Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Stiri
Home > Stiri > Noul medicament injectabil pentru osteoporoza a dat rezultate promitatoare

Noul medicament injectabil pentru osteoporoza a dat rezultate promitatoare

Vineri, 24 Februarie 2006
Un nou medicament pentru tratarea osteoporozei impiedica scaderea masei osoase, precum si riscul de degenerare osoasa in cazul femeilor aflate la menopauza, informeaza site-ul Forbes.com

Aceasta descoperire creste sansele de a fi eliberat pe piata medicamentul Denosumab, aprobat pentru a fi injectat o data la cateva luni. “S-a demostrat ca acest medicament injectabil este foarte eficient”, sustine coordonatorul studiului Dr Michael Whyte.

Studiul a implicat 412 femei aflate la menopauza si cu o masa osoasa scazuta carora li s-a administrat in mod aleatoriu, pe parcursul a 12 luni de zile , doze diferite de Denosumab (din 3 in 3 luni sau din 6 in 6 luni), Fosamax (o data pe saptamana) sau placebo. Rezultatul: o densitate osoasa crescuta in cazul persoanelor carora li s-a administrat Denosumab (de la 3% la 6,7%). Potrivit specialistilor, una dintre cele mai importante probleme in tratamentele actuale in caz de osteoporoza este tocmai lipsa aderentei pacientilor la ele. Din motive necunoscute, un numar mare de pacienti inceteaza sa mai consume medicamentele care sunt concepute pentru a le asigura necesarul de calciu si alte substante cu efecte fortifiante.
Sursa: Stiri24
de Ioana Marosan
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  26.01.2012 13:18 
osteoporoza
Am facut tratament cu Bonviva aproape doi ani si acum fac tratament cu Actonel.
  20.06.2007 17:11 
osteoporoza
Am facut tratament cu Fosamax timp de 3 ani.Densitatea osoasa s-a redus de la -3 la -1,6 dupa care in ultimul an densitatea a crescut la -1,7.Medicul endocrinolog mi-a schimbat tratamentul Actonel,calciu si alfaD3.
  07.03.2006 09:24 
osteoporoza
se face o remarca in articolul de mai sus pe care as dori sa o comentez."din motive necunoscute un mare numar de paciente inceteaza sa mai consume medicamente.." eu personal am incetat tratamentul cu actonel dupa 5 luni, deoarece nu mai rezistam financiar. asta cred ca este unul din raspunsurile la intrebarea din articol. pretul acestor medicamente este foarte ridicat si cel putin in romania, putine persoane isi permit sa se trateze si cele mai multe apeleaza la metode naturiste, care nu sunt nici pe departe eficiente in acest caz.
  24.02.2006 15:19 
Medicament Denosumab
Va rog sa-mi spuneti pe ce piata a Europei este disponibil acest medicament Denosumab si de cand il vom gasi si pe piata romaneasca.Va multumesc!
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie