Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Sex la masculin
Home > Stil de viata > Sanatate sexuala > Sex la masculin > Nesiguranta sexuala masculina

Nesiguranta sexuala masculina

Majoritatea barbatilor sunt nesiguri in plan sexual. Imaginea barbatului foarte viril, fanfaronada sexuala a lui Don Juan sau Casanova, reprezinta o aparare elaborata impotriva incertitudinii sexuale. Din sute de studii de cercetare, din mii de interviuri personale, din zeci de observatii stiintifice extinse a devenit indiscutabil faptul ca barbatul tipic se simte in dezavantaj in plan sexual. Astfel ca o mare parte din comportamentul lui sexual este destinat acoperirii, compensarii deficientelor sale - reale sau imaginare.

Sanatate sexuala

Descoperiti-va sentimentele reciproce in functie de pozitia adoptata in timpul somnului
Top Sanatate iti recomanda
·Sex: de cate ori
Fac sex de 15 ori pe saptamana, iar un act sexual dureaza 3 minute... Cat de mult conteaza cifrele in viata sexuala?
A cui este vina nesigurantei sexuale masculine?

Cu siguranta nu a barbatului. Vorbind in mod obiectiv, cand vine vorba de sex, barbatilor li s-a dat o parcela dificila de sapat. Rezultatul fiecarui act sexual depinde aproape in intregime de performanta barbatului.

Pentru a face lucrurile mai dificile, totul depinde de capacitatea lui de a obtine si de a mentine o erectie. Indiferent cat de priceput poate fi in plan sexual, daca penisul lui nu este transformat dintr-o anexa moale intr-un conductor rigid pentru fluidul spermatic, satisfactia sexuala a fiecaruia dintre parteneri devine imposibila.

Fie ca ii place sau nu, succesul lui sexual si intr-o mare masura satisfactia lui emotionala in viata depinde de fragila functionare a baghetei lui magice falice.

Ca si cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns ca sa-l ingrijoreze, cea mai mare parte a timpului, reactia penisului sau este dincolo de controlul lui constient.

Daca functioneaza corect, el nu stie de ce - si nici nu ii prea pasa. Daca nu functioneaza corect, nici atunci nu stie de ce, insa ii pasa.

Cele mai multe probleme sexuale masculine sunt intensificate de experientele din adolescenta.


Cum asa?

Intre varsta de 14 si cea de 18 ani, o cantitate incredibila de testosteron, hormonul sexual masculin, este produsa de testicule si de glanda suprarenala. Pe masura ce se revarsa in organism, se indrepta spre cele doua organe tinta principale, penisul (si testiculele) si creierul. Rezultatul este preocuparea aproape constanta pentru sex, insotita de puternice erectii durabile. In principiu, toti adolescentii se masturbeaza cu regularitate si entuziasm.

In acest stadiu, multi baieti sunt capabili de trei, patru sau cinci ejaculari la rand, scazand nesemnificativ in erectie intre orgasme. De indata ce incep sa aiba relatii sexuale, unii pot mentine aproape acelasi nivel de activitate orgasmica - cel putin pentru inceput. Spre a agrava lucrurile, chiar daca acea capacitate sexuala a lor incepe intrucatva sa se diminueze dupa varsta de 20 de ani, multi barbati sunt capabili inca de trei pana la patru orgasme pe noapte pana la 30 de ani.


De ce o astfel de potenta impresionabila "agraveaza lucrurile"?

Deoarece pentru tot restul vietii lor sexuale, barbatii tind sa priveasca in urma la experientele lor sexuale timpurii ca la un standard de performanta. In adancul sufletului, fiecare barbat crede ca ar trebui sa fie la fel de dinamic pe cat era la 20 de ani. In fiecare noapte, in mod inconstient (sau constient) el masoara taria penisului sau/si intesitatea excitarii sale in raport cu amintirea "felului cum era inainte". In acest mod, el este cel mai rau inamic pentru sine.


De ce?

Deoarece, impreuna cu toate celelalte lucruri pe care le reprezinta, actul sexual este tot o realizare atletica. Necesita pricepere, practica si coordonare. Mai necesita si incredere in sine. Imaginati-va care ar fi performanta unui jucator de baseball daca de fiecare data cand ar fi in pozitia de asteptare cu bastonul ar incepe sa aiba reminiscente legate de toate cursele pe care obisnuia sa le castige pentru echipa lui. Fiecare barbat sufera de temeri sexuale, iar daca o femeie intelege aceste temeri si stie cum sa le rezolve, ea se poate ajuta pe sine si pe barbatul ei.


De ce le este teama barbatilor in plan sexual?

Exista sase Temeri majore ale Sexualitatii Masculine - unele constiente, altele inconstiente:
  1. De a nu fi capabil sa aiba o erectie puternica.
  2. De a-si pierde erectia inainte de actul sexual, inainte de ejaculare.
  3. De a ejacula prea rapid (ejaculare prematura).
  4. De a nu fi capabili sa aiba o erectie imediat dupa o ejaculare.
  5. De a nu fi capabili sa satisfaca o femeie.
  6. De a fi comparati in mod defavorabil cu alti barbati atunci cand este vorba despre penis, potenta sau pricepere sexuala.
Aceste temeri il pot coplesi pe un barbat si il pot paraliza in plan sexual sau pot pali pana la a deveni tot atat de importante in viata lui ca scorul de la jocul de golf. Totul depinde de o singura persoana.


Cine este aceea?

Femeia lui. Pentru un barbat, partenera lui sexuala inseamna cu adevarat doua fiinte intr-una singura. In mod potential, ea este sursa excitarii erotice, placerii aproape insuportabile si, in cele din urma, a satisfactiei emotionale. Ea poate fi de asemenea un crud opozant, care, cu un cuvant sau cu o privire, ii poate anihila sansele de satisfactie sexuala.


Este posibil ca atitudinea unei femei sa insemne atat de mult?

Atitudinea unei femei inseamna totul. Cel care hotareste daca o erectie urmeaza sau nu sa aiba loc este creierul, si nu penisul. Daca femeia ii distrage creierul, nu mai ramane nimic care sa-i trezeasca penisul. Uneori, acest lucru poate fi dificil de inteles pentru o femeie.


De ce?

Deoarece nevoile ei sexuale sunt aproape opuse celor ale barbatului. Nici o femeie nu a trebuit sa se ocupe vreodata de acea dubla provocare fizico-emotionala de a obtine o erectie. Nu se opreste acolo. Barbatul trebuie sa-si mentina erectia pana cand penisul este adanc in interiorul vaginului. Imaginati-va ca incercati cu precipitare sa descuiati o usa in timp ce cheia vi se inmoaie incet in mana. Dar de indata ce un penis erect este la locul lui in vagin, balanta puterii sexuale se modifica. Datorita simplei frictiuni, este aproape sigur ca barbatul va ajunge la orgasm si va ejacula. Femeia trebuie sa-si concentreze energia si atentia pentru a se asigura ca nu va ramane in urma. Este aproape ca si cum fiecare participant ar avea jumatate din biletul norocos si nici unul dintre ei nu poate castiga decat daca pun bucatile la un loc. Iata unde intervine responsabilitatea sexuala a unei femei.


Responsabilitatea sexuala a unei femei?

Da. In ultima suta de ani s-a pus accentul pe incurajarea barbatilor de a furniza satisfactie sexuala femeilor. Au fost scrise lungi tratate despre tehnicile complexe ale "preludiului" pentru a asigura "pregatirea" femeii. Barbatilor li se aminteste in mod constant sa-si poarte doamnele pana la culmea pasiunii inainte de a face vreo incercare de a se satisface pe ei insisi. In spatele acestor instructiuni detaliate se afla amenintarea voalata ca daca o fata nu reuseste sa ajunga la orgasm probabil ca este de vina partenerul ei.


Nu este adevarat acest lucru?

Nu, ci doar pe jumatate adevarat. Cealalta latura este datoria femeii de a oferi cea mai buna premisa posibila in plan emotional pentru ca barbatul ei s-o excite si s-o satisfaca. Oferindu-i erectia cea mai puternica posibila, gama cea mai vasta de stimulare si cel mai inalt sentiment de siguranta sexuala, ea isi asigura aproape complet propria satisfactie.

Informatiile au fost preluate din cartea "Orice femeie poate!" tradusa de Manuela Ramureanu, Editura Curtea veche, Bucuresti: 2002
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  09.08.2011 14:27 
RpCMNnGHVMU
Great post with lots of imopratnt stuff.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie