Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Educatia
Home > Stil de viata > Cresterea copiilor > Educatia > Orice moment poate fi bun pentru lectura...

Orice moment poate fi bun pentru lectura...

Copilasului tau ii va placea sa citeasca? Dificila intrebare, intr-adevar... si numai de tine va depinde raspunsul. Este un aspect esential in formarea viitorului adult si, in subsidiar, a devenirii sale profesionale. Indiferent ce varsta are copilasul tau, lectura ar trebui sa faca parte din rutina zilnica, inclusiv in perioadele cand poate fi destul de anevoios sa-ti gasesti timp pentru a citi impreuna cu micutul.
Trebuie sa inveti sa speculezi fiecare moment: cand calatoriti impreuna cu trenul, cand va asteptati randul sa intrati la medic, sau pur si simplu cand iesiti la plimbare in parc. Cartea sau revista este, in cazul de fata, asemeni biberonului sau scutecului de rezerva: nu trebuie sa-ti lipseasca niciodata, pentru ca nu poti sti cand va aparea un moment favorabil. Nu mai vorbim despre micul dejun, cina, pregatirea de culcare sau baia zilnica - tot atatea situatii cand poti sa-i citesti sau sa-i arati niste ilustrate.

Practic vorbind, oportunitatile de acest gen apar la fiecare pas. Inclusiv atunci cand sunteti in masina; ii poti "citi" textele de pe afisele si panourile stradale. Cand mergeti impreuna la cumparaturi, cititi impreuna instructiunile de pe doferite ambalaje.

Chiar si treburile de rutina de-acasa pot oferi astfel de ocazii: cand gatesti, poti sa-l iei pe copilas cu tine in bucatarie, eventual instalat in scaunelul lui special. Citeste cu glas tare retetele pe care urmeaza sa le faci, iar daca ai un copilas mai mare, care stie sa citeasca, roaga-l sa te ajute citindu-ti cantitatile necesare pentru fiecare produs alimentar. Iti verifici mail-ul sau pur si simplu lucrezi, iar copilul trebuie supravegheat? Da-i o carte, ca sa "lucrati impreuna".

Stii foarte bine ca prichindeilor le place sa li se acorde atentie, daca se poate 24 de ore din 24. Nimic mai simplu: cand faci curatenie, cere-i copilului sa-ti citeasca si nu uita sa subliniezi faptul ca activitatea aceasta a lui iti este de mare ajutor. Nimic nu-i face mai multa placere si nu-l stimuleaza mai eficient decat gandul ca tu, mamica si eroina lui, ai nevoie de ajutorul sau...

Traim in era Internet-ului si a jocurilor pe calculator... Ei bine, va trebui ca micutul tau sa invete, cu sprijinul tau, sa invete sa-si gestioneze timpul, pentru a putea dedica timp si lecturii. Fapt care se poate dovedi destul de complicat, daca nu-i place sa citeasca. Asadar, ajungem iarasi la chestiunea cultivarii pasiunii pentru lectura, ceea ce trebuie inceput din primele saptamani de viata.

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie