Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > "Ma incadrez in cateva din categoriile de simptome pentru anorexici, cu diferenta ca eu imi doresc sa ma ingras nu sa slabesc." (Laura)

"Ma incadrez in cateva din categoriile de simptome pentru anorexici, cu diferenta ca eu imi doresc sa ma ingras nu sa slabesc." (Laura)

Simptomele tale intr-adevar par a indica existenta unei tulburari alimentare insotite de episoade depresive si de o imagine deformata a propriului corp; insa spre deosebire de alte persoane cu aceasta problema ai depasit stadiul de precontemplare si contemplare. Ce inseamna acest lucru? Ca esti o persoana care si-a dat seama ca are o problema, a avut si unele tentative de a rezolva aceasta problema, insa datorita intampinarii unor rezistente sau a unor esecuri a revenit la stadiul precedent. Schimbarile pe care le-ai facut tu sunt insuficiente pentru a putea fi eficiente. Este de laudat insa faptul ca ai reusit sa constientizezi problema ta si sa iti doresti sa o rezolvi.

Tratamentul anorexiei insa este diferit pentru fiecare caz in parte, insa poate fi initiat prin trei mari abordari: apelul la un medic, apelul la un nutritionist si psihoterapia. Problema ta pare sa aiba radacini adanci in familie si atunci sondarea problemelor si instaurarea unui climat familial armonic, coerent si flexibil poate fi un inceput optimist. Totodata asocierea alimentelor cu momente placute poate fi o alta abordare promitatoare. Multa bafta in luarea deciziei potrivite.

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie