si efectele intre sedintele de peeling (minim 2 si maxim 4 sedinte intr-un an). Recuperarea se face in 7-10 zile. Nu exista o standardizare foarte buna a perioadei dintre sedinte, dar este indicata efectuarea celei de-a doua interventii la 2 saptamani dupa prima, a treia interventie la 1 luna sau 1 luna jumatate, iar a patra interventie la 3 luni dupa ultima efectuata. Prin descuamare, tegumentul va ramane trandafiriu, foarte intins, lucios ceea ce duce la o atenuare vizibila a ridurilor si a imperfectiunilor.


Cat dureaza efectul unui astfel de tratament?

Intre 6 luni si 1 an. Daca se va folosi un tratament de intretinere a fetei, efectul poate fi prelungit.Dupa un an este necesara o repetare a peelingului, nu neaparat 4 sedinte, dar minimum 2 sedinte pe an sunt obligatorii.


Avantajele peelingului chimic
  • Confera fetei si pielii de pe gat prospetime si tinerete, oferindu-i pacientei un ten comparabil cu cel al unui locuitor din Alpii Austrieci , ameliorand cu succes imperfectiunile faciale ale locuitorilor din marile metropole cu un grad ridicat de poluare si smog;
  • Repara discromiile sau hipercromiile cutanate ale pielii cauzate de expunerea la soare, lampi cu raze UV sau alte peeling-uri;
  • Atenueaza roseata rezultata dupa tratamentul cu laser CO2 de la suprafata pielii;
  • Atenueaza acneea in orice stadiu ( de la acneea evolutiva in faza purulenta la acneea stabilizata). Este recomandata oprirea administrarii de Roaccutane si antibiotice pe durata tratamentului;
  • Transforma tenul fumatorilor intr-un ten ca cel al nefumatorilor;
  • Diminueaza aspectul cudat al liniilor verticale dintre nari si regiunea buzei superioare;
  • Atenueaza ridurile, santurile nasolabiale, santurile verticale intersprancenoase.  Atenueaza cicatricile si reduce hipertrofia si hipercromia lor;
  • Atenueaza ridurile foarte fine;
  • Potenteaza efectele dupa tratamentul cu Erb Yag.


Contraindicatii
  • In cazul persoanelor cu hipersensibilitate la anumite creme; trebuie testate cremele inainte de interventie;
  • Nu este indicat peelingul pentru persoanele cu boli de colagen;
  • Persoanelor care fac tratamente cu chimioterapice;
  • Persoanelor care au imperfectiuni foarte mari la nivelul fetei, deoarece peelingul nu ar avea efecte.

Pentru informatii suplimentare contactati:

Dr.Eugen Turcu
Medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva
Doctor in Stiinte Medicale
Clinica ESTET-Chirurgie Plastica si Estetica
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  09.08.2011 17:45 
oferta
De vanzare voucher in valoare de 150 eur la clinicile Miko Beauty Center! Pretul este negociabil. Mentionez ca acesta este castigat in urma participarii la un concurs pe site-ul ele.ro Puteti opta pentru orice tratamente doriti: microderm abraziune, dermatocosmetica, microinjectii cu toxina botulinica, implanturi cu acid hialuronic, diverse tratamente pentru inlaturarea celulitei, etc. Mai multe detalii pe www.mikomed.ro Rog seriozitate 0785.549.829
  19.07.2011 16:43 
peeling chimic
Cred ca am vreo 3 luni de cand tot ma gandesc ce sa fac...? Am 18 ani si am porii dilatati, ceva pete rosii, puncte negre. Problema nu este foarte grava, dar vreau un rezultat mai bun. Care ar fi pretul pentru peeling in sine si perioada de reabilitare? de ce este nevoie peeling si anul urmator dupa ce l-ai efectuat pe primul? Si care sunt Dezavantajele???
  23.03.2011 16:39 
Peeling
Si eu am peeling acasa. este un peeling enzimatic de la casmara. Se numeste Regenerin three actions, cu actiune tripla. Il folosesc din cand in cand. Tot de la Casmara folosesc demachiantul, serul si crema cu Goji. Imi este foarte bine. Foarte rar merg la salon sa imi fac tratamente cosmetice si sa imi pun masti deoarece nu imi permit financiar. Dar in orice caz fac tot ce se poate sa am grija de pielea mea. Chiar nu vreau sa las ridurile sa isi faca aparitia. Chiar imi pare rau ca nu am stiut de aceste trucuri in urma cu 14-15 ani, ca sa fac mai din timp toate astea. Va sfatuiesc si pe voi, pe fiecare sa aveti grija de voi.
  07.01.2011 22:02 
sedinte de peeling chimic
eu am mers la cabinetul d-nului dr,nedelcu ioan ptr consulatie(210 ron),si mi-a dat ca tratament vitamina A+D2,vit E,skinoren,magneziu,zinc si eritromicina...pt 3 luni,plus niste creme facute de el DEUTERIA,demachiant,lotiune tonica,gomaj si o crema de zi(340 ron).dupa 2 sapt am mers tot la el la peeling superficial,sunt la a3-a sedinta si am inceput sa scap de cosuri si tenul este mai luminat(250 ron sedinta.doctora care imi face peelingul mi-a recomandat RETIN-A,o crema pt un peeling mai progund...tin sa va spun ca peelingul superficial nu este dureros,iti aplica o crema pe fata si te ustura timp de 1 min dar e suportabil si in aceeasi zi poti sa iesi si din casa,dar cu fond de ten. eu sunt multumita de RETIN-A,il folosesc de vreo 2 sapt si imi curata tenul foarte bine dar...problemele acneice trebuie tratate nu doar la suprafata ci si din INTERIOR
  08.11.2010 21:55 
peeling chimic aesthetico
Buna fetelor,eu am facut peeling de suprafata medie cu acid glicolic si salicilic tim de 4 sedinte la un interval de o luna.Avem o acnee oribila si nu-mi trcea cu nimic,vreau sa va spun ca acum arata super tenul am mai folosit si o creme din aceasi gama cu peelingul si nu mai am nimic am fata curata.Va recomand din suflet sa faceti produsele sunt din gama AESTHETICO si la mine au avut efecttt.....ATENTIE PEELINGUL L-AM FACUT LA MEDIC DERMATOLOC!!!
  26.10.2010 10:35 
ten cuperozic
interesante aceste subiecte dar la un ten cuperozic ce solutii mai raman? ptr a repara zonele afectate ce se mai poate face. inteleg ca peelingul nu e recomndat si nici nu se obtin rezultate . ce se poate face stie cineva?
  13.07.2010 12:16 
peeling chimic
ma intereseaza peeling chimic si ce pretz
  19.03.2010 20:43 
mi-am facut peeling la cj de mugea si astept sa vad ce se intampla,dupa 2 sapt de la peeling o sa merg la o slefuire ,mi s-a spus ca dupa peeling s-ar putea sa am o explozie de cosuri asa o fi?
  19.03.2010 20:43 
mi-am facut peeling la cj de mugea si astept sa vad ce se intampla,dupa 2 sapt de la peeling o sa merg la o slefuire ,mi s-a spus ca dupa peeling s-ar putea sa am o explozie de cosuri asa o fi?
  25.01.2010 12:13 
pret peeling chimic
Eu am facut un peeling chimic cu acid salicilic 30%, pretul a fost de 420 RON. Pentru din Cluj fete interesate de asa ceva, se poate face la clinica MediSpa.
  19.01.2010 14:47 
Astept raspunsul tau "al doilea piling"
  11.01.2010 00:45 
al doilea piling
ciau fetelor.am facut si eu un piling,dar nu am fost multumita de rezultate si pe langa bani a fost super dureros.maine il fac pe cel de al doilea si sper la rezultate mult mai bune.o sa va mai scriu sa va spun parerea mea daca merita sau nu.
  29.11.2009 14:56 
dupa primul peeling superficial
buna!am facut si eu un peeling superficial.A doua zi nu mai aveam nici un cos,imi ramasesera doar petele dar cam a 6a zi dupa peeling m-am umplut de cosuti mai rau ca inainte:( nici nustiu ce sa mai fac....astept acum peste cateva zile sa-l fac si pe al doilea si daca e tot asa e rau shimb dermatologul. Toata treaba este ca, intai trebuie sa gasesti problema din interior shi abia apoi sa faci peelinguri chimice...eu am facut cam invers..peelingurile sunt bune dupa parerea mea dar dar ele rezolva doar problema de suprafata shi asta doar dupa vreo 6 sedinte...dar daca nu-ti rezolvi ce ai interior ..iti es cosuri in continuare..asa ca degeaba faci peelingurile....la mine sincer arata mult mai bine fata inainte de primul peeling decat acum...dar sper sa fie bine....si pretul nu e chiar atat de inacesibil...eu am dat 120lei sedinta...plus o crema de 50 de lei....
  24.09.2009 18:16 
d
costul unei sedinte este intre 250-300 euro
  03.05.2009 03:52 
kiar nu vrea nimemi sa spuna un pret???
dintre cei care au trecut prin aceasta experienta nu se gaseste nimeni sa spuna estimativ cat ar costa o sedinta?multumesc!
  26.02.2009 16:40 
peeling facial
Mi-am facut si eu un peeling cimic acum 3 zile!In viata mea nu am simtit asemenea dureri...acum mi s-a format o crusta..si astept sa vad ce este sub ea!!! Ca raspuns la mesajul anteriorȘ nu ai cum sa iesi din casa...daca te vede careva..se ia si fuge cat colo...serios ...arat ca naiba!!!
  08.02.2009 22:41 
peeling facial
Eu vreau sa stiu daca dupa tratament iti poti continua activitatile zilnice adica te poti duce la servici , scoala etc., sau iti trebuie o perioada de repaus/??? Si daca da cat anume ?
  16.11.2008 21:25 
Peeling profund
Cate sedinte trebuiesc facute in cazul vergeturilor - sedinte peeling?
  03.10.2008 17:37 
Peelingul
Sunt Andreea si mi-am facut ieri peeling... sunt rosie mai mult in jurul pometilor si pe nasuc :| sper sa iasa bine :) Foarte bun articolul :)
  18.07.2008 16:01 
parere
am facut piling la dr turcu.a fost greu cu recuperarea dar se poate trece,daca ai rabdare si perseverenta.la tenurile cu probleme trebuiesc mai multe sedinte sa vezi rezultate.dr e fooarte bun profesional un doctor adevarat dar si un om adevarat.trebuie sa nu cedezi sa perseverezi.reusesti.si aveti incredere in dr turcu.e bun.
  30.05.2008 15:38 
care sant costurile un peeling chimic
as vrea sa aflu si eu informatii despre peelingul chimic pentru corp, vergeturile se trateaza?
  18.04.2008 09:24 
Peeling si microdermabraziune
Eu le-am facut pe amandoua in combinatie peeling 22% si microdermabraziune, dar nu au fost rezultate asa de spectaculoase, cel mai eficient dar mai dureros este peeling-ul chimic, dar poti incerca si o sedinta de microdermabraziune sa vezi cum e. La mine nu prea a avut rezultate pentru ca am cicatrici adanci dar la tine daca nu este asa de grav poti incerca tratamentul pe care l-am facut si eu, desi dupa cum am zis un peeling chimic ofera mai multe rezultate vizibile chiar dupa prima sedinta, eu am dat 200 Ron pe sedinta plus cam 300 Ron in total pe niste creme pe care a trebuit sa le iau si pe care nu le gasesti in farmaci deci un tratament complet de 6 sedinte consta cam 1500 RON.
  18.04.2008 09:17 
Peeling
Doua sedinte nu sunt de ajuns si daca ai cicatrici adanci e posibil sa nu scapi de ele decat cu mai multe serii de sedinte. Eu am facut 5 sedinte cu peeling chimic 22% impreuna cu microdermabraziune si rezultetele nu au fost deloc spectaculoase, se cunoaste doar o usoara ameliorare, adica s-au mai strans putin cicatricile dar nu au disparut asa ca mai trebuie sa fac cam peste cateva luni inca pe atatea sedinte ca sa vad un rezultat mai bun si pana acum am dat 1500 Ron, deci strangeti mai multi bani daca vreti sa scapati de cicatrici.
  16.04.2008 12:35 
Peeling
Am facut si eu un peeling acum 2 zile. Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca mi s-a spus ca rezultatele sunt doar pe un termen limita. Am cicatrici de la o acnee cat se poate de severa si vreau sa scap de ele; inseamna ca mereu trebuie sa apelez la un peeling ca sa se atenueze doar? Alta metoda nu exista? Am dat 2 milioane si a durut ingrozitor, nu va puteti imagina!! Acuma nu simt deloc durere, doar ca simt cu se usuca pielea.
  17.03.2008 12:29 
http://www.medlife.ro/index.php?show=hyperclinica&s=58&pret=70
  04.03.2008 05:52 
As dori sa iau legatura cu domnul doctor pentru lamuriri mai ample. Multumesc
  27.02.2008 00:02 
Peeling chimic
Cat costa acest peeling chimic si de cate sedinte sunt nevoie pentru a avea rezultate.
  11.02.2008 13:41 
peeling chimic
Eu m-am facut de curand peeling chimic..acum 5 zile, mai exact..si va spun, voua celor care vreti sa faceti asta, ganditi-va bine inainte...nu edeloc usor...in afara de faptul ca procedura in sine arde ingrozitor, exista chinul de dupa..Mai ales cand se formeaza acea crusta..si nu iit poti misca fata, nu poti deschide gura sa mananci ca lumea..e durere..te mananca toata fata..dar nu te poti scarpina...Fetelor. eu va spun, ganditi-va bine..Oricum, rezultatul e cel dorit, mie imicad deja cojile, iar ce vad dedesupt, e super fain..Un ten trandafiriu,si atita de moale..Dar si cata suferinta indurati...nu aveti idee..Oricum, urez succes celor care vor face asta...V-am pupat..
  23.01.2008 22:52 
Acnee
Vreau si eu un tratament pentru acnee... recomandati-mi un dermatolog bun, nu stiu unde sa mai merg am facut multe tratamente dar fara rezultate. Am multe cicatrice si foarte multe cosuri cu mult puroi sub piele si foarte dureroase. Va multumesc.
  20.08.2007 09:47 
Ma intereseaza acest procedeu si vroiam sa stiu cat m-ar costa
  08.08.2007 12:19 
eu chiar vreau sa mi fac
am un ten cu probleme am o acnee urata d tot si ma incercat toate tratamentele posibile dar degeaba ...p la sf lunii chiar vreau sa mi fac peeling chimic si nu conteaza banii important e sa ti treaca
  30.06.2007 13:59 
vergeturi
as vrea sa aflu si eu cat de bun este acest tratament pt a diminua vergeturile,va rog.astept un raspuns cat mai repede pe adresa de e-mail gratiela_4u@yahoo.com
  15.06.2007 11:33 
vergeturi
va rog sa imi spuneti cat de bun este acest tratament pt. vergeturi,as dori sa fac ceva pt.pielea mea care e distrusa din cauza vergeturilor.astept un raspuns la e-mail scami_20yahoo.com
  06.06.2007 07:35 
Banii vorbesc
Am mai citit despre un asemenea tratament,dar oare cate persoane din tara noastra isi pot permite?Dr.Eugen Turcu nu da relatii si despre costuri,estimativ ca s-a avem o idee,pt cei cu bani si pt cei fara bani dar interesati,s-a arate cat mai bine.
  18.03.2007 23:02 
cat costa???
consider ca este foarte bun tratamentul.Dar si-lpoate permite oricine?
  09.03.2007 08:25 
doare?
cat persista durerea, pt ca sunt convinsa ca va exista?
  08.02.2007 12:35 
peeling
am 16 ani si sufar de acnee juvenila.am urmat un tratament cu isotrexin vreo 6 luni si apoi cu smooderm(recomandate de medicul dermatolog) si totusi nu sunt foarte multumita.la inceputul tratamentului totul era bine, insa pe parcurs efectele tratamentului s-au diminuat semnificativ.din cauza frigului, am apelat la o crema de fata de la avene pentru piele intoleranta.mi-a recomnadat medicul dermatolog cateva sedinte de peeling chimic dar totusi mi se pare destul de devreme sa incerc astfel de proceduri.si parintii mei au avut probleme cu tenul,deci si ereditatea isi spune cuvantul.nu am o forma foarte grava de acnee, dar as vrea sa scap de ea.de la varsta de 3 ani pana pe la 6 ani am avut sindrom nefrotic si am urmat un tratament pe baza de prednison si am auzit ca si acesta ar avea efecte negative asupra tenului.v-as ramane recunoscatoare pentru un raspuns pe adresa ileanacosanzeana91@yahoo.co.uk
  04.10.2006 20:21 
Pret
Cam ce pret are un asemenea tratament?
  27.07.2006 18:58 
Mesaj pentru d-nul Radu Pitulea din partea redactiei TopSanatate
Buna ziua. Multumim pentru comentariile dumneavoastra si va rugam sa ne scrieti la adresa ioana@topsanatate.ro si sa ne lasati un numar de telefon sau o adresa de mail pentru a va putea contacta in vederea unei colaborari. Asteptam mailul dumneavoastra.
  27.07.2006 11:09 
Recomandare
Recomand peeling realizat numai de specialisti nu de cosmeticiene de duzina.Am urmat un astfel de tratament facil si am fost f multumita.
  26.07.2006 15:01 
Nutritionist, Estetician , Fiziokinetoterapeut, MG5
Cu peelingurile chimice trebuie sa fim foarte atenti, trebuie sa fie personalizat, in functie de tipul de piele, de problema care o prezinta pacientul, de cat de compliant este. Timpul de regenerare variaza in functie de varsta, de cat de profund a fost executat si de tipul de piele. Conform datelor prezentate la Congresul Anti ageing din luna Mai anul acesta, la un peeling chimic superficial pielea isi revine in 30 de zile, 60 de zile pentru un peeling mediu, 90 de zile pentru un peeling profund. Indicatiile sunt pentru tenuri acneice, pori dilatati, comedoane negre si albe, regenerare, ridurile fine, vergeturi, cicatrici. Conform statisticilor americane s-a observat ca la persoanele care practica peelingurile regulat, a scazut rata cancerului de piele cu 80 % deoarece astfel sunt indepartate celulele proliferate, degenerate, in urma agresiunii agentilor externi: soare, poluare. Deci nu se creaza o dependenta a tratamentului asa cum am citit printre mesajele de mai inainte, doar suntem dependenti de un astfel de tratament, pentru a avea un ten sanatos, asa cum ne spalam pe dinti zilnic. Oare si acest lucru este o dependenta? Contraindicatiile sunt: in sezonul cald, in timpul sarcinii si persoanelor anxioase. Dezavantajele sunt: daca pacientul nu este compliant si nu asculta recomandarile medicului poate sa ramana cu semne in cazul peelingurilor medii si profunde daca se expune la solar sau alte surse de caldura in perioada de regenerare, daca forteaza exfolierea tesutului necrozat inainte de timpul indicat de medic, daca nu aplica cremele cu protectie solara maxima. In aceste cazuri exista riscurile de a face noi semne, hiperpigmentari, care pot fi indepartate cu un nou peeling ceea ce inseamna un nou cost. Diferenta dintre peelingul chimic si dermoabraziune este agentul care provoaca exfolierea, la primul este o substanta chimica si la al doilea cristale de siliciu care sub presiunea aerului fac un peeling mecanic care deasemenea poate fi de diferite intensitati: de la superficial la profund. Diferenta este ca substantele chimice au si propietatea de a stimula regenerarea celulara, fata de dermoabraziune care produce o stimulare de regenerare fiziologica in urma agresiunii tesutului. Preturile variaza in functie de problema fiecaruia, de medicul la care se adreseaza, de zona geografica unde doresti sa-l faci, aici in Romania intre 100 si 300 de euro, in functie de experienta fiecarui medic. Mai trebuie sa puneti in calcul si serumurile de regenerare si cremele de protectie de dupa tratament care mai costa intre 100 si 200 de euro, depinde de problema fiecarui pacient. In concluzie sigur inainte de a va decide trebuie sa consultati un specialist deoarece anamneza, diagnosticul si detaliile nu se comunica prin telefon, internet sau fotografii.
  26.07.2006 11:40 
Nutritionist, fiziokinetoterapeut, estetician, MG5
Intr-adevar pentru vergeturi sunt recomandate peelingurile profunde, insa este foarte important ce substante aplicati pentru regenerare: recomnd Acid hialouronic, ceramide, fluid amniotic, bioplacenta, toate sub forma de serum si nu de crema pentru ca sa contina o concentratie mai mare. Timpul de regenerare variaza in functie de varsta, problema este ca nu mai aveti voie sa va expuneti la solar sau la soare timp de un an de zile, ca si multe alte indicatii in functie de tipul de ten.
  14.07.2006 08:34 
peeling vergeturi
Nu cred ca raspunde cineva..anyway ma intereseaza acest peeling pt vergeturi, este intr-adevar bun? se vad rezultate? si in cat timp se vindeca cicatricea?
  19.06.2006 13:17 
Peelingul chimic
As dori sa stiu la ce preturi ajunge un asemenea tratament.
  08.05.2006 17:32 
As dori sa aflu adresa sau nr, de telefon al unui medic sau cabinet de profil- din Iasi
  27.04.2006 13:32 
am nevoie de un tratament pentru vergeturi si vreau sa stiu adresa cabinetului sau un nr de telefon.am incercat tot felul de creme.vreau ceva sigur si ma interesa si un pret.
  15.04.2006 23:48 
DE CE NU ARATATI ADRESELE UNDE SINT ACESTI DOCTORI SI TELEFOANELE UNDE-I PUTEM GASI?
  11.04.2006 10:54 
sunt multumita
Eu am facut deja 2 sedinte de peeling chimic mai am 2,am facut pentru cicatricele de dupa acnee,am ramas uimita ce efect a avut numai dupa prima sedinta si am un ten alb si numai in 10 zile..
  05.04.2006 15:37 
pret peeling
As vrea sa aflu pretul aproximativ al unui peeling. Eu am mai facut cateva tratamente de acest gen, insa acum nu mai stiu ce fel de preturi se practica.
  23.02.2006 15:05 
pret
este aceasta tehnica accesibila unei persoane cu venit mediu ?
  21.02.2006 20:59 
Semne de la accnee
Este interesant,dar pt.semne de la accnee cum ar fii mici gauri pe fata ce sa poate face?
  19.01.2006 17:48 
suna interesant, dar cred ca si multi bani...am auzit eu bine de abraziune dermatologica.in ce consta, cine stie ce si cum si unde
  19.01.2006 17:48 
felicitari pt.rezultatele bune
am citit articolul,este foarte educativ si bine vezut de toate femeile din afara romaniei,sint una dintre asistentele care a lucrat cu dr,turcu de la inceputul carierei de medic,la sp,chi,plastica din calea grivitei,am urmarit cariera domniei sale de departe din kuwait,sint tare mandra de medicii nostrii adevaratii specialisti in crearea frumusetii.ii doresc numai succese in viitor.cind vin in romania am sal vizitez si cer sfaturi.lilia_kw@yahoo.com
  19.01.2006 17:48 
care sunt dezavantajele?
Titlul articolui este "avantaje si dezavantaje..." Eu pana acum in acest articol am citit numa avantaje. Dar unde sunt dezavantajele? Asta m-ar interesa sa aud. La un moment dat articolul spune "Repara discromiile sau hipercromiile cutanate ale pielii cauzate de expunerea la soare, lampi cu raze UV sau alte peeling-uri". Deci inseamna ca acest gen de peeling poate cauza si probleme. Daca nu repeti peeling-ul in urmatorul an ce se petrece cu fata. Pentru ca odata intervenind la nivelul tegumentului poate exista tendinta naturala a celulelor epiteliale de a se tot regenera si se poate ca daca inainte de peeling ai avut un ten cat de cat ok la un an de la peeling tenul sa nu mai arate nicidecum acceptabil si sa devii dependenta de acest gen de tratament pentru ca altfel pielea arata ciudat ( ingrosata, patata). Eu personal as dori sa fac acest tratament si ca si lya2504 as vrea sa stiu care sunt dezavantajele unui astfel de peeling. Caci despre avantaje am citit o gramada.
  19.01.2006 17:48 
Pentru Lya2504
http://www.eva.ro/frumusete/articol319.html Acest articol despre micro-dermabraziune iti poate fi util.
  19.01.2006 17:48 
1.O sedinta de peeling Strechpeel sau Kosmopeel costa 130 euro(sint necesare intre 2-4 sedinte) 2.Datele pacientelor care apeleaza la chirurgia estetica sunt confidentiale(in momentul procedurii se semneaza un contract in care este stipulat printre altele ca datele pacientei nu vor fi facute public). Legat de informatiile primite de la diverse persoane care au facut peelinguri chimice trebuie tinut cont ca acestea sint de foarte multe tipuri, au indicatii variate, se efectueaza intr-o multime de cabinete de cosmetica (peelinguri superficiale), deci informatiile obtinute nu sint unitare si deci neconcludente. Singura informatie reala care se poate obtine este consultatia la specialistul de chirurgie plastica sau dermatolog care pune indicatia de a face sau nu tratamentul.
  19.01.2006 17:48 
care e diferenta dintre peeling chimic si dermabraziune?
Eu as vrea sa aflu informatii de la persoane care au facut aceste tratamente.Ce rezultate au avut,daca au fost multumite...si cam cat costa tratamentul...Tare mult as vrea si eu sa-l fac dar mai intai vreau sa ma informez. Va multumesc.
  19.01.2006 17:48 
cat costa un peeling chimic
Cred ca este interesant desi perioada de refacere este destul de mare {7-10 zile}timp in care nu stiu daca poti sa iesi din casa
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie