Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Medicul raspunde
Home > Medicul raspunde > Hipotiroidie si dieta disociata (rossana )

Hipotiroidie si dieta disociata (rossana )

Daca aveti hipotiroidie, pentru aceasta se face tratament de substitutie cu hormoni tiroidieni, sub stricta supraveghere a endocrinologului, care va conduce tratamentul urmarindu-va clinic si urmarindu-va dozarile hormonale. Hipotiroidismul poate explica cresterea in greutate. Reductilul are efect atata timp cat il luati. Dupa intrerupere actiunea lui inceteaza. Acum sunteti la limita dintre greutatea normala si suprapondere.
Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  25.01.2011 21:12 
despre mine
Buna,am 24 de ani si de un an am aflat ca sufar de hipotiroidie.Din pacate in fam mea are si mama hipertiroidie.Cu kg nu stau foarte rau dar de un pic de timp am inceput sa mai pun un pic,dar am inceput sa mananc si mai mult.Vreau sa va spun ca ma simt foarte obosita si ma dor toate oasele.As avea o intrebare pt cine vrea sa imi raspunda:cum se manifesta aceasta boala pe timpu sarcinii?Va multumesc la care imi va raspunde.
  05.07.2010 01:22 
Un sfat de la un bolnav cu tiroida
Aceste sfaturi sunt foarte utile, insa daca ai ceva probleme cu glanda tiroida trebuie sa mergi cat mai repede la un medic endocrinolog ca sa te aiba sub supraveghere.
  09.03.2010 21:14 
vreau o solutie pt. mine
ma regasesc in tot ce se spune despre hipotiroidie,dar as vrea sa dau si eu cateva kg jos,mentionez ca am 1.68 si 70 de,pe care le-am luat in timpul sarcinilor
  06.03.2010 19:59 
vreau sa stiu
vreau sa stiu daca se vindeca hipotiroidia sau daca se lucreaza la descoperirea unui tratament pt.vindecare complecta
  14.04.2008 18:47 
Draga mea,
Cand citesc ce ai scris parca ma vad pe mine. De la 19 ani sufar de aceasta boala, am 35 de ani, am descoperit-o pe la 32 cand TSH-ul meu a ajuns la o cota... extrem de mare, practic medicul mi-a zis ca eu nu mai am tiroida doar de forma. E greu, cumplit de greu, si eu am facut tratament dar... dupa vreo 6 luni si-a facut efectul, insa nu cel asteptat de mine. Eu ma asteptam sa fiu mai slaba mai dinamica, dar nu a fost asa. Medicamentul nu e ca si hormonii naturali dar pot spune ca e totusi foarte bun. Acum, fac sport, nu mai simt nevoia sa mananc in exces si nu mai iau acest medicament pt ca am palpitatii. Practic tiroida mea a inceput sa produca iar hormoni. De ce? PENTRU CA AM PLECAT DIN LOCUL UNDE TRAISEM SI VIATA MEA ERA AFECTATA DE STRES. In primul rand din aceasta cauza ma imbolnavisem din adolescenta. Am rupt relatiile cu cei care imi faceau viata calvar, am avut puterea sa o iau de la capat, iar dupa doi ani de la mutare ma simt bine. Am facut tratament, si in paralel am luat tratament naturist, ginseng, ginco biloba, spirulina, polen, multe cruditati si sport. Am luat taurul de coarne, asa tremurand din cauza bolii si am zis ca fie ce o fi dar eu lupt. Sportul a mers greu la inceput de abia ma miscam si nu credeam ca voi ajunge performanta sa fac 30 de minute de excercitii zilnice complete. In cazul tau, vezi cauzele bolii mai intai, mergi pe fir inapoi si vezi ce anume ti-a declansat boala, exceptind cazul genetic. Inlatura factorii de stres care iti fac rau. Daca nu-i inlaturi, degeaba iei medicamente si orice tratamente. Insa continua tratamentul sub supravegherea medicului, si incearca produse naturiste. Poate intr-o zi, dupa un timp, te vei simti foarte bine si cu o silueta de invidiat. Nu te lasa! Succes!
  24.08.2007 17:26 
o solutie va rog
si eu am aceeasi problema: hipotiroidie, m-am ingrasat 10 kg si vreau sa le dau jos dar imi este imposibil desi fac tratamentul cu hormoni.Rog totusi pe cineva care citeste aceste mesaje si care este de specialitate sa ne dea si noua o solutie pentru ca nu gasim nicaieri pe net diete potrivite pentru aceasta afectiune.va multumesc mult.
  17.08.2007 08:54 
solutie
Am 1,68 inaltime si 70kg ceea ce mi se pare mult, nu stiu cum sa fac sa dau jos cel putin 10 kg, in plus nu ma simt bine cu proprotiile astea, sa pun totul in seama hipotiroidiei? Cred ca ar trebui sa existe un regim, ceva, va rog
  17.08.2007 08:50 
sugestii
Parerea mea esta ca ar trebui ca doctorul endocrinolog sa ne ajute cumva in ceea ce priveste dieta deoarece oricat m-as abtine de la mancare tot ma ingras, trebuie sa existe o solutie, in ultimul an am luat in greutate minim 10 kg ceea ce e foarte mult deja mi-am schimbat intreaga barderoba si in plus nu ma simt eu bine cu atatea kg, daca m-ar putea ajuta cineva cu un sfat as fi fosrte incatata si m-as ruga pentru acea persoana, multumesc
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie