Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > "In timpul unui tratament homeopat este complet interzis consumul cafelei chiar si a celei fara cofeina, de cacao si consumul de produse mentolate , ceapa, alcool ?"

"In timpul unui tratament homeopat este complet interzis consumul cafelei chiar si a celei fara cofeina, de cacao si consumul de produse mentolate , ceapa, alcool ?"

Draga Cecilia, aceste interdictii uneori sunt prea severe. Personal, sfatuiesc pacientii sa reduca in general din alimentatie anumite produse, ca cele mentionate. Homeopatia nu accepta abuzurile pentru ca tocmai acestea pot influenta aparitia sau agravarea unor tulburari sau boli. De exemplu, insomnia produsa de consumul exagerat de cafea si celelalte simptome emotionale sau de hipersensibilitate se trateaza homeopatic chiar cu Coffee cruda, anume preparata. Am zis insomnia, nu orice insomnie. In privinta celor care fac tratament homeopatic, eu cer ca, daca nu pot renunta in ziua respectiva la cafea de exemplu, sa reduca portia si sa o ia la circa 2-3 ore dupa administrarea remediului. La fel si cu alte medicamente pe care nu le pot interzice de la inceput. S-ar putea ca un alcoolic, caruia ii voi interzice brutal alcoolul, sa renunte la tratamentul meu homeopatic. Restrictiile acestea apar in scrierile de homeopatie de pe vremea cand cercetatorii aveau nevoie sa excluda orice urma de indoiala asupra efectului sigur al remediului dat, fara vreo alta influenta. Pentru noi, ceapa, usturoiul si alte alimente binecunoscute, pot avea efecte medicinale pe care unii le doresc, altii le evita, etc. si de regula organismul este cel care decide limitarea lor.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  29.11.2010 17:56 
tratament homeopat
buna seara! imi puteti spune, exact, pentru ce se administreaza Thuja Ch 15 unui copil de 2 ani? multumesc!
Spune-ti parerea
* cod Greu de citit?
Regenerare cod

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie