Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Jurnal de sarcina
Home > Stil de viata > Sarcina > Jurnal de sarcina > Jurnal de sarcina VI - "Traiesc cea mai fericita perioada din viata mea!"

Jurnal de sarcina VI - "Traiesc cea mai fericita perioada din viata mea!"

Stau si ma gandesc, vorba lui Creanga, ce repede a trecut vremea, si iata ca am implinit deja cinci luni si jumatate de sarcina! Ma uit cu uimire la burtica mea care se rotunjeste din ce in ce mai mult in fiecare saptamana si nu-mi mai permite sa fac cu aceeasi usuruinta miscarile pe care le faceam acum cateva luni.
Dar, trecand peste acest neajuns, imi traiesc cu bucurie perioada asta, care mi se pare cea mai frumoasa din viata mea, pentru ca ma simt speciala si rasfatata de toata lumea, mai ales de sotul meu care se poarta cu mine mai atent ca niciodata. Asadar, mi-am zis sa profit din plin de aceste clipe, pe care le mai intalnesc doar daca o sa vina pe lume si al doilea bebelus, care sper sa fie o fetita. Dar oricum, prima sarcina este unica pentru orice viitoare mamica.

Acum le inteleg mai bine pe celelalte femei insarcinate, iar la randul meu, incerc sa le protejez si sa le ajut cu sfaturile de care sunt capabila avand in vedere experienta mea de aproape sase luni. Ca sa fiu mai explicita, dau cel mai recent exemplu.

In week-endul acesta, am fost cu mai multi prieteni la munte, intr-o zona superba, situata la 20 de kilometri de Campulung. Toti am plecat din Bucuresti inca de vineri dupa-amiaza, mai putin doi prieteni foarte dragi si simpatici, casatoriti anul acesta in septembrie, pentru ca Adina nu se simtea prea bine - mai bine zis avea greturi... Vineri seara am aflat ca este insarcinata si acum trece prin "placuta" perioada de greturi si somnolenta. Dar ceea ce vreau sa subliniez este ca m-am bucurat atat de mult cand am aflat ca si ea va avea un bebelus, pentru ca acest lucru mi-a amintit de toate trairile mele de acum patru luni, de bucuria aflarii vestii ca voi fi mamica, de greturile pe care le-am avut si eu in primele luni.

Acum sunt mai in masura sa fac o comparatie cu reactia pe care am avut-o anul trecut, cand o alta prietena de-a mea a ramas insarcinata, si am intrebat-o doar de complezenta cum se simte, daca isi doreste baietel sau fetita... fara sa ma sensibilizeze prea mult faptul ca o sa aiba un bebelus.

Cu Adina a fost total diferit, si astfel mi-am dat seama ca o mamica intelege incomparabil mai bine o alta viitoare mamica. Si pentru ca toate celelalte prietene care au venit la munte au copii, imaginati-va de cata atentie m-am bucurat! Am fost exclusa de la curatarea cartofilor pentru ca "nu ai voie sa faci efort!", n-a trebuit strang masa pentru ca "n-ai voie sa te apleci!", "imbraca-te bine, nu trebuie sa racesti!", "mananca tot, bebe are nevoie de hrana !". Imi place la nebunie perioada asta!  

de Monica Creteanu
foto: Vasile Camara / Vista

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie