Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Home
Home > Mini ghid pentru viitorul tatic

Mini ghid pentru viitorul tatic

Traiti una dintre cele mai fericite si emotionante momente din viata unui cuplu: peste numai cateva luni, veti deveni parinti! In aceasta perioada, chiar daca partenera este "vioara intai", tu ii poti fi de un real folos, atat din punct de vedere practic, ajutand-o cu diferite treburi, dar mai ales emotional. Asa cum ea se simte mamica din clipa in care sarcina este confirmata, si tu esti tatic - asa incat, intra in rolul vietii tale si protejeaza-le pe cele doua persoane, atat de importante in viata ta: partenera si micutul care este "pe drum". Iata zece recomandari in acest sens.

Maseaza-i mainile si picioarele

Acest lucru o va ajuta sa se relaxeze si, pe langa aceasta, va contribui la mentinerea unei relatii calde, apropiate si intime intre voi. Foloseste o lotiune cu aroma de menta, care are si un efect de inviorare considerabil.


Curata baia

Te-ai putea gandi ca asta este ultima problema de care ar trebui sa te ocupi acum. Dar nu uita ca, in primele luni de sarcina, partenera face drumuri dese la baie, fie pentru ca urineaza des, fie ca urmare a greturilor matinale, fie din ambele motive. Ai grija ca baia sa fie curata si pune un odorizant mentolat sau cu aroma de citrice - mirosul acestuia va mai combate senzatia de greata.


Implica-te si arata-ti interesul

Da, ati discutat zeci de variante pentru numele bebelusului, luand in calcul ambele variante (baiat sau fetita). De fapt, probabil ca aceasta este o subapreciere a situatiei. Sute de variante. Insa pentru viitoarea mama, este un aspect foarte important. De asemenea, insoteste-o la medic ori de cate ori ai aceasta posibilitate. Si in nici un caz nu rata prima ecografie - momentul este deosebit de emotionant si ar trebui sa-l traiti impreuna.


Scoate-o in oras, la cina

Cateodata, aveti amandoi impresia ca bebelusul v-a acaparat intreaga existenta, chiar inainte de a se naste. E normal ca micutul sa fie principala voastra preocupare si tema de discutie, insa trebuie sa va faceti timp si pentru voi. Asadar, nu uitati sa acordati timp si cuplului vostru, dincolo de faptul ca peste cateva luni veti deveni parinti. Initiativa o va bucura pe viitoarea mamica.


Mergeti impreuna la cursurile Lamaze

Avantajul este de partea ambelor parti: ea se va bucura si se va simti mai bine pentru ca te are alaturi, iar tu vei sti ce ai de facut cand vor incepe contractiile.


Pregateste-i ceva bun de mancare

Femeile in general, si gravidele in special, sunt foarte receptive la astfel de gesturi. Fa-i o surpriza, asteptand-o la cina cu mancarea ei preferata (indiferent daca, pentru aceasta, va trebui sa faci comanda la o firma de profil...).


Citeste o carte despre sarcina si ingrijirea bebelusului

Bine, cu siguranta nu va fi o lectura la fel de interesanta precum presa sportiva, dar, aratandu-i partenerei ca te informezi in domeniu, o poate ajuta sa-si invinga temerile inerente si sa depaseasca momentele de nesiguranta.


Las-o sa doarma cat doreste

In special in primul trimestru de sarcina, viitoarea mamica este mult mai somnoroasa decat de obicei. Organismul se adapteaza conditiei de graviditate, iar acest lucru il solicita din plin. Nu o trezi si, in week-end, rasfat-o cu un mic dejun servit la pat.


Pune-i mana pe abdomen, pentru a simti bebelusul

Nu o data, o auzi ca-ti spune: "Pune mana aici...". Odihneste-ti mana pe abdomenul ei, in timp ce va uitati la televizor sau va odihniti, pur si simplu, in pat. Momentele acestea sunt unice, cu atat mai emotionante daca este primul vostru copil. Traiti-le si bucurati-va de ele impreuna!


Fa-i viata cat mai usoara

Sunt multe aspecte de care te poti ocupa: achita facturile, fa curatenie, ofera-i putin timp numai pentru ea, cand sa se ocupe de activitatile care-i fac placere (cumparaturi, o sueta cu prietenele, lectura, si asa mai departe). Si nu in ultimul rand... fii tolerant fata de schimbarile ei de dispozitie. Sunt normale si nu vor dura la infinit.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  08.11.2011 20:48 
cuplu
bai ,,taticilor``cand stati in pat noaptea futetio,cand va uitati la TV punei bana pe abdomen si masati pizda.fiti buni ca daca nu ea va da una cai mai grea ai perioada srcini.acum e momentul ideal so satisfaceti fizic cat si mora.pe curand.suzatimi ex.am fost umpi mai infierbantatt.
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie