Stil de viata  Afectiuni si boli  Club sanatate
Teste
 
Exercitii pentru spate
Home > Afectiuni si boli > Sanatatea spatelui > Exercitii pentru spate > Exercitii de intindere pentru spate

Exercitii de intindere pentru spate

In general, exista doua tipuri de exercitii foarte apreciate pentru efectele benefice asupra zonei dorsale. Urmand sfatul medicului, poti efectua aceste exercitii pentru a-ti mentine spatele in forma si pentru a elimina durerile.

Sanatatea spatelui

Top Sanatate iti recomanda
·Intiderea intensa a spatelui in Sanskrit Pascimottanasana
Intiderea intensa a spatelui in Sanskrit Pascimottanasana este una dintre cele mai renumite posturi yoga.
Cele mai cunoscute forme de activitate fizica pentru lupta impotriva durerilor dorsale sunt exercitiile McKenzie si cele de stabilizare lombara. La recomandarea medicului, cele doua metode pot fi combinate.


1. Exercitiile McKenzie pentru eliminarea durerilor dorsale

 Aceste exercitii pentru spate sunt numite dupa un terapeut neo-zeelandez care a descoperit ca intinderea spatelui prin exercitii poate reduce durerea ce apare din cauza distantei dintre discuri. In teorie, exercitiul fizic poate reduce atat un disc herniat, cat si presiunea asupra nervului.

Pentru pacientii care sufera de dureri de picioare ca urmare a unei hernii de disc (radiculopatie), intinderea spatelui cu ajutorul exercitiilor McKenzie poate miscora durerea de picioare prin "centralizarea" acesteia (mutarea ei dinspre picior spre spate).

Aceasta deoarece pentru majoritatea pacientilor durerea dorsala este adesea mult mai suportabila decat cea de picioare, iar odata centralizata durerea, se poate continua tratamentul de conservare, evitandu-se operatia. Atunci cand durerea este acuta, exercitiile trebuie facute in mod frecvent - adica la fiecare 2 sau 3 ore. De asemenea, pacientii ar trebui sa evite inclinarea spatelui (aplecarea in fata) in timpul exercitiilor.

Exercitiile McKenzie pot fi foarte utile si acelor pacienti care sufera de probleme degenerative de disc. In timp ce sezutul pe scaun sau aplecatul inainte poate crea probleme acestor persoane, accentuandu-le durerile de spate, intinderea spatelui poate usura presiunea asupra sirei spinarii.

Mare atentie, totusi, deoarece pacientii in varsta sau suferinzi de osteoartrita ori stenoza lombara pot avea dureri chiar mai mari practicand aceste exercitii. Aceste dureri sunt rezultatul unei presiuni crescute in zona incheieturilor, datorata intinderii sirei spinarii.


 2. Exercitii de stabilizare lombara - pentru eliminarea durerilor de spate

 Cu ajutorul acestei tehnici, terapeutul incearca sa gaseasca pentru pacient acea pozitie "neutra", sau pozitia care ii ofera cel mai mare confort dorsal. Apoi muschii spatelui sunt antrenati astfel incat sa mentina coloana vertebrala in aceasta pozitie. Aceasta tehnica de exercitiu dorsal se bazeaza pe proprioceptie, sau atentia acordata pozitionarii articulatiilor. Realizate in mod organizat, aceste exercitii pot mentine spatele puternic si in forma.

Exercitiile de stabilizare lombara pot fi foarte bine combinate cu metoda McKenzie. Primele ajuta la intarirea zonei dorsale, pe cand cele din urma - la reducerea durerilor de spate. Din cauza faptului ca necesita un grad mare de rigurozitate, exercitiile de stabilizare nu sunt extrem de bine tolerate de pacienti. De aceea, in final, medicul este cel care trebuie sa hotarasca ce exercitii se vor efectua in fiecare caz in parte. Inca o data: nu efectuati nici un exercitiu fara avizul prealabil al terapeutului.

Ce spun cititorii (ultimul mesaj pentru acest articol)
  27.01.2012 19:07 
Am scolioza la 10ani .Am vazut poze si unii pus doua chesti de otel le coloana ca sa stea drept:((((((((((((((((
  09.12.2011 12:48 
RECUPERARE HERNIE DE DISC
IN ONESTI STR. POSTEI 9/17 SE FAC TERAPII DE RECUPERARE A HERNIILOR DE DISC SI NU NUMAI!!!
  15.11.2011 09:28 
VREAU SA AM UN COPIL
SUNT OPERATA DE CIFOZA DE 8 ANI SI AS VREA SA FAC UN COPIL DAR NU STIU DACA NUS RISCURI
  15.11.2011 09:26 
operata la coloana
eu sunt operata de 2 ori la coloana si ma simt siper ok am o viata normala acum fata de dinainte sunt si maritata nu stiu daca pot avaea copii daca nu sunt riscuri
  02.10.2011 14:03 
greutatea
sint operata de hernie de disc de 10 luni deja sint satula de munca amortela de la picior nu dispare lucrez in picioare si mai am si 100kg ce sa fac?
  30.09.2011 18:01 
ipotenta
am fost operat In 8.10.2010,de hernie d disc cu sindrom coada de cal,miau fost afectate Inainte de operatie scaunul,urima si potenta ,dupa operatie am ramas cu probleme cu constipatia si ipotenta ,am Incercat khinetoterapia dupa 3 luni de la operatie a fost foarte bn ma puteam Incalta ,sa ma spal singur dar..... dupa ce am facut kinetoterapie si sa fac unele lucruri prin casa .am fost la 3 medici neurologi pt problema potentei si nici unul nu mia spus ca ca fac exat pt ami reveni.asa ca... pls.ce e de facut ???!!!.va rog..multumesc.
  27.09.2011 22:01 
ing.
Raspuns lui Cristian (04.2011) Salut Cristian, Si eu am fost operat de spondilolistezis L5-S1 in iulie si dupa operatie am avut simptome de boala in plus. Inainte de operatie aveam 3 degete amortite , acum le am pe toate 5 si o parte din laba piciorului. Doctorul chirurg s-a abtinut de la comentarii (evident este o operatie nereusita), insa din ceea ce am mai citit o cauza ar fi atingerea cu lezare a nervului in timpul operatiei. Din ceea ce se spune o parte din aceasta lezare se poate micsora (dar nu de tot) cu medicamente de refacere nerv(doctorul neurolog) si de tratament recuperare medicala (kineto..) Succes. Mircea
  05.09.2011 14:45 
dupa operatie
Fac parte si eu din grupa celor care nu mai au aceeasi viata ca-nainte....sunt operata de hernie de disc L4 de o luna si ma simt mai rau .La contol voi merge pe 8 sept.Am in continuare dureri si de spate si de picior,am luat analgezice 3 saptamani ,timp in care mi-am dat seama ca nu-si fac efectul...sunt cu moralul la pamant !!!!
  09.07.2011 20:31 
HDL5S1
Am citit cateva din mesajele voastre si la unele va pot raspunde fiindca am trecut printr-o operatie de hdl5s1 in martie anul acesta. Ai dreptul la 273 de zile de concediu medical in ultimile 12 luni. Recuperarea fizica la o asemenea operatie se incepe dupa aprox 2 si luni si jumatate. O puteti face la INEMRCM (institutul national de expertiza medicala si recuperarea capacitatii de munca) de langa spitalul Panduri (Buc) cu trimitere de la policlinica teritoriala. Se face fizioterapie si kinetoterapie si oamenii sunt profesionisti iar daca esti asigurat medical nu te costa nimic. Din pacate recuperarea dupa asemenea operatie dureaza multe luni de zile si nu exista recuperare 100% iar recidiva poate apare oricand.
  30.06.2011 14:34 
hernie de disc
sunt operata de doua luni de hernie de disc L4_L5cuS1,ma simt bine dar cand se schimba vremea nu pot sa ma ridic sau sa ami indrept coloana .
  21.06.2011 20:13 
hernie de disc operata
si eu sunt operata de hernie de disc din 25-02-2011, prin comisia de expertiza medicala am primit pana la 150 de zile,in 13 iulie expira aceste zile- nu stiu ce voi face in continuare- inca nu sunt refacuta deplin- oricum multa sanatate
  15.04.2011 11:50 
hernie de disc
A trecut deja o luna de cand am facut operatia.Deocamdata sunt in concediu medical dar am deja 72 de zile consecutive. Stie cineva cate zile de concediu se dau? Si cand se termina concediu ce fac? Eu lucrez in constructii si chiar nu stiu ce voi face.Miar placea sa aud opinii legate de acest aspect.
  14.04.2011 00:44 
raspuns lui Cristian operat pe 04 aprilie 2011
Sotul meu a fost operat in aceeasi zi la Spital elias de catre Dl.Dr. Baltateanu,care este un om in primul ,rand si care face minuni.Cred ca ar fi bine sa mergi la el cu RMN si te va sfatui ce sa faci.Au mai venit pacienti operati la alte spitale. O seara placuta, Cristina!
  04.04.2011 01:21 
amorteala picior dupa operatie hernie
Buna seara am facut si eu o operatie de hernie(de fapt doua) la interval de numai 3 zile una de alta.Prima data sa intervenit la L4 si dupa operatie m-am trezit cu piciorul stg amortit cam de la glezna in jos, si cu o durere pe picior mai mare decat cea cu care m-am dus sa ma operez, cu toate ca am fost cu doua RMN-uri facute cuunul cand a aparut problema acum vreo doua luni si cu unul facut doar cu trei zile inainte de-a ma duce sa ma operez.S-a reintervenit si dupa a doua operatie, a disparut durerea dar amorteala a ramas.Vreau sa precizez ca inainte de operatie mergeam fara probleme si pe varfuri si pe calcaie si simteam si cea mai mica atingere cu toate ca incepuse foarte foarte discret sa-mi amorteasca doar degetul mis de la picior.Acum, dupa operatie toate degetele mai putin cel mare sant amortite inclusiv talpa si calcaiul.Nu este decat o saptamana de la prima operatie cand mi-au amortit, dar i-mi fac probleme ptr ca-mi este frica sa nu ramana asa. Chirurgul este rezervat in explicatii.I-mi spune sa incerc sa merg cat pot de mult, sa urc si sa cobor scari, dar faptul ca eu nu-mi simt laba piciorului este foarte deranjant.Dansul mi-a spus ca probabil in timpul operatiei au cand au fost inlaturati muschii ptr a interveni la disc s-a tras putin mai tare de nerv care s-ar fi lezat usor, dar ca procesul poate fi reversibil.Mi-a confirmat 100% ca nu sa sectionat sub nici o forma nervul.Oricum am mai facut inca un RMN a doua zi dupa ultima interventie si maine dimineata sant programat si la o analiza electrica care am inteles ca urmareste traseele nervilor.Va voi spune maine seara si rezultatul acestor ultime investigatii ptr a avea o cat mai clara imagine a cazului meu.Intrebarea mea este daca va ramane asa s-au i-si va reveni?Si inca o intrebare pe care nu o pot pune chirurgului:exista altundeva daca nu la noi in tara un spital specializat in astfel de interventii care sa rearanjeze radacina nervoasa deranjata in timpul operatiei?M-as duce oriunde cu orice sacrificii ptr a remedia acest inconvenient care am inteles ca poate deveni permanent intr-un an de la debut. O seara buna Cristian
  08.02.2011 21:46 
exercitii ptr coloana foto
cu cat avem mai multe fotografii cu exercitii ptr coloana ne este mai usor ptr remediere.Sunt operata de cancer pe coloana si am nevoie de remediere.
  04.02.2011 10:34 
ERNIE OPERATA
NU MA SIMT BINE SI RECENT AM AFLAT DE LA UN DTR K DIN 1000 DE OPERQTY 2 SUNT BN RESTU NU
  28.12.2010 17:16 
Spina Bifida
Am o interbare... daca o persoana adulta( 43 ani) are aceasta problema numita spina bifida dar nu a stiut sa o remedieze si sa o trateze , cum poate ameliora macar durerile de spate pe care le are? Daca puteti sa imi spuneti un remediu atunci imi puteti trimite un mesaj pe messenger va rog... ID meu este maria_ioana2797. Multumesc mult... !
  21.12.2010 12:37 
recuperarea dupa operatie
am stat in pat ,dar cand ma ridicam mai aranjeam haine ,mai stergeam praful ,faceam patul cu grija la miscarile care le faceam ,oare afecteaza cu ceva ,ma simt foarte bine dar din cand in cand mai simt o durere usoara pe picior.
  13.08.2010 16:41 
AVETI NEVOIE DUPA OPERATIE LA APROX 2 LUNI DE FACUT FIZIOTERAPIE NEAPARAT,BAI DE NAMOL,MERGETI LA STATIUNE ,SUNT SI EU OPERATA DE 3 LUNI ,MA SIMT F BINE ,EFECTIV NU MAI AM DURERI DE CIND AM AJUNS ACASA DE LA SPITAL .aM FACUT FIZIOTERAPIE ,NAMOL ,SI MA SIMT OK
  02.07.2010 20:29 
ATENTIE
Ai mare grije nu esti vindecata bine,poti agunje iar la operatie.
  06.03.2010 11:31 
operata de hernie de disc
BUNA SANT OPERATA DE 4 LUNI DE HERNIE DE DISC MA SIMT BINE ACUM SA ZICEM AM INCEPUT MUNCA CONDUC SI MASINA DAR AMORTEALA DE PICIOR DREPT NU A DISPARUT INCA IN CAT TIMP VA DISPARE POATE SA MA AJUTE CINEVA
  27.02.2010 15:54 
condus
Vreau sa stiu si eu daca pot conduce dupa 3 luni?
  11.02.2010 22:10 
sunteti buni.
am descoperit de la 14 ani ca am scolioza dorsala . am purtat un corset timp de 2ani si un sfert.am renuntat la el.mai tarziu am inceput sa fac niste exercitii simple pt spate si ma simteam mai bine. nu am voie sa fac nici un efort fizic maxim.acum am 22 de ani si de vreo 2 saptamani ma doare spatele un pic.am inceput sa fac din nou execrcitii dar durerile nu-mi dispar. astept un raspuns, ca sa stiu ce sa fac acum.adresa mea de mes e: sanyalexandra@yahoo.com.multumesc.
  11.02.2010 22:02 
sunteti buni.
am descoperit de la 14 ani ca am scolioza dorsala . am purtat un corset timp de 2ani si un sfert.am renuntat la el.mai tarziu am inceput sa fac niste exercitii simple pt spate si ma simteam mai bine. nu am voie sa fac nici un efort fizic maxim.acum am 22 de ani si de vreo 2 saptamani ma doare spatele un pic.am inceput sa fac din nou execrcitii dar durerile nu-mi dispar. astept un raspuns, ca sa stiu ce sa fac acum.adresa mea de mes e: sanyalexandra@yahoo.com.multumesc.
  10.02.2010 15:28 
hernie de disc
m-am operat de 1 luna de hernie de disc, nu ma simt prea bine. as dori sa aflu din experienta altora cum s-au simtit dupa operatie. id meu de ym este marianaborsec
  24.10.2009 21:07 
cifoza dorsala cu arc mare si discrete tasari discale t7 t9 t12
ce parere sa am daca ma doare f tare de la 18 ani de cand m-am lasat de sport(lupte)..doctorii HABAR NU AU SA DEA UN DIAGNOSTIC...io i-as omori cu mana mea...ptr ca deja am decese in familie ptr diagnostice tembele si operatii simple care le complica ei..de ex.o simla deviatie de sept s-a ajuns in a-i distruge ochiul drept talui meu..a avut hemoragii samd.. degeaba..NU MAI AVEM DOCTORI ...MAJORITATEA SUNT NISTE INCOMPETENTI!!CONCLUZIE:NU BA MAI IMBOLNAVITI!!..daca..reusiti.bineinteles..
  22.08.2009 17:56 
exercitii pt spate
sunt operata de hernie de disc l4-l5 de o luna jumatate si pot sa spun ca ma simt chiar ft bine,nu mai am nici o durere,de aceea am inceput serviciul la o luna.Din pacate serviciul meu consta in sedere pe scaun,la birou,toata lumea imi spune ca nu e bine sa sed atata,dar eu ma simt bine,pot sa spun ca pot sa fac orice miscare,nu pot sa stau aplecata sa-mi tai unghiile la picioare sau sa imi pun sosete in picioare,dar am doar o luna jumate...as vrea si eu sa vad imagini cu aceste exercitii pt recuperare (in spital nu mi s-a spus de nici o recuperare)...desi cunosc pers care au stat la pat si 6 luni dupa operatie
  13.08.2009 17:25 
hernie de disc
multa vorbarie nimic concret doar povesti de adormit copii daca tot stiti spuneti clar si raspicat cum si in ce consta aceste exercitii ceva imagini....
  04.08.2009 11:41 
Kinetoterapie nu e fittness!! dar nici ce sa facem ??!!
Stimati cititori , la multe din intrebarile dumneavoastra se poate da un raspuns doar face to face , adica prin dg. si persoana in cauza . In aceste afectiuni ale coloanei , ca Scoliozele, lordozele, hernia de disc, radiculopatiile , spina bifida , etc Nu NU NU se pot da la general exercitii . se pot da sfaturi , ce Nu aveti voie sa faceti si la cine sa va adresati . eu cu drag va astept intrebarile concrete la adresa mea de e-mail , expert in kinetoterapie si motricitate speciala . ZOltan Pasztay
  07.07.2009 18:38 
pai cel mai bine consultati un kinetoterapeut. el va poate face un program pentru afectiunea dumneavoastra.fiecare afectiune este diferia.nu se potriveste nici un program cu altul.programul este creat n finctie de afectiune de catre kinetoterapeut st a avea rezultae
  28.04.2009 04:26 
Dureri de spate
deci io nu am inteles nimik.si care sunt exercitile? cum se fac ?
  24.04.2009 23:04 
scolioza
daca vrei sa ajungi sa nu mai porti corset ..iti recomand f multa gimnastica medicala si f multa vointza!
  24.04.2009 14:59 
cn ma poate ajuta si pe mn?
buna.Pot spune k sufar si eu de scolioza si sunt si purtatoare de corset deokamdata nr 1 si as vrea sa stiu dak pe viitor ma voi vindeca de aceasta boala.Sincer va spun daca aveti dureri de spate mergeti imediat la medik nu mai asteptati pt k asa am facut eu si akm va treb sa suport acest corset mult timp de akm inkolo.Este groaznik.
  11.01.2009 09:18 
exercitii
m-am operat acum doua luni de hernie de disc si as dori mai multe imagini cu exercitiile pe care trebuie sa le fac pentru recuperare.
  03.01.2009 15:46 
Exercitii
As vrea imagini cu tipuri de exercitii.
  19.12.2008 15:05 
Operat de hernie disc
Sunt operat de aproape 1 luna am dureri pe piciorul drept si de bazin rau. Oare cat dureaza durerile? De cand pot incepe sa cobor scarile de la bloc?
  16.12.2008 20:08 
Am o mare problema... mereu am tendinta sa stau cocosata... mereu primesc reprosuri si observatii pentru chestia asta... ce exercitii as putea face pentru a-mi tine spatele drept? Mereu incerc dar niciodata nu reusesc.
  01.09.2008 08:07 
HERNIE DE DISC L4-L5 CU INLOCUIRE DISC HERNIAT
Am fost operat acum o luna si as dori sa incep sa fac o gimnastica de recuperarea a mobilitatii spatelui. Ce exercitii ar trebuii sa fac? Multumesc
  17.04.2008 11:43 
Am aceasi problema
Si eu am aceasi problema
  16.04.2008 13:33 
Hernie de disc
M-am operat de hernie de disc. De o luna si jumatate inca mai am dureri pe piciorul drept si cand merg mai mult dureri de sold. Oare e normal? Ce trebuie sa fac?
  31.03.2008 19:39 
Dupa cat timp dispare durerea
Sunt operat de o luna si tot mai am dureri pe picior. Dupa cat timp dispar durerile ? Fac recuperare zilnic.
  18.02.2008 13:18 
Recuperare dupa operatia de hernie de disc
Ma simt bine dar as vrea sa stiu ce trebuie facut si ce gimnastica trebuie sa fac?
  28.01.2008 11:59 
Scolioza
Imagini cu exercitii
  26.01.2008 11:00 
oooops
va rog am nevoie si eu de o serie de ex pt scolioza, am 18 ani deja e avansata dar nu mi-au prescris un corset,deja am dureri mari si plus ca vreau si eu bebe mai incolo:(((
  20.01.2008 11:23 
Interesant
Este foarte util si interesant!
  11.01.2008 13:42 
dureri de spate
si eu am avut dureri de spate si inca mai am.exercitii fizice cit mai multe ,la indicatia unui khinetoterapeut
  19.12.2007 22:54 
Se poate remedia scolioza?
Am scolioza! Deja e avansata, ca si varsta mea de altfel (27 de ani)! Stiu ca nu se poate vindeca, dar macar s-o ameliorez as vrea! Deja durerile se lasa pe picior. As vrea sa fac un copil, si din cate am inteles nu prea este recomandata? Ati putea ajuta cu niste sfaturi? Multumesc anticipat!
  20.11.2007 22:17 
as vrea niste sfaturi despre remedierea scoliozei
am probleme cu aceasta boala,scolioza si as vrea sa primesc niste sfaturi despre aceasta boala.niste exercitii sau tratamente
  19.11.2007 15:07 
ce tre sa fac dupa operatie de hernie de disc?
sint operata de o luna de zile pe 18.10.2007 si ma simt ok.Nu ma durut nimic dupa si totul e bine dar intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva gimnastica dupa.multumesc
  27.09.2007 15:12 
vreau tipuri de exercitii
vreau sa aflu ce tipuri de exercitii trebuie sa fac dupa 25 de zile de la operatia de hernie de disc.Parerea mea e ca una intreb si alta mi se raspunde.
  21.09.2007 11:40 
dupa op.herni de disc L5-S1
Dupa aceasata interventie m-am simtit mult mai bine dupa 3-4 ore de la operatie mi s-a spus sa ma ridic din pat.Durerea a disparut si amorteala de pe piciorul drept s-a ameliorat dupa cca. 3 sapt. in rest e OK!Acum mai simt dureri usoare la schimbarile de vreme,nu prea stiu daca e necesar un program de fizio-terapie nu mi s-a spus(sunt operat de 2 luni de zile)Multa sanatate!!!
  19.07.2007 14:13 
sweet angel
fffffffffffffff nice shy m-a ajutat ffffffffff mult in problemele q spatele.ms mult:*:*:*
  16.07.2007 22:11 
dureri de spate
as dori sa-mi spuneti niste exercitii eficiente pentru durerile de spate.daca stau mult pe scaun ma apuca durerile de spate (in special omoplatul). cu multumiri
  18.06.2007 05:13 
operat de hernie de disc (07.2005)
dupa 1an si 3luni am inceput foarte usor cu exercitii fizice si mobilitate;in momentul de fata ma simt foarte bine (dureri am numai cand se schimba vremea...)si un lucru important pt mine este ca pot iar sa practic karate
  07.04.2007 09:26 
scolioza juvenala
buna ma numesc Diana si cred ca in acest site mai lipseste doar exercitiile pentru scolioza.Eu cred ca aceasta bola s-a raspandit tot mai mult in lume ceea ce este ingrijorator,tot mai multe persoane poarta corset(in general fetele) .In concluzie este un site foarte folositor si bun
  17.12.2006 17:31 
recuperare dupa operatiea de hernie de disc
mi-as dori sa aflu mai multe despre modul de recuperare a unui proaspat operat de herhie de disc
  15.10.2006 19:01 
hernie de disc
sunt operata de 2 luni si jumatate si medicul spune ca nu am nevoie de recuperare as dori sa vb cu cineva care a trecut prin ac.situatie
  07.10.2006 20:42 
zona toracala
as dori sa stiu care sunt exercitiile pentru zona toracala sau care sunt exercitiile care trebuie evitate cand ai aceasta afectiune
  04.10.2006 23:25 
Ce sa fac?????
As vrea intrun timp cat mai scurt sa obtin muschii la spte dar fara regimuri si fructe sau altceva.Doar exercitii Va rog
  05.08.2006 15:36 
ce sa fac?
am doar 20 de ani si am spina bifida scolioza si vertebrele L 4-5 tasate?ce ar trebui sa fac in afara de bai la namol...pana acum nu m-au ajutat la nimic?
  06.07.2006 07:45 
parere
durerile apar din cauza pozitiei incorecte si a surplusului de greutate stiu din proprie experienta
  27.06.2006 17:43 
lejeritate
poate din cauza serviciului de 24 de ore pe scaun am ajuns sa-mi odihnesc coloana aducand umerii spre fata,dar in loc de relaxare m-am pricopsit cu o pozitie permanenta de relaxare si inestetica
  29.05.2006 18:58 
coloana.
Va rog sa-mi dati sa fac niste exercitii penru coloana. Va rog daca este posibil sa fac niste exercitii.
  29.05.2006 18:55 
coloana
vreau sa fac exercitii pentru coloana doare ce este foarte stramba si nu ma simt prea bine cu mersul.
  09.05.2006 11:03 
Poate ne puteti spune, concret, in ce constau exercitiile McKenzie.
  07.05.2006 19:16 
este foarte vag
n-am inteles care sunt exercitiile despre care vorbiti,am inteles ce efect au,dar este prea putin...
  29.04.2006 17:30 
comercial
acum inteleg ca totul e comercial. va interezeaza mai mult imaginea decat parearea noastra. Rusine
  29.04.2006 17:19 
ati confundat textul
pai titlul parca e exercitii pt spate. Unde sunt exercitiile ca de astea avem nevoie nu de polologhie?
  30.03.2006 17:56 
poze
as vrea sa vad ceva poze cu exercitiile ce ma pot ajuta sa "scap" de dureri.
  30.03.2006 17:53 
am fost sportiva de performanta
un copil obosit,ce se chinuie sa stea drept.la cativa ani dupa ce m-am lasat de innot am aflat ca am cifoza.azi,am discopatie lombara.deci,aveti grija cat va negljati...
  01.03.2006 14:36 
gimnastica medicala
Ar fi interesant sa apara pe site si adresele unor centre de gimnastica medicala, unde poate poti face si masaj etc.
  01.03.2006 10:44 
cine?
unde s-e pot invata ,aceste exerciti,totusi cred ca cateva fotografi ar fi mai concludente deca 1000 de cuvinte. multumesc,in speranta ca veti remedia aceasta ,s-a zic asa ,lacuna de fata.QO WADIS.
  20.02.2006 17:16 
interesant si de mare ajutor, dar...
ne-ar trebui si niste exemple concludente care ne-ar putea ajuta sa le si practicam, nu credeti??? Va multumesc anticipat!
  30.01.2006 22:06 
neconcludent
este un articol aproape complet daca nu am tine seama de esentialul care lipseste si anume cateva exemple din acele exerciti McKenzie! poate reveniti cu detalii! Multumesc!
  26.01.2006 13:27 
recomand tuturor sa aiba grija de spate sa nu ridice greutati in poziti gresite,sa protejeze de frig stiu pentru ca am fost operata de hernie de disc si nu este deloc placut
  19.01.2006 17:48 
pentru spate
este foarte important sa fii atent cum ridici greutati,cum iti protejezi spatele de frig si multe altele.Stiu ce spun ca am numai 36 ani si deja am fost operata de hernie de disc.Aveti grija de voi si faceti multe exercitii fizice pentru tonifierea si fortificarea muschilor spatelui
  19.01.2006 17:48 
sunteti buni
sunt dispusa sa fac orice exercitiu numai sa nu ma mai doara;dimineata si seara simt o durere in piciorul drept ca si cum mi-ar lua cineva carnea de pe os.
  19.01.2006 17:48 
as vrea sa am o pozitie corecta a spatelui
am avut multe probleme cu statul drept....multi imi ziceau sa stau drept pt k e bine pt coloana mea dar si pt imaginea mea....acum stau cat de cat drept dar nu mi-a intrat in relexie asta....cine are un caz asemanator sau cine stie ce sa fac il rog sa ma sfatuiasca si pe mine....ma gandesc la coloana mea....dak nu am o pozitie corecta acum a spatelui.....mai tarziu as putea avea probleme.....pupici
 

Newsletter-ul TopSanatate
dinamism si energie de la prima ora!


Cresterea copiilorFrumusete & ingrijire
Medicina alternativaNutritie
PsihologieRelatii
SarcinaSanatate sexuala
Sistemul imunitarSlabeste sanatos
SportShopping
CardiologieDermato - venerologie
EndocrinologieGastroenterologie
Ghid de prim ajutorGinecologie
NefrologieOftalmologie
OncologieOrtopedie
PsihiatrieSanatatea spatelui
Sanatate publicaStomatologie