Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sexul si sanatatea
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Sexul si sanatatea > Orgasmul si durerile de cap

Orgasmul si durerile de cap

Orgasmul cauzeaza sau stopeaza durerile de cap? Bineinteles ca am auzit cu totii cunoscuta fraza "Nu in seara asta, draga/dragule. Am o durere de cap!" In mod surprinzator, exista persoane care simt o legatura intre activitatea sexuala si durerile de cap cu care se confrunta.

Sanatate sexuala

TopSanatate iti recomanda
·Cum sa scapi de leucoree?
Femeia prezinta o scurgere vaginala fiziologica (adica normala), cu origine dubla, vaginala si cervicala. Cresterea cantitativa a acesteia sau modificarea ei calitativa definesc leucoreea.
Vestea proasta: orgasmul poate cauza dureri de cap

Orgasmul chiar poate cauza dureri de cap si migrene, atacuri care pot sa apara foarte bine si in urma altor activitati extenuante. Deci, exista si posibilitatea ca aceste dureri de cap sau migrene care apar dupa un act sexual sa fie direct corelate cu excitarea sexuala si orgasmul.

Durerile de cap de dupa sex pot dura pana la 24 de ore si sunt mai frecvent intalnite la barbati decat la femei. Acestea atacuri induse de activitatea sexuala pot sa apara chiar inainte sau dupa obtinerea unui orgasm. De asemenea, studiile au aratat ca pot sa apara si in cazul masturbarii. Desi sunt relativ usoare ca intensitate, aceste dureri trebuie diagnosticate corect cunoscandu-se exact cauza care le-a produs.


Exista 3 tipuri de dureri de cap induse de un act sexual

1. Cele care se declanseaza brusc: acest tip se aplica in peste 70% dintre cazuri si survine inainte, in timpul sau imediat dupa un orgasm. Ca intensitate sunt destul de severe, cu pulsatii si pot dura cateva ore.

2. Durere de cap subacuta, care creste gradual in intensitate: acest tip se aplica in 25% dintre cazuri. Instalarea ei are loc mult inaintea obtinerii orgasmului si creste gradual in intensitate pana in momentul de maxima excitare. Cel mai adesea este resimtita in zona cefei. Rareori este insotita de senzatia de greata si voma.

3. Durere de cap severa: este cel mai putin intalnita in urma contactului sexual. Durerea este localizata la ceafa, intens resimtita si este insotita de senzatiile de greata si voma.


Vestea buna: orgasmul te poate scapa de migrene

Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Illinois au constatat o relaxare si eliberare in urma unui act sexual. Nivelul acestei stari de bine este diferit: 47,4% dintre participantii la studiu au obtinut o destindere completa, 49,1% nu au simtit nicio eliberare si in 5,3% din cazuri migrenele s-au inrautatit.

Comparativ cu medicatia indicata in caz de migrene (de exemplu, triptan), orgasmul este mai putin eficient in tratarea migrenelor, insa cu efecte mult mai rapide.
de TopSanatate
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  03.06.2010 23:14 
re: n-am titlu
Nu ! dar tre` sa schimbi femeia :))
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie