Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ochii si computerul
Home > Afectiuni si boli > Oftalmologie > Ochii si computerul > Ochii: dureri si alte neplaceri cauzate de computer

Ochii: dureri si alte neplaceri cauzate de computer

Ai dureri de cap atunci cand folosesti computerul? Te trezesti din senin cu gatul intepenit sau cu spatele dureros? Ei bine, acestea sunt dureri "clasice" pentru cei care lucreaza la computer. Iar una dintre ele are ca punct de plecare tocmai vederea.

Oftalmologie

Cauta in site mai multe informatii despre cum poti proteja ochii copiilor
Top Sanatate iti recomanda
·Un ochi bun = sanatate maxima!
Sanatatea ochilor este cea mai importanta
Cum iti afecteaza vederea corpul

Pe masura ce imbatranesti, ochii incep sa sufere de o tulburare numita prezbiopie. Pentru persoanele peste 40 de ani, aceasta modificare se manifesta prin tendinta de a departa cartea de ochi atunci cand citesc; de asemenea, ecranul calculatorului devine putin mai neclar, chiar si cu ochelari. Neclaritatea monitorului le da astfel dureri de cap. Utilizarea gresita a ochelarilor este si ea o problema: nu citi peste ei sau pe sub ei. Greseli frecvente in acest sens sunt aplecarea in fata pentru a citi ce scrie pe ecran sau lasatul pe spate.


Ergonomia

Acesta este un subiect foarte important in ceea ce priveste lucrul la birou. Urmand sfaturile urmatoare iti vei proteja capul, gatul, spatele si umerii. Plaseaza-ti monitorul exact in fata ta - nu intr-una din parti (distanta fata de tine ar trebui sa fie de aproximativ 50-66 cm). Fa astfel incat monitorul sa nu fie situat nici prea sus, dar nici prea jos. Dr. James Sheedy, expert in domeniul ingrijirii ochilor, sustine ca inaltimea optima poate fi gasita daca pozitionezi centrul monitorului la 190-22 cm sub nivelul privirii tale drept inainte. Daca iti repozitionezi scaunul, tine minte ca mainile trebuie sa iti fie paralele cu podeaua atunci cand scrii la computer, iar picioarele ar trebui sa se sprijine pe podea. In final, nu uita sa iti mentii pozitia corecta atunci cand stai la birou: tine spatele drept si umerii trasi in spate. Postura optima te va ajuta sa scapi de durerile musculare si sa iti mentii si sanatatea ochilor.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  08.01.2012 11:59 
te rog raspundemi
ba va rog sami raspundeti de vreo 2 -3 ani vad in patratele adica pixelat si in plus mai vad si semne ciudate varog sami raspundeti adresa mea de mess este vip.dragosh19@yahoo.com
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie