Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Boli cu transmitere sexuala

Herpesul genital

Ce este herpesul genital? Cum se contacteaza herpesul genital? Care sunt simptomele? Se pot repeta manifestarile herpesului genital? Cum se trateaza herpesul genital? Citeste raspunsurile acestor intrebari si afla cum poti preveni aparitia acestei infectii.
Ce este herpesul genital?

Herpesul genital este o infectie cauzata de virusul herpes simplex - VHS. Exista doua tipuri de VHS si ambele pot cauza herpesul genital (cel mai frecvent VHS 2).

Orice persoana care prezinta acest tip de herpes poate cu usurinta sa transmita virusul unei persoane sanatoase.

Atat tipul 1, cat si tipul 2 de VHS pot produce leziuni in zona vaginala, peniana, anala, pe fese si pe coapse. Ocazional, leziunile apar si pe alte parti ale corpului unde virusul a patruns prin intermediul unei deschizaturi (rana, zgarietura) la nivelul pielii.

HVS se pastreaza in anumite celule nervoase ale organismului si poate produce simptome din cand in cand. Categoria cea mai expusa infectarii cu VHS tip 2 o constituie adultii.


Cum se contacteaza herpesul genital?

Cei mai multi contacteaza herpesul genital prin contactul sexual cu o persoana ce are HVS activ. Cand este activ, virusul produce leziuni vizibile in zona genitala.

Se intalnesc si cazuri de primoinfectie fara a prezenta leziuni vizibile in zona genitala (forme inaparente de primoinfectie).

Oamenii contacteaza herpesul prin contactul sexual cu persoanele infectate care prezinta leziuni sau cu persoanele care nu mai au leziuni dar care continua sa elimine virusul.

Persoanele care au herpes genital pot infecta partenerii sexuali si in timpul contactului sexual oral.


Care sunt simptomele?

Din pacate, un mare esantion din persoanele infectate nu prezita simptome sau nu recunosc simptomele pe care le au. In cele mai multe cazuri, cand o persoana se infecteaza pentru prima data cu herpes genital, simptomele apar in 2-10 zile. Primul episod simptomatic dureaza de obicei pana la 3 saptamani.

Simptomele caracteristice primoinfectiei herpetice includ:
  • La femei, mucoasa vulvara devine rosie, se tumefiaza (se umfla), devine foarte dureroasa si apar "basicute" grupate "in buchet" care ulterior se sparg dand nastere eroziunilor intinse. Aceste basicute se pot extinde si la nivelul vaginului si al colului uterin. Este prezenta si o secretie vaginala purulenta, iar ganglionii inghinali (aflati la "stinghia piciorului") se maresc si devin foarte durerosi. Aceste leziuni sunt insotite de febra si de o stare generala alterata.
  • La barbati simptomele sunt mai putin zgomotoase; ei prezinta cateva leziuni in jurul meatului si o secretie cu consistenta mai apoasa.


Se pot repeta manifestarile herpesului genital?

Indiferent ca ai fost infectat cu tipul 1 sau 2 de HVS , este foarte probabil ca simptomele caracteristice virusului genital sa se repete.

Dupa perioada de status activ, virusul traverseaza nervii spinali si ramane pentru o vreme latent la nivelul ganglionilor senzitivi, de unde este reactivat (in caz de scadere a imunitatii, febra, expunere excesiva la soare etc) migrand de-a lungul fibrelor nervoase inapoi la nivelel pielii unde determina leziuni, de aceasta data mai putin zgomotoase.

In cele mai multe cazuri, virusul poate deveni activ de cateva ori pe an, generand infectia recurenta. Leziunile de herpes recurent sunt mai multe din punct de vedere cantitativ fata de primele leziuni si se manifesta sub forma unor vezicule grupate "in buchet".

In unele cazuri, virusul poate redeveni activ fara a se inregistra insa leziuni. De multe ori acest lucru nu se simte fizic pentru ca recurenta nu este insotita nici de durere, nici de senzatia de disconfort. Chiar daca nu se manifesta vreo leziune, sau vreun simptom, persoana purtatoare de HVS poate infecta partenerul sexual in acest timp.

Frecventa si gravitatea episoadelor recurente variaza de la individ la individ. In timp ce anumite persoane pot avea virusul activ de cateva ori de-a lungul vietii, altele se confrunta cu manifestari ale virusului de cateva ori pe an.

Cu toate ca in unele cazuri, infectiile recurente sunt insotite de alte simptome (stresul, tulburari menstruale etc.), nu se poate vorbi despre anumite simptome generale ce insotesc intotdeauna recidivele.


Cum se trateaza herpesul genital?

Tratamentul se face cu substante antivirale: aciclovir, famciclovir, valaciclovir, foscarnet. Tratamentul episoadelor acute nu previne recurentele si nici nu poate scadea frecventa acestora.

In timpul perioadelor de herpes activ, indiferent ca e vorba de primoinfectie sau de infectii recurente, este bine sa urmezi cateva sfaturi simple pentru a grabi vindecarea si a impiedica avansarea infectiei sper alte zone ale corpului:
  • pastreaza zona infectata curata si uscata pentru a preveni aparitia altor infectiuni;
  • incearca sa eviti atingerea zonelor infectate;
  • spala-te pe maini imediat dupa ce ai atins leziunea;
  • evita contactul sexual din momentul in care prezinti primele simptome pana la vindecarea completa a herpesului genital.

Articol scris in colaborare cu Andra Orosan, medic specialist dermatovenerolog Centrul Medical  Unirea


Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  16.01.2012 01:13 
herpes
buna! esti fata si esti in cautarea unei relatii?herpesul genital ti-a schimat viata?scrie-mi la adresa paulleugen@yahoo.com - 25 ani B
  02.01.2012 23:28 
am avut toate simptomele astea si s-a dovedit a fi o simpla infectie cauzata de aparatul de ras, k il foloseam prea des. nu suport parul din zona aceea deloc
  27.12.2011 14:08 
Recomandare Herpes
Buna ziua. Va recomand sa folositi cu cea mai mare incredere sprayul naturist Herpeset, pentru a va putea bucura de o viata linistita, fara grija ca in orice moment va poate aparea un nou herpes. Daca doriti sa discutam pe aceasta tema va las adresa mea de e-mail: adrianaionescu10@yahoo.com
  26.11.2011 08:56 
herpes genital
parerea mea e ca barbatii sant cam nespalati si nu rezista fara sex si contamineaza alte femei curate sa le fie rusine si problema e ca nu stii cum sa scapi cat mai repede de herpes
  25.11.2011 15:08 
Tratament naturist herpes
Buna! Foloseste cineva Herpeset? Am vazut ca este un tratament naturist nou adus din SUA. Asteptam detalii de la cei care folosesc Herpeset. Multumesc.
  25.11.2011 15:07 
Tratament naturist herpes
Buna! Foloseste cineva Herpeset? Am vazut ca este un tratament naturist nou adus din SUA. Asteptam detalii de la cei care folosesc Herpeset. Multumesc.
  11.11.2011 12:33 
Herpeset
A folosit cineva Herpeset?
  09.11.2011 17:25 
1991
cu referire la acest articol..eu am niste bubite in zona genitala..insa sunt buchet asa cum zice toata lumea..nu ma mananca nu ma ustura nici nu le simt doar se simt la atingere si daca lerup curge sange ce ar putea fi? Si acestea se afla exact langa gaurica,si cateva pe zona unde ma rad.raspuns urgent.va multumesc
  08.11.2011 23:10 
herpes genital recidivant
Am aceasta problema de cateva luni. in care aparea si de 2 ori pe luna ,tratamentul care a dat rezultat in cazul meu (nu a mai aparut de 1 luna si ceva)este gheara matei +l-lysine(1 capsula din fiecare de 3 ori/zi) si HEZOGEL ,va recomand cu incredere aceasta crema care are rezultate optime.stopeaza mancarimile,usturimile si cicatrizeaza foarte rapid leziunile. 0 0
  08.11.2011 23:09 
herpes genital recidivant
Am aceasta problema de cateva luni. in care aparea si de 2 ori pe luna ,tratamentul care a dat rezultat in cazul meu (nu a mai aparut de 1 luna si ceva)este gheara matei +l-lysine(1 capsula din fiecare de 3 ori/zi) si HEZOGEL ,va recomand cu incredere aceasta crema care are rezultate optime.stopeaza mancarimile,usturimile si cicatrizeaza foarte rapid leziunile.
  25.10.2011 11:59 
Tratament naturist herpes
Buna. Si eu ma confrunt din pacate cu aceasta boala. Am descoperit un tratament naturist "minune" care pot sa spun ca mi-a usurat viata. Va recomand cu cea mai mare incredere sa il folositi. Va las adresa de e-mail daca doriti sa discutam mai multe detalii. adrianaionescu10@yahoo.com
  22.10.2011 06:18 
sida
vreau sa ma sinucid mie frik sa nu imi imbolnavesc copii
  22.10.2011 06:16 
ce este sida
cum pot sa imi dau seama dak am aceasta boala si ce trebuie sa fac momentan vreau sa ma sinucid
  12.10.2011 02:15 
Salutare!
Salutare, sa ne cunoastem mai bine, cei care avem aceasta problema, adresa de mail unitybts@yahoo.com id de messenger: unitybts, aveti grija de voi, va astept!
  25.02.2011 22:24 
herpes genital
Am citit articolul si toate parerile voastre , imi pare foarte rau pentru toti cei care se imbolnavesc indiferent de boala pe care ati contactat-o .Va doresc din tot sufletul sanatate si protejati-va , nu merita sa va sacrificati sanatatea si linistea sufleteasca nimic si nimeni. DIN SUFLET SANATATE MULTA SI AVETI GRIJA DE VOI!
  28.01.2011 20:54 
Doamna
Mie la o analiza de laborator mi-a esit ca as avea herpes genital, eu niciodata nu prezentand nici un fel de simptome a acestui virus. cum e posibil asa ceva? As ruga sa-mi raspunda cineva din cadrul medical...
  11.01.2011 01:40 
eu m-am vindecat complet
si eu am avut herpes genital, un chin... luni de zile am cautat un raspuns, si bubitele treceau, pina la urmatoarea menstruatie...apoi reapareau...mi-a distrus viata sexuala..am cautat un raspuns mai bun decat: nu este curabil...SI AM GASIT!!! se numeste BIOMAGNETOTERAPIE...domnul Farbe Miluno m-a vindecat complet..pe mine si pe partenerul meu, pe care, pina sa imi dau seama, l-am contaminat eu:( www.biomagnetismus.com pt info, pt mine a fost departe cabinetul, dar a meritat sa calatorim o noapte cu trenul deoarece intr-o ora de tratament, si am fost vindecati!
  07.12.2010 18:18 
herpesul genital
si eu sunt o victima a herpesului genital si este ca un cosmar.am dureri foarte mari si mancarimi ingrozitoare...voi fi foarte precauta de acum incolo.si acum 5 luni eram sanatoasa...aveti mare grija...protejati-va
  01.12.2010 18:25 
herpesul genital
da sunt si eu o victima a acestui herpes.Imi e frica si cel mai mult ma supara ca m-am protejat ata si acum sufar.Nu stiu ce sa fac cred ca il voi lasa pe iubitul meu.Dar imi iubesc asa de mult corpul si nu mai vreau sa mai am si alte neplaceri.
  24.11.2010 23:42 
herpes genital
am si eu de cativa ani o "Bucurie" de herpes si am ajuns la concluzia ca , daca nu pot sa-l inving , trebuie sa invat sa traiesc cu el. nu-i usor dar nici imposibil. cine vrea sa mai vorbim pe messenger ma gaseste littlebig77
  26.10.2010 16:50 
L -Lisina
Lysine este un amino-acid indispensabil,ce nu este produs de organism.Amino acizii indeplinesc o varietate de functii si sunt baza de formare a proteinelor.Lysina la pastrarea sanataii si integritatii pielii.Produsul se gaseste in farmaciile americane.Are rol in formarea sistemului imunitar.Nu este nevoie de reteta.60 de tablete (1000 mg )costa 9 $.Nu se administreaza in perioada de sarcina sau alt tratament.se recomanda consultarea unui medic.,si este un produs din gama NATURE'S BOUNTY ,sau NATURE MADE.Nu stiu ce se gaseste in tara noastra. Ma ofer sa te ajut si sa ti cumpar.Nu te costa nimic.Pur si simplu sunt speriata cat de multi tineri se imbolnavesc.Erau acei minunati profesori,acele ore de dirigentie (" pe vremea mea ")cand multe se discutau la scoala.Este o parte de educatie importanta pentru noi toti.Tineri sau mai in varsta,multi dintre noi,nu cunosc prea multe despre asemenea boli.Sanatate. P.S da mi o adresa de mail.
  25.10.2010 14:45 
herpes genital
du-te mai bine la un medic dernatovenerolog in asa caz, ginecologul nu prea stir, eu am avut exact asa ceva, vreo 2 ani am umblat sa ma tratez si nu stiam ce-i asta, si mai ales ca titi ziceau diferite, pina ce un medic ginecolog chiar mi-a zis ca nu stie ce sa faca cu mine si m-a trimis la dermatovenerolog
  29.09.2010 21:36 
herpes genital
De cateva zile mi-a aparut in zona genitala o roseata, cu mici vezicule, care nu produc acel lichid apos de care se spune in cazul herpesului genital. Ma doare toata partea de jos. NU stie nimeni despre asta. Am o sumedenie de intrebari in cap: voi mai putea trece cu bine testele medicale pentru angajare? voi mai putea avea vreodata copii? cum pot fi sigur ca am herpes genital si nu altceva? cat se poate trai cu aceasta boala? ce complicatii poate provoca aceasta boala? AJUTOR
  08.09.2010 19:48 
herpes genital
AM HERP. GENITAL nu am avut cintact cu nimeni, dar acum 7 ani am fost la felix si dupa ce am venit acasa mi-a iesit her.g de atunci apare in fiecare luna si folosesc acciclovir dar degeaba... la aparitie am facut vaccinul antivirotic la ist. cantacuzino si nu mi-a cedat .DAR EU am un reomatism degenerativ si mi s-a spus ca am imunitatea scazuta.invatati-ma ce sa fac sa scap de aceasta pacoste. va MULTUMESC MULT
  30.08.2010 12:25 
l-lizina
Buna!imi spui si mie cu ce ai mai asociat l-lizina?m-am documentat dar nu stiu daca se ia numai aces aminoacid sau se mai asociaza cu ceva;pe site-ul care comercializeaza acest produs spune ca se asociaza cu alte nutraceutice. ai putea sa-mi dai si mie o adresa de mail sau un id de mess ca sa te mai intreb ceva despre evolutia bolii?
  20.07.2010 12:10 
sunt foarte disperata
dar eu cred ca este o metoda prin care sa vezi cine este purtatorul virusului.se poate face o analiza la sange sau alceva,pentru a descoperi?oare sarcina este pusa in pericol sau copilul ?va rog dati-mi un raspuns.pe adresa de mail bogdan_corina_elena@yahoo.com
  31.05.2010 16:24 
am acelasi partener de 5 ani de zile si ambii am fost fideli,de o perioada incoace am o stare de disconfort la contact,durere,usturime se poate sa am herpes genital?mentionez k am o boala imunologica,va rog dati-mi un raspuns
  10.05.2010 09:45 
se trateaza
Am herpes genital de 5 ani.Am incercat numeroase medicamnente (aciclovir,tratamente naturiste,etc)pana cand am dat de l-lizina (amnioacid esential care blocheaza efectul argininei asupra dezvoltarii herpesului).Arginina (aminoacid neesential,pe care organismul nostru il produce singur) este principalul raspunzator de aparitia herpesului.Alimentele bogate in arginina:ciocolata,nucile,alunele,semintele de floarea-soarelui,susanul,graul,porumbul,ovazul,orzul,secara,stafidele,homarul,smantana,gelatina,nuca de cocos,etc ,consumate in cantitati mari (la unele persoane chiar in cantitati foarte mici) duc la aparitia herpesului.Prin suplimentarea alimentatie cu l-lizina (500 de mg de 3 ori pe zi inainte de masa),herpesul nu mi-a mai aparut niciodata.Pot spune ca inainte herpesul imi recidiva odata la 2 saptamani,iar acum nu mi-a mai aparut de un an si jumatate.
  05.05.2010 18:05 
bubu
ceea ce am inteles eu la acest virus este ca nu se evidentiasa intr-o zi sau intr-o saptamana ci pe o perioana mai indelungata....! Este asa..?
  09.02.2010 20:24 
herpesul
Acest articol este foarte bun dupa parerea mea in urmatoarea saptamana trebuie sa prezint un proiect la scoala care are ca subiect B.T.S. Mati putea ajuta cu ceva material?o sami las adresa de mailroman_gabriela_alexandra
  07.02.2010 13:40 
Am si eu o nelamurire!!
In urma cu 3-4 zile.. mi.a aparut herpes la gura, pe care l`am lluat de la prietenul meu.Chestia e ca dupa 1 zi cam asa.. am inceput sa simt furnicaturi jos.. ca si cum imi aparea ceva.. imi trecea prin cap ca poate am si herpes genital. trebuie sa mentionez ca prietenul meu mi`a facut oral..dar nu avea herpes atunci..Sa fie intr-adevar herpes genital?sau poate fi..o alta infectie?
  05.02.2010 01:11 
ce durere
durerea este insuportabila...as face orice sa nu mai trec inca odata prin asa ceva....
  02.02.2010 11:54 
herpes genital
si eu am acest virus de vreo 3 ani...numai ca nu l-am contactat pe cale sexuala ci s-a format in urma hemoragiilor abundente din timpul ciclului menstrual( erau peioade f lungi si scurgeri abundente).....urmez tratament homeopat si este maisanatos si ieftin....se numeste HERPES SIMPLEX CH30...se iau 3 granule de 3 ori pe zi timp de 7 zile( pt cine nu stie aceste granule se tin sub limba pana se topesc) multa sanatate !
  07.12.2009 22:27 
tratament herpes genital
Pentru inceput as dori sa va multumesc pentru articol. Desi destul de vechi...mi-a fost de mare ajutor. Am inteles mai multe despre acest virus. Nu se vindeca niciodata dar poate ramane in stare latenta in organism toata viata(daca esti norocos). Dar care este tratamentul care il pune in stare latenta? Am auzit ceva de un vaccin in antebrat. Puteti sa imi dati mai multe informatii? Dar despre tratamentul cu aciclovir, el trebuie luat lunar, indiferent daca herpesul recidiveaza, sau doar la recidive? Doar comprimatele orale sunt suficiente, sau trebuies asociate cu unguent? Merge tratamentul cu aciclovir in combinatie cu remediile homeopate sau remediile naturiste? Va rog mult sa imi raspundeti ca sufar mult din cauza acestui virus si incerc sa evit recidivele dese si din cauza durerilor insuportabile (in zona labiilor)dar si din dorinta unei sarcini pe viitor, si nasterea unui copil sanatos. Va multumesc anticipat, si sper sa ma ajutati!
  30.11.2009 20:02 
10BA
cu referire la acest articol..eu am niste bubite in zona genitala..insa nu sunt buchet asa cum zice toata lumea..nu ma mananca nu ma ustura nici nu le simt doar se simt la atingere si daca lerup curge sange ce ar putea fi?
  26.11.2009 01:20 
herpes genital
am de 2 saptamani si nu mi a disparut deloc se zice k poote aparea din nou dar mie nici nu mi a disparut si am folosit numai aciclovir in tot acest timp.C sa fac sa imi dispara nu mai am mancarimi dar ma deranjeaza acele basicute care nu mai imi dispar ?
  03.11.2009 16:29 
herpes
herpesul nu general nu se tratează, depinde mult de imunitate, el poate sa apara de 2 3 ori pe an,
  28.08.2009 14:18 
cum iti dai seama ca te-ai vindecat de herpes?
am incercat toate metodele de a scapa de herpes si tot reapare (am o relatie stabila si ne tratam de fiecare data impreuna, si tot nu scapam) credeti ca ar fi cazul sa imi schimb ginecologul? aciclovirul este bun si pentru barbati?
  30.07.2009 16:20 
va rog
maill meu este mita1984@yahoo.com va rog sa-mi trimiteti un maill despre aceste simtome pe care le am.Ma citi tote parerile si ma rog la Dumnezeu sa nu fie aceasta boala.Va multumesc
  30.07.2009 16:10 
herpes
am 25 de ani si nu stiu sa spun daca am acest herpes sau nu, am fost la un control la boli venerice si m-i sa facut un control in care mi sa spus ca am vaginita, si mi sa dat un tratament pe aceasta boala dar dupa 2 luni tot au aparut simtomele acestea mancarimi usturimi si iritatii pe, peretii vaginulti, de altfel si prietenul meu a avut aceasta problema si el urmand un tratament din care el se pare ca sa vindecatin sensul k lui nu ia mai aparut iritatia aceea zona dar la mine am observat ca dupa tratamentul acela a inceput sa apara doar inainte de a avea menstruatie dar nu mai am acele mancarimi ci numai in interiorul vaginului, adica simt acele bubite mici pe, peretii vaginului acum nu stiu ce sa spun pentru ca nu am fost la un consult ginecolog mai specializat decat un spital de boloi venerice.
  16.06.2009 22:58 
herpes
AM SI EU O INTREBARE TRATAMENTUL ASTA PE CARE IL FACI CU ACICLOVIR SAU ALT MEDICAMENT SE IA NUMAI IN MOMENTUL IN CARE TI A APARUT HERLESUL SA U SE IA IN IECARE ZI DIN MONENTUL CONTACTARII CU HERPES???MSC
  21.05.2009 10:53 
herpes tratat
OAMENI BUNI folositi DYNAMICLEAR, si scapati de apartiile herpesului va spun din propia experienta, am folosit de toate incepand cu aciclovir si tot degeaba, pana am dat de Dynamiclear, este EXTRAORDINAR.
  19.01.2009 00:11 
herpes genital
Ma confrunt cu aceasta problema de ceva vreme si as dori sa comunic cu persoane care se afla in aceasta situatie pentru schimb de informatii. Adresa mea e roxx2008@yahoo.com
  18.01.2009 16:14 
Herpes genital
Ma confrunt cu aceasta problema de ceva timp si as dori sa cunosc persoane care se afla in situatii asemenatoare pentru schimb de informatii. Adresa mea este roxx2009@yahoo.com
  22.12.2008 03:17 
As vrea sa stiu daca dupa tratament virusul se mai afla in corp? In stare latenta? Va multumesc
  18.12.2008 20:34 
sal
As vrea sa intreb si eu ceva... este posibil ca avand toate simtomele herpesului genital in urma unor consultari sa-mi spuna un doctor ginecolog k am sida, este posibil sa am sida?... simptomele pe care le am sunt urmatoarele: labile sunt fff rosii, mancarimi, am impresia ca ard si ma umezesc foarte rau pe chilot, imi puteti da si mie un raspuns cat mai repede va rog. Multumesc
  02.12.2008 05:36 
Buna
Mi-au aparut cateva ciupercute pe capul penisului si nu stiu ce medicament trebuie sa iau desi sunt si in anglia.
  28.11.2008 11:46 
Herpesul genital
Va rog din suflet sa-mi spuneti daca acest virus se distruge cu ajutorul vaccinului de la Institutul Cantacuzino si in ce mod poate afecta sarcina, daca am acest virus.
  03.11.2008 16:27 
Raspundeti-mi va rog
Ce sansa este ca herpesul genital sa se transmita pe alte cai decat pe cale sexuala?
  27.10.2008 10:24 
Grup discutii herpes
Si eu ma confrunt cu aceasta problema de cativa ani si am tot incercat diverse tratamente. As dori sa stiu daca exista o comunitate, grup unde sa putem sa ne intalnim si sa schimbam opinii referitoare acest subiect. Mie personal imi este greu sa gasesc persoane care sa ma inteleaga si cu care sa pot comunica pe aceasta tema. Eu am creat un grup pe yahoo-romaniaherp- pentru cei interesati.
  24.10.2008 19:44 
hy
Din pacate si eu am fost infectata cu acest herpes si de atunci nu am mai scapat de el tot la 2,3 luni imi reapare... e un chin si am tinut foarte multe tratamente:((
  08.10.2008 00:19 
Mi-e teama!
Prietenul meu are aceasta problema. Suntem de doi ani impreuna si in acest timp a avut 4 episoade. El mi-a explicat si in acelasi timp m-a protejat in sensul clar ca nu am avut nicio relatie in perioada lui critica. ACUM INSA CITIND ACEST ARTICOL mi s-a instalat deja o teama si cateva intrebari au aparut imediat. Eu sper totusi sa fiu in regula, cam acesta ar fi cuvantul, nu imi doresc altceva. Am 30 de ani si nu am avut niciun fel de probleme de genul, as esua daca as afla ceva negativ. Nu sunt insa in tara, nu am cum sa ajung la doctor aici. Ma poate ajuta cineva cu o explicatie. Ce simptome as putea avea, si cand se instaleaza, in cazul in care sunt contaminata? Cam asta e teama mea ARGUMENTATA DAR NU SI DESCOPERITA LA PROPRIU. ASA CA VA ROG EXPLICATI-MI MAI BINE VOI, SA STIU CE AM DE FACUT. VA MULTUMESC.
  05.10.2008 19:10 
Xedry
Si eu as vrea sa stiu ce se poate manca si ce nu, daca se tine regim sau nu. Daca este importanta greutatea (ma refer la kg in plus).
  21.08.2008 04:02 
bun
am citit astfel de articole deja in multe pagini si sunt aproape la fel toate...si articol din mai multe tarii,,,dr pana acuma nu am gasit raspunsul la ceea ce vreau sa stiu eu este daca de exemplu berea ajuta la reactivarea acestui virus,,,sau ce fel de mancare sau lichide ajuta la reactivarea acestuia....mi-as dori foarte mult sa stiu lucrul asta....oricum articolul f bun....multumiri...
  03.07.2008 02:51 
Herpes genital
Foloseste sapun cu sulf, se gaseste in farmacii, e foarte bun.
  23.06.2008 21:28 
!!!!
Fratilor, va rog din tot sufletul, daca a-ti reusit sa rariti aparitiile nenorocitului asta de herpes, spuneti-mi si mie cum ati reusit, inclusiv nume de medici, tratamente si tot ce ati facut voi pentru impiedicarea recidivelor. Va rog mult, spuneti-mi si mie cum ati reusit. Nu mai suport, am recidive lunare, termin tratamentul cu antivirale si in 2-3 zile apare din nou.
  17.06.2008 13:22 
Buna.si eu sunht purtatoare, in prima faza mi-a iesit la gura cred ca o data de doua ori pe an dar acum mai nou imi iese in zona genitala.ce sa fac?acum i-a iesit si prietenului meu suntem ingrijorati.va rog imi puteti da un sfat in aceasta privinta?va multumesc
  10.06.2008 20:34 
herpes
Buna. Am o intrebare va rog... si eu sunt purtatoare de acest virus. Am luat tratament impreuna cu prietenul meu... dar nu stiu dak trebuie sa ma protejez tot timpul sau sa evit sa am relatii sexuale in timp ce imi apare. Va rog sa imi spuneti si mie daca stiti.
  08.06.2008 21:42 
INTREBARE
Am intrat in contact cu o persoana care a avut virusul si care in perioadele active nu prezinta simptome violente. Am convietuit o vreme in acelasi apartament dar in tot acest timp nu am stiut de boala persoanei in cauza. Intrebarea mea ar fi: care sunt sansele ca eu sa fi contactat virusul in conditiile in care nu am avut relatii intime intrucat suntem doar prietene bune si intrucat simptomele primei infectii apar chiar dupa luni sau poate chiar ani? :( Sunt disperata si intentionez sa imi fac un control medical dar totusi ma obsedeaza aceasta chestiune intr-atat incat parca aman momentul aproape inconstient...
  08.06.2008 21:04 
INTREBARE
Am intrat in contact cu o persoana care a avut virusul si care in perioadele active nu prezinta simptome violente. Am convietuit o vreme in acelasi apartament dar in tot acest timp nu am stiut de boala persoanei in cauza. Intrebarea mea ar fi: care sunt sansele ca eu sa fi contactat virusul in conditiile in care nu am avut relatii intime intrucat suntem doar prietene bune si intrucat simptomele primei infectii apar chiar dupa luni sau poate chiar ani? :( Sunt disperata si intentionez sa imi fac un control medical dar totusi ma obsedeaza aceasta chestiune intr-atat incat parca aman momentul aproape inconstient...)
  04.06.2008 10:30 
amandoi suntem disperat!!!!!!!!!
Este absolut groaznic!!!! Eu am contactat virusul de ceva ani dar nu imi aparea decat o data maxim 2 ori pe an, sunt disperata pur si simplu, i-am dat si lui si ne luptam de 1 an de zile de cand suntem impreuna cu episoade foarte agresive... lunare! Am fost la stefan s. nicolau si ne-au recomandat seara inainte de culcare claritine+no-spa pt a se linisti oraganismul si a dormi bine, cica au efect impreuna se iau 10 zile atunci cand simti ca iti apare... iar in cursul zilei 3 pastile de imunostim si una de hofimun cu zinc... ce-i drept in ultimele 2-3 luni am fost mult mai ok dar am renuntat si acum avem amandoi iarasi. Incercati si asa... sanatate multa si daca mai afla cineva ceva sa dea zvon!!!!
  02.06.2008 10:26 
ptr tot ce tine de micoze
Eu pe pielea mea am facut un "test" sa spunem asa. Multumesc lui D-zeu ca nu am probl acestea, totusi am avut probleme cu o mica scurgere, alb galbuie si tot tacamul. Am fost la doctori dar nimic nu facea sa treaca (cica de la antibiotice). M-am interesat pe internet sau mai bine zis am cautat si supriza am gasit un medicament ce contine Lactobacillus Acidophilus. El este o bacterie. Scurgerile sunt provocate tot de o bacterie asa ca il folosesc de 2 sapt si sunt foarte multumita nu mai am nici scurgeri, nimic. Recomad cu cea mai mare caldura toate medicamentele ce contin aceasta substanta dar sa fie de ordinul miliardelor. (biotics contine si el da in cantitate mica). Bacteria ce provoca scurgerea mea era si la nivel de stomac. Mi-a regalat multe activitati din orgamism si sunt foarte multumita. RECOMAND CU MARE CALDURA TOT CE CONTINE Lactobacillus Acidophilus (dar sa fie in concentratie mare) De obicei se gasesc la plafar. Sper la cei care o sa imi urmeze sfatul sa le fie de folos.
  10.05.2008 01:07 
herpes-ul
ce sa va spun,ma confrunt de un an de zile cu asa ceva si bucal si genital,dar genital este foarte violent si dureros cu taieturi si tot locul inrosit si umflat si bineinteles cu mincarimi pina la singe.Am fost la ginecolog si mi-a spus ca am o ciuperca am primit 3 pastile vaginale si 2 creme,dar nu mi-a spus ca am un herpes.ceiea ce am citit pe acest site corespunde perfect cu ceiea ce am eu.Sunt casatorita, am o familie minunata ,nu se pune problema ca sotul ma insala sau eu,pe parcursul vieti, am mai facut herpes la gura ,dar in 2-3 zile imi trecea crezind ca nu am baut suficienta apa seara am dat vina pr stomac,dar asa ceva nu am avut niciodata,SUNT FOARTE SPERIATAtraiesc in ISRAEL si nu stiu f. bine limba sa pot explica in amanunt doctorilor ce suferinta am.Vreau sa va spun ca dupa fiecare pipi sau caca ma spal cu dusul,deci igiena la mine este stricta.M-am confruntat, deasemenea cu furuncu-ri pe coapse ,fese dar mici si am avut ultima data unul acut imens pe omoplat si am primit antibiotice ptr. 10 zile.Dupa toata aceasta suferinta am trecut pe la farmacie si am aratat ce am la gura fiindca de acum incepea sa ma usture limba cind mincam si mi-au dat un unguent pe care il folosesc si acum , a inceput sa se vindece si foarte interesant ainceput sa-mi treaca si genital .Unguentul se numeste LIPPEN-HERPES-GEL.Inainte de virsta de 40 ani am avut ciclu 2-3 zile ,dupa am 10-12 zile.V-am scris in speranta ca voi primi un sfat sa ma pot vindeca. Multumesc
  08.05.2008 22:13 
Se poate ???
Bolile virale de tipul herpesului 2 genital sunt recurente, prezinta disconfort, nu toate au aceeasi prezentatie dar rezultatul este pozitiv la analiza western bloot, igM. Deocamdata nu stiam de existenta unui vaccin, dar tratamentele de imunizare in general, aciclovir, dr. Geske deo roll on aplicabil pe leziune, zovirax, gheara matei, isoprinosine, imunoactiv, echinaceea, in general medicamente pt imunizare crescuta. De asemenea, splalaturi genitale cu tantum rosa, solutii alcaline, bicarbonat si ceaiuri de galbenele, coada soricelului nu fac decat sa amelioreze efectul. Herpesul este recurent. Probabil ca in viitorul apropiat se va elabora un program pentru a eficientiza un vaccin. Atentie!!! Herpesul conlucreaza f bine pe terenul micozelor (candida, trichomonas, gardnerella).
  15.04.2008 17:35 
Herpes
In momentul de fata nu exista niciun vaccin pentru acest nenorocit de virus, a fost unul acum cativa ani dar, am inteles ca ar fi fost niste decese din cauza lui. Ideea este ca toti medicii pe care i-am consultat eu pe tema asta "bat moneda" pe intarirea sistemului imunitar. Nu stiu ce as mai putea lua pentru a rarii ercidivele( aproape lunare), niciun medic nu mi-a dat si mie o explicatie referitor la recidivele atat de dese, sunt disperata de viata si satula de sfaturi si retete. Poate exista cineva care are herpes si totusi sa fi nascut un copil sanatos. Va rog din suflet, daca a fost cineva in situatia asta sa-mi spuna si mie cum a reusit.
  29.03.2008 14:11 
Herpesul (candita)
Si daca ai kandita, si cand faci bai vaginale, inauntru iti ese ca un fel de branza, ce pot facen cazul asta?
  26.03.2008 01:40 
Herpesul genital
Exista vaccin care sa vindece aceasta boala?
  24.03.2008 10:46 
Tratarea HVS
Am citit articolul postat pe pagina dvs. de web, dar in ceea ce priverste VINDECAREA COMPLETA nu am putut afla nimic. Sunt interesat sa aflu daca la ora actuala exista pe piata un medicament care sa inlature definitiv HVS din organismul uman! Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs!
  03.03.2008 08:30 
Intrebare
Am herpes genital de 5 ani, la inceput m-am speriat, am dus un tratament cu aciclovir, cicloferon si vitamine in special zinc si pana acum n-am avut complicatii, acum am ceva mancarimi si usturimi in regiunea genitala, mai am si o cistita, dureri de rinichi si de spate toate au aparut la aceeasi periada, vreau sa stiu daca toate aceste simptome provin de la acest herpes genital.
  24.02.2008 01:55 
???
Exista vreun risc de a ma infecta cu herpes genital daca am folosit pentru zona intima acelasi prosop pe care l-am folosit pentru fata in condiitiile in care am un mic herpes la nivelul gurii?
  06.02.2008 10:13 
Sunt ingrijorat
Mi-a aparut in urma cu 10 zile o leziune la nivelul preputului insotita de durere si prurit intens ..., suspicionez a fi vorba de o formatiune herpetica.
  23.01.2008 19:15 
Herpes
Si eu sant tare ingrijorat, am avut o relatie sexuala fara prezervativ si mi-au aparut niste punctulete pe penis. Sunt angrijorat si cred ca este herpes se mai poate trata vreodata?
  29.12.2007 21:19 
Herpes genital
Mi-au aparut niste bubite mai multe dar mici pe buzele mai mici alea "pasarici". Problema este ca si prietenul meu cu are intretin raporturi sexuale iau aparut acelas lucru, deci s-a intamplat la amandoi. Suntem foarte ingrijorati si nu stim ce sa facem. Unde ne sfatuiti sa mergem pentru a ne trata si a vedea sigur despre ce este vorba?
  27.12.2007 23:10 
Ajutor!
Am herpes genital de 3 ani, absolut groaznic, recidive aproape lunar, ma lupt sa scap de el (in sensul negativizarii IgM), tratamente de toate felurile, inclusiv Cantastimul facut in toamna, dupa el apare mai rar si mai putin dureros. Ideea este ca s-a intins spre anus, mai nou acolo apare. Sunt disperata, satula de medici si sfaturi nu gasesc nicio rezolvare, cel mai tare ma doare ca nu am voie sa raman insarcinata si nu stiu cand o voi putea face sau daca mai poate fi vorba de asa ceva. Va rog, daca cineva a trecut prin asa ceva si stie un nume de medic care sa tina sub control situatia va rog sa va spune-ti parerea. Va multumesc!
  17.12.2007 16:58 
Am ciupercute de carne pe capul penisului
Ce fac sa imi dispara? Ce medicament trebuie sa iau?
  12.12.2007 17:29 
Herpes genital
Exista vreun vacin pentru herpes genital?
  08.12.2007 07:57 
Herpes genital
Am herpes genital de mai multi ani cand erupe ma ung cu crema aciclovir trece dupa cateva zile dar nu e tocmai placut. Pacat ca nu exista un tratament sa nu mai apara deloc.
  12.11.2007 04:14 
concluzie,herpes
si eu am herpes genital dar atata timp cat iau aciclovir de doua ori cate doua pe zi,nu-mi recidiveaza nici odata,iar daca intrerup tratamentul erupe.asta e.....!!!!
  01.11.2007 20:43 
herpes
am o intrbare herpesul se poate trasmite daca lucrezi intr-un bazin mai mic alaturi de mai multe fete astept un raspuns va rog la ana_crisalida@YAHOO.COM
  16.10.2007 08:06 
bebelus 9 luni
Pitica mea de 9 luni are o basica mare, gen herepes intre picior si "pasarica". Ce e de facut?Imi e teama sa o duc la medic intrucat am auzit ca de cele mai multe ori acestia trateaza cu superficialitate acest tip de infectie.
  14.10.2007 18:57 
am o nelamurire
Acum 4 luni,dintr-o data,mi-a aparut o scurgere alb-galbuie foarte lipicioasa si urat mirositoare pe care o am si in ziua de azi.Nu am fost la doctor.In perioada aceea intretineam relatii sexuale cu un baiat care mi-a zis ca a avut herpes genital(si "cica" s-a tratat),dar altii spuneau ca a avut sifilis.Din simptomele pe care le am e posibil sa am una dintre aceste doua boli????daca raspunsul e nu ,atunci ce as putea avea?
  13.10.2007 09:18 
Boala nenorocita
Am citit undeva ca episoadele de aparitie variaza intre 5-10 ori pe an,nu e este adevara,1 pe luna daca ai noroc
  18.07.2007 18:27 
dupa contact la cat timp apar primele simptome de herpes genital??
buna, as vrea sa stiu si eu la cat timp dupa contactul sexual apar primele simptome ale herpesului genital?? va intreb pe ca eu ma certasem cu iubitul meu de 3 luni, nu mai avusesm contact sexual decand m-am despartit de el ,si cu toate acestea, dupa 3 luni mi-a aprut un herpes genital. Cu o luna 1 saptamana in urma fusesm bolnava,amigdalita acuta si urmasem un tratament cu antibiotice timp de 10 zile!! credeti ca imunitatea corpului meu si antibioticele au dus la formarea herpesului , sau l-amluat de la fsotul meu iubit si a aparut tocmai ac???
  13.07.2007 22:58 
inconstienta
eu sunt insarcinata si am fost infestata de o prietena care a venit in vizita.nu stiam ca are herpes genital, dar, ma asteptam sa aiba mai multa grija de igiena ei corporala...acum dezinfectam zilnic toaleta si baia.deci,aveti grija si feriti-va
  06.07.2007 01:19 
de la wc?
Virusul este deosebit de contagios cand o persoana il are in foarma activa (bubite ,buchetele), acest virus se ia pe cale sexual dar si prin atingerea unor suprafete infectate, deci se poate lua si stand pe un wc , daca persoana care l a avut a atin capacul wc ului cu zona infectata. Multa sanatate....
  06.07.2007 01:14 
vindecare
Nici un medicament nu poate vindeca definitiv herpesul genital,dar avand un regim aspru (mancare consistenta, vitamine in special complexuri de B,fara stres oboseala si non nopti nedormite,etc)cu siguranta nu se mai activeaza. Si eu il am , m am documentat mult , aveam recidive , dar acuma nu mai am deloc,oricum virusul il am in stare latenta. Multa atentie ca virusul poate fii activ si fara manifeste, ma refer la cei care il au. Multa sanatate..
  30.06.2007 17:33 
consecinte
eu as vrea sa stiu daca prezinta alte consecinta in afara de cele amintite
  17.06.2007 10:08 
se poate?
se poate lua si de la wc-urile publice?Eu m-am pricopsit...
  16.06.2007 20:49 
intrebare
am niste basicute in zona genitala de cateva saptamani, inmultindu-se pe parcurs. nu stiu de unde au aparut din moment ce prietenul meu nu are probleme de acest gen. va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
  29.05.2007 15:13 
paradox
cu atitea descoperiri medicale nu rezolvam aceasta afectiune este rusinos.
  29.05.2007 11:12 
herpes genital
ridicarea imunitati cu isoprinosine ajuta ca acest virus sa nu recidiveze?
  25.05.2007 14:21 
herpes genital
ce analize trebuie facute
  21.05.2007 13:44 
cum se depisteaza?
Doresc sa stiu ce analize trebuiesc facute pentru a afla de existenta acestui herpes deoarece partenereul meu il are si doresc sa stiu cum il pot depista.
  17.05.2007 13:18 
imi este frica pentru copilul meu
cand imunitatea organismului este scazuta imi apare foarte des trebuie igiena maxima pt ca copilul meu sa nu ia virusul este adevarat ca poti face cancer
  15.05.2007 20:35 
herpesul
daca o persoana are herpes il poate imbolnavi si pe celalalt chiar daca ii apare numai o data la 3 ani ? ce stiti din experientele dv. eu m-am imprietenit cu cineva si mi-a spus ca are si recidiveaza la 3 ani ce sa fac , ma culc cu el? daca cineva poate sa-mi raspunda pe mail ttoamnna@yahoo.com
  15.05.2007 20:34 
herpesul
daca o persoana are herpes il poate imbolnavi si pe celalalt chiar daca ii apare numai o data la 3 ani ? ce stiti din experientele dv. eu m-am imprietenit cu cineva si mi-a spus ca are si recidiveaza la 3 ani ce sa fac , ma culc cu el?
  12.05.2007 18:44 
fara teama
Si eu la/m contactat dar nu/mi mai fac probleme deoarece nu este ceva grav cum sunt alte boli sexuale.
  06.04.2007 11:23 
"Ma omoara" infectia asta.....
Primul lucru si cel mai important este sa nu faci din aceasta maladie un capat de tara. Este neplacut, stiu din experienta. Am virusul de vreo 5 ani si in ultimul an imi apare aproape lunar, sau ori de cate ori ma enervez sau sunt doar sacaita de vreo chestie minora. Partenerului meu (de la care il am) ca si in cazul tau ii recidiveaza destul de rar. Nu considera virusul ca pe o boala rusinoasa, il ai si cu asta basta. Oricum, tratament de vindecare nu exista. Discuta cu partenerul tau si incercati sa acceptati amandoi situatia, considerati-l ca pe un cos care apare des. Multe dintre maladii isi diminueaza intensitatea daca abordarea psihologica este pozitiva
  27.03.2007 16:15 
"Ma omoara" infectia asta.....
La fel ca si cineva de mai sus tb. sa va spun ca a fost de ajuns o singura data sa o fac fara prezervativ, si m-am "capatuit" cu infectia asta care "ma omoara" psihic. Prima data a "izbucnit" asta vara. Am urmat un tratament de 2 saptamani. A fost ffff dureros(locul, nu tratamentul). In noimebrie virusul s-a reactivat din nou la partenerul meu(pe care l-am infectat eu. Persoana pe care eu o iubesc cel mai mult in viata mea, tb. sa "duca aceasta cruce", fara voia lui, alaturi de mine). La mine nu s-a reactivat deloc. Am inceput amandoi tratament cu aciclovir, pe care l-am luat timp de 6 luni. Am bagat milioane in "boala" asta. Cum am terminat tratamentul asta de 6 luni, la 2 zile s-a reactivat din nou la partenerul meu. Ne termina pe amandoi (dpdv psihic). El a fost la doctor si i-a prescris de data asta ISOPRINOSINE(super scump-care cica ajuta la cei care au imunitatea scazuta) si unguent aciclovir. La mine nu s-a reactivat.... inca(vad ca am o iritatie acum in jurul vaginului, dar deocamdata nu stiu ce sa spun). Imi poate spune cineva, cum de este posibil, ca dupa un tratament urmat cu strictete, timp de 6 luni, sa-ti apara din nou virusul(la 2 zile de la data terminarii tratamentului) ?!?!? P.S. Tin sa precizez ca amandoi ducem o viata destul de sanatoasa. Mancam sanatos si facem sala(el este si sportiv de performanta). Va multumesc
  16.03.2007 14:21 
herpes genital
Dupa ce a apărut prima data, frecventa lor a fost o data la 1 an sau chiar 2 ani.Din Ianuarie 2007, l am n fiecare luna. Numai cu Zovirax nu fac fata.Stie cineva mai mult?
  10.03.2007 19:35 
herpes genital
si eu ma confrunt cu aceasta problema de foarte mult timp este ceva foarte dureros sa aflu ca inca nu sa gasit leac ptr aelimina acest virus din organism sau cel putin ptr al stopa ptr ca ne afecteaza viata intima va rog daca stie cineva un medicament sau o alifie inafara de cele mentionate mai sus va rog ffffffff mult ajutatima sanatate multa va doresc fara herpes
  27.02.2007 14:51 
nu disperati
viata e scurta si peranta ramane sa stii ca exista virusul acesta si constient sa fi ca nu poti sa ii faci nimik ...e cam nasol dar totusi trebuie luptat cu el si cautat si alta solutie de vindecare chiar daca ei cred ca nu mai exista una ca sa sa o vindece complect ....
  10.02.2007 19:08 
herpesul
in primii doi ani de herpes genital,am fost mereu la doctor(de 2 ori pe saptamina)si vreau sa spun ca nici un doctor nu a putut pune un diagnostic,adica de herpes.nu stiau ce este.si astfel tot schimbam medicii,cred ca am fost la 5 atunci si la cu plata si nu ziceau nimic,daca e posibil atata incinstienta printre medicii nostrii!?unul a zis ca e in imaginatia mea,ca nu e nimic,o iritatie mica si sa dau cu ceai de musetel!?acesta mentionez ca avea 70 ani,deci medic experimentat.pina nu am dat eu 2 milioane pe niste analize herpetice,nimeni nu a putut spune nimic.eu pina atunci nu stiam de asa ceva,nu sunt nici medic,acum cred ca stiu mai bine decit ei!?credeti-ma,avem multi medici incompetenti!citeodata chiar iti fac rau,nu bine!odata am facut analize si a iesit ca am prea mult calciu,iar medicul mi-a dat sa iau calciu efervescent!?norc ca a vazut farmacista..cam asta e
  10.02.2007 18:56 
herpes
vreau sa spun celor care fac glume pe seama herpesului genital,gen:"mai spalati-va ori pune-ti prezervativ,ori nu mai schimbati partenerii,ca li se poate si lor oricind intimpla.eu cind am luat herpes eram virgina,am facut cu prezervativ,unul scump si bun cica,dar s-a rupt,iar de spalat ma spal mereu,sunt foarte ingrijita pot sa spun in toate domeniile,m-am tratat mereu,nu am stat cu mainile in san,nepasatoare,dar..nu am ce face!?macar daca aveam un copil,dar macar sper sa iasa sanatos si prin cezariana..ceea ce vreau sa spun este ca oricine,oricind poate lua herpes genital,cu toata ferirea..doar daca ai un partener si nu are si nici tu,esti un norocos!
  10.02.2007 18:38 
herpesul
ma intriga mult faptul ca herpesul si zona zoster sunt tratate atat de indiferent:"nu este o boala grava,usor sacaitoare..",asta o spun medicii,dar ei de fapt nu au tratament pentru aceasta boala,iar zona zoster nici nu pot spune exact de ce apare,cum apare!?cica de la stress!?sunt multi oameni stresati si slab imunizati din mai multe cauze,dar totusi nu au boala,dar bineinteles ca nu se poate explica din nou!?dar totusi nu e o boala grea,simpla,ca un guturai..ha!?cind de fapt nu se vindeca in veci,pina mori,copilul poate contacta si el la nastere,este transmisibila prin multe lucruri,te doare,te maninca,te ustura,te inteapa,apare lunar(herpesul genital)poti sa-ti dai cu orice ca nu dispare,si totusi nu e o boala grea?!recunosc ca sunt putin disperata,dar am herpes genital de 6 ani...
  10.02.2007 18:24 
HERPESUL GENITAL
si eu am herpes genital de cam 6 ani si credeti-ma pe cuvint ca am incercat toate tratamentele,ziceam ca daca nu e bun asta o fi bun celalat si tot asa,am cheltuit multi bani in vint,apoi am urmat pe cai naturiste,vitamine pentru intarirea sistemului imunitar,10 milioane si astea si in concluzie,toate se dovedesc a fi apa de ploaie!asta totusi are vreun efect..dar tratamentele actuale pentru herpes si zona zoster sunt zero!nu inteleg de ce se recomanda atatea medicamente inutile si nu se stabileste practic ca:nu exista tratament!clar!sa mergi la doctor si sa spuna asta,chiar trebuie sa cheltuiasca oamenii banii si asa prea putini pe ceva care nu va avea efect niciodata!sper si eu ca pe viitor,poate,se va inventa totusi un tratament,ce sa zic..
  30.01.2007 14:40 
herpesul genital
am fost la un control ginecologic in urma caruia am fost depistata cu herpes fara a-mi face analizele de sange.pot sa spun ca e un chin pt mine deoarece imi apare aproape lunar inainte de venirea menstruatiei.cand imi trece mie ii apare prietenului meu niste bubite pe penis dar care nu se sparg.este posibil sa nu fie herpes sau la barbati se manifesta altfel?stiti cumva daca si in Timisoara este o clinica unde se face vaccin impotriva herpesului?
  11.01.2007 21:27 
infiorator!
sunt ingrozita!am suferit din cauza acestui virus,nu mai vreau sa traiesc o recidiva!
  08.01.2007 21:46 
herpes
o data ziceti ca te poti infecta doar cind e activ,dupa care ca si atunci cind respectivul nu are leziuni care se vad.care e adevarul????medicamentele te ajuta pe o perioada scurta dupa care reapare si pe deasupra ti se cojeste pielea tot timpul.ba nu faci sex din cauza herp.ba pt.ca ti se cojeste pielea.eu va sugerez ceva ce ajuta folosit des ca o crema si e naturist.este un gel de ALOE VERA,dar din pacate nu am vazut doar in ungaria ajuta mult.este de fabricatie italiana.
  27.12.2006 18:51 
pff...
Numai inteleg NIMIC mie mi-a aparut fara sa fac nimic sunt sigura de partenerul meu deoarece nu este prima data knd am fost cu el si tot mi-a aparut
  16.12.2006 11:38 
herpes genital ?
tot o dati cu contact sexual sau oral...la mine a aparut si nu stiu cum.
  20.11.2006 16:13 
am si eu o intrebare...
dak ai luat virusul.. exista posibilitatea de a se manifesta mai tarziu..adik dupa vreo 2 luni?
  20.11.2006 14:10 
Herpes
In urma sexului oral se poate lua herpes?(daca o persoana are herpes la nivel bucal se poate transforma in urma sexului oral in herpes genital?)
  16.11.2006 14:57 
candita
cumse trateaza candida pt ca am facut tot felul de tratamente si nu trece .ce sa fac
  09.11.2006 18:24 
Categoric ca se poate transmite herpesul situat la nivel bucal catre organele genitale, prin sex oral. Ai grija insa, ca nu toata lumea care are Herpes situat la nivelul buzelor are si genital. Sunt doua chestii diferite, in ceea ce priveste localizarea. Ai grija si multa sanatate!!!
  05.11.2006 23:34 
fffffffffffoarte bine multa tinere nu stiu de aceasta boala
cand eram mica aveam mai tot timpul herpes la gura credeti ca se poate sa am si herpes genital si acuma nu mi-ea mai iesit de ffoarte multa vreme dar am avut an zona genitala acuma cativa ani ceva foarte rau an sensul ca aveam mancarimi era rosu si si unfate daca eu am anseamna ca si partenerul meu are sau am luat de la el esotul meu acuma dar nu sa plans niciodata ca ar avea ceva nu se manifesta la fel ca la femei as vrea sa stiu daca ai herpes la gura poti sa ai si genital va multumesc fffffffoarte mult cu stima si respect 'A' CRED CA E FOARTE INPORTANT SA AI CUISA PUI NISTE ANTREBARI PE CARE UNEORI TIE JENA SA LE PUI CUIVA CARE POATE TE PRIVESTE CIUDAT MULTUMESC MULT
  05.11.2006 23:21 
daca aisi dai nasterelaun copil
am si eu orugaminte si o antrebare herpesul genitsl se poate transmite si la copil daca nasti normal sau si la cezarieana dar daca esti la spital si la atatea analize nu easa ca ai sau nu herpes genital eu am avut ceva acuma cativa ani dar a trecut si ami mai apar niste pete rosi si cu mancarimi pe tot corpul acuma dupa ce am nascut mi-ea aparut asa pete care aveau un fel de besicuta si ffffoiarte macaroase e posibil sa fie herpes si sa se fii mutat an tot corpul mai ales la stres sa easa am fost lsatot felul de medici si nici un rezultat am fost la farmacie si mi-ea zis de ceai de trei frati patati dar nu am ancercat ca alaptam pe acea perioada acest virus nu easa la analize de cat la sange sau la secretie vaginala tare as vrea un raspuns va multumesc anticipat
  20.10.2006 18:22 
herpes genital
unde este Institutul Cantacuzino?Merg oriunde daca exista o sansa cat de mica de vindecare
  16.10.2006 04:12 
candidoza peniana
as dori si eu sti cum se manifesta la barbati,si care sunt remediile si cat de grava poate fi aceasta infectie,la barbati.merci
  11.10.2006 15:09 
multe intrebari....
eu am acest herpes de ceva vreme, am fost disperata la inceput, acum m-am conformat pt ca am inteles ca virusul ramane in corp pentru totdeauna, si am inteles ca nu exista nici un medicament care sa-l excluda din organism, as vrea sa stiu si eu mai multe...
  30.09.2006 14:46 
Nedumerire
Am inteles ca acest tip de herpes poate aparea si oral..in cavitatea bucala Puteti sa-mi spuneti cateceva despre asta?
  24.09.2006 08:56 
herpes genital
Pentru a merge la tratament la Institutul Cantacuzino de ce anume ai nevoie? Trimitere si programare sau mai trebuie si altceva? Cu multumiri
  01.09.2006 09:18 
va rog sa ma ajutati
am avut contact neprotejat si la 2-3 zile dupa am simtit o mancarume in zona genitala, urmata de o secretie ciudata, mai mult solida decat lichida.ulterior mi-a aparaut in zona genitala ceva asemanator cu o mica zgarietura.ce sa fac???ce este???astept raspuns.multumesc
  24.08.2006 20:17 
herpes genital
si eu vreau sa stiu daca exista si alte metode de a contacta herpesul genital
  17.08.2006 09:27 
Alte metode de contactare?
Am fost la ginecolog si in urma unui consult a spus ca sunt "suspectata de herpes genital", fara a-mi explica mai pe larg ce inseamna si cum se poate contacta. Va rog sa-mi spuneti daca exista si alte metode de contactare a virusului infara de cel prin contact sexual.
  18.07.2006 01:47 
spalaturi
spslsturi vaginale cu coada soricelului, galbenele si coda calului, ceai de cretisoara sa il bei, dar nu inainte de vizita la ginecolog.
  27.06.2006 16:51 
URGENT
AM O SECRETIE ALB-GALBUIE CU MIROS GREU, CE SA FAC CA SA SCAP DE EA.
  23.06.2006 15:38 
sunt disperata
mi-a aparut si mie de trei zile si am fost la medic,problema e ca nu am avut contact sexual decit protejat si nu stiu cum am luat prostia asta
  21.06.2006 10:13 
herpes genital
Eu am avut acest herpes si m-am tratat la Institutul Cantacuzino. Foarte bun si eficace acel vaccin. S-a tratat si sotul meu in acelasi timp cu mine, si de atunci, adica vreo 5 ani, nu mi-a mai aparut acest herpes. Si mananc de toate fara nici o restrictie. Daca cineva are probleme cu acest herpes, ii recomand cu caldura sa se duca la Institutul Cantacuzino. Este foarte eficace.
  10.06.2006 15:28 
herpes genital
cine sufera de acest virus sa nu mai manance ou in special galbenusul este hrana virusilor de orice natura, eu am rezultate .
  03.06.2006 21:01 
herpes
Buna ! Numele meu este M si eu am herpes de cativa ani buni. L-am contactat prin sex oral, prietenul meu, actual sot, avea o banala bubita la gura si asa m-am ales cu o mare"bucurie". De atunci apare de cateva ori pe an .In ultima vreme mai des deorece el apare la stres(eu avand licenta in iulie..) si dupa menstruatia lunara.De asemenea am inteles ca nu e recomandata cofeina si orice suc ce contine cofeina sau ciocolata neagra.oricum cert este ca nu vom scapa de acest virus toata viata, din pacate. Ca tratament eu folosesc Aciclovir dar cred ca o sa incerc si Famiciclovir ,Valaciclovir sau Foscarnet in ideea ca voi avea recidive mai rare. .Important este sa nu te afecteze psihic foarte mult.Sa ai o viata normala
  03.06.2006 16:50 
herpes genital
sufar de acesta de 25 ani, nu am dat importanta fiind foarte tanara , intre timp am facut si un copil, care se pare dupa toate articolele citite ma va mosteni cu acest virus pe care eu nu l-am putut stopa nici in ziua de azi si cu care voi trai toata viata il tratez cu unguentele din farmacie ,eu nu stiu nici acum cum am contactat virusul , nici medicii nu m-au lamurit
  29.05.2006 15:49 
fffffffff bun articolul!
Sufar de cateva luni de herpes genital.Recidiveaza f des,chiar lunar sau la 2 luni,am fot la mai multi medici, nu exista vinedecare,singurul tratament este Aciclovirul,dar...nu si vindeca! la mine se manifesta sub forma de mancarime, recent a aparut si o rana...la intrarea in anus, care da o mancarime groaznica! nu stiu e tot herpes sau poate fi altceva? mentionez ca nu am facut sex anal niciodata!
  29.05.2006 09:14 
despre sarcina
pe 8 aprilie, am avut ultima menstruatie, pe 19 mai am facut eco si nu s-a vazut nimic in uter, de pe 21 mai, tot imi curge ceva maroniu. va rog sa-mi spuneti ce poate fi, oare e posibil sa am sarcina extrauterina? va multumesc
  28.05.2006 02:00 
sunt speriata
in urma cu2ani am fost diagnosticata cu rana pe colul uterin.in urma cu o saptamana am fost la medic si mi s-a spus k rana a fost cauzata de herpesul genital.sunt speriata pt k nu stiu cum am contactat virusul si k e posibil ca si iubitul meu sa il fi contactat.urmez tratament cu aciclovir.am inteles k herpesul genital nu poate fi tratat ci doar ameliorat.este posibil?
  26.05.2006 11:44 
sunt disperata!
Am contactat herpesul genital in urma cu 3 luni de zile,dupa 3-4 saptamani Aciclovirul pastile a dat rezultate, dar la 2 luni a aparut din nou...am inteles ca si folosind prezervativul il poti contacta...il are si prietenul meu, a recidivat si la el tot la a 2-a luna...chiar asa des e posibil? daca stie cineva un tratament in afara Aciclovirului va rog sa ma ajutati si pe mine...minervaaa2006@yahoo.com multumesc multttt
  07.05.2006 18:56 
herpes genital
e foarte bine ca dati asemenea sfaturi . ce ar fi foarte bine este sa se si urmeze tratamentul cu exactitate eu am avut asa ceva acum vre-o 7 ani si m-am tratat
  27.04.2006 16:53 
FOARTE BUN ARTICOLUL!
ESTE FOARTE BUN PENTRU INCEPATOARE.SA STIE SA SE FEREASCA DE LA BUN INCEPUT DE BOLI.MULTE CRED CA A FACE SEX SAU DRAGOSTE ESTE FRUMOS...DA,ESTE FRUMOS DAR ESTE SI PERICULOS...AVETI GRIJA FETELOR SA NU LUATI CEVA MAI GRAV DECAT UN HERPES.
  24.04.2006 20:59 
scurgere vaginala
am o scurgere urat mirositoare,de culoare verzuie,are o consistenta solida(mazaroasa)merg frecvent la ginecolog.raspunsul:am ovarele inflamate.iau diane devreo6 luni,ampicilina la ciclu,cipro-quin...nici eu nu mai stiu cate.si tot nici o schimbare.va rog sa ma ajutati si pe mine...multumesc PS:21 ani,viata sexuala de la 18
  14.04.2006 13:04 
nu stiu ce am?
nu stiu ce este am fost la ginecolog dar mi-a spus ca sunt sanatoasa. am problema la secretia alba,n-are nici culoare nici miros urat,dar nu sunt lipicioasa,si am cam mult.nu stiu ce sa fac.sa ma duc sa fac o alta vizita la medic? adresa mea este:sibora_86@yahoo.com
  13.04.2006 22:00 
as vrea sa stiu
Am o durere foarte mare in zona ovarului drept, am crezut ca am apendicita si s-a dovedit a nu fi, deasemenea am o secretie vaginara foarte abundenta de culoare alb-incolor uneori sub forma de chegulete.Foarte des fac cistita si ma intreb poate sa fie defapt un herpes genital sau o infectie si usturimile pe care le am la urinare sa fie defapt cauzate de infectia genitala. va rog daca puteti sa-mi raspundeti v-as fi foarte recunoscatoare.Adresa mea este shugar_puppy@yahoo.com
  12.04.2006 23:39 
Iar daca unele din simptomele date mai sus..apar..trebuie consultat un medic sau e herpes genital sigur?
  24.03.2006 20:30 
caciulata2004@yahoo.com
Scieti va rog si despre HPV, si toate informatiile necesare-Ignoranta este cel mai mare dusman! multumim!
  23.03.2006 12:45 
raspuns
Pa Institutul Cantacuzino exista un vaccin contra herpes genital.E cel mai bun. Dar trebuie facut numai la Cantacuzino si chiar un rapel, doua
  15.03.2006 14:25 
herpesul genital
cred ca am si eu asa ceva, doctorii zic ca este candida dar nu da rezultate nici un tratament. Exista acest herpes si sub alta forma decat basicute pentru ca eu am niste fisuri la coltul gurii si la intrarea in vagin?
  14.03.2006 17:25 
zona zoster si herpesul genital
am citit articolul dumneavoastra,si vreau sa va intreb daca exista vreo legatura intre zona zoster si herpesul genital.trebuie sa mentionez ca am avut zona zoster dar nu am prezentat niciodata simptome de herpes genital.sunt purtatoare a acestui herpes genital totusi?il pot transmite prin contact sexual?partenerul meu se plange intotdeauna ,dupa contacte sexuale prelungite si intense de o senzatie de usturime,iar ocazional ii apar bubite mici si rosii la capul penisului.e posibil sa fi contactat herpes,sau e o simpla iritatie?repet ca nu am prezentat niciodata simptomele descrise de dumneavoastra.astept lamuriri.multimesc anticipat.
  09.03.2006 12:00 
referitor la herpesul genital
Eu sufar de herpes genital. mi-a aparut acum 2 sapt. si ceva, fff violent, toata zona genitala fff umflata, rosie, usturimi ingrozitoare la urinare, mers f greu, stat pe scaun la fel.Am facut si la buze totodata,buzele pline de gauri efectiv,am facut febra 39,4.Am fost la ginecolog, mi-a luat secretie vaginala, mi-a spus ca probabil e o ciuperca si mi-a dat tratament pt ciuperca.La rezultatul analizelor a iesit candida si mi-a spus sa iau in continuare tratamentul prescris,respectiv o crema si ovule.Pt mine candida nu era o noutate,am de mult timp si se manifesta altfel.In sufletul meu am stiut ca nu e vorba de candida,care imi iese la analize chiar daca nu e activa atunci.Am urmat totusi cateva zile tratamentul;nu numai ca nu s-a ameliorat,dar tratamentul pt candida a favorizat extinderea herpesului.Disperata,am fost la alt ginecolog,care mi-a spus ca probabil e herpes,dar mai sigur sa ma duc la dermatologie.M-am dus la dermatologie,a fost confirmat herpesul.Doctorita a ramas masca,a spus ca este "un herpes oribil", ca sunt ghinionista, ca rar se face o forma atat de grava.De atunci,adica 2 sapt. fac tratament cu Aciclovir, 5 pastile/zi,din 4 in 4 ore.Dupa 2-3 zile s-a ameliorat f mult,a disparut usturimea la urinare,dupa inca cateva zile a disparut si disconfortul la mers si stat pe scaun si s-a desumflat zona.Acum,dupa 2 sapt. de tratament,mai e o singura rana,care nu ma deranjeaza insa,si este inca rosie toata zona,dar nu umflat.Aseara,insa,am descoperit cu stupoare,ca pe o portiune,mica dealtfel,s-au lipit labiile intre ele.Am incercat eu sa la desprind,si cand colo,a plesnit pielea si a dat sangele.Dar tot nu s-au desprins.Asta chiar ma ingrijoreaza.Cand ziceam ca am scapat...Poate cu tratament,sper.
  07.03.2006 04:05 
herpes genital
sant stabilita in peru azi mi-a aparut herpesul genitalin zona genitala.este f.bun articolul .asa unul se poate informa .felicitari.as vrea sa stiu daca se poate extinde inauntru .?mie mi-a iesit exact unde pe unde urinez.va rog sa nu fiti indiferent la strigatul meu.triimiteti mail pe binagaki@yahoo.com.va rog sa imi trimiteti raspuns imi eset teama ca imi apare inauntru si se vindeca mult mai greu cred.cum mediul este umed permanent.sant casatorita iar sotului meu i-a aparur de 3 ori pana acum.mie acum mi-a aparut dar este f.dureros .scrieti-mi va rog igiena prevenire tratare tot.aici ma tratez cu aciclovir si aici este acest medicamnet.astept raspunsul d-voastra cat mai curand .d-zeu sa va ajute daca puteti face un bine faceti-l ca veti primi rasplata.!
  03.03.2006 01:02 
cauza herpesului genital poate fi si alta decat contactul sexual? se transmite si altfel, caci toate raspunsurile sunt de genul" cei mai multi contacteaza prin ...", sau "cel mai des se transmite prin...".Se cunosc si alte cauze?
  26.02.2006 23:12 
Si eu safar de acest herpes.Pe labiile mici a crescut ceva ca o mica creasta de cocos:ce sa fac cum sa tratez acest fel de herpes.si cum sa impiedic dezvoltarea in continuare.Consultul medical nu a adus nimic nou, decat ca acest herpes este invindecabil.Daca aveti vreo idee ,va rog consultati-ma
  16.02.2006 13:53 
Lupta continua...
Eu am un herpes genital care-mi da mari dureri de cap.Recidive peste recidive, nu stiu daca nu e legat cumva de un sistem imunitar slabit. Iau aciclovir ca sa grabesc vindecarea, dar nu stiu cum sa actionez ca sa mai micsorez frecventa recidivelor. Daca aveti idee de vreo solutie, daca ma puteti ajuta cu vreun sfat, va rog, nu ezitati, va raman recunoscatoare. Adresa mea e daria13@acasa.ro
  16.02.2006 00:02 
Va rog spuneti-mi
Dar pot face copii..adik ce se poate intampla de la el..se transmite doar pe cale sexuala?Va rog spune-ti tot ce stiti despre el Va rog mult..am citit si in articol dar vreau mai multe explicatii..ink nu am ajuns la control dar inainte sa ma duc vreau mai multe explicatii..si pe langa faptul asta mi-e si frica..Va rog mult.Multumesc
  08.02.2006 03:59 
HERPES ......
nustiu voi incerca si cu aceste medicamente enumerate ,poate va trece, ca de ceva ani ba apare ba dispare pe buze si la nas.
  01.02.2006 19:22 
Herpes simplex HSV 2
Nu se vindeca, dar cu Aciclovir dispare mai repede, iar daca iau vitamine, nu mai apare atat de des.
  31.01.2006 07:30 
se poate vindeca definitiv?
acest gen de herpes il am si eu,nu stiu ce sa fac sa scap de el,si cred ca nu o sa scap niciodata de aceasta boala,credeti-ma asi da or ce sa scap de el,daca puteti sa-mi spuneti ce tratament sa urmez,asi fi ce mai fericita...multumesc
  30.01.2006 23:13 
Se poate scapa de herpesul acesta?Mi-a aparut si mie la nivel genital.am cautat pe internet si am vazut cateva poze cu acest herpes(cum arata)..si cred k am si eu..ink nu am fost la un control de specialitate..
  29.01.2006 19:42 
am o intrebare
eu cred ca am aceste simtome,mi se manifesta la un deget, de la mana si in zona genitala, destul de frecvent de aproape 2 ani.Speram sa nu fie ceva grav,nu stiam exct ce este,acum este prima data ca citesc despre asta.Ce tratament as putea urma.V-asmultumi dc mi-ati raspunde.Multumesc
  21.01.2006 23:14 
intrebare
am un abces pe labie si seamana mai mult cu un cos decat cu ce ati descris dvs. este dureros si inconfortabil. ati putea sa ma ajutati cu o lamurire?
  19.01.2006 17:48 
atentie
fratilor ce uitati voi sa spuneti e ca acest herpes din cate am auzit nu e vindecabil anca asa ca avand in vedere ca tratamentul e relativ feritiva cat puteti pri orce mijloc
  19.01.2006 17:48 
herpes
Herpesul genital poate sa apara si fara a avea contact sexual cu o persoana infectata, doar prin simplu contact fizic cu persoane infectate sau obiecte ce apartin persoanelor infectate, cert este ca pana la ora actuala nu s-a descoperit nici un tratament vindicativ pentru herpes
  19.01.2006 17:48 
raspuns
Mara nu e nici o legatura intre herpes si hiv/sida doar ca ambele sunt infectii destul de serioase pentru sanatatea ta
  19.01.2006 17:48 
raspuns
Ioana sifilisul se trateaza in orice spital,si nu e un tratament costisitor sau dificil.e bine sa mergi la doctor cit mai din timp
  19.01.2006 17:48 
intrebari
care este diferenta dintre herpes genital si candidoza?sufar de candidoza de 2 ani si nu-mi explic de ce recidiveaza...mai mult am dureri in timpul actului sexual si mi-au aparut niste bubite rosii.poate fii din cauza candidozei sau e altceva?
  19.01.2006 17:48 
Intrebare
Exista legaturi intre ,,Herpesul genital" si ,, Infectia H.I.V. " ?
  19.01.2006 17:48 
sifilis
este o boala care nu se mai poate trata?mai poti face copii avand asemenea boala?care sunt consecintele?
  19.01.2006 17:48 
daca...
daca nu apar simptom de mancarime, este sigur herpes genital? am inteles ca sunt 2 tipuri de herpes, ce diferenta exista intre ele? in perioade de stress, poate aparea si lunar? va multumesc pt informatie.
  19.01.2006 17:48 
intrebari
Am fost diagnosticata cu herpes genital. La mine se manifesta de 3-4 ori pe an, si destul de bland. Am o intrebare: e sigur ca se transmite prin sex oral? Prietenul actual imi face asta de vreo 3 luni si nu prezinta simptome. Care ar fi explicatiile?
  19.01.2006 17:48 
Jalane Mare
Drajile mele am fost la ginecolog,stiti voi doctorul ala care-ti umbla la pisicuta;si m-am imbolnavit mai tare ca am facut de alea rusinoase si mi-a placut tare,si as vrea ceva mai special la nr de tel:0741364456,astept cu nerabdare sa contractati
  19.01.2006 17:48 
atentie...
nu imtodeauna un herpes poate fi un herpes...poate fi vorba si de un sancru sifilitic...
  19.01.2006 17:48 
felicitari
tin sa va felicit pt aceste sfaturi medicale d-ra dr oprea carmen, in deosebi ca va si cunosc (BW BUCOVINA) sunt o cititoare fidela a tuturor aricolelor medicale
  19.01.2006 17:48 
Buna
Anca sfatul meu este acelasi ca cel anterior.Dute la medic nu mai astepta,cu cat astepti mai mult cu atata este mai rau.Medicul te ajuta si o sa-ti dea sfaturi care o sa te ajute pe viitor.Dute linistita fara sa-ti fie frica de ginecolog.
  19.01.2006 17:48 
Buna
Alexutza dute la medic deoarece asta e cea mai sigura cale de vindecare.Sa nu-ti fie teama sa te duci nu esti nici prima persoana si nici ultima.Oricui i se poate intampla.
  19.01.2006 17:48 
as vrea sa stiu
trebiue sa consult medicul de specialitate?aciclovirul se aplica direct pe infectie?herpesul a a prut pe labii sunt inflamate,usturatoare si am o senzatie permanenta de macarime.e deranjant.as dori un sfat va rog.
  19.01.2006 17:48 
as vrea sa stiu
as vrea si eu sa stiu daca trebuie sa consult medicul pt herpes genital ..sau sa ma duc la farmacie sa imi iau un unguent ...?si de care ?as vrea sa imi raspunda cineva...nu stiu ce sa fac dat fiind si varsta mea de 19 ani ..nu stiu ce sa fac si de aceea am apelat la dvs.va multumesc ..
  19.01.2006 17:48 
as vrea sa stiu
sunt insarcinta si as dori sa stiu daca infectia cu acest virus ar putea sa afecteze fatul, si daca acest fel de leziuni pot aparea din cauza stresului, si nu sunt neaparat rezultatul infectiei cu herpes genital
  19.01.2006 17:48 
Bun articol
Este bine sa se scrie frecvent asemenea articole pentru atentionarea populatiei mai ales in zilele noastre cind imoralitate a avansat atat de mult.
  19.01.2006 17:48 
recomand
am avut frecvent aceasta problema ,dar am avut si negi pe maini asta insemnand ca am o imunitate scazuta.eram foarte vulnerabila la aproape orice microb sau virus mai serios.am luat SEPTILIN de la plafar.este foarte bun,dupa cateva luni de tratament nu am m-ai avut astfel de probleme.succes
  19.01.2006 17:48 
am o rugaminte
nu puteti atasa vreo poza cu asa ceva...
  19.01.2006 17:48 
felicitari
articolul este foarte bun si de ajutor multor oameni
  19.01.2006 17:48 
Se poate ???
Pot da nastere unui copil daca sint bolnava de herpes genital? Daca "da", va fi nou-nascutul infectat si el ?
  19.01.2006 17:48 
tratament
Ptr HVS un nume de medicament(am inteles ca nu se scapa dar ptr a evita aparitia lui la perioade scurte
  19.01.2006 17:48 
candida
am asa ceva cred pt ca asta mi s-a spus cind am facut un ultim control in schimb prietenul meu nu vrea sa mearga la medic .multumesc
  19.01.2006 17:48 
tratament
Nu exista tratament pentru a scapa definitiv de herpes.Devii purtator latent toata viata, dar tratamentul face sa scada numarul episoadelor eruptiilor si timpul-adica un episod-doua pe an, care trece in doua trei zile. Tinuta sub control, boala nu prezinta riscuri.
  19.01.2006 17:48 
f important
Odata ce ai contactat HVS,in momentul deciderii de a avea un copil,un rol foarte important il va avea medicul-in prevenirea si combaterea HVS pe parcursul sarcinii. In caz contrar HVS va produce consecinte grave asupra copilului,chiar si moartea acestuia.As dori ,va rog mai multe informatii in acest sens.
  19.01.2006 17:48 
Informatie
Ca si ceilalti cititori a dori sa fiu informata daca aceasta boala are consecinte mai grava si daca se poate vindeca defiitiv si in cat timp
  19.01.2006 17:48 
curiozitate
Daca am inteles eu bine odata luat nu mai poti scapa niciodata de aceeasta boala? Nu exisita nici un tratament pt combatere definitiva si irevocabila a lui?
  19.01.2006 17:48 
alte consecinte
herpesul genital mai poate avea si alte consecinte mai grave, in afara de simptomele enumerate mai sus?
  19.01.2006 17:48 
prezervativul
folosirea prezervativului impiedica transmiterea acestei afectiuni ?
  19.01.2006 17:48 
educativ
este foarte bun articolul si mult mai multi adolescenti ar trebui sa shtie aceste lucruri.intrucat simptomele sunt foarte vagi,multi ar putea fi purtatori ai acestui virus fara a sti insa acest lucru,putand astfel sa il transmita mai departe.
  19.01.2006 17:48 
Educativ
sunt foarte multi parinti care se feresc sa le vorbeasca copiilor,ceea ce nu este bine...dar aceasta este o modalitate de ai face constienti de riscurile care exista,exista si adulti care nu sunt constienti de riscuri,deci este bun pentru toate varstele
  19.01.2006 17:48 
herpesul genital
este bun,trebuie sa fii pregatit pentru orice
  19.01.2006 17:48 
educativ
foarte bun articol pentru toate varstele.
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie