Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Ingrijirea ochilor
Home > Afectiuni si boli > Oftalmologie > Ingrijirea ochilor > Laserul - solutia miraculoasa pentru vederea ta

Laserul - solutia miraculoasa pentru vederea ta

Interventiile chirurgicale cu laser pentru corectarea viciilor de refractie au devenit in ultimii ani foarte populare. Aceste operatii ofera posibilitatea purtatorilor de ochelari de a vedea lumea fata in fata fara a se mai ascunde in spatele lentilelor si, se pare, prezinta un risc minim si un confort sporit. Cine ar pierde o asemenea ocazie, mai ales in Romania, unde pretul lor este accesibil (comparativ cu tari din SUA sau din Uniunea Europeana)?
Ca oricare alta interventie chirurgicala, inainte de a apela la operatia cu laser de reducerea a dioptriilor, trebuie sa te informezi bine cu privire la riscuri, efecte secundare sau cat de compatibil/a esti: evolutia dioptriilor, varsta si afectiunile de care suferi sau ai suferit anterior.


Ce spune specialistul?

Dr. Mircea Filip, director medical al Clinicii de Oftalmologie Ama Optimex, precizeaza ca viciile refractive corectate cu ajutorul operatiei cu laser includ miopia, hipermetropia si astigmatismul; corectia prezbiopiei (scaderea cu varsta a posibilitatii de a citi de aproape) nu a luat inca o mare amploare.

Miopia de pana la -6 D (dioptrii) se poate reduce prin operatii cu laser cu o mare exactitate si cu mai putina precizie pana la -12 D. Hipermetropia se corecteaza prin laser cu destula precizie pana la 5-6 D, in timp ce astigmatismele de 3 - 5 D se pot, de asemenea, corecta. Peste 6-7 dioptrii, problema se poate rezolva prin introducerea unui alt cristalin peste cel natural sau prin inlocuirea acestuia.


Ce tipuri de operatii exista ?

Fotokeratectomia refractiva (PRK, photorefractive keratectomy) se bazeaza pe fotoablatia tesutului cornean anterior in zona optica, respectiv se realizeaza o remodelare a suprafetei corneene de ordinul micronilor. Efectul corector se bazeaza pe aplatizarea curburii anterioare a corneei. Aproximativ 10 micrometri din ablatie corecteaza o dioptrie a miopiei. Hipermetropia se corecteaza prin ablatia periferica. Pentru corectia astigmatismelor, profunzimea ablatiilor poate fi asimetrica si depinde de meridianul pe care dorim sa-l aplatizam. Laserul se aplica numai pe partea anterioara a corneei timp de 30-60 secunde.

LASEK (Laser assisted subepithelial keratectomy) seamana cu Fotokeratectomia refractiva, dar este mai bine bine tolerata.

LASIK (laser in situ keratomileusis) este cel mai raspandit tip de chirurgie refractiva, folosindu-se pentru corectarea viciilor de refractie. Este o autogrefa refractiva, lamelara, ce permite corectia prin aplatizarea curburii corneene anterioare.

Se realizeaza o keratectomie lamelara (indepartarea straturilor anterioare ale corneei). Se indeparteaza de pe fata profunda a grefonului obtinut o lentila. Dupa rezectia tisulara dorita, grefonul se repune la loc. Prezinta, se pare, mai multe riscuri decat PRK sau Lasek. In acelasi timp, pacientii operati prin aceasta metoda pot vedea destul de bine la scurt timp dupa operatie, astfel incat pot sofa.

Toate cele trei tipuri de operatie se realizeaza in ambulator, cu anestezie topica (picaturi in ochi).

 Cu una sau doua saptamani inainte de operatie, se vor face diverse masuratori (autorefractometrie, keratometrie, topografie corneeana etc.).

Persoanele care au purtat lentile de contact moi vor intrerupe portul lor cu una sau doua saptamani inainte de operatie, iar cei ce au purtat lentile de contact rigide mai mult.


Poti apela la o astfel de interventie daca:

  • ai varsta de peste 20 ani - cand refractia oculara devine stabila, mai ales in cazul miopiilor;
  • daca nu ai alte afectiuni ale ochilor;
  • daca nu ai alte afectiuni sistemice (reumatism articular acut, diabet zaharat, LES, leucemie, limfoame sau alte neoplazii, etc.);
  • daca dispui de banii necesari, deoarece astfel de operatii sunt considerate operatii estetice si nu sunt acoperite de Casa de Asigurari;
  • daca te-ai informat despre riscurile si beneficiile operatiilor cu laser in comparatie cu alte tratamente.


Intrebari frecvente

Operatia cu laser este dureroasa?

In timpul operatiei vei avea un mic disconfort (daca nu chiar deloc), deoarece ochiul este anesteziat prin picaturi. Dupa ce efectul anesteziei se duce, disconfortul resimtit variaza de la pacient la pacient.

 Cand ma voi putea intoarce la lucru?

Majoritatea oamenilor se pot intoarce la lucru in cateva zile sau pana la 7-10 zile de la efectuarea operatiei. Sunt si oameni care se reintorc la serviciu chiar a doua zi.

Cat dureaza tratamentul?

 Operatia in sine dureaza cateva minute, in functie de nivelul de corectare a viciilor de refractie. Pacientul pleaca acasa dupa aproximativ 30 de minute. In mod normal, va observa o imbunatatire a vederii in trei pana la cinci zile de la interventie, insa recuperarea postoperatorie totala este variabila: doua saptamani pana la sase luni.

Este tratamentul permanent?

Pe termen lung, in majoritatea cazurilor, evolutia postoperatorie este favorabila in 98% din cazuri.

Ce trebuie si ce nu trebuie sa fac dupa operatie?

Pacientii vor purta ochelari de soare pentru protectie si vor urma tratament cu picaturi. In prima luna pacientii vor evita frecarea ochilor, expunerea la soare, aburi, fum, machiaj si efort fizic excesiv.

Care sunt riscurile unei astfel de operatii?

  • vindecare lenta a epiteliului corneean;
  • haze-uri corneene(vedere in ceata) si halouri;
  • dificultate la vederea nocturna, ceata la vederea in amurg(conducatori auto);
  • infectii oculare in absenta unei igiene riguroase;
  • regresia rezultatului initial.

 Atentie! Acuitatea vizuala obtinuta postoperator nu va depasi acuitatea vizuala maxima ce poate fi obtinuta cu ochelarii cei mai buni.

 Articol realizat in colaborare cu Dr. Mircea Filip, director medical al Clinicii de oftalmologie Ama-Optimex
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  08.12.2011 22:35 
incearca noul laser
In primul rand iti recomand sa mergi din nou la un consult.Iti recomand din toata inima West Eye Hospital din Bucuresti. Trebuie sa vada exact ce s-a intamplat si ce nu a mers bine.Daca vrei intr-adevar sa te operezi incearca noul laser iLASIK(e cel mai bun).Acesta,la noi in tara, se foloseste numai la acest spital.Totul este computerizat...sansele sa apara complicatii sunt foarte foarte mici. Uite aici detalii legate de operatie(in articolul asta):http://www.romanialibera.ro/stil-de-viata/sanatate/operatie-cu-laser-pentru-redarea-vederii-in-doar-4-minute-244763.html Despre spital gasesti informatii pentru programare aici: http://www.westeyehospital.ro/ro/contact.asp
  05.12.2011 15:55 
intrebare
De ani de zile astept sa fac varsta necesara pt operatia de scadere a dioptriilor. Port ochelari din cls I a. La inceput dioptriile au fost - 10 cu -11,iar dupa 13 ani de chin cu purtatul ochelarilor aceste dioptrii au scazut treptat pana am ajuns sa am in dec 2011 -8,5 cu-9. As dorii sa stiu cat ar costa operatia cu laser pt ambii ochii,pt scaderea dioptriilor? Care este varsta minima,pt aceasta operatie? Si care este cea mai recomandata clinica unde as putea face aeasta oeratie. Va multumesc mult! Imi puteti trimite informatii si pe mail:missha_166@yahoo.com.
  24.10.2011 11:18 
operatie reusita la jumatate
eu am facut operazia acum 4 saptamani si rezultatul lasa de dorit la ochiul stang totul bine ma la dreptul nu vad diferenta inainte si dupa sunt putin diluz
  17.10.2011 01:33 
despre dioptrie
buna ziua, de exemplu dk vreau sa-mi fac operatia dar am -6,5 d cu -7 d,ea se mai poate in conditii normale?sau trebuie fiindca sunt d mari sa se introduca acel cristalin pe ochi?multumesc
  30.09.2011 00:34 
Imbunatatirea vederii natural
Acum cateva luni am reusit sa scap de ochelari fiindca mi-am redus dioptriile, scapand astfel de miopie. Cum am facut asta?! NATURAL!...prin exercitii oculare si prin adoptarea unei alimentatii sanatoase foarte bogate in vitamine si minerale, lucruri pe care le-am invatat pe site-ul http://vedereperfecta.com
  02.09.2011 22:17 
Operatii
Am 18 ani ochiul sting este incrucisat se poate cumva de tratat
  28.08.2011 14:05 
nistagmus
as dori sa stiu daca in cazul nistagmusului congenital oriziontal,exista operatie....este operabil nistagmusul?
  27.07.2011 10:04 
despre op[eratie
Stau cu picaturi din 2006 am ramas cu senzatia de ochi uscat dioptriile au revenit
  27.07.2011 10:01 
despre op[eratie
Am facut aceasta operatie.in iimp dioptriile revin la loc.Din 2006 si pana acum stau cu picaturi simptom de ochi uscatde se mai lasa si cu reactii nedorite. Asa ca mai ganditiva
  28.06.2011 20:50 
strabism divergent
buna ziua ma numesc ana maria momentan sunt in germania problemele mele la ochii au aparut acum 2 saptaminii cind am inceput sa nu mai vad bn vad totul in ceata am fost la doctor aic i in germania si mi sa spus ca nu pot face operatia cu laser sau o pot face dar numai pentru corectarea directiei vederii adica sa nu mai imi fuga ochiul (cosmetic-comercial)am astigmatism ambiopie strabism divergent si hipeoropie!Mi sa spus ca pot face aceasta operatie daca intra-devar tin mortis dar numai pentru corecterea directiei!Eu acum sunt speriata si in stare de soc pentru ca ma gindesc ca nicio data nu pot avea o privire normala in momentul cind ma uit in ochii cuiva sa scap de aceasta temere!De astfel ma tot uit pe internet si ma documentez si mai trag o speranta la doctorii nostri din rominia dar cum am spus imi este f frica sa mai fac un nou control cind vin acasa la un cabinet particular pentru ca ma gindesc ca din nou o sa mi se spulbere toate visele!Cine ma poate ajuta cu vreo informatie si daca se poate sa mi se dea un email sau adresa mea ana_crx@yahoo.com va multumesc din suflet Ana-Maria
  17.06.2011 17:37 
operatie miopie
Am fost operata acum doua zile de Dl Doctor Radu Iulian Burcin la clinica Oftalux , aveam miopie de aproape -5 la ambii ochii sivreau sa va spun ca recomand oricui aceasta interventie.Disconfortul( pt ca nu se poate numi durere) pe care il simti in timpul interventiei este minim iar domnul doctor este de o blandete cum rar intalnesti. E uimitor cum doar in cateva minute iti poti recapata vederea. Celor care spun ca nu recomanda aceasta interventie vreau sa le spun ca nu le dau dreptate.Medicul iti comunica de la inceput ca exista riscul sa iti revina miopia, dar foare putin ( undeva intre zero si -1) dar asta numai in cazul in care ai corneea elastica( ceea ce nici un medic sau vreo analiza nu poate sti dinaintea operatiei, depinde la om la om).Eu zic ca este un risc pe care merita sa ti-l asumi. Sper ca v-am convins ca MERITA sa fi supus acestei operatii! Dana
  08.06.2011 17:56 
operatie
am si eu astigmatism mix -6 si -6.5.mapotopera
  24.05.2011 00:27 
operatie cu laser
...salutari la toata lumea ...am 42 de astigmatism -5 la ambii ochi si as dori sa-mi fac aceasta operatie minune de corectare a vederii as vrea sa stiu daca se poate face si in iasi unde locuiesc daca si-a mai facut cineva cum se simte si care ar fi costul interventiei? vladis_2004@yahoo.com ...multumesc anticipat pt. un eventual raspuns avizat...
  14.05.2011 00:10 
:)
eu incerc sa ma informez despre aceste operatii. prietenul meu are o miopie de -5 D la ochiul drept si -3 D la ochiul stang. el nu e de acord cu operatia si nu stiu cum as putea sa il conving...:(
  08.05.2011 21:57 
merita...
eu am facut operatia de corectare a miopiei LASEK acum o saptamana ....merita!vad perfect acum
  07.05.2011 12:48 
Oameni buni,
Pentru preturi intrati pe site-ul clinicii Ama Optimex, nu mai intrebati aici, ca nu va raspunde nimeni. www.amaoptimex.ro Mentionez ca azi e a 5-a zi post-operatorie la mine. Am avut miopie, respectiv -2,25 la ambii ochi. Dupa interventie am purtat 5 zile(pana azi) niste lentile fara dioptrii care au avut rolul de a proteja ochiul (ca un fel de pansament). In tot acest timp am urmat un tratament cu picaturi care "ciupeau" nitel si am oarece emotii acum, dupa inlaturarea lentilelor. Tare ma tem sa nu innebunesc de durere, metaforic vorbind (continui cu picaturile inca 4 zile). Asta a fost si motivul pt care m-am incumetat sa deschid calculatorul, in scopul de a gasi pe vreun forum pareri post-operatorii. Revin peste cateva zile cu alte opinii. Interventia a fost efectuata de Dr Radu Burcin (Oftalux). Sanatate!
  27.04.2011 21:00 
COSTU
CIT COSTA OPERATIIA LA OCHI DE LA CIT PIN LA CIT BANI 069778697
  24.04.2011 23:24 
am probleme de la nastere
buna seara.am 22 de ani as avea si eu o intrebare,de cand mam nascut am probleme foarte grav cu ochiul drept.muschiul de la ochiul drept mi paralizat si vad kanci.as vrea sa va intreb dak as putea face o operatie si cat mi-ar costa??
  18.04.2011 05:15 
aesthetic equipment
Dear General Manager, I feel much honored to write the letter to a famous company for you. Pathbeauty is a professional manufacturer of aesthetic laser in China, production of IPL, LED, ND-YAG laser, Co2 Laser, Diode Laser, RF, Slimming, etc. We write to you sincerely seeking for cooperation with you. Main products: 1. IPL Series--- Intense pulsed light, supplies the best solution for skin-rejuvenation and Hair removal. 2. ND-YAG Lasers--- supplies the best solution for pigment removal and tattoo removal. 3. CO2 Lasers ---- The most professional CO2 laser in China. 4. RF Systems--- Radio Frequency, supply the reliable best solution for wrinkle removal, facelift. 5. Cellulite Reduction Systems--- The most popular solutions for body shaping. 6. Diode lasers --- The requirement for every professional beauty salon. 7. PDT Skin Care System--- Photo Dynamic Therapy, supply the best solution for acne clearance. Welcome to visit our website: http://www.pathbeauty.com If you are interested, please contact me feel free. I will send the catalog for your reference. Sincerely! Angela Zhu Export Manager, Overseas Market.Pathbeauty Technologies Co., Ltd Address: L026,2/F,TAI SHENG INDUSTRIAL BUILDING,273-279 UN CHAU SREEET, CHEUNG SHA WAN, KOWLOON,HONGKONG,CHINA. Tel/ Fax: 00852-30697060 Mobile: 0086-13838159854 Email :sales@pathbeauty.com Homepage:www.pathbeauty.com MSN:rainbowpathbeauty@msn.cn
  05.04.2011 11:42 
intrebare
As avea si eu o mica intrebare, am astigmatism si as dori sa mi fac operatie....medicul mi a spus ca dosr dupa ce am varsta de 25 de ani.Care este varsta optima pentru o operatie cu laserul in cazul astigamtismului? Va multumesc.
  21.02.2011 10:51 
operatie
bunaziua am +3,5S +4D cat ma costa o operatie la ambii ochi in cazul in care mai am si strbism la dreptu
  31.01.2011 18:28 
operatii si in rate
buna seara am -9 la dr. si -7 la st .cat ma costa operatia la ambi ochii.
  24.01.2011 12:46 
buna ziua
operati si de nistagmos?
  20.01.2011 00:26 
bogdan.manaila@yahoo.com
buna sunt obunica disperata.nepoata mea de 2ani si 10 luni a fost diagnosticata cu dioptrie 6 plus la un ochi si 2,5 la celalalt.medicul nu i -a dat la inceput lentile atat de puternice 2,5 cu1,25 pt inceput.solutia ar fi o operatie la 18 ani.dar 15 ani va purta ochelari.poate ati trecut prin asa ceva si ma sfatuiti cumva.pe nepoata mea o cheama sabrina maria si este nascuta in ziua de 29 februarie 2008.noi locuim in constanta.va multumesc
  10.01.2011 13:27 
Sfat
Daca vreti un sfat, nu va tratati problemele cu solutiile pe care altii le-au primit.Nimeni nu va poate pune diagnostic prin telefon sau pe forum,iar o consultatie nu poate fi scumpe atunci cand vorbim de vederea noastra. Mergeti la clinici oftalmologice recunoscute: Vista Vision(operatii si consultatii efectuate de dr din Italia), Ama Optimex(prof Filip), si mai sunt cateva in Bucuresti cu doctori exceptionali si aparatura pe masura.Vorbesc din experienta, fiindca am avut nevoie de mai multe pareri si "am vizitat" multe cabinete.
  10.01.2011 13:27 
Sfat
Daca vreti un sfat, nu va tratati problemele cu solutiile pe care altii le-au primit.Nimeni nu va poate pune diagnostic prin telefon sau pe forum,iar o consultatie nu poate fi scumpe atunci cand vorbim de vederea noastra. Mergeti la clinici oftalmologice recunoscute: Vista Vision(operatii si consultatii efectuate de dr din Italia), Ama Optimex(prof Filip), si mai sunt cateva in Bucuresti cu doctori exceptionali si aparatura pe masura.Vorbesc din experienta, fiindca am avut nevoie de mai multe pareri si "am vizitat" multe cabinete.
  15.12.2010 15:12 
cat de costisitoare sunt operatiile?depinde si de dioptrii?daca ma puteti informa mai cu exactitate sami trimiteti va rog pe mihesromina@gmail.com va multumesc
  14.12.2010 13:14 
help
Am facut operatie acum 5 zile de strabism divergent oc dr si am vedere dubla .Cand pot scapa de asta? Dureaza mult?Ma ameteste. si mi-e tare frica.
  02.12.2010 19:44 
nistagmus
buna poate sa ma ajute cineva cu un raspuns la problema mea legata de nistagmus
  02.12.2010 16:21 
Tratament in strainatate
Acum 3 luni am suferit o interventie cu laser la ochi pentru corectarea miopiei si astigmatismului la un spital renumit din Turcia. Am fost la mai multi medici in Romania si am tot citit pe forumuri inainte de aceasta interventie si medicii si clinicile din Romania nu m-au convins. Lucrand in domeniu (turism medical)am intrebat foarte simplu care este rata de insucces pentru o asemenea interventie in Romania si nu am primit un raspuns. Rata de insucces la spitalul la care m-am operat este de 5 cazuri nefericite la 10.000, pe cand media europeana este 4 cazuri de insucces la 1000 de pacienti. Alte criterii analizate au fost investitiile in echipamentele din spitalul respectiv, prin comparatie cu cele ale clinicilor relativ mici in care am intrat in Romania. Nu exista comparative. In final, costul transportului cu avionul la spitalul din Turcia, cazarea peste noapte la hotel, transport aeroport-hotel-spital si interventia propriu-zisa au fost mai ieftine decat interventia in Romania. Va stau la dispozitie pentru detalii si va pot ajuta cu tot ceea ce tine de discutia cu medicul, transport, cazare - info@turismdesanatate.ro. Va recomand sa luati o decizie informata, bazata pe cifre. Sa analizati cu atentie locul in care va operati si sa nu va bazati numai pe parerea altora, pentru ca fiecare caz este diferit.
  13.11.2010 21:13 
am nevoie de operatie
intrebare: Am 29 de ani si am miopie de la nastere, iar de cativa ani si astigmatism, acesta este ruzultatul ultimelor investigatii:dioptrii OD - sfera -4,cilindru -2.50;OS - sfera -1.50,cilindru -3.25. Mi-a fost recomandata operatia, chiar urgentata, iar acest lucru ma cam sperie....deoarece am inteles ca exista ceva riscuri si nu le cunosc. O alta problema, unde anume sa merg pentru operatie? Care sunt cei mai buni medici, cele mai bune clinici, cu preturile cele mai accesibile? Va rog mult, luminati-ma! Chiar am nevoie de indrumare si sfaturi sincere. Va multumesc din suflet! Raspunsurile le astept cu nerabdare pe adresa de mail verde_topaz@yahoo.com
  22.10.2010 13:23 
pete din nastere
buna,am 19 ani.am o pata de culoare maroniu-inchis pe fata din nastere.am inteles ca se poate face o operatie cu laser insa nu stiu unde anume in iasi si cam cat costa.imi puteti da un sfat sau niste detalii,va rog?multumesc anticipat.
  05.10.2010 15:22 
buna
Da dece neaprat la 20 de ani si de ce nu la 16 ani :(
  02.10.2010 20:01 
astigmatism deviatie oculara grava
buna ziua.am un fratior de 7 ani cu probleme grave la ochi cel mai grav la dreptul.este mic si doctorii din suceava de unde locuisc m-au trimis cu el la Iasi si Bucuresti.ce e de facut?va rog din suflet ajutati-ma cu o indrumare incotro sa o iau.va multumesc anticipat
  25.09.2010 21:05 
miopie
eu am miopie ma intereseaza pretul
  04.09.2010 23:08 
operatie dioptrie
buna ziua,eu am la ambii ochi -0.50 as dori sa stiu cat m-ar costa operatia,unde mi-ati recomanda sa ma duc in romania de preferat in neamt sau moldova si daca ezista riscul sa mai apara.eu am fost operata anul trecut la ochi.am avut un chist pleoapa inferioara.e mai neplacut ca atunciva rog sa-mi raspundeti la adresa pinguinutzza@yahoo.com multumesc
  02.09.2010 15:59 
am miopie
buna,am miopie la ambii ochi am 175 la dreptu si 125 la ochiul stang as dori sa stiu daca pot face operatie si cat costa?astept raspuns pe adresa mea adry_cool_2007@yahoo.com va multumesc
  16.08.2010 21:03 
Cat costa o operatie de strabism?
Are cineva idee cam cat costa o operatie de strabism(la un singur ochi)la Spitalul Clinic de Oftalmologie Bucuresti?
  13.07.2010 17:43 
strabism
cam cat costa o operatie de strabism la iasi si unde se poate face
  03.07.2010 22:36 
si eu am facut aceasta interventie
si eu am facut aceasta interventie la clinica Genesis din Arad, a fost mai rau in primele 3 zile, apoi am inceput sa mi mai revin. L a lucru m am intors dupa o luna pt ca nu ma simteam in stare sa lucrez la calculator, deci sfatul meu ar fi sa va pregatiti o luna de concediu. Am fost foarte multumita de serviciile acestei clinici, medici extraordinari.
  28.06.2010 12:14 
miopie-stabism
m-ar interesa deoarece am probleme din nastere cu vederea ,am sa caut mai multe imformatii ,numai bine
  20.06.2010 19:03 
strabism
m-am operat acum 6 zile de strabism divergent la clinica infosan, str.polona nr.83, bucuresti la dna.dr.andreea ciubotaru. ii multumesc din suflet, este o profesionista, asa ca mergeti cu incredere, operatia a costat 500 euro cu anestezie locala, pe care vi-o recomand, nu simti absolut nimic. mult succes, aveti incredere ca nerita.
  12.06.2010 23:59 
am vrao sansa
baetelul meu de 1 an si 9 lunia fost diagnostcat cu miopi e forte are vreo sansa sa poata vedea facand operati astept raspuns pe adresa de meil ali_printesa@yahoo.com multumesc
  03.06.2010 22:56 
miopie
am -0.75 la ambii ochi,de mai bine de un an port ochelari,iar de cateva luni am inceput sa port lentile...nu e comoda...niciuna din cele 2 situatii...oare o astfel de operatie ar fi solutia?...conduc destul de mult,am nevoie de siguranta unei vederi foarte bune....cam care sunt preturile unei astfel de operatii? multumesc!
  01.06.2010 13:57 
trebuie sa mai astepti cativa ani pentru a face operatia. Trebuie sa ai varsta de peste 20 ani
  18.05.2010 17:38 
am varsta de 18 ani, dar din punct de vedere fizic sunt foarte bine dezvoltat ... 1.95 m . dioctriile mele sunt de 4 la stangul si 2 la dreptul. Credeti ca se poate face la varsta aceasta operatia ?
  15.05.2010 21:29 
Astigmatism & Miopie
Cat la suta reprezinta riscurile acestei operatii? Exista riscul de a-ti pierde vederea? Am -2.7D la ochiul drept, si -1.5D la ochiul stang.
  14.05.2010 00:44 
detalii si pret
am minus 10 laq ochiul stang si mult mai mult la dreptul dar ochelari sunt cu lentile acelasi nr,a-si dori sa stiu daca pot face o operatie de corectare a miopiei forte in cazul meu si daca si ptr mine este cumva considerata tot o operatie estetica.ps a-si dori un pret informativ si sansele ptr corectarea miopiei mai ales ca la acel ochi drept cu care spuneam ca vad mai rau am deja o pb de cateva zile in sensul ca parca am niste scame in ochi.cu respect Gabi Virban.Daca totusi nu puteti posta un raspuns aici astept raspunsul dumneavoasra la adresa de email gabi_virban@yahoo.com
  12.05.2010 16:05 
Buna
Buna, eu m am operat acum 7 zile si inca mai vad in ceata, este normal asa ceva? am 23 de ani si am avut astigmatism >3(dioptriile). cam in cat timp trece aceasta senzatie de vedere in ceata la o distanta de 3 metri....la aproape vad destul de bine Astept sa imi raspundeti! o zi buna
  10.05.2010 22:21 
strabism
am stabism de la 3 ani.va rog cine stie sa mi zica si mie daca se fac operatii de STRABISM in Timis.va rog dati mi un nr. de tel. sau o clinica in care se opereaza STRABISMUNL .multumesc anticipat
  10.05.2010 21:18 
Operatia cu laser de strabism
Buna seara. As vrea sa-mi spuneti si mie daca puteti care este costul unei astfel de operatii. Am strabism de la nastere. Am purtat ochelari de la 2 anisori pana pe la 10 ani; am renuntat la ochelari pana pe la varsta de 22 de ani, dupa care am mers la medic si mi-a fost recomandat din dou sa port ochelari. Am urmatoarele dioptrii la dreptul 0.5 iar la stangul 0,75. Problema este vizibila la ochiul stang. De varsta nu se pune problema, am 25 ani. As dori un raspuns pe urmatoarea adresa de e-mail lary_12001@yahoo.com. Multumesc anticipat.
  03.05.2010 22:15 
buna. am 16 ani si vreau sa fac aceasta operatie. am dioptri de -2 respectiv -1,75. se poate?
  02.05.2010 10:11 
am 15 ani
buna.....am 15 ani si dioptrii de -5 si -5.50...as vrea sa stiu de la ce varsta se poate face operatia cu laser???
  01.05.2010 01:14 
operatia cu laseru
un articol interesan ,si eu am probleme cu ochii si vreau daca puteti sa-mi recomandati un medic pt operatie .va rog
  23.04.2010 01:27 
vreau sa fac operatia
cat costa si unde se poate face?
  18.04.2010 14:57 
Intrebare
Buna ziua. Port ochelari de la 15 ani pentru hipermetropie, +5,5 la ambii ochi. Se poate corecta aceasta hipermetropiei prin laser? Multumesc
  17.04.2010 14:26 
salut
am 29 de ani veau sa ma operez la ochii am la stangu 5 si la dreptul 2 in timisoara va rog sa imi spuneti o adresa
  02.03.2010 00:43 
cat costa?
buna seara.am si eu o curiozitate.eu am 18 ani si am miopie(-1,25 si -1,75).am ochelari insa nu-i port pe strada sau continuu.as putea sa-mi fac operatie tinand cont de faptul ca la sfarsitul anului as vrea sa-mi iau carnetul de conducere.daca da cat costa?este foarte important pentru mine raspunsul dvs.astept raspunsul pe mail elena_roxy_91@yahoo.com.va multumesc.
  25.02.2010 13:23 
operatie laser-miopie
va rog frumos daca stie cineva dl.dr.MIHAI POP este un chirurg bun?s-a operat cineva la el?ast raspuns va rog mult.vreau sa ma operez si eu de miopie am la od-6,75 si la os-5,75.multumesc frumos
  18.02.2010 19:44 
despre operatie
Buna.Sufar de miopie si asi dori sa stiu daca ma pot opera si unde?eu sunt din arad si am 25 de ani,la ochiul drept am -2 iar la stangul -0,75.astept raspuns pe dinuteza21@yahoo.com multumesc
  16.02.2010 16:32 
astigmatism
am astigmatism 6D la ambii ochi sias dori sa stiu daca pot fi operat si pretul cu aproximatie
  12.02.2010 13:08 
strabism
am facut o operatie de strabism la ochiul stang pe data de 28 01 10 la clinica ama optimex din bucuresti.la domnul dr.filip mircea si totul a decurs normal.operatia m-a costat 18 mil.lei vechi si cu tot u drum.analize.........am ajuns la 29 mil dar se merita ..deoarece acum pot privi un om in ochi si nu mai trebuie sa privesc in alta parte .Aveti incredere va pot lasa si un tel pt persoanele mai fricoase cum am fost eu 0768139155 bebe
  05.01.2010 12:29 
hipermetropie
buna..am si eu hipermetropie si vroiam sa stiu daca se poate opera...la stang 3+ la dreptul 0.5+ ..multumesc!
  16.12.2009 08:23 
operatie laser
port ochelari de aproximativ 2 ani...-0.50 si as dorii sa stiu daca as putea sa fac o astfel de operatie..in craiova??
  26.11.2009 23:30 
nistaGMUS
AM SI EU O PROBLEMA CU NISTAGMUS CONGENITAL ORIZONTAL SI AS DORI SA STIU DC SE POATE FACE VRE-O OPERATIE SAU TRATAMENT.SI LA CE CLINICI AS PUTEA APELA.VA ROG SA MA AJUTATI CU UN RASPUNS
  19.11.2009 16:23 
strabism
Buna. Eu am 21 de ani si in urma cu 3 luni ma-m operat de strabism la doamna doctor Andreea Ciubotaru clinica InfoSan dansa este specialzata in strabisme.Operatia a avut un succes total,ochiul mi sa indreptat complet.Tin sa precizez ca este prima operatie care am facuto.Pana sa ajung la dansa nici nu visam la asa ceva, multi doctori mi-au spus ca nu ma mai pot opera pentru ca am o varsta inaintata sau ca nu se va indrepta complet,ca trebuie sa fac mai multer operatii, pentru ca am avut un unghi de deviatie foarte mare. Dar acum nu mai am nimic.Pot privi pe oricine in ochi fara sa imi fie rusine.V-o recomand cu incredere,Operatia a costat 550Euro
  06.08.2009 12:20 
simti vreo durere in timpul operatiei cu laser?
se mai fac operatii la ochi cu bisturiul/? se face anestezia in timpul operatiei?copii cu varsta cuprinsa intre 10-18 ani pot face operatii cu laser//eyista clinici care fac operatii cu laser la ochii fara banii/?sandra_girl27
  29.07.2009 09:17 
vreau sa ma operez de strabism
bunaziua ... imi puteti recomanda clinica cea mai specializata din tara pentru operatii de strabism... am 24 de ani si port ochelari de la 5 ani si acum miau crescut dioptriile la 5 ... va rog sami spuneti si daka e operatie cu laser sau cu altceva si daka puteti sa-mi spuneti un pret informativ... va multumesc.. clauddyu20@yahoo.com
  04.06.2009 22:26 
corectarea strabismului convergent
buna ziua.. as dori si eu daca se poate sa imi ziketi cat ma'r costa o operatie pt strabism convergent... port ochelati d la varsta d 2 ani jumatate iar akum am 13 jum... si m'am saturat foarte mult de ei.. va rog dati'mi cel mai bun doctor.. ma puteti contacta la id de mess frumusica_steaia anticipat!!multumesc
  01.06.2009 11:32 
as vrea sa stiu daca in craiova se fac operatii si cam cat ar costa o operatie la ambi ochi
  26.05.2009 20:06 
informatii despre operatia cu laser
as dori informatii despre operatie ..va rof froarte frumos.. port ochelari d la varsta d 5 ani .. si acum am aproape 20 (fara 2 luni) .. as dori dak pot face operatie ,medici zic k am strabizm nistagmus si miopie..in ultimul an nu mi-o crescut decat cilinduru cu 0.25 sau ceva de genu`..oricum foaarte putin .. vreau cat mai repede sa fac operatia pt a scapa de ochelari ..:( va rog din inima sa-mi oferiti un raspun ! va multumesc anticipat!
  20.04.2009 19:22 
ma pot opera
am si eu o intrebare referitor la operatii , am strabism la ochiul stang din nastere , am purat ceva vreme ochelari inca de la varsta de 4 ani , dar de la o vreme m-am saturat de ei si m-am decis sa nu mai port , problema este se se cunoaste tot mai bine acest defect , mi s-a spus ca muschiul ar fi paralizat si nu se poate opera , este adevarat ? ast rasp va implor
  18.03.2009 22:54 
am astigmatism mixt
am astigmatism mixt de la varsta de 7 ani..nu am putiat ochelari de atunci insa am fost la o clinca particulara si mi-au dat ochelari pe care ii schimb din 6 in 6 luni...sincer port ochelari de la varsta de 9 ani s acum am 17 ...m-am saturat de ei...oare s poate face o operatie cu laserul pana in 18 ani sau s pot folosi lentile de contact? ajutati-ma va rag
  28.02.2009 22:14 
ajutatima
as dori sa stiu costul unei operatii cu laserul pentru pete rosii...multumesc
  20.02.2009 13:53 
Intrebare
Port ochelari de la varsta de 7 ani, am acum 22 si nu mai suport ochelari am devenit foarte neglijent cu ei as vrea sa renunt. As vrea sa stiu daca se trateaza ce am eu respectiv actismatism hipermetropic miopic... care sunt minimile si maximile dioptriilor care ar putea fi corectate in intregime. versusblack@yahoo.com Multumesc
  11.02.2009 13:20 
Hipermetropia se poate trata?
Am 21de ani si am hipermetropie. Ochiul meu stang este foarte "lenes",are o dioptrie de 6+, pe cand ochiul drept doar 0.5+. Mi s-a spus ca nu ma pot opera pentru am descoperit-o prea tarziu. Port ochelari si nu stiu in ce masura ma ajuta. Puteti sa-mi spuneti, va rog mult, daca intr-adevar nu mai exista sansa de a ma opera? As avea nevoie de mai multe detalii.Multumesc
  06.02.2009 17:16 
o mare rugaminte
as vrea sa stiu ce picaturi cu antibiotice sunt folosite inainte de operiatie si dupa operatie ?ca s`ar putea sa fiu alergica la ele..sa le incerc din timp .. m`ati ajuta foarte mult. Va multumesc anticipat! sadykutza@yahoo.com
  28.01.2009 15:12 
cluj
port ochelari de -2.5 ambii. As vrea sa aflu cam costa o operatie si unde sunt asemenea cabinete medicale? iza_89_zz@yahoo.com
  26.01.2009 16:43 
va rog mult
As vrea sa ma operez, dar am vazut faza cu varsta... eu am 18 ani si as vrea sa ma operez in vara asta. Am o miopie destul de mare (-6 si -5)... tin sa mentionez ca port ochelari din clasa a I-a. Va multumesc mult... ast informatii pe crazygirl20_andreea@yahoo.com
  21.01.2009 13:14 
va rog mult..
va rog sa ma ajutati sa gasesc o clinica buna,cu doctori profesionisti si sa imi spuneti unde ii gasec.. si daca se poate costul operatiei de miopie... macar proximaativ..am -3,5..va multumesc! astept informatii pe c_oanna@yhoo.com
  18.01.2009 13:58 
costul operatiei miopie
Va rog sa ma ajute cineva. Care este costul operatia cu laser pt. miopie de -2.5 si ce clinici sunt recomandate. eventual medici renumiti. Multumesc. Orice informatie mi-ar fi utila la adresa dana0201@yahoo.com
  17.01.2009 12:35 
pt operatie cu laser
am o dioptrie de +2.25 si +3.00.se poate opera cu laser? ce sanse am si cat m-ar costa?
  23.11.2008 18:27 
Ce se poate face
Ma poate instiinta cineva sa imi poata spune ce pot face in cazul meu,dak ma pot opera cu laserul am o dioptrie la ochiul stang de -1.25 asta a provenit dupa o lovitura, si unde se pot face asemena operatii. id mes: mi3zzul2003 adresa mail mi3zzul2003@yahoo.com. Va Multumesc
  18.11.2008 19:58 
Costul unei operatii
As dori sa aflu cat costa o operatie de corectare a miopiei(in cazul meu -1,5 la ambii ochi).Deasemenea as dori sa aflu unde se poate face aceasta operatie in cluj.Astept un raspuns cat mai rapid pe id-ul andradasinca@yahoo.com.Va multumesc
  13.11.2008 22:43 
strabism
Buna...as vrea si eu sa stiu ceva . Am strabism de la varsta de 2 ani. Am fost operata la ambii ochii.Acum am 17 ani. Vederea mea este corectata foarte bine... dar mai am probleme la ochiul drept. si sincer vreau sa scap de ochelari... kred k i`am purtat destul de mult :)). Oare as putea sa fac aceasta operatie? ... Daca se poate sa imi raspunda cinva. Id-ul meu alesia19912006. Multumesc anticipat.astept un raspuns cat se poate de repede
  13.11.2008 10:24 
_
De la ce varsta se pot face operatiile?
  07.11.2008 21:18 
Miopie
Am miopie -4 la ambii ochii m-ar interesa costul operatiei de corecatare a miopiei. Multumesc
  06.11.2008 22:32 
Despre operatie
Am facut operatie acum 6 ani si s-a subtiat prea tare cornea si acum am probleme cu deformarea ei avand nevoie de lentile de contact dure, parerea mea este sa nu va faceti operatie.
  02.11.2008 21:09 
Miopie
Buna ziua, ma nunesc iulia am 21 de ani si am miopie de la varsta de 14 ani. De 1 an si jumatate port ochelari -2 la ambii ochi. M-ar interesa cat costa o operatie la ambii ochi sa pot scapa de aceasta boala. Va multumesc!
  29.10.2008 14:37 
AJUTATI-MA
Buna ziua, am strabism convergent la ochiul stang si dioptria este (-2.00) astept raspuns pe ID-ul meu lavi_xxxxx. VA MULTUMESC ANTICIPAT
  27.10.2008 21:31 
Informatii operatie corectare miopie
Am 23 de ani si as vrea sa imi fac operatie la ochi pentru corectarea miopiei prin intermediul laserului. Miopia este una mica (-2D la ambii ochi) si pana acum am purtat ochelari si inca port pana voi face operatia. As vrea daca puteti sa imi spuneti cat ar costa si din experientele cunoscute de d-voastra sa-mi spuneti pana la ce dioptrie se poate micsora deoarece am inteles ca nu poate fi redusa la 0D. Astept raspuns pe adresa yellowchicken_cs@yahoo.com. Multumesc anticipat.
  26.10.2008 18:43 
Pret operatie corectare miopie
Am miopie -3,5 la ambii ochi si doresc sa fac interventia pentru corectare. As dori sa stiu costul acestei operatii si daca se fac la Spitalul Militar. gavrilutz@yahoo.com
  22.10.2008 14:57 
Ajutati-ma
Buna ziua, sufar de strabism convergent. Am aproape 19 ani si nu am purtat niciodata ochelari, pot face operatia cu laser? si cat ar costa? Astept raspuns pe lavinia_ochis_89@yahoo.com. Va multumesc
  11.10.2008 13:58 
Salvati-ma
buna ziua... sufar de strabism... am 19 ani si nu am purtat nici ochelarii? Pot face operatia cu laser? Sincer m-ati salva de la o viata plina de jigniri... mi-e si rusine sa privesc omul in ochi... ajutati-ma va rog.. .astept un raspuns pe blondina_kisses_89@yahoo.com. Va multumesc
  08.09.2008 20:34 
Intrebare
Am strabism de la varsta de 3 ani si nu am purtat mai deloc ochelari. As vrea sa fac o operatie si m-ar interesa cam cat ar costa si unde as putea sa o fac? Astept raspuns pe id-ul meu: adelina_ade17. Va multumesc.
  03.09.2008 23:56 
DESPRE OPERATIA CU LASER
Am 18 ani jumatate si as vrea sa fac operatia cu laser... imi doresc mult sa scap de lentilele de contact pe care le port de aproape 2 ani. Am la ochiul stang -1.75 si la ochiul drept -2... ma poate ajuta cineva. Cat costa... depinde de cat de grav este? Multumesc
  20.08.2008 16:48 
strabism
Buna ziua, am 21 de ani si am fost operata acum 19 de strabiam la ambii ochi , de catre doctorul mircea filip la spitalul militar . Operatia a fost una cu un final fericit, dar ochiul drept a ramas mai sensibil si nu vad cu el decat in ceata, daca il acopar pe stangul cu ochiul drept vad culorile si pot face diferenta intre ele dar nu vad la fel de bine ca si cu stangul. Exista vreo sansa , vreo operatie care sa ma ajute sa vad macar pe jumatate cat vad cu stangul??Mentionez ca asa m-am nascut cu strabism.
  07.08.2008 22:26 
Operatie strabism
Am fost operata de curand de stabism la varsta de 19 ani... cine e interesat si vrea informatii le ofer cu mare placere... id meu e: beiby_16xxx
  22.07.2008 10:41 
Costul unei operatii
Cat costa o operatie lasik? Se poate efectua si inainte de varsta de 20 de ani? Exista clinici ce fac acest lucru si in Brasov?... Va rog sa imi raspundeti pe deea_occ_cool@yahoo.com Va multumesc
  20.07.2008 21:20 
Clinici in SIBIU
Am 20 de ani si as vrea sa imi fac operatie la ochi. Sunt mioapa 2.5 si 2.75 as vrea daca puteti sa imi spuneti ce clinici pot gasit in Sibiu si cam cat ar costa. Astept raspuns pe adresa annmarya_2005@yahoo.com Multumesc anticipat.
  29.05.2008 21:07 
Operatie laser
Buna, sunt mioapa din nastere, mi-a fost dat ca mostenire, am dioptrii 8,5 ochiul stang si 2 la ochiul drept. Doctorul mi-a recomandat sa fac operatie cu laser inca inainte de a ajunge la diptrii 10. Mi-a recomandat un doctor din Cluj. A mai facut cineva operatie la ochi la clinica privata Optilens? Ce preturi au acum? Recomandati clinica sau nu?
  26.05.2008 14:56 
Miopie
am 28 de ani, am miopie la ambii ochi, am -2 la ochiul drept si aproape -2 la stangul, la stangul am lentila normala, la dreptul sferica. Vreau sa ma operez si as dori sa stiu cat costa, si dc exista riscuri eventual o posibila sarcina ar dauna? Astept un raspuns pe adresa de mail blue_yce_79@yahoo.com
  24.05.2008 23:07 
coroidoza miopica
Buna ziua.va rog clarificati-mi urmatoarea probleme.Am miopie medie cu astigmatism la ambii ochi.La cel stang am descoperit de curand-coroidoza miopica periferica -forma usoara.EXISTA PERICOLUL ORBIRII?IN CE CONDITII?EXISTA TRATAMENT?CUM VOI NASTE-PRIN CEZARIANA?va multumesc.va rog raspundeti-mi la adresa-crinus30@yahoo.com.VA MULTUMESC
  19.05.2008 21:11 
coroidiza miopica periferica
BUNA ZIUA.AM MIOPIE MEDIE CU ASTIGMATISM LA AMBII OCHI SI COROIDOZA MIOPICA PERIFERICA.IMI EXPLICATI VA ROG CE INSEAMNA ACEASTA CORIDOZA MIOPICA.EXISTA PERICOLUL DEZLIPIRII DE RETINA?VA MULTUMESC
  12.05.2008 23:06 
Operatie Strabism
Am 22 de ani, si am si eu un strabism convergent mic de 5 grade. Se vede foarte putin, dar sunt foarte interesat sa fac operatia deoarece totusi ma deranjeaza. A fost cineva in aceeasi situatie?
  21.04.2008 12:51 
AM MIOPIE FORTE
MERG CU SPERANTA K INTR-O BUNA ZI SA MA POT FACE BINE DEOARECE DE LA AN LA AN IMI CRESTE MIOPIA AM OS -16 SI OD -14 CE AS PUTEA SA FAC? VA ROG AJUTATI-MA SA MERG PE DRUNUL CEL BUN.
  08.04.2008 09:51 
Are sanse
Fetita mea are 8 luni. Are strabism convergent. Se poate rezolva prin operatie cu laser si cam cat m-ar costa operatia tinand cont ca e copil?
  01.03.2008 12:33 
Helppp
Am 17 ani si am strabism la ochiul stang si hipermetropie... se mai poate face ceva? Cine stie sa-mi raspunda astept mesaj pe marina_girl_mari@yahoo.com sau al id-ul de messenger marina_girl_mari.
  22.02.2008 17:27 
cluj-napoca
as dori sa-mi spuneti in cluj la ce clinica se fac aceste operatii si cam la ce pret szbetty@YAHOO.COM
  15.02.2008 16:32 
Tinand seama ca este o tehnologie mai nou, nu vad de ce trebuie sa dea gresi. Nu crezi ca a fost testata suficient inainte de a intra pe piata? Ceva este extrem de important, si anume medicul care face operatia. Aici nu ramene decat sa te informezi si sa sa afli cine a mai facut si cum se simte. Cred ca dr. Filip este ok. Multa sanatate... in viata trebuie sa fii invingatoare!
  15.02.2008 16:00 
Nehotarare
Unii spun ca e bine sa te operezi cu laser pentru miopi, altii nu. Nu stiu ce sa mai cred. E bine sau nu?
  15.02.2008 13:36 
Miopie forte
La dioptriile pe care le am as dori sa ma operez dar frica ma depaseste.
  14.02.2008 22:33 
Cat costa o poeratie cu laser
M-ar interesa si pe mine cam cat costa o operatie cu laser. Fac 17 ani si as dori sa stiu la ce varsta m-as putea opera. Daca am acordul parintilor ma pot opera la 17 ani??? La ambii ochi am -4,50. VA rog sa imi raspunte-ti la aceste intrebari pe mail-ul gandacik_mik@yahoo.com .Va multumesc.
  03.02.2008 14:45 
O poveste mai lunga!!!!
Acum am 24 ani, pe la varsta de 7 ani am cazut de la o inaltime de 10-12 m, de atunci nu vad cu ochiul stang, am avut rana deschisa... eu pur si simplu nu mi-am dat seama ca nu vad cu ochiul stang pana ce nu am vazut filmul "om bogat om sarac" eu credeam ca asa este toata lumea: copil prost "nu am spus nimanui dar cand am vazut filmul m-am intrebat cum de vede "falconetty" cu ochiul drept...? Pentru ca la stangul avea un bandaj, si atunci i-am spus mamei, ma rog, am fost la mai toate spitalele iar doctorii mi-au spus ca nu se mai poate face nimic deoarece s-a cicatrizat... deci in concluzie nu vad cu ochiul stang, pana acum vreo 4 ani nu se cunoastea nimic de vreao 4 ani a inceput sa-mi fuga ochiul "strabism" as vrea sa-mi fac o operatie... cel putin sa nu-mi mai fuga ochiul, cu dreptul vad foarte bine "mi-a spus un doctor ca vad cat un om normal si inca o data" va rog mult daca poate cineva sa-mi dea un sfat... Va multumesc anticipat. Adreasa mea de mail este: musyy22@yahoo.com, inca o data va multumesc anticipat!!!
  01.02.2008 22:16 
Lasek
Acum 11 zile am facut operatia cu laser Lasek, dar inca nu mi-am revenit, inca vad in ceata, la tv nu ma pot uita, cand credeti ca imi voi reveni!? Pentru cine a mai trecut prin asa ceva; va rog sa imi lasati cateva pareri. Va multumesc !loub_erika@yahoo.com
  24.01.2008 21:35 
Informatie despre operati cu laser
As vrea sa fac o operatie cu laser la ochii, ce cabinet imi sugerati cel mai bun din cluj?
  12.01.2008 18:01 
Strabism
Eu de la un an si 6 luni am strabism la ochiul stang si vad foarte putin cu el. Deci, ce se poate face in acest caz?
  06.01.2008 21:02 
Am strabism
As dori sa aflu daca pot sa rezolv cumva problema asta. Ma refer la un srabism la ochiul stang. Va multumesc.
  03.01.2008 15:49 
La ofta pro - pentru strabism.
  19.12.2007 21:15 
Frica???
Nu ai de ce sa-ti fie frica, si eu am facut aceasta operatie in urma cu 2 saptamani si ma simt excelent. Dupa ce mi-a trecut anestezia, am avut senzatia de nisip in ochi cam o saptamana, un pic durere de cap si cateva intepaturi in ochi asa cand si cand, dar asta numai in prima saptamana ca dupa aceea nu am mai avut absolut nimic. Si mie mi-a fost un pic frica dar m-a asigurat doctorul ca nu exista niciun risc, si nu doare deloc, si intr-adevar a fost floare la ureche operatia. Dupa aceea trebuie sa-ti pui picaturi in ochi cu antibiotic ca sa nu se infecteze si lacrimi artificiale ca ai senzatia de ochi uscat, in rest absolut nimic riscant sau dureros nici in timpul operatiei si nici dupa aceea. Iti recomand sa faci operatia la ochi cu incredere ca nu prezinta niciun risc, eu sunt foarte multumita si fericita ca deja mi sa imbunatatit vederea foarte mult desi au trecut numai 2 saptamani de la oparatie, ca termenul de recuperare este de 3 luni. Eu iti doresc multa sanatate si mult succes daca te hotarasti sa faci acest pas.
  15.12.2007 21:57 
Operatie
La Cluj, operatia este 43.000.000 lei vechi. Si eu vreau sa fac operatia dar imi este teama de riscuri si de urmari.
  13.12.2007 08:07 
Oftalmologie
Buna ziua, as dori sa stiu cat costa o operatie cu laser pentru micsorarea diopriilor, nu se spune nimic, de ce?
  04.12.2007 12:38 
am strabism
am auzit de un medic foarte bun care face operati de strabism, il cheama mircea filip. asta este id meu:george_the_best2000. Cica este singura clinica din Romania care se opereaza de asa ceva. Eu am 17 ani si as vrea sa ma operez de strabism. Oare este posibibila aceasta operatie?
  26.11.2007 16:25 
AM STRABISM
AM VARSTA DE 17 ANI SI AM STRABISM SI ASI VREA SA MA OPEREZ........AS PUTEA SA STIU SI EU UNDE MA POT OPERA DE STRABISM.
  26.11.2007 11:51 
gambling poker w
Hi people! I not agree with Your argument [url=http://gambling-online.hostico.net/index.html]gambling-online[/url] gambling addiction statistics [url=http://gambling666.bravehost.com/gambler/map.html]gambling666-map[/url] and [url=http://gambling666.bravehost.com/gambler/map.html]gambling666-map[/url] He is blessed with one of poker's greatest mathematical minds mixed with the right amount of risk-taking and confusing behavior to be worthy of his nick-name 10 times over. [url=http://gambling666.bravehost.com/gambler/map.html]gambling666-map[/url] Sincerely
  14.11.2007 08:23 
buna
fiul meu are 14 ani si sufera de strabism ,as dori sa imi spuneti cam cat costa o operatie si daca el ca elev nu benficiaza de compensare
  12.11.2007 21:29 
Am strabism de la 2 ani
de la 3 ani am inceput sa port ochelari pentru starabism dar acuma de la 5 ani port +1 la stangul si +1.5 la dreptul..care este ochiul lenes... fac exercitii tin stangul acoperit... dar ce as mai putea face sa imi schimb privirea. Am suferti o operatie la bucuresti la 6 ani . Am 14 ani se mai poaTE FACE CEVA?
  05.11.2007 22:21 
Cluj napoca sau sibiu
am miopie: 6,50 OS si 7,00 la OD.pot sa ma operez?cam cat costa ?stiti vreun medic care face aceasta operatie in cluj sau in sibiu? e periculoasa? cris2aur2@yahoo.com
  22.10.2007 16:40 
TRBUIE SA PORT OCHELARI?
AM 18 ANI,AM STRABISM DE LA 3ANI.AM FACUT VREO 2 OPERATII LA VARSTA AIA FARA NICI UN REZULTAT.AM PURTAT OCHELARI ANI DE-A RANDUL AM SCHIMBAT VREO 5-7 PERECHI DE OCHELARI.OPERATIILE LE-AM FAKUT LA PITESTI.LA BUC CAND AM FOST PE LA 9 ANI MI-AU SPUS SA FAC EERCITII CU UN PIX(ASTA LA UN CABINET PARTICULAR)PE LA 12 ANI AM FOST LA UN SPITAL SI MI-AU SPUS CA TRE SA PORT OCHELARI,SA NU FAC OPERATIE CA E UN STRABISM USOR SI S-AR PUTEA DIN DIVERGENT SA DAU IN COVERGENT.AM STRABISM LA OCHIUL STANG DIVERGENT.AS VREA SA FAC OPERATIA DAR NU STIU LA CE MEDIC.NU STIU IN CINE SA MA INCRED.NU AS VREA DUPA OPERATIE SA PORT OCHELARI.MACAR NISTE LENTILE.VA ROG AJUTATI-MA NU STIU CE SA FAC
  16.10.2007 16:50 
medic in cluj
va rog frumos sa-mi spuneti cu ce medic din Cluj as putea lua legatura pentru o operatie de corectare a strabismului,cea mai competenta persoana,daca se poate. Si un pret informativ,daca aveti. suntgeniupustiu@yahoo.com
  07.10.2007 12:59 
STRABISM DIVERGENT
AM 42 ANI,PORT OCHELARI DE 10 ANI,PT.DISTANTA O.D. +0,50 O.S. -0,25, PT.APROAPE O.D.+1,50 O.S.+0,75,VA ROG SPUNETI-MI DACA SE POATE FACE OPERATIA IN BRASOV LA CE DOCTOR,CAT MA COSTA,SI CE RISCURI POSIBILE SUNT?
  27.08.2007 01:55 
Cluj-Napoca
Va rog sa-mi dati datele de contact a unei clinici unde se poate realiza operatia oculara cu laser in Cluj-Napoca si carui doctor sa ma adresez. Va multumesc. cret_veronica@yahoo.com
  25.08.2007 11:58 
la fel ca domnisoara de sus...ma intereseaza in ce oras se face , cat mai apropiat de Suceava, La ce spital sau cabinet si un pret estimativ, va multumesc Kadabvra@yahoo.com
  29.07.2007 14:59 
unde se poate realiza operatie de strabism?
am 17 ani sunt din bt am strabism la ochiul stang si sunt dispusa sa incerc o operatie pt a scapa de ochelati(ii port de la 7 ani).pt cei care ma pot ajuta m-ar interesa unde se poate realiza o astfel de operatie(in ce oras) si cat costa ast rasp voastre pe id ramo_roxy2006 va multumesc anticipat
  02.07.2007 13:15 
Exista vreo sansa ca eu sa fiu operata?
Am 18 ani si port ochelari de la varsta de 12 ani.In prezent am miopie,-5 D, la ambii ochi.M-ar interesa si pe mine sa stiu cat mai multe despre aceasta operatie cu laser,cat este de costisitoare si daca am vreo sansa sa fiu operata pt k,chiar,as vrea sa pot renunta la ochelari.
  02.07.2007 09:50 
Strabism
As dori sa stiu sigur dak la varsta de 18 ani se mai poate rezolva ceva pentru a scapa de strabism , prin operatie sau alte metode. dar cat ar costa operatia??
  30.06.2007 15:45 
despre operatii corectere miopie
Oare la Spitalul Militar Central nu se fac operatii corectare miopie laser Cunoasteti cumva?Ma gandesc ca poate sunt preturi mai mici.La ora actuala pretul este intre 2500-3000 lei la Oculus.
  25.06.2007 11:08 
am vreo sansa
Am strabism la ochiul stang,am 14 ani vreau si eu sa stiu daca pot sa ma operez la ochi ca sa nu mai port ochelari si cat ar costa si unde? trimiteti-mi raspunsul la adresa de mess Marele_Marian sau la adresa de email la Marele_Marian@yahoo.com.
  17.05.2007 10:45 
despre operatie LAsik
M-ar interesa ,daca se face operatia la Arad , unde si cat costa
  10.05.2007 09:39 
coroidoza miopica
Am miopie forte, coroidoza miopica la ochiul stang, -10, ochiul drept perfect sanatos.. Mi se spune ca nu am sanse sa-l vindec vreodata, nici macar prin operatie. asa sa fie? mi-a dat pastilo mirtillo, ca de obicei. sa ma opresc aici? va rog, raspuns pe alina_10162004@yahoo.com Multumesc celor ce imi vor da un sfat.
  27.01.2007 12:03 
Am facut operatia!
Am facut operatia acum 18 zile ;i ma simt foarte bine. Insa am momente cand vad in ceata si cu halouri; cand obosesc, seara am dificultati de vedere, dar sper ca in timp se vor rezolva. aca dispuneti de bani si aveti curaj, merita. Operatia am facut-o la OCULUS si m-a costat 36 mil lei. Succes!
  04.01.2007 15:25 
am vreo sansa
am strabism la ochiul stang (S+1 D0,5) si m_am saturat de atatea jigniri .pot face in afara de purtarea ochelarilor
  01.12.2006 18:09 
nu stiu
vreau sa stiu mai multe. cei care au fost operati spun ca totul e ok. dar cat a costat nici unul, riscuri?nimic d c?
  19.11.2006 13:22 
strabism
De curand am fost operata de strabism la ochiul stang intr-o clinica privata din Cluj Napoca si ma simt destul de bine, desi inca ma mai doare ochiul si este rosu spre coltul exterior. As vrea sa stiu mai multe despre recuperarea postoperatorie!
  08.11.2006 16:17 
pt operatia cu laser
in ce oras se poate face operatia cu laser .. in cazul miopiei 0D(-3.75) OS(-3.75)si cat ar costa (aproximativ)va rog sa imi da`ti un raspuns.va multumesc anticipat cristina_talos@yahoo.com
  04.11.2006 10:38 
ajutorrrrr
am strabism la ochiul drept si as vrea sa stiu daca la 17 ani se poate opera ca nu mai suport insultele si cam cat ar costa va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri
  29.10.2006 12:52 
interventie laser
Buna ziua , am o prietena care avea miopie cu dioptrii foarte mari , de -10 si s-a operat la o Clinica din Bucuresti, este foarte multumita de rezultat avand in vedere ca purta ochelari cu lentile foarte groase si era deprimata din acest motiv, de aceea ma intereseaza si pe mine daca pot fi operata avand astigmatism mixt -2.25 S SI -3.25 LA OCHIUL D, SUNT PURTATOARE DE OCHELARI, MA SIMT FOARTE CONFORTABIL CU EI DAR MA SI DERANJEAZA IN DIVERSE SITUATII SI AS VREA SA FAC INTERVENTIA CU LASER DE RIGOARE, NU AM PURTAT NICIODATA LENTILE DE CONTACT , SI NICI NU VREAU SA APELEZ LA ELE..., ORI OPERATIE ORI OCHELARI....., ASADAR..., VA ROG SA-MI SPUNETI DE CATI BANI TREBUIE SA DISPUN PENTRU A FACE ACESTA INTERVENTIE DAR SI POST OPERATOTIU..., VA MULTUMESC, VOLTERRA80@YAHOO.COM
  15.10.2006 20:21 
strabism convergent
m-am saturat sa mai port ochelari de la 3 ani ,(strabism convergent), dati_mi o solutie ,anca_stoian2006@yahoo.com
  15.10.2006 20:15 
mai am vreo sansa?
am 26 de ani, strabism convergent os+2.25, od+2.50, sunt o fata disperata, va rog sa-mi spuneti unde sa ma operez
  06.10.2006 14:30 
Oare mai am vreo sansa?
este ceva miraculos.Am 20 ani si am strabism la ochiul stang in plus port si ochelari,sunt miop (os +2)(od+1.75)vreau sa stiu si eu daca se mai poate face ceva!! va rog mult de tot sa ma ajute cineva sau macar sa-mi dea un raspuns ..robert_dud@yahoo.com
  05.10.2006 16:14 
5.10.2006
Buna,ma numesc Dud Robert (20 ani) si am si eu o rugaminte la dumneavoastra.V-as ruga mult de tot sa-mi spuneti si mie cat costa o operatie de strabism si unde se poate face? Am strabism la ochiul stang si port ochelari (miop)de pe la 7ani. Va Rog Mult De Tot sa-mi spuneti si mie daca se mai poate face ceva pentru ami corecta ochiul stang si vederea .. ochiul stang am(+2) si la celalalt (+1.75). Va rog mult de tot sa-mi trimitei si mie un raspuns.!!
  28.09.2006 23:23 
despre miopie
mama sufera de miopie forte cu coroidoza miopica, strabism divergent, dioptrii -11 ochi st. si -21 ochi dr. ce se mai poate face????
  15.09.2006 02:33 
strabism
am strabism la un singur ochi, am 19 ani si vreau sa stiu daca pot sa mai fac operatie ,
  04.08.2006 22:21 
care este pretul?
cat costa aceasta operatie , si unde se face? ince oras?multumesc.
  31.07.2006 15:15 
buna ziua
Am o parere foarte buna in ceea ce priveste cariera domnului doctor Mircea Filp. Este un ao nemaipomenit din toate punctele de vedere. Nu am cuvinte. Datorita lui pot vedea asa cum e normal. II voi multumi intotdeauna atat lui cat si celui de sus care practic da curajul si puterea ca multi oameni sa vada asa cum este normal.
  26.07.2006 17:02 
Ce se poate face?
Fata mea are 25 de ani, are miopie cu astigmatism. La consult a aflat ca are corneea prea subtire si nu se poate opera cu laser.Ce se poate face in acest caz?
  14.07.2006 12:04 
Pretul unei astfel de operatii
Am sunat la clinica Ana Optimex si mi s-a spus ca sunt doua tipuri de operatii, in functie de pacient si probabil de gravitatea situatiei, iar preturile sunt in jur de 18 mil, respectiv 23.
  12.07.2006 06:50 
ochiul lenes
As dori sa stiu ce se poate face in cazul ochiului lenes. Fiul meu de 5 ani are la ochiul drept +4 sferici si la stangul +1. Daca imi puteti explica ce se intampla si dupa purtarea ochelariilor se poate corecta?
  12.07.2006 01:41 
se poate face operatia si la varsta de 19 ani?
as dori sa stiu si eu daca se poate realiza operatia si la 19 ani si7 luni?eu am o miopie de -3D,si as vrea sa stiu ce se poate face si ce sanse sunt de reusita?la cat se ridica costurile?
  23.05.2006 08:40 
unde se poate realiza o astfel de operatie?
as dori sa stiu unde se poate realiza o operatie in romania si cat costa. in cazul miopiei de -12,5D se poate face ceva? si daca da care sunt sansele de reusita. Care va fi valoarea dioptriilor dupa o astfel de operatie?
  07.04.2006 10:42 
doar de la 20 ani?
eu as dori sa ma inscriu la academia de politie...si pentru mine ochelarii reprezinta un dezavantaj..am miopie -3..nu se poate efectua mai devreme in nici un caz?
  05.04.2006 09:32 
de ce?
de ce nu te poti opera daca ai reumatism articular?/ eu am dioptrie 1(nu vad la distanta)
  30.03.2006 22:59 
Corectare miopie
Am o miopie de -1. Pot sa fac operatie lasar ca sa-mi indrept vederea?
  24.03.2006 12:04 
Fata mea are 19 ani si are astigmatism cu hipermetropie si dioprtii 1,75 si 2,50 lentile speciale cilindru.La un moment dat a avut si sfera si cilindru in corectie.Din ce am citit pana acum stiu ca acest tip de corectie se face dupa 18 ani,acum citesc ca la 20 ani spuneti dvs.ca totusi nu eo solutie pe termen lung deoarece au fost cazuri de astfel de operatii in timp persoanele au orbit (in Ungaria).As vrea sa stiu riscurile la care se expune copilul meu prin aceasta operatie?Cat costa o astfel de operatie?Cum pot lua legatura cu Clinica dvs.si cat dureaza pana obtin programarea pentru interventie?Va multumesc pentru intelegere si va rog sa-mi trimiteti si mie un raspuns daca se poate pe adresa popescu_viorela@yahoo.com Cu stima Viorela
  24.03.2006 09:16 
Pot fi operati si copiii
Copilul meu are 10 ani si 6 luni. La varsta de 6 ani a fost diagnosticat cu ambilopie forte, iar la primul control oftalmologic a avut pt ochiul drept:+7.75 iar pt stangul:+5, acum - la ultimul control efectuat in februarie la OPITICRIS (doar la aparat - fara atropina) a avut: pt dreptul +2,25, iar pt stangul +6,25. De fiecare data reteta oftalmologica era cu dioptrii mult mai mici. Acum avem pe reteta: pt ochiul drept +1,25, pentru ochiul stang +4,50. Mi s-a spus ca nu exista nici un remediu pentru acest diagnostic. M-ar interesa daca ati putea sa-mi recomandati si alte cabinete unde isi desfasoara activitatea medici renumiti asi ce alte solutii exista. Nu-l pot lasa pe copil asa cand el nu vede aproape nimic cu ochiul stang, in conditiile in care oricand poate surveni un accident la ochiul drept si atunci va fi un dezastru. Orice informatie mi-ar fi de folos si o astept pe adresa de email: elena.hanganu@mfinante.gv.ro Va multumesc din suflet!
  24.03.2006 06:41 
operatie laser pentru ten
am pete albe pe fata iar medicul a spus ca mi le va scoate cu laserul.stiti cumva cam cat ma va costa o interventie de acest gen?Va multumesc
  23.03.2006 14:18 
Operatia cu laser
Am aflat ca exista posibilitatea de a preveni atacul glaucom cu operatia laser prin marirea unghiului.As dori mai multe informatii si unde se pot face astfel de interventii precum si pretul lor. multumesc
  22.03.2006 04:08 
despre operatia cu laser
m-ar interesa cat costa o operatiecu laser.eu am astigmatism mixt.si asdori sa stiu cat costa si unde se pot face.asdori sa imi trimite-ti un email pe adresa:ciortea_anca@yaho.com.eu sunt studenta in timisoara.aici se pot face asemenea operatii?.va multumesc!!
  21.03.2006 18:33 
pt operatia cu laser
port -0,5 si as vrea sa stiu cat m-ar costa o operatie cu laser?
  20.03.2006 12:14 
despre operatia cu laser
m-ar interesa parerea specialistului, eu am dioptrii -8 si nu stiu la ce dioptrii s-ar reduce, deasemenea unde se pot efectua aceste interventii precum si costul lor,fara sa neglijam riscurile..
  20.03.2006 08:53 
post operatoriu dupa 7 ani
Am facut aceasta operatie in 1999. Acum, dupa aproape 7 ani (mai precis in noiembrie anul trecut) am fost la un consult deoarece simteam ca vederea incepe sa slabeasca. La control mi s-a spus ca ochii mei se prezinta "bine", in sensul ca sunt sanatosi dar, nu mi se mai poate aplica nici un fel de corectie pentru a-mi imbunatati vederea (cam -1 dioptrie depistata), ochiul nu permite corectie prin lentila iar de lentila de contact nici nu poate fi vorba, ochiul fiind operat. Deci... va trebui sa astept sa imbatranesc, sa-mi scada vederea si sa nu o pot corecta cu nimic... Imi place extraordinar de mult sa sofez, probabil la un moment dat va trebui sa renunt. Nu recomand nimanui sa faca operatie cu laser, chiar daca se spune ca riscurile sunt minime, din pct meu de vedere consider ca exista si ca sunt MAJORE atat timp cat nu mai poti reveni prin nimic pentru corectarea lor.
  18.03.2006 23:02 
un articol interesant bine documentat dar as fi dorit sa stiu si nivelul tarifelor la aceste operatii
  17.03.2006 21:00 
DESPRE OPERATIE
ESTE XTRAORDINAR. SUNT DIN ARAD SI AS DORI SA STIU UNDE SE POT EFECTUA ASTFEL DE OPERATII IN TARA SI CAT COSTA,APROXIMATIV. VA MULTUMESC.
  16.03.2006 13:35 
am vreo sansa?
Mi se par revolutionare astfel de operatii si chiar m-ar interesa si pe mine,eu am strabism si vreau sa stiu dc mai exista sanse de recuperare chiar si cu laserul pt astfel de afectiuni.
  16.03.2006 13:28 
O mare realizare a medicinii prin care multi pacienti pot renunta la ochelari.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie